Header Ads

Δημοτικά νέα

Φ.1788

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
  


Το Ευθύμειο Κέντρο παιδιών με ειδικές ανάγκες διέρχεται μία περίοδο σοβαρής οικονομικής κρίσης. Ήδη πρόσφατα έγιναν εκλογές και εξελέγη νέα διοίκηση.

• Τα χρέη πάρα πολλά σε προσωπικό, ΕΦΚΑ κλπ και ο κίνδυνος να κλείσει ορατός.

• Είναι το μοναδικό ίδρυμασύλλογος για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Κόρινθο, καλύπτοντας και όλο το Νομό Κορινθίας. 27 παιδιά και 8 τρόφιμοι εξυπηρετούνται σήμερα.

22 εργαζόμενοι απασχολούνται. Μείζον κοινωνικό θέμα.

• Ζήτησα από το Δήμαρχο να παρέμβει και να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα γενναίας και άμεσης οικονομικής επιχορήγησης. Εμείς ως παράταξη θα στηρίξουμε ανάλογη εισήγηση. Άλλωστε επί προεδρίας μου στο Δημοτικό Συμβούλιο την 8ετία 2007-14 σε ετήσια βάση δινόταν οικονομική ενίσχυση.

Ο Δήμος Κορινθίων, πέραν της οικονομικής επιχορήγησης μπορεί να συμβάλει και στη συντήρηση και επισκευή των εγκαταστάσεων του Ευθύμειου Κέντρου είτε με τα συνεργεία αυτεπιστασίας είτε με συνεργεία εργολάβων.

Κοινωνικό λειτούργημα επιτελεί το Σωματείο, κοινωνικό λειτούργημα επιτελούμε και εμείς ως Δήμος.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα καμία βοήθεια δεν δόθηκε.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 15/04/2022



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποστολή του Δήμου για το ντοκιμαντέρ «Νικόλαου Δούμπα»!
  


Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αθανάσιος Παπαθανασίου και ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Ράτης μετέβησαν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με αφορμή τα γυρίσματα του Ντοκιμαντέρ για τον Νικόλαο Δούμπα.

Στην περιοχή μετέβησαν επίσης, μουσικοί της Φιλαρμονικής Λουτρακίου, ο Αρχιμουσικός κ. Πελοπίδας Μαυρόπουλος, το συνεργείο κινηματογράφησης και η ομάδα παραγωγής. Στην Κοζάνη, έδρα της Περιφέρειας, την αποστολή υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης και η χωρική Αντιπεριφερειάρχης κ. Κατερίνα Δαδαμόγια. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επικυρώθηκε η συνεργασία και χρηματοδότηση της Περιφέρειας για το σπουδαίο project που αφορά στον Έλληνα Μαικήνα και εκπονείται πλέον με τη συνεργασία πολλών και σημαντικών φορέων.

Ο κ. Κασαπίδης ενημερώθηκε για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή και προσκαλέστηκε από τον κ. Γκιώνη να επισκεφτεί την περιοχή μας.

Στη συνέχεια η αποστολή μετέβη στην Βλάστη, όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα με το κουαρτέτο κλαρινέτων της Φιλαρμονικής, τα χάλκινα της Κοζάνης και τους ηθοποιούς που ενσαρκώνουν την οικογένεια Δούμπα. Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι συναντήθηκαν με τον Dr. Ιωάννη Τζαφέττα, συγγραφέα του βιβλίου «Νικόλαος Δούμπας, ο Έλληνας Μαικήνας» και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βλάστης Κοζάνης κ. Ιωάννη Τζιούμαρη, παρουσία της κ. Δαδαμόγια. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στα ιστορικά αξιοθέατα της περιοχής και τους τόπους των γυρισμάτων.



Μια όμορφη δράση από τους μαθητές του Τμήματος Γεωπονίας του ΕΕΕΕΚ Κορίνθου
 

  Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε τους μαθητές του Τμήματος Γεωπονίας του ΕΕΕΕΚ Κορίνθου (Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης), την Τρίτη 12 Απριλίου 2022, στον χώρο του Τομέα Πρασίνου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Στο πλαίσιο της διδακτικής τους επίσκεψης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με το περιβάλλον και να φυτέψουν με ζήλο και μεράκι τα καλλωπιστικά φυτά στις γλάστρες που κοσμούν τις κολώνες χαμηλού φωτισμού στο κέντρο της πόλης του Λουτρακίου.

Ευχαριστούμε τις μαθήτριες και τους μαθητές για την πολύτιμη βοήθεια, καθώς επίσης τους εξαίρετους καθηγητές και καθηγήτριες, οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί στη διδακτική επίσκεψη και στήριξαν αποτελεσματικά τη δράση.




ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου – Παρουσία στους Εορτασμούς της 196ης Επετείου της Ηρωικής Εξόδου στο Μεσολόγγι!
    

Η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου, υπό της διεύθυνσης του αρχιμουσικού της κ. Παναγιώτη Παναγάκου, θα δώσει το παρόν στις εκδηλώσεις του Εορτασμού της 196ης Επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, τη Κυριακή των Βαΐων 17 Απριλίου 2022! Η φιλαρμονική θα αποδώσει μουσικά τα θρησκευτικά εμβατήρια: “ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ” του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (“Παλαιάς”), κ. Σπυρίδωνος Προσωπάρη και “ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΥΠΗΤΗ” του αρχιμουσικού της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου, κ. Παναγιώτη Παναγάκο



ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ του δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου και του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Ανάπτυξης Χρίστου Δήμα.
    

Στη συνάντηση εξετάστηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που ενέσκηψαν στις ΔΕΥΑ με την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους, τις επακόλουθες ανατιμήσεις και συζητήθηκαν πιθανές λύσεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να εφαρμοστούν.

Παράλληλα, έγινε εκτενής συζήτηση για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», τις απορροφήσεις των χρηματοδοτήσεων και την υλοποίηση μεγάλων έργων. Επίσης επισημάνθηκε η αναγκαιότητα χρηματοδότησης των μελετών κατασκευής φραγμάτων άρδευσης σε Καστανιά, Λαύκα, Δροσοπηγή, Σούλι και Κρυονέρι τις οποίες ο Δήμος Σικυωνίων έχει σε προτεραιοποίηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση των τόσο σημαντικών έργων.


Συνεχίζεται και φέτος το Πρόγραμμα «Άθληση Για Όλους»
  

Εγκρίθηκε για άλλη μια χρονιά στον Δήμο Σικυωνίων η πρόσληψη Πτυχιούχου Φυσικής Αγωγής για την υλοποίηση του προγράμματος Άθληση για Όλους, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επιπλέον ο Δήμος Σικυωνίων πιστοποιήθηκε ως φορέας υλοποίησης Προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» για δύο χρόνια ακόμη, μέχρι τις 31 Μαΐου 2024.

Είναι η 8η συνεχής χρονιά που το πρόγραμμα θα λειτουργήσει στο δήμο Σικυωνίων, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για την καλλιέργεια και προαγωγή του αθλητισμού.

Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, η δημιουργία αθλητικής συνείδησης, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, η ανάπτυξη αθλημάτων, η αναψυχή και εν τέλει η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα υλοποιηθούν δράσεις:

Α. Παιδί και Αθλητισμός και Β. Άσκηση Ενηλίκων 
Τα αθλητικά προγράμματα θα πραγματοποιούνται 2-3 φορές την εβδομάδα σε δημοτικούς χώρους τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού.

Εγγραφές-Πληροφορίες: 2742 360 117 [Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Σικυωνίων]



Δεν υπάρχουν σχόλια