Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου»

Φ.1792

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ


Ξεσήκωσε τα μέλη στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ o Έλληνας Πρωθυπουργός! Μίλησε με σοβαρότητα, χωρίς ακρότητες, ενώ με τα μηνύματα του μεστού λόγου του έσφαζε εχθρούς με το βαμβάκι ανεβάζοντας στα ύψη τη νέα γεωπολιτική θέση της Ελλάδας. Με τη δύναμη των λέξεων «δημοκρατία» και «αναθεωρητισμός» συνδυασμένες με μια καλά μελετημένη και ιστορική -όπως χαρακτηρίστηκε- ομιλία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να κλείσει τη διημερή επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον με διθυραμβικά σχόλια, έχοντας αναδείξει μέσα από το Κογκρέσο την Ελλάδα ως ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Αμερικανικά ΜΜΕ: ΗΠΑ-Ελλάδα οδηγούν τη στρατηγική εταιρική σχέση σε νέα ύψη.

Για δύο και πλέον ημέρες η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αμερική μονοπώλησε τη διεθνή δημοσιογραφία. Διθυραμβική η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού στην ιστορική ομιλία του έφερε στη μνήμη γνωριζόντων τους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών, που ανάγονται από τα πρώτα χρόνια της Ανεξαρτησίας του νέου έθνους, το φιλελληνικό πνεύμα της Αμερικής κατά την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και τους μετέπειτα παγκόσμιους πολέμους. Το κυριότερο είναι το γεγονός ότι οι παρευρισκόμενοι άκουσαν από πρώτο χέρι λεπτομέρειες για τις σχέσεις των δύο συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

Ο Πρωθυπουργός μας πήγε στην Αμερική ως ισότιμος εταίρος και όχι ως επαίτης, τείνοντας το χέρι βοηθείας. Έθεσε με πειστικό τρόπο τα Εταιρικά, εξοπλιστικά, διεθνή, τα ΡωσοΟυκρανικά, ενεργειακά και άλλα θέματα. Όπως τόνισαν και οι ίδιοι οι Αμερικανοί παράγοντες οι σχέσεις των δύο κρατών «είναι στα ύψη» και θα συνεχίσουν να είναι γιατί η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος φίλος και εταίρος με ένα ισχυρό ελληνικό λόμπι, που συμπαρίσταται και έχει πολλούς πολιτικούς και όχι μόνο Αμερικανούς φιλέλληνες.

Ο Πρωθυπουργός πήγε και πέτυχε πολλά, ενώ τα ελληνικά κόμματα της αντιπολίτευσης ως μικρόψυχα βγάζουν χολή απαράδεκτα μπροστά σ΄αυτό το μεγαλείο και την τιμή, που μας επεφύλαξαν οι φίλοι μας οι Αμερικανοί… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια