Header Ads

Περιφερειακά νέα

Φ.1789

Εξαιρετικά μεγάλες πληρότητες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά την περίοδο του Πάσχα
    

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποδέχθηκε εξαιρετικά μεγάλο αριθμό επισκεπτών την περίοδο του Πάσχα.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, η μέση πληρότητα των καταλυμάτων -τόσο σε ορεινούς, όσο και σε παραθαλάσσιους προορισμούς- ξεπέρασε το 90% τις προηγούμενες ημέρες.

Το γεγονός αυτό επιτρέπει την αισιόδοξη εκτίμηση πως σε ανάλογα επίπεδα θα κυμανθεί η κίνηση των επισκεπτών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ερχόμενο τριήμερο της Πρωτομαγιάς.




Ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Κέντρο Βοήθειας Ουκρανίας για την προσφορά υγειονομικού υλικού και τροφίμων στον Ουκρανικό λαό
  

Ευχαριστήριο μήνυμα απέστειλε το Κέντρο Βοήθειας Ουκρανίας προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την παροχή εκ μέρους της 20 παλετών με υγειονομικό / φαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής -προσφορά της Περιφέρειας και των πολιτών της, στον αγωνιζόμενο ουκρανικό λαό.

Σημειώνεται, ειδικότερα, στο σχετικό μήνυμα προς την Περιφέρεια:

“Εκ μέρους του Κέντρου Βοήθειας Ουκρανίας στο ΣΕΦ Ειλικρινά από την καρδιά μας θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την αμέριστη ευγνωμοσύνη μας για την στήριξη που προσέφερε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον κύριο περιφερειάρχη και τους κυρίους Χρονά Αγγελο και Καμαρινόπουλο Σωτήριο.

Η βοήθειά σας δίνει ελπίδα στον Ουκρανικό λαό ότι δεν είναι μόνοι σ’ αυτήν την θλίψη και τους δίνει θάρρος να έχουν δυνάμεις.

Ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά την γεμάτη θερμά αισθήματα Ελλάδα και ιδιαίτερα την ιστορική Πελοπόννησο που είσαστε μαζί μας”.




Ανακοινώσεις Καραμανλή στην Τρίπολη μετά το Πάσχα για έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -συναντήθηκε σήμερα μαζί του ο περιφερειάρχης Π. Νίκας
  

Σημαντικά ζητήματα και έργα που αφορούν στις συγκοινωνιακές και άλλες υποδομές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συζήτησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη συνάντησή του στην Αθήνα, σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου, με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Ο περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρο Βερούτη, είχε ευρεία συνεργασία με τον υπουργό ο οποίος -σε σχέση με τα ζητήματα που συζητήθηκαν σήμερα- γνωστοποίησε ότι μετά το Πάσχα θα βρεθεί στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, όπου θα κάνει ανακοινώσεις για το σύνολο των θεμάτων τα οποία τέθηκαν.

Στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης περιλαμβάνονταν θέματα όπως 
• επαναλειτουργία µε αναβάθμιση – εκσυγχρονισµό της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Αργους – Ναυπλίου 
• επαναλειτουργία της µετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Αργος – Τρίπολη – Καλαμάτα 
• οδικός άξονας Τρίπολη – παράκαμψη Λαγκαδίων – Αρχαία Ολυμπία 
• νέος οδικός άξονας Λεύκτρο – Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία ως μοχλός ανάπτυξης στη µεταλιγνιτική εποχή, µε προοπτική για τον οδικό άξονα Γύθειο – Μεγαλόπολη – Κατάκολο 
• βελτίωση εθνικής οδού Σπάρτη – Γύθειο, τµήµα Πυρί – Γύθειο 
• οδικό τµήµα Αλφειός – Καλό Νερό – Τσακώνα 
• πρόγραµµα βελτίωσης οδικής ασφάλειας (ΠΕΒΟΑ) 
• αντιδιαβρωτική προστασία Κορινθιακού Κόλπου




Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για θέματα Πολιτικής Προστασίας
  


Οι τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδιασμού της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εν όψει της έναρξης της φετινής αντιπυρικής περιόδου, συζητήθηκαν στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας συγκάλεσε σήμερα Τετάρτη 27 Απριλίου, με τα στελέχη της εν λόγω υπηρεσίας.

Οπως τονίστηκε, μεταξύ άλλων, μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει η έκδοση κοινής απόφασης για τον καθαρισμό του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου σε όλες τις Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου -έργο που θα υλοποιηθεί, τόσο με ίδια μέσα της Περιφέρειας, όσο και με εργολαβίες.

Παράλληλα, συζητήθηκε η ετοιμότητα του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και η επάρκεια των υποδομών του ανά Π.Ε.





Χρυσό βραβείο σε διεθνή θεσμό απέσπασε το διαφημιστικό σποτ “Peloponnese – Greece beyond the obvious”
  


Χρυσό Βραβείο απέσπασε το περυσινό διαφημιστικό τουριστικό σποτ της Περιφέρειας Πελοποννήσου “Peloponnese – Greece beyond the obvious” στο πλαίσιο του παγκόσμια καθιερωμένου θεσμού New York Festivals TV and Film Awards.

Η ανακοίνωση των διακρίσεων έγινε χθες εκ μέρους του πιο πάνω διαγωνιστικού θεσμού, στον διαγωνισμό του οποίου φέτος έλαβαν μέρος φιλμ και τηλεοπτικές παραγωγές από 42 χώρες, ενώ την κριτική επιτροπή αποτελούσαν πάμω από 200 επαγγελματίες του χώρου.

Το διαφημιστικό βίντεο “Peloponnese – Greece beyond the obvious” που δημιούργησε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η Unlimited Creativity, κατέκτησε το Xρυσό Βραβείο στην κατηγορία Corporate Image.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα Νew York Festivals TV and Film Awards αποτελούν επίσημο μέλος του International Committee of Tourism Film Festivals (CIFFT), του οργανισμού που διεξάγει τον μεγαλύτερο διαγωνισμό τουριστικών φιλμ παγκοσμίως, το CIFFT Circuit.

Το CIFFT Circuit βραβεύει τα καλύτερα τουριστικά videos από όλον τον κόσμο, σε πέντε θεματικές κατηγορίες και ολοκληρώνεται στο τέλος του χρόνου.

Την παραγωγή του διαφημιστικού βίντεο για την προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου υλοποίησε η Indigo View – Creative Media Productions με σκηνοθέτη τον Δημήτρη Γκότση.

Εδώ μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα όπου αναφέρεται η βράβευση του διαφημιστικού βίντεο για την προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

h t t p s : / / t v f i l m .n e w y o r k f e s t i v a l s .c o m / W i n n e r s / W i n n e r D e t a i l s N e w / feeadda1-4ddf-45ad-8bfde7c89682b297




ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΡΚΑ
  


* Ευχές ώστε όλοι να αξιωθούν και να εορτάσουν την Ανάσταση με χαρά, αντάλλαξαν η Αντιπεριφερειάρχης και το Σωματείο Αμεα Κορινθίας. Την Μ. Πέμπτη η κα. Κόρκα δέχθηκε εκπροσώπους του Σωματείου στο γραφείο της.

Κατά την επίσκεψη ανταλλάχθηκαν οι καθιερωμένες ευχές. Η κα. Κόρκα μέσω του Σωματείο ευχήθηκε σε όλους «Καλή Ανάσταση» ** Η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα παραβρέθηκε στην Ακολουθία του Επιταφίου την Μ. Παρασκευή στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο.

Η Ακολουθία του Επιταφίου τελέστηκε με την αρμόζουσα θρησκευτική βαρύτητα από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Διονύσιο, 

*** Η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας στις 26.04.2022 δέχθηκε συνάντηση από την εκπρόσωπο της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ “ PRAYER OF COLORS” κα Θεοδοσία Χατόγλου προκειμένου να ενημερωθεί για την εικαστική τέχνη και για την αναμόρφωση Δημόσιων χώρων Υγείας.


  

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου και της Δευτέρας του Πάσχα η κα. Αθηνά Κόρκα παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στη Νεμέα, στον πολιούχο της πόλης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην περιοχή παρακολούθησε τους αγώνες δρόμου που πραγματοποιήθηκαν και ευχήθηκε σε κατοίκους που εόρταζαν.

Την ίδια ημέρα, επισκέφθηκε την Αρχαία Κόρινθο και το Σοφικό. Στην Αρχαία Κόρινθο παρακολούθησε την εκδήλωση που διοργάνωσαν οι τρείς Σύλλογοι Γονέων, Εμπόρων και ο Βελλερεφών καθώς και το ΚΕΠΑΠ του Δήμου σχετικά με το έθιμο της Διακαινησίμου. Στο Σοφικό παρακολούθησε την αξιόλογη προσπάθεια του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου σχετικά με την αναβίωση του εθίμου «Γιέμ».




Η Αθηνά Κόρκα επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Κορίνθου
  
Η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα με τον Δ/ντη του Τμήματος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Κορινθίας κ. Μιχάλη Πέρρο, επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Κορίνθου προκειμένου να προσφέρει στον υπεύθυνο κ. Γεωργακόπουλο εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου Υγειονομικό Υλικό.

Πραγματοποιήθηκε περιήγηση στους χώρους του Κέντρου Υγείας και συζητήθηκαν θέματα που χρήζουν την άμεση συμπαράσταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην συνέχεια, επισκέφτηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κορίνθου όπου είχε ευρεία συζήτηση με τους υπεύθυνους για το έργο που επιτελείται ενάντια στη Βία των Γυναικών, έργο ΕΣΠΑ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020.


Δεν υπάρχουν σχόλια