Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» /Φ.1795

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ
Η καρδιά της Ελλάδας χτύπησε!
Μετά από δύο χρόνια η παρέλαση για την Επανάσταση του 1821

Η καρδιά της Ελλάδας χτύπησε την Κυριακή, αναφέρει το 5Πενταπόσταγμα και μάλιστα δυνατά, στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, όπου μετά από μια απουσία δύο ετών λόγω της πανδημίας, ο Ελληνισμός της τριπολιτειακής περιοχής τίμησε με μια μεγαλειώδη παρέλαση, κάτω από έναν ηλιόλουστο καλοκαιρινό ουρανό, ετεροχρονισμένα, την 201η επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας, διατρανώνοντας την εθνική του υπερηφάνεια για το ένδοξο παρελθόν του και την αγάπη του για την πατρίδα και την αλληλεγγύη και αγωνιστικότητά του για τα εθνικά θέματα.

Η παρέλαση της Νέας Υόρκης είναι η μεγαλύτερη εκτός Ελλάδος παρέλαση και αποτελεί ιστορικό θεσμό που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1893, όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρέλαση και κυμάτισε για πρώτη φορά η Ελληνική Σημαία στο Δημαρχείο της πόλης. Ομογενείς όλων των ηλικιών παρέλασαν με τις πάνω από 80 εθνικοτοπικές ομοσπονδίες και συλλόγους τους, τις ενορίες με τις φιλοπτώχους και τα σχολεία τους, τις οργανώσεις και τα αθλητικά σωματεία, τους φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους και όλους τους άλλους ομογενειακούς φορείς και έβαψαν για μια ακόμη χρονιά γαλανόλευκη την 5η Λεωφόρο.

Μεγάλοι, νέοι και παιδιά, ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές του τόπου τους, από τη Θράκη και τη Μακεδονία ως τον Μωριά και την Κρήτη, από τα Δωδεκάνησα στα Επτάνησα, από το ακριτικό Καστελλόριζο ως το Ορμένιο και τις Πρέσπες, “κέντησαν” μια όμορφη εικόνα στην κεντρικότερη λεωφόρο της Νέας Υόρκης, όπου κυριαρχούσε το μπλε σε όλες του τις αποχρώσεις.

Με υπερηφάνεια και δέος πραγματοποιήθηκε η παρέλαση της επετείου για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, στην 5η λεωφόρο στην Νέα Υόρκη παρουσία των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, που εντυπωσίασαν με τη λεβέντικη παρουσία τους, το ιδιότυπο βηματισμό και τις στολές τους.

Η Ελλάδα των τριών εκατομμυρίων Ελληνοαμερικανών με τις παλαιές και νέες γενεές μας έκαναν υπερήφανους ακόμη μία φορά στη “Γαλανόλευκη” 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης!

Ο Aρχιεπίσκοπος Αμερικής, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και της εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την παρουσία του αγήματος των ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς στην παρέλαση, κατόπιν του σχετικού αιτήματος που της υπέβαλε με τα μέλη της Επιτροπής Παρελάσεως της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

«Θα κάνουμε τα πάντα για να αμυνθούμε και να προστατεύσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας…»

«Πλησιάζουμε επικίνδυνα στα όριά μας, στα όρια της εγκράτειας και της υπομονής μας», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφορικά με την Τουρκία, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο ασφαλείας GLOBSEC στη Μπρατισλάβα. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε αναφορά στο casus belli από την πλευρά της Τουρκίας, σε περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο, ενώ αναφέρθηκε και στις καθημερινές παραβιάσεις του εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά.

«Είναι περίεργο να έχεις έναν σύμμαχο που σε απειλεί με πόλεμο, εάν αποφασίσουμε να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα, ένα δικαίωμα που μας δίνει το Διεθνές Δίκαιο. Απειλή πολέμου από έναν σύμμαχο σε έναν άλλο; Δεν θέλουμε να έχουμε τέτοιους συμμάχους.

Και δεν θέλω συμμάχους που κάνουν 40 και πλέον υπερπτήσεις την ημέρα. Και όχι μόνο υπερπτήσεις αλλά και παραβιάσεις του εναέριου χώρου. Πετούν και πάνω από κατοικημένες περιοχές και μέσα στη νύχτα. Αναρωτιέμαι για ποιον λόγο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε και για τις τουρκικές αιτιάσεις για τα ελληνικά νησιά, σημειώνοντας πως «είναι περίεργο που έχουμε έναν σύμμαχο, που επιχειρηματολογεί για την αποστρατιωτικοποίηση κάποιων νησιών μας και λέει ότι αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν θα τα πάρει».

Και προσέθεσε: «Θα χάσουμε την κυριαρχία τους; Θα τα χάσει η Ελλάδα από κάποιον άλλο; Αυτά δεν είναι μόνο απαράδεκτα, αλλά και εντελώς παράλογα. Θα κάνουμε τα πάντα για να αμυνθούμε και να προστατεύσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας. Θα σας πω ότι πλησιάζουμε επικίνδυνα στα όριά μας. Στα όρια της εγκράτειας και της υπομονής μας», τόνισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η Ελλάδα ασφαλώς δεν είναι μία τυχαία χώρα, ούτε ένας εύκολος αντίπαλος για την Τουρκία, η οποία έχει δώσει χίλια δυο μύρια αποδεικτικά στοιχεία ως επιτιθέμενη και μάλιστα εναντίον μίας χώρας -υποτίθεται συμμάχου- μέλους του ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό το ΝΑΤΟ οφείλει σύσσωμο να κηρύξει πόλεμο κατά της επιτιθέμενης συμμάχου. Μέχρι πού θα το πάει ο έντρομος Ερντογάν;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»





ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

«Λιβανοποιείται η Ελλάδα;»…

Πριν από μερικά περίπου χρόνια, είχα διαβάσει ένα μανιφέστο του δικού μας ¨Επιτρόπου¨, Αρμόδιου για τη Μετανάστευση Δ. Αβραμόπουλου, που ανέφερε πως ανατρέπεται η ισχύουσα Μεταναστευτική Πολιτική της Ε.Ε., η οποία προβλέπει τη σταδιακή αναλογική κατανομή των Λαθρομεταναστών που μας στέλνει η Τουρκία, στα Κράτη Μέλη της Ε.Ε. Θα πάρει τέλος, λοιπόν, η αποσυμφόρηση της ¨Αποθήκης Ψυχών¨ στην Ελλάδα, είπα τότε, που μας φορτώνουν οι εχθροί μας. Και ενθυμούμαι είχα συμπληρώσει. Το έχουμε δει το έργο και το έχουμε ψάξει, αλλά που να βάλεις μυαλό στα μίσθαρνα όργανα, που παριστάνουν τους φιλέσπλαχνους και φιλόξενους Έλληνες σε όλον αυτόν τον εσμό των Μουσουλμάνων; Ο αφοπλισμός και η αποστρατικοποίηση της Ελλάδος είναι το ζητούμενο και γίνεται συστηματικά με μεθοδεύσεις χρόνων από την Τουρκία και τους ολετήρες του Ελληνικού Κράτους.

Είναι γνωστές οι λεγόμενες, κατ επίφαση Παραλείψεις, που υποτίθεται ότι έγιναν από αμέλεια ή προσχεδιασμένα, που δημιούργησαν όμως δυσμενή εθνικά τετελεσμένα και παραχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας, χωρίς να γίνεται άμεσα αντιληπτό, μπροστά στα μάτια ενός αποχαυνωμένου Λαού, που τον έχουν εξουδετερώσει τα δουλικά ΜΜΕ.

Έτσι είχαμε αποφάσεις και μέτρα που λαμβάνονταν με τρομερή αναίδεια προς τους κανόνες στρατηγικής και στρατιωτικής ασφάλειας. Εάν δε κάποια στιγμή βρεις υπευθύνους για να τους ζητήσεις ευθύνες , θα συσκοτίσουν το θέμα, όπως συνέβη με τα Ίμια και το Σινούκ στο Άγιον Όρος. Μόνο που τότε θα είναι πολύ αργά γιατί το κακό θα έχει ήδη συντελεσθεί.

Επί 30 χρόνια το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και o «τυχαίος» εποικισμός της Ελλάδος από μουσουλμανικούς πληθυσμούς ήταν γνωστό και δεν παίρναμε κανένα σοβαρό μέτρο αποτροπής. Τουναντίον τους καλωσορίζαμε , τους ποτίζαμε, τους ταϊζαμε, ανεχόμαστε εν γνώσει μας για τον αντεθνικό τους ρόλο, τις ΜΚΟ, τους δίναμε Ελληνική ιθαγένεια, αν και έχουμε πρόβλημα δημογραφικό και τ΄ ακούμε κι από πάνω! Κάποιοι επιδιώκουν να τους δώσουμε και δικαίωμα ψήφου χωρίς καν να έχουν ενσωματωθεί στοιχειωδώς με την Ελληνική νοοτροπία και πολιτισμό. Χωρίς να έχουν αποκτήσει Ελληνική εθνική συνείδηση , όπως επιβάλλει το Σύνταγμα. Οι Εθνοπροδότες «Λιβανοποιούσαν την Ελλάδα» και είναι ευτύχημα που η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη ήλθε και έβαλε τάξη στην είσοδο «λαθρό»… Οι χώροι κράτησης όμως είναι εδώ ακόμη και περιμένουν την ισοκατανομή σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα τους αφήσουμε;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Κάτι πρέπει να γίνει με του τσιγγάνους…

Το πρόβλημα, που άπτεται της διαρκώς αυξανομένης εγκληματικότητας και Κοινωνικής Ένταξης των Αθιγγάνων της Κορινθίας, διαρκώς επιδεινώνεται και γίνεται ανεξέλεγκτο. Στην πραγματικότητα οι Τσιγγάνοι έχουν καταντήσει η μάστιγα της περιοχής σε θέματα χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών, κλοπών, διαρρήξεων, επαιτείας και άλλων παραβατικών πράξεων, ων ουκ έστιν αριθμός. Οι Αστυνομικές Αρχές ασχολούνται σε καθημερινή βάση με κάποιο συμβάν, στο οποίο συμμετέχουν άτομα του εν λόγω περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα την κατάληξη στη Δικαιοσύνη και στις Φυλακές. Για να πούμε και του στραβού το δίκαιο, ας ξαναπούμε όμως ακόμη μία φορά, γιατί τα πράγματα έχουν φτάσει στο μη παρέκει και τι πρέπει να γίνει προς διόρθωση του κακού.

Μέχρι τη δεκαετία του 1990 οι Τσιγγάνοι, αυτή η ιδιόρρυθμη ράτσα των Ελλήνων Υπηκόων, τόσο στον μαχαλά των Εξαμιλίων, όσο και σε αυτούς στην Κυρά Βρύση Ζευγολατιού και της δυτικής Κορινθίας, που ήταν οι κυριότεροι στο Νομό μας, εύρισκαν εποχικές εργασίες και χρησιμοποιούντο στη συγκομιδή εποχικών φρούτων και άλλες αγροτικές εργασίες. Από το τέλος της δεκαετίας όμως και έπειτα, με το πρώτο κύμα λαθρομεταναστών από την Αλβανία, οι εργατικοί Λαθρομετανάστες με την ανοχή των κρατικών Υπηρεσιών και τον εθισμό των Ελλήνων στη ¨Μαύρη εργασία¨ παραγκώνισαν τους Αθίγγανους από τις εποχικές εργασίες Η μη εξεύρεση εργασίας με την πάροδο του χρόνου οδήγησε τις ορδές των άτυχων νέων στην παρανομία.

Πρώτα ήλθε η πείνα, που οδήγησε στις μικρές κλοπές γεωργικών προϊόντων, μετά η εμπορία ναρκωτικών, ακολούθησαν οι πιο αξιόποινες πράξεις κλοπών και διαρρήξεων, η πλημμυρίδα της επαιτείας και το ξήλωμα – κλοπή κάθε σιδερικού που βρίσκεται μπροστά τους. Αυτές οι παράνομες ενασχολήσεις με την αδιαφορία Δημοτικών Αρχών και Αστυνομίας, που δεν τηρούν τον Νόμο «Περί υποχρεωτικής δημοτικής σχολικής φοίτησης των παιδιών», επέτρεψε την πλημμελή ή παντελή απουσία των τσιγγανόπουλων από τις σχολικές αίθουσες. Χρησιμοποιούνται κυρίως στην παράνομη επαιτεία.

Ως μόνη διέξοδο από την κακοδαιμονία αυτή υπάρχει η ένταξή τους, που θα προέλθει από την υποχρεωτική φοίτηση στο Σχολείο, την προώθησή τους στις τέχνες και στο εμπόριο. Υπάρχουν πρότυπα Οικισμών Αθιγγάνων αυτού του τύπου. Κανένας Νομάρχης, κανένας Δήμαρχος δεν ενδιαφέρθηκε για την ένταξή τους. Να πάψουν οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί να τους εκμεταλλεύονται μόνο σε περίοδο εκλογών… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια