Header Ads

Δημοτικά νέα

Φ.1791

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
    


Ο Δήμος Κορινθίων, προκειμένου να διευκολύνει τους συλλόγους που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του και να απαλείψει κάθε πιθανότητα αποκλεισμού τους από τις επιχορηγήσεις του τρέχοντος έτους, δίδει παράταση στην κατάθεση των αιτήσεων έως και την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022.

Η αίτηση θα πρέπει να αναγράφει το ποσό που ο κάθε σύλλογος αιτείται και να συνοδεύεται από τα κάτωθι δικαιολογητικά 

1.- Πρακτικό Γενικής Συνέλευσης [ Απολογισμός συνολικής δραστηριότητας για το έτος 2021 (ΕΣΟΔΑ- ΕΞΟΔΑ)].

2.- Πρακτικό Γενικής Συνέλευσης [ Απολογισμός της επιχορήγησης για έτος 2021) με θέμα αναλυτική κατανομή ΕΣΟΔΩΝ - ΕΞΟΔΩΝ που καλύφθηκαν από την επιχορήγηση .Σε αντίθετη περίπτωση βεβαίωση περί μη λήψεως της Επιχορήγησης .

3.- Πρακτικό Γενικής Συνέλευσης [ Προϋπολογισμός ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ έτους 2022] 4.- Καταστατικό συλλόγου θεωρημένο από το Πρωτοδικείο όπου θα αναγράφεται κάθε τροποποίηση ή μη των άρθρων αυτού για το τρέχον έτος υποβολής των δικαιολογητικών στην Υπηρεσία μας.

5.Πιστοποιητικό Πρωτοδικείου περί μη προσβολής των κύρους των τελευταίων αρχαιρεσιών.

6. Βεβαίωση υποβολής των ανωτέρω δικαιολογητικών στην Εποπτεύουσα αρχή του Συλλόγου ( ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛ/ΣΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ ,Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ ).

7. Για ληφθείσα επιχορήγηση του συλλόγου κατά το προηγούμενο έτος άνω των 3.000,000 € θα υποβάλλεται στην Υπηρεσία μας και η ανάρτηση αυτής στο ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ στον ιστότοπο του προγράμματος ‘’ΔΙΑΥΓΕΙΑ ‘’ όπου θα αναγράφονται μεταξύ των άλλων τα αντίστοιχα παραστατικά (τιμολόγια κ.λ.π ) της δαπάνης ( ή των δαπανών ) της ληφθείσας επιχορήγησης που πραγματοποιήθηκε εκ μέρους του ανωτέρω συλλόγου.

8. Για Αθλητικό σύλλογο την εγγραφή του στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στο ‘’ Μητρώο Αθλητικών Φορέων’’ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ( άρθρο 142 Ν. 4714/2020 ).Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή να τις αποστέλλουν ηλεκτρονικά στο email: mail@ korinthos.gr




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  

Σε συνέχεια της Δ1α/ ΓΠ.οικ.23983/30-042022 (ΦΕΚ 2137 Τ.Β ) οι λαϊκές αγορές του Δήμου Κορινθίων επιστρέφουν στην κανονικότητα με σεβασμό στους Πωλητές, τους Καταναλωτές και τους Κατοίκους.

Για την εύρυθμη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς Ο Δήμος Κορινθίων , ορίζει από το Σάββατο 14/05/2022 και έως ότου να ολοκληρωθεί η εναρμόνιση του κανονισμού Λαϊκών Αγορών του Δήμου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Ν.4849/2021, την λειτουργία τους ως εξής:

Η Λαϊκή Αγορά Κορίνθου από το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 θα λειτουργεί στην θερινή θέση , στην Οδό Κολιάτσου με επέκταση στην άνοδο και στην οδό Στεφάνου.

Η Λαϊκή Αγορά Συνοικισμού θα λειτουργήσει προσωρινά στην υφιστάμενη χειμερινή θέση προκειμένου να μην δυσχεραίνεται η είσοδος και η έξοδος του σχολείου.

Οι λοιπές Λαϊκές Αγορές του Δήμου θα λειτουργούν εντός των καθορισμένων κανονιστικά χώρων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ




ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


«Ψηφιακές υπηρεσίες στους δημότες μέσω gov.gr»: Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ανάμεσα στους πρώτους 28 Δήμους της χώρας
   


Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, έπειτα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε η Υπηρεσία, αποτελεί έναν από τους πρώτους 28 Δήμους – πρότυπο της χώρας που εισάγει τον ψηφιακό τρόπο επικοινωνίας με τους δημότες του, παρέχοντας τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ψηφιακές υπηρεσίες για την έκδοση πιστοποιητικών, μέσα από το σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον των ψηφιακών θυρίδων του gov.gr.

Η διάθεση της υπηρεσίας των ψηφιακών θυρίδων εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί, στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου, παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θοδωρή Λιβάνιο, του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Λεωνίδα Χριστόπουλο.

Μέσω του gov.gr πλέον παρέχονται απευθείας στους πολίτες, οι ακόλουθες υπηρεσίες:

Έκδοση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης Έκδοση πιστοποιητικού γέννησης Έκδοση πιστοποιητικού ιθαγένειας Έκδοση πιστοποιητικού εγγυτέρων συγγενών Έκδοση ληξιαρχικής πράξης γέννησης Έκδοση ληξιαρχικής πράξης γάμου Έκδοση ληξιαρχικής πράξης συμφώνου συμβίωσης Έκδοση ληξιαρχικής θανάτου Ενημερωτικά, οι θυρίδες των Δήμων στο gov.gr προσφέρουν 2 βασικές λειτουργίες:

Έκδοση πιστοποιητικών αρμοδιότητας των Δήμων χωρίς την ανάγκη φυσικών υπογραφών και σφραγίδων. Τα πιστοποιητικά αυτά είναι έγκυρα σε φυσική αλλά και σε ψηφιακή μορφή, τόσο στη Δημόσια Διοίκηση όσο και κατά την προσκόμισή τους σε ιδιωτικούς φορείς.

Αυτεπάγγελτη αναζήτηση και έκδοση πιστοποιητικών που είναι απαραίτητα σε διαδικασίες των Δήμων και παρέχονται από το gov.gr Με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, σταδιακά θα ψηφιοποιούνται νέες διαδικασίες και θα εντάσσονται στις θυρίδες. Ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε: «Ακολουθώντας τις εξελίξεις της ψηφιακής εποχής και τη νέα πραγματικότητα, αξιοποιούμε τις δυνατότητες που μας παρέχονται μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας, αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους δημότες μας και καθιστούμε τον Δήμο μας ακόμη πιο λειτουργικό, πιο βιώσιμο και πιο «έξυπνο». Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην τεχνολογική αναβάθμιση των υπηρεσιών μας, μέσα από δράσεις, ενέργειες και πρωτοβουλίες που στόχο έχουν τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των δημοτών, τη σωστή ενημέρωσή τους και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους».




Ευχαριστήρια Επιστολή Δημάρχου προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ. Διονύσιο
    


Σεβασμιώτατε, Με την παρούσα, θα επιθυμούσα να δεχτείτε τις θερμές μου ευχαριστίες για την άοκνη προσπάθεια που καταβάλετε για την ενίσχυση του προσκυνηματικού τουρισμού στην περιοχή των Γερανείων και του Λουτρακίου και την στήριξη του πολυσχιδούς έργου της τοπικής μας Εκκλησίας.

Με την ευλογία Σας και την αμέριστη συμπαράσταση των Κληρικών μας, τελέσαμε τις των Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα, ώστε χιλιάδες Πιστοί, έπειτα από τρία χρόνια του οδυνηρού περιορισμού που βιώσαμε εν μέσω πανδημίας, να ανταμώσουμε στον πνευματικό μας οίκο, να προσέλθουμε στους Ιερούς Ναούς του Δήμου μας, να συμπροσευχηθούμε και να συμμετάσχουμε με ευλάβεια στις Θείες Λειτουργίες και στη χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου μας, την Εορτή των Εορτών της Ορθοδοξίας μας.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που συνέβαλε αποφασιστικά και καθοριστικά στην αναθέρμανση του θρησκευτικού συναισθήματος των πιστών.

Ως σεπτός Ποιμενάρχης δώσατε έμπνευση στους κληρικούς της πόλεώς μας και του Δήμου μας για την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών, με έντονη τη λατρευτική κατάνυξη των ημερών και με την αρμόζουσα πνευματική βαρύτητα.

Συγκλονιστικό, μεταξύ άλλων, υπήρξε το μήνυμα της σύναξης των τριών (3) Επιταφίων των Ιερών Ναών της πόλεως του Λουτρακίου, και συγκεκριμένα, των Ι. Ναών Αγίου Ιωάννη, Γενεσίου της Θεοτόκου (Παναγίας Γιάτρισσας) και Αγίου Φανουρίου, στην παραλία του Λουτρακίου, με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου να ερμηνεύει πένθιμα εμβατήρια, τον Σταυρό, τον Κλήρο, τα παπαδάκια με τα εξαπτέρυγα και τα λάβαρα, τους Ιεροψάλτες, τις μυροφόρες που έραιναν τον Επιτάφιο με ροδοπέταλα και αρώματα, Χριστιανούς Ορθόδοξους που είχαν στην πλάτη τους τον Επιτάφιο και χιλιάδες Πιστούς, σε κλίμα συγκίνησης και βαθιάς κατάνυξης, να κρατούν αναμμένα κεριά και να ψέλνουν σε όλη τη διάρκεια της λιτάνευσης και της περιφοράς του Επιταφίου.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Μετά βαθύτατου σεβασμού και εκτιμήσεως, 
Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης 
Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων




ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Δήλωση - Διόρθωσης Τ.Μ. - Παράταση έως 30/6/2022
  


Ο Δήμος ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ, σας γνωρίζει ότι σύμφωνα με το άρθρο 18 του Νόμου 4915/2022 (ΦΕΚ 63/ Α – 24/03/2022) υπάρχει εκ νέου η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων στοιχείων για τον καθορισμό επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτων.

Οι υπόχρεοι σε δήλωση για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου, προκειμένου να υπολογισθούν επ’ αυτού φόροι τέλη και εισφορές προς τους Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού, που μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβάλει ή έχουν υποβάλει ανακριβή δήλωση, υποβάλλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία, το αργότερο μέχρι τις 30/06/2022.

Οι υποβάλλοντες τη δήλωση της παρ. 1, υποχρεούνται να καταβάλουν τα τέλη που αντιστοιχούν στα ορθά τετραγωνικά μέτρα, υπολογιζόμενα από 1.1.2020, μέχρι την ημερομηνία της δήλωσης, με πρόστιμο είκοσι τοις εκατό (20%) επί του ποσού που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων αυτού του διαστήματος.

Από την Τρίτη, 26/04/2022 έως και τις 30/06/2022 είναι διαθέσιμη ξανά η ηλεκτρονική «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ Τ.Μ. ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑ» στη διεύθυνση https:// tetragonika.govapp.gr/ και θα δέχεται ηλεκτρονικά δηλώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους Τμήμα Εσόδων, Δημοτικής Περιουσίας & Ταμειακής Υπηρεσίας, στα τηλέφωνα: 2743360207, 2743360222.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΟΝΤΟΣ 

Αναλυτικά η ανακοίνωση και το σχετικό έντυπο αίτηση στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3N2CKgS




Έναρξη εγγραφών και επανεγγραφών στους παιδικούς σταθμούς
  


Εγγραφές και επανεγγραφές στους παιδικούς σταθμούς.

Σας κάνουμε γνωστό ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την εγγραφή των παιδιών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας .

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στους παιδικούς σταθμούς από 10 Μαΐου έως 31 Μαΐου 2022 και σε όλη την διάρκεια του έτους. Κατά το χρόνο έναρξης και διεξαγωγής της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων, μπορείτε να καταθέσετε τις αιτήσεις σας:

Για τον Παιδικό Σταθμός Ξυλοκάστρου Τέρμα Αντιπτεράρχου Δέδε, Ξυλόκαστρο τηλέφωνο 2743028311 και Για τον Παιδικό Σταθμό Δερβενίου (Πεταλού) τηλέφωνο 2743032804 Επίσης μπορείτε να αποστείλετε τις αιτήσεις σας μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είτε με συστημένη επιστολή στην ταχυδρομική διεύθυνση των παιδικών , είτε μέσω email (Παιδικός Σταθμός Ξυλοκάστρου paidikos@xylokastro.gov.gr - Παιδικός Σταθμός Δερβενίου paidikosder@xylokastro.gov.gr) . Βρείτε περισσότερες πληροφορίες και την Αίτηση (αρχείο .doc) στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3PaiU5a




ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


ΝΕΟ ΚΕΠ ΣΤΟ ΒΡΑΧΑΤΙ-ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ
  


Από την Δευτέρα 9 Μαϊου ξεκίνησε η λειτουργία του τρίτου Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου Βέλου Βόχας, στο Βραχάτι, στον ισόγειο χώρο της κοινότητας με ωράριο εξυπηρέτησης του κοινού από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8.00 – 15:00.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2741050302 και email:k.vrachatiou@kep.gov.grΌλοι οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε όλες τις πιστοποιημένες διαδικασίες των ΚΕΠ είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία, είτε με χρήση της τεχνολογίας των ηλεκτρικών θυρίδων. Σημειώνουμε πως οι πιστοποιημένες διαδικασίες των ΚΕΠ καθορίζονται μέσω κοινών αποφάσεων (ΚΥΑ) του Υπουργού Εσωτερικών και του κατά περίπτωση αρμοδίου Υπουργού.Προτεραιότητα της δημοτικής αρχής αποτελεί η διευκόλυνση και η εξυπηρέτηση των πολιτών.




ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ


Υποβολή αιτήσεων για την εφαρμογή της πρώιμης συγκομιδής (Πράσινος Τρύγος) 2022.
  

Ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εφαρμογή του μέτρου πρώιμης συγκομιδής καθορίζεται από τις 05/05/2022 μέχρι και τις 11/05/2022.

Αφορά αμπελοτεμάχια που δεν συμμετείχαν στο μέτρο της πρώιμης συγκομιδής το 2021, έκτασης ενός στρέμματος και άνω και με έτος φύτευσης πριν το 2019. Επιλέξιμη δράση για την συμμετοχή στο πρόγραμμα θεωρείται η χειρωνακτική ή η μηχανική απομάκρυνση από το σύνολο της έκτασης του αμπελοτεμαχίου, του συνόλου των σταφυλιών που δεν έχουν ωριμάσει.

Οι ποικιλίες και τα ποσά της ενίσχυσης (για το Αγιωργίτικο 200,00 ευρώ/στρέμμα, για τον Ροδίτη 202,00 ευρώ/στρέμμα ) και όπως αναφέρονται αναλυτικά στον Πίνακα 1 της αρ.955/115194/3-5-2022 απόφασης Υ.Π.Α.Α.Τ.

Οι αιτήσεις Θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω e-mail ( agrotiki@pekorinthias.gr ) της ΔΑΟΚ Π.Ε. Κορινθίας.

Oι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα συνοδευόμενη από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Αντίγραφο της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης 2022, απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη με τις συντεταγμένες του αμπελοτεμαχίου και την κατάσταση ΕΛΓΑ.

2. Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

3. Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας ή της φορολογικής δήλωσης ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται ο ΑΦΜ του δικαιούχου-παραγωγού .

4. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

Δικαιολογητικά που αναζητούνται από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής:

5. Δήλωση αμπελοκαλλιέργειας στα πλαίσια του Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών για το Αμπελουργικό μητρώο 6. Δηλώσεις συγκομιδής ή Δηλώσεις παραγωγής (κατά περίπτωση) 2020 και 2021 για όλα τα υφιστάμενα αμπελοτεμάχια του παραγωγού.

ΠΡΟΣΟΧΗ 
Σε περίπτωση πλήρους ή μερικής ζημιάς των καλλιεργειών λόγω θεομηνίας (ΕΛΓΑ) δεν χορηγείται στήριξη για πρώιμη συγκομιδή. Αν οι δικαιούχοι παραγωγοί δεν ολοκληρώσουν το μέτρο υπόκεινται σε αποκλεισμό υποβολής αίτησης ένταξης στα μετρά του αμπελοοινικού τομέα (αναδιάρθρωση κ.τ.λ.) για τα τρία επόμενα έτη. Τέλος, για τους δικαιούχους του μέτρου πρώιμης συγκομιδής δεν επιτρέπονται μεταβολές στο αμπελουργικό μητρώο έως και την πληρωμή τους (15/10/2022) .




Δεν υπάρχουν σχόλια