Header Ads

Θέσεις και αντιπαραθέσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων /Φ.1795

  

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Η προκλητικότητας και σε ρητορικό επίπεδο και στο πεδίο όλο το προηγούμενο διάστημα, συνάντησε την καταδίκη από όλο το δυτικό κόσμο
  


Οι κατηγορίες, για οποίες οι Τούρκοι κάλεσαν τον Πρέσβη μας στην Άγκυρα, είναι τελείως ανυπόστατες, ατεκμηρίωτες. Η χώρα μας δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Καταλαβαίνει κανείς το βαθύ αδιέξοδο στο οποίο έχει εγκλωβιστεί η Τουρκία, στον τρόπο με τον οποίο έχει αποφασίσει να αντιμετωπίζει τη χώρα μας. Αυτή η κλιμάκωση της προκλητικότητας και σε ρητορικό επίπεδο και στο πεδίο όλο το προηγούμενο διάστημα, συνάντησε την καταδίκη από όλο το δυτικό κόσμο. Η μία μετά την άλλη, οι ευρωπαϊκές χώρες, οι εταίροι μας, οι σύμμαχοί μας, σημαντικές δυνάμεις, παρά τα φάλτσα κάποιων σε μία πρώτη στιγμιαία αντίδραση, έδειξαν ότι καταδικάζουν την Τουρκία χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Ο Πρόεδρος Macron, ο Γερμανός Καγκελάριος μετά την επικοινωνία του με τον Πρωθυπουργό, το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ όταν ρωτήθηκε. Θυμίζω την αντίδραση της αμερικανικής ηγεσίας με την ιστορική επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός όπου πήγαινε, έδειχνε στους συνομιλητές του αυτά, τα οποία επικαλείται η Τουρκία για το Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Έχουμε την αυτοπεποίθηση και τη βεβαιότητα ότι μπορούμε να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, διότι έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας. Η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας, διότι έχουμε συμμάχους στο πλευρό μας και διότι έχουμε φροντίσει όλο το τελευταίο διάστημα με την εξωτερική μας πολιτική, με την αμυντική μας πολιτική να θωρακίσουμε τη χώρα μας στον καλύτερο δυνατό βαθμό.

Η χώρα έχει την ικανότητα να απαντά με επάρκεια στις προκλήσεις χωρίς να διακινδυνεύει και να διασαλεύεται ούτε η ειρήνη, ούτε η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Αν έχει πετύχει ένα πράγμα η χώρα τα τελευταία χρόνια με την εξωτερική πολιτική, αλλά και με την πολιτική ενίσχυσης της άμυνας, είναι ότι πλέον δεν εγκλωβιζόμαστε σε διλήμματα περίεργα με στόχο να παίρνουμε βεβιασμένες αποφάσεις που οδηγούν σε υποχωρήσεις. Έχουμε καταστήσει σαφές παντού ότι είμαστε εδώ, δεν προκαλούμε κανέναν, ότι για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη η εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Θέλουμε πολύ, και καλούμε και όλους τους τριγύρω να το κάνουν, το Αιγαίο και η Νοτιοανατολική Μεσόγειος να μην είναι εστία έντασης, να είναι μία περιοχή ηρεμίας.




Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθημερινά σε όλα τα μέτωπα αποδεικνύει ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί να υπερασπιστεί την ασφάλεια της κοινωνίας
  


Το 2021 κάηκαν περισσότερα από 1,3 εκ στρέμματα γης. Αύξηση που ξεπερνάει το 450% σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2008-2020 και αποτελεί με διαφορά την χειρότερη χρονιά των τελευταίων 13 ετών.

Ποια είναι η προετοιμασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για φέτος;

Μέσα στις περσινές καταστροφές μίλησαν για ένα τεράστιο πρόγραμμα προστασίας της τάξης των 1,7 δις. Μίλησαν για ενίσχυση της πυροσβεστικής.

Μόλις χθες είδαμε εικόνες πυροσβεστών με πλαστικούς κουβάδες να προσπαθούν να σβήσουν φωτιά σε κατοικημένη περιοχή. Μιας πυροσβεστικής που συνεχίζει να έχει χιλιάδες οργανικά κενά.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθημερινά σε όλα τα μέτωπα αποδεικνύει ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί να υπερασπιστεί την ασφάλεια της κοινωνίας.

Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή!






Νίκος Ανδρουλάκης: «Μην επαναλαμβάνετε με τον Ερντογάν, τα λάθη που κάνατε με τον Πούτιν»
  

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιθετική ρητορική και την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας με τις απαράδεκτες και εκτός πλαισίου διεθνούς δικαίου δηλώσεις περί αποστρατικοποίησης ελληνικών νησιών, την προκλητική στάση της στο κυπριακό αλλά και την συστηματική καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό της χώρας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέμεινε ότι απαιτούνται στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος προσώπων και ένα πανευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία.

Αναλυτικά η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής:

Μόνο τους τελευταίους μήνες ο κ. Ερντογάν:

– Ζητάει την αποστρατικοποίηση των Ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου αμφισβητώντας ευθέως την κυριαρχία της Ελλάδας – Συνεχίζει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις παράνομες ενέργειες στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, αδιαφορώντας για τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – Εκβιάζει την Ευρώπη σχετικά με την είσοδο της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, όντας η μόνη χώρα που δεν έχει επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία, – Συνεχίζει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό, με όποιον αμφισβητεί την εξουσία του να μετατρέπεται απευθείας σε εχθρό του κράτους ή τρομοκράτη, όπως φαίνεται στην περίπτωση των Οσμάν Καβαλά, Σαλαχαντίν Ντερμιτάς και προσπαθεί να θέσει εκτός νόμου ακόμα και το φιλοκουρδικό κόμμα HDP






ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙ “ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑΣ”
  


Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε συνέδριο για την Υγεία, θεώρησε πρέπον να ενημερώσει ότι «δεν κρατά μούτρα στον Ερντογάν».

Την ώρα που η Τουρκία απειλεί ανοιχτά τον σκληρό πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας, δεν μπορεί ο Έλληνας πρωθυπουργός να μιλά για «γραφικές δηλώσεις».

Δυστυχώς, αυτές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού είναι που συνιστούν «γραφικότητα».

Αντίθετα, είναι επιτακτική ανάγκη να καταστήσουμε ξεκάθαρο στην Τουρκία ότι εάν συνεχίσει τις παραβιάσεις στην εθνική μας κυριαρχία, θα καταρρίψουμε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και θα βυθίσουμε αύτανδρα τα πλοία τους στο Αιγαίο.

Αυτές οι ξεκάθαρες δηλώσεις είναι οι μόνες που καταλαβαίνει η Τουρκία.




«Έκθεση για την Τουρκία»: Οι λαοί να αντιπαλέψουν τις επώδυνες διευθετήσεις των ιμπεριαλιστών
  


Στη συζήτηση σχετικά με την «έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία» στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης στην ομιλία του τόνισε τα παρακάτω:

«Η έκθεση χαρακτηρίζει «στρατηγικό εταίρο» την Τουρκία και αναγνωρίζει «τα συμφέροντα και τους στόχους της» στον ανταγωνισμό με την ελληνική αστική τάξη για την γεωστρατηγική αναβάθμισή τους.

Η έκθεση καλεί το τουρκικό κράτος να διευθετήσει τις βλέψεις τού μέσα από «διάλογο και διπλωματία» όπου θα τεθεί το Αιγαίο και η Κυπριακή ΑΟΖ ως «κυρίως πιάτο» για συνεκμετάλλευση, που υποστηρίζουν ΗΠΑ,ΝΑΤΟ,ΕΕ. Το ευρωατλαντικό μπλοκ με το οποίο εναρμονίζεται η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνοντας μεγάλες ευθύνες, ενθαρρύνει τις τουρκικές υπερπτήσεις, παραβιάσεις, την αμφισβήτηση ελληνικών νησιών κάνοντας, όπως η Κομισιόν σε δηλώσεις τής, επικίνδυνη διάκριση σε «κατοικημένα» και μη.

Στο δε Κυπριακό η μετατροπή του προκλητικού ισχυρισμού περί «ανεπίλυτης σύγκρουσης» σε «ανεπίλυτο πρόβλημα», αποσιωπά σε κάθε περίπτωση την 48χρονη τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου, και προμηνύει οδυνηρούς συμβιβασμούς διχοτομικών «λύσεων».

Το ΕυρωΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο αποσκοπεί στην ενίσχυση της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ και παζαρεύει για να κερδίσει με το μέρος τού την Τουρκία στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία. Όχι μόνο δεν εγγυάται ελληνικά και κυπριακά κυριαρχικά δικαιώματα αλλά οδηγεί σε επικίνδυνες εντάσεις και επώδυνες διευθετήσεις. Οι λαοί να επαγρυπνούν.»



Η χώρα δε θωρακίζεται από τις ελληνογαλλικές και ελληνοαμερικάνικες συμφωνίες - Μόνη λύση η Διεθνής Περιφερειακή Συνδιάσκεψη
  



Ένα ιδιότυπο κλίμα «εθνικής απειλής» κρέμεται από τα περίπτερα, καρφιτσώνεται στα site και εισβάλει στα σαλόνια μας απ’ τα κανάλια.

Γιατί;

Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει υπογράψει υποτίθεται δύο αμυντικές συμφωνίες, τόσο με την Γαλλία, όσο και με τις ΗΠΑ, οι οποίες συνοδεύονταν κιόλας παράλληλα κι από ακριβότατες κούρσες εξοπλισμών, ισχυριζόμενη, τότε που εμείς αναφερόμασταν σε συμβάσεις αποικιοκρατικού χαρακτήρα, πως μέσα από αυτές τις συμφωνίες ενισχύεται η αποτρεπτική ισχύς των ενόπλων μας δυνάμεων και θωρακίζεται η χώρα.

Τι φοβάται λοιπόν ακριβώς σήμερα η Κυβέρνηση; Γιατί δημιουργείται όλος αυτός ο πανικός και «τίθεται σε κίνδυνο και ο τουρισμούς», όπως συχνά οι ίδιοι οι επιτελάρχες της Μητσοτάκης Α.Ε. μαζί με τα φιλικά τους, συστημικά μέσα της λίστας Πέτσα, μας λένε για μια σειρά από θέματα;

Η πραγματικότητα είναι πως, όπως έλεγε εξαρχής το ΜέΡΑ25, οι δήθεν αμυντικές αυτές συμφωνίες δεν αξίζουν ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο γράφτηκαν. Δεν θωρακίζουν σε καμία περίπτωση την χώρα και δεν αυξάνουν καμία αποτρεπτική ισχύ. Το μόνο που κάνουν είναι να συνδράμουν στις διάφορες μπίζνες της γαλλικής και της αμερικανικής εξοπλιστικής βιομηχανίας, αυξάνοντας το ήδη δυσβάσταχτο χρέος της χώρας.

Εκεί που πραγματικά θέλουν να συνδράμουν οι φερόμενοι ως σύμμαχοι μας το κάνουν εμφανώς και χωρίς καν ανταλλάγματα σαν αυτά που συχνά πυκνά προσφέρει ο κ. Μητσοτάκης μπας και εισπράξει κάποιο «ζεστό χειροκρότημα».

Φαίνεται για παράδειγμα από την στάση τους αυτές τις μέρες στην Στοκχόλμη και το Τάλιν. Εδώ το μνημονιακό τόξο με το «ναι σε όλα» του, απλώς πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους πολίτες.



Δεν υπάρχουν σχόλια