Header Ads

Θέσεις και αντιπαραθέσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων

Φ.1792

  

Kάμαλα Χάρις: Η ανάρτησή της για την ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο
  


Η Κάμαλα Χάρις αναφέρθηκε στην κοινή συνάντηση του Κογκρέσου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία προήδρευσε, αναρτώντας μαζί και μια φωτογραφία. «Οι δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες μας είναι ισχυροί και βαθαίνουν κάθε μέρα που περνά», έγραψε στο Twitter η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις μετά την ιστορική ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο. Η Κάμαλα Χάρις αναφέρθηκε στην κοινή συνάντηση του Κογκρέσου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία προήδρευσε, αναρτώντας μαζί και μια φωτογραφία.

Η ψήφος εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη Μία βαθιά πολιτική ομιλία, η οποία άγγιξε συναισθηματικά και πολιτικά την πλειοψηφία των παρισταμένων στη συνεδρίαση, αλλά και γνωστοποίησε ιστορικά και πολιτικά στοιχεία σε μία μερίδα Αμερικανών, που πιθανόν αγνοούσαν τα φλέγοντα ζητήματα, που απασχολούν τη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως μετά την ομιλία του κ. Μητσοτάκη γερουσιαστές σχολίαζαν πως ήταν μία από τις καλύτερες ομιλίες που απευθύνθηκαν στο Κογκρέσο από ξένους ηγέτες.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως πάρα πολλές φορές η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσυ Πελόζι, μία πολιτικός με μακρά πολιτική διαδρομή, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Έλληνα πρωθυπουργού, έδινε το «σήμα» στους υπόλοιπους γερουσιαστές να χειροκροτήσουν ή και να σηκωθούν, πρωτοστατώντας η ίδια, από το προεδρικό έδρανο μαζί με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις.

Δίνοντας έτσι τη δική τους «συγκατάθεση» και «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική επιχειρηματολογία που ανέπτυξε από βήματος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Συνάντηση με ομογενείς «Η Ελλάδα να γίνει το μοντέρνο κράτος που μας αξίζει» 

in.gr 18 Μαΐου 2022, 
Με εκπροσώπους της ομογένειας συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ομιλία του στο Κογκρέσο.

Χαιρετισμό σε δείπνο, που οργάνωσαν προς τιμή του εκπρόσωποι ελληνοαμερικανικών οργανώσεων απηύθυνε το βράδυ της Τρίτης στην Ουάσινγκτον ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν επιστρέψει στην Ελλάδα.

Παρουσία του αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, της πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι και του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Μπομπ Μενέντεζ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει την προσπάθεια έως ότου η Ελλάδα γίνει το μοντέρνο κράτος, που αξίζει σε όλους.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως η πλέον ενδιαφέρουσα εξέλιξη, που συντελείται τώρα στην χώρα είναι ότι επιστρέφουν αυτοί που έφυγαν τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, προσθέτοντας πως ο λόγος δεν είναι μόνον ότι πλέον στην χώρα υπάρχουν καλές δουλειές και ότι η ανεργία μειώνεται αλλά πρωτίστως γιατί η μακροπρόθεσμη προοπτική της χώρας κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι κατά τη συνάντηση του με τον Τζο Μπάιντεν είχε την ευκαιρία να υπογραμμίσει τη σημασία της διμερούς σχέσης εντός του πλαισίου της νέας ενεργειακής αρχιτεκτονικής στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου η χώρα μας καθίσταται πλέον πύλη εισόδου προς την Ευρώπη για το φυσικό αέριο της Μέσης Ανατολής. Τόνισε, δε, πως κατά την διάρκεια των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές για την Ελληνική Δημοκρατία αλλά αυτή εξήλθε ισχυρότερη καθώς ανέκαθεν ήταν στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Ο πρωθυπουργός ανέτρεξε συνοπτικά στις κρίσεις, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του για να συμπεράνει πως πλέον η Ελλάδα είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εμφανώς συγκινημένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά πως είναι ευτυχής και υπερήφανος που η παρουσία του στο Κογκρέσο γέμισε με περηφάνια την Ελληνοαμερικανική κοινότητα. «Σας ευχαριστώ για τη στήριξη σας, σήμερα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα για την Ελλάδα, την Κύπρο, έχετε κάθε λόγο να αισθάνεστε περήφανοι και εγώ αισθάνομαι περήφανος» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ποιοι επιφανείς ομογενείς παρασημοφορήθηκαν 

Στο τέλος της εκδήλωσης ο πρωθυπουργός παρασημοφόρησε 12 επιφανείς Ομογενείς για την προσφορά τους στην πατρίδα. Οι παρασημοφορηθέντες ομογενείς είναι οι εξής:

Demetrios Kokotas, ύπατος πρόεδρος της οργάνωσης AHEPA με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος Γεώργιος Μπεχράκης, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος Gus Billirakis, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ από το 2007 με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος Katherine Elizabeth Fleming, Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης με τον Ταξιάρχη του Τάγματος της Ευποιίας Marina Hatsopoulos, Πρόεδρος του Δικτύου Ελληνικής Καινοτομίας με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιίας Alexandros Karloutsos, ο επί 30 και πλέον χρόνια Γενικός Διευθυντής της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος Constantine Manos, φωτογράφος με τον Αργυρό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος George Marcus, Πρόεδρος της εταιρείας Marcus & Millichap με τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος George Pavlakis, Διευθυντής του Τμήματος Ανθρώπινων Ρετροϊών, Τομέας Εμβολίων του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος Olympia Snowe, πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Ευποιίας Angelo Tsakopoulos, πρόεδρος της εταιρείας ΑΚΤ Ιnvestements με τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος Endy Zemenides, Εκτελεστικός Διευθυντής, Hellenic American Leadership Council ( HALC ) με τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος




Κυριαρχία «προεδρικών» στη νέα Κεντρική Επιτροπή – Μάχη γένους θηλυκού για την πρωτιά
  

in.gr17 Μαΐου 2022, 21:50 
Με βάση τη μέχρι τώρα καταμέτρηση, κανένα στέλεχος από την «Ομπρέλα» δεν μπήκε στην πρώτη δεκάδα των υποψηφίων που εκλέγονται στην Αττική. Σε θρίλερ εξελίσσεται η εκλογή των 150 μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική. Μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης της συμμετοχής στις εσωτερικές διεργασίες του κόμματος, το βλέμμα όλων στρέφεται πλέον στη σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως όλα δείχνουν, η κυριαρχία των «προεδρικών» είναι αδιαμφισβήτητη, κρίνοντας από τα στελέχη που συγκροτούν την πρώτη δεκάδα στη νέα ΚΕ του κόμματος.

Με την καταμέτρηση να συνεχίζεται, καθώς η Αττική είναι η μεγαλύτερη περιφέρεια, στην οποία εκλέγονται συνολικά 150 μέλη, 75 άνδρες και 75 γυναίκες – με βάση την απόφαση του Συνεδρίου, ισχύει η ισόποση εκπροσώπηση των φύλων, αλλά πρέπει να εφαρμοστούν και οι ποσοστώσεις για τις συμμετέχουσες συλλογικότητες – προκύπτει «μάχη» γένους θηλυκού για την πρωτιά.

Η βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, βρέθηκε στην πρώτη θέση της νέας Κεντρικής Επιτροπής, ωστόσο την ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Γενικά, στην Αττική είναι εξαιρετικά δυναμική η παρουσία των γυναικών στην πρώτη πεντάδα, καθώς εκτός από τις Έφη Αχτσιόγλου και Ρένα Δούρου, καλές επιδόσεις καταγράφει και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Παράλληλα, πολύ ψηλά σε σταυρούς προτίμησης είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας, γιος του δολοφονηθέντος Νίκου Τεμπονέρα, η επιτυχία του οποίου σηματοδοτεί και το άνοιγμα του κόμματος σε φρέσκα πρόσωπα.




Συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν: Προτεραιότητα να μην επιβραβευθεί με νέους εξοπλισμούς η Τουρκία
    


Αντί στο επίκεντρο της συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο να τεθεί το σοβαρό ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας και των επιδιώξεων της Άγκυρας για αναβάθμιση του στόλου των F-16 με την πιθανή αγορά ακόμα 40 μαχητικών αεροσκαφών, ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες από τον Λευκό Οίκο την αγορά μαχητικών F-35! Προτεραιότητα από το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ όμως, θα έπρεπε να είναι η σαφής δέσμευση ότι δεν θα επιβραβευθεί με νέους εξοπλισμούς η Τουρκία, που συμπεριφέρεται ως διεθνής ταραξίας μη σεβόμενη τις αρχές της καλής γειτονίας, τις διεθνείς συνθήκες στη Μεσόγειο, τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της και εν μέσω αυτής της γεωπολιτικής κρίσης κάνει παζάρι πάνω στην προσπάθεια χωρών της ΕΕ να νιώσουν ασφάλεια. Αντιθέτως, η ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη για ένα νέο δαπανηρό εξοπλιστικό πρόγραμμα με την αγορά μιας μοίρας F35, θέτει σε δεύτερο πλάνο αυτή την προτεραιότητα.




Για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ
   


Το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ είχε σαν βασικό στόχο την ακόμη μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ, είτε αυτά αφορούν τον οικονομικό-ενεργειακό τομέα είτε τον στρατιωτικό-πολεμικό. Από αυτήν την άποψη το ταξίδι πέτυχε το σκοπό του, μόνο που αυτή την «επιτυχία» ο ελληνικός λαός θα την πληρώσει -κυριολεκτικά και μεταφορικά- πάρα πολύ ακριβά.

Θα την πληρώσει με μεγαλύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς, με μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια, με νέες «αγορές του αιώνα» κι ένα νέο γύρο ΝΑΤΟϊκών εξοπλισμών, αλλά και με νέους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας χάριν της διασφάλισης της «ΝΑΤΟϊκής συνοχής».

Η στάση του ΚΚΕ διαφέρει ριζικά από την στάση των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης που αρκούνται σε κάποιες υποσημειώσεις κι αστερίσκους, γιατί πολύ απλά συμφωνούν με την ουσία της κυβερνητικής στρατηγικής, συμφωνούν με την εμπλοκή στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς και θέτουν μόνο επιμέρους ζητήματα για το “αντίτιμο” και τα “ανταλλάγματα”.




ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ «ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ» ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
  

Για πολλοστή φορά η κυβέρνηση διά του αρμόδιου υπουργού «εξαγγέλλει» την ενεργοποίηση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Η Ελληνική Λύση εδώ και τρία χρόνια έχει καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο για την αποτελεσματική ενεργοποίηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, όχι ως «τροχονόμο» και «πορτιέρη» όπως την θέλει η κυβέρνηση, αλλά ως θεματοφύλακα της ασφάλειας ακαδημαϊκών και σπουδαστών, της δημόσιας περιουσίας και της πραγματικής λειτουργίας του ασύλου ιδεών, αντί του «ασύλου εγκληματικής ασυδοσίας» που υφίσταται σήμερα.

Η κυβέρνηση αντί να υιοθετήσει το σχέδιο μας, συνεχίζει να εξαπατά το πανελλήνιο με επικοινωνιακές πομφόλυγες. Η Ελλάδα όμως δεν χρειάζεται μία κυβέρνηση «εξαγγελίας» αλλά μία κυβέρνηση ουσίας.






Ελληνικά ΜΜΕ: Όποιος καταγγέλλει τις παράνομες επαναπροωθήσεις, ταυτίζεται με την Τουρκία!
  


Όταν οι καταγγελίες για τις παράνομες επαναπροωθήσεις επιβεβαιώνονται μέσα από έρευνες τόσων διεθνών μέσων ενημέρωσης (βλ. Spiegel, Deutsche Welle, ARD, Suddeutsche Zeitung, New York Times) και συμπράξεις μέσων που διεξάγουν διεθνείς έρευνες (βλ.Guardian, Lighthouse Mediapart)· όταν τις καταγγελίες αυτές τις επιβεβαιώνουν εργαζόμενοι στη Frontex· όταν για τους ίδιους λόγους εγκαλεί την Ελλάδα η αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπος και τέλος, όταν για τις ίδιες καταγγελίες παραιτείται ο Διευθυντής της Frontex κ.Leggeri, τα ελληνικά μίντια λασπολογούν χυδαία όσους τάσσονται με το διεθνές δίκαιο, τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη, για να τους ταυτίσει με την Τουρκία! Αλήθεια κ.Χατζηνικολάου, εκεί στον όμιλο REAL, που αναφέρεται στην κυριακάτικη εφημερίδα σας, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη για τις παράνομες επαναπροωθήσεις και τις κατηγορίες κατά του Leggeri, ότι τα ίδια λέει και η Τουρκία, αναρωτηθήκατε ποτέ αν τελικά αυτοί που παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας είναι όσοι υπέγραψαν και υπηρετούν την Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας και όχι αυτοί που περιγράφουν την πραγματικότητα, υπερασπιζόμενοι τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα;

Είναι προφανές ότι η Διακήρυξη της Αθήνας για τη συγκρότηση ενός νέου Κινήματος Αδεσμεύτων έχει θορυβήσει έντονα διάφορα κέντρα εντός και κυρίως εκτός της χώρας.

Τα γεράκια του πολέμου θέλουν αίμα, θάνατο, προσφυγιά. Το ΜέΡΑ25 τους χαλάει τη σούπα κι άρα πρέπει να απαξιωθεί με διαστρέβλωση των θέσεών του και λίβελους. Εμείς δεν θα πτοηθούμε, θα συνεχίσουμε να είμαστε με τη μεριά των κατατρεγμένων, με τη μεριά όλων αυτών των συνανθρώπων μας που οι πόλεμοί σας ξεριζώνουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια