Header Ads

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ

Φ.1789

Φτωχότερος ο δικηγορικός κόσμος της Κορίνθου από σήμερα!
    


Ύστατος χαιρετισμός στον δικηγόρο Κορίνθου, Κωνσταντίνο Μιχαλόπουλο, από την Πρόεδρο του Δ.Σ.Κορίνθου, Παναγιώτα Επιβατινού.


Η θλιβερή τιμή έλαχε σε μένα να σου απευθύνω τον ύστατο χαιρετισμό εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και όλων των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, των φίλων και συναδέλφων σου, αξέχαστε συνάδελφε.

Η είδηση του ξαφνικού θανάτου σου μας συγκλόνισε όλους και ο χαμός σου προκάλεσε σε όλους εμάς που είχαμε την ευτυχία να σε γνωρίσουμε βαθύτατη θλίψη και πόνο.

Ήσουν πάντα για εμάς τους συναδέλφους σου, τους μεγαλύτερους και τους νεότερους ένα φωτεινό παράδειγμα. Σύνθετη, πολυσχιδής και ανήσυχη προσωπικότητα, με προοδευτικές ιδέες και αντιλήψεις , με το ταλέντο σου και τις ικανότητές σου σπούδασες και εργάστηκες κοπιωδώς, διακρίθηκες δε για την προσφορά σου στα κοινά του τόπου μας. Ευρυμαθής και τολμηρός, ευγενής και καλοσυνάτος, σε διέκρινε η προσήνεια και το ήθος σου και ήσουν πάντα επιθυμητός στις συναναστροφές με τους συναδέλφους και τους φίλους σου, ευθύς σαν χαρακτήρας, πάντα με ένα γλυκό χαμόγελο στα χείλη μέχρι και τις τελευταίες ημέρες που σε συναντούσαμε στην είσοδο του Δικαστηρίου αφού το πάθος σου για την δικηγορία δεν σου επέτρεπε να το αποχωριστείς.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Κόρινθο, στα Γιαννιώτικα, στις 20 Ιουλίου 1946. Σπούδασε αρχικά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εν συνεχεία στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης . Άσκησε μαχόμενη δικηγορία επί 46 συναπτά έτη ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου μας, από τις 17 Μαϊου 1975, όταν και διορίσθηκε στο Πρωτοδικείο Κορίνθου , έως τις 29 Οκτωβρίου όταν και υπέβαλλε αίτηση συνταξιοδοτήσεως. Έντιμος υποστηρικτής της δικαιοσύνης μέχρι την τελευταία στιγμή, πιστός στην εντολή του πελάτη του και αρωγός στους έχοντες ανάγκη, στους φτωχούς και στους ανήμπορους. Διετέλεσε Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου επί σειρά ετών , Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων , Νομαρχιακός και Περιφερειακός Σύμβουλος και Διοικητής του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κορίνθου.

Δμιούργησε επίσης μία εξαιρετική οικογένεια με την Φιλόλογο Μαρία Θραμπουλίδου και απέκτησαν τρία παιδιά που λάτρευε, τα οποία γαλούχησε με αρχές και αξίες και καμάρωνε για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη ,την Λένα Εισαγγελέα, τον Θόδωρο Οικονομολόγο και τον Φάνη Δικηγόρο και Μέλος του Διοικητικού Συλλόγου Κορίνθου. Με πόση χαρά επίσης όταν τον συναντούσα , μου έλεγε ότι περίμενε τις εγγονές του Βασιλική και Μαριλένα που ήταν η χαρά της ζωή του , τις οποίες υπεραγαπούσε, όπως επίσης τον γαμπρό του Ιωάννη και και τη νύφη του Μαρία.

Ο καθ’ εις εφ’ ω ετάχθη, εσύ όπου ετάχθης, εκπλήρωσες φιλόπονα τα καθήκοντά σου απέναντι στην πατρίδα ,στην κοινωνία, στην οικογένεια, στην επιστήμη! Θρηνούμε σήμερα γιατί έσβησε το φως που εξέπεμπε ένας ευρυμαθής επιστήμονας, ένας προοδευτικός άνθρωπος, ένας άριστος οικογενειάρχης, μια αξιοσέβαστη προσωπικότητα, ένας αγωνιστής, ένας εξαίρετος συνάδελφος και άνθρωπος, ΕΝΑΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ.

Θα ζεις για πάντα στις σκέψεις μας και στην καρδιά όλων μας, σε μας που ήρθαμε εδώ να σου απευθύνουμε τον ύστατο χαιρετισμό και ασπασμό, αλλά και σε όλους τους φίλους σου και συναδέλφους σου.

Mε την πίστη ότι τα λόγια είναι λίγα και φτωχά για την ώρα αυτή, σου απευθύνω τον ύστατο χαιρετισμό, λαμβάνοντας υπόψιν το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως, «Ανέστη Χριστός και νεκρός ουδείς επί μνήματος».

Αιωνία σου η μνήμη αλησμόνητε συνάδελφε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, αποφάσισε ομόφωνα αντί στεφάνου να δωρίσει χρηματικό ποσό στο Ευθύμειο Κέντρο εις μνήμη του εκλιπόντος συναδέλφου μας.

Κόρινθος 26-4-2022 

Για το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου 

Η Πρόεδρος 
Παναγιώτα Κ.Επιβατινού


Δεν υπάρχουν σχόλια