Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου»

Φ.1788

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Τα «Κανάλια της συμφοράς»

Αυτές οι Δημόσιες Τηλεοπτικές Επιχειρήσεις δεν λένε να εξυγιανθούν από τα κατάλοιπα του παρελθόντος. Το Πασοκο – Αριστερό κατεστημένο, που απολύθηκε πριν από μερικά χρόνια, αφού βούλιαξε τα δημόσια Ταμεία με τους παχυλούς μισθούς και τις αμφιβόλου διαφάνειας απ’ ευθείας αναθέσεις, βρήκε τον τρόπο να επανέλθει. Δυστυχώς αμετανόητο, αλλά πιστό στις ιδεολογικές του καταβολές και στην Αριστερή Θολοκουλτούρα. Τα σχέδια της Κυβέρνησης Τσίπρα για τον “Εκσυγχρονισμό” προς το δημοκρατικότερο και το προοδευτικότερο, έχουν μετατρέψει τα Κρατικά Κανάλια, που τα πληρώνει εκόν άκον ο εξαθλιωμένος πολίτης, σε Όπλα Πολιτικής Λαϊκής Απάτης.

Μας κοροϊδεύουν και υπηρετούν μόνο τις προσωπικές επιδιώξεις των διοικήσεων.

Ενθυμούμαστε την εποχή που ο αρμόδιος Υπουργός Ρουσόπουλος, επί Κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή, βρήκε από την Κυβέρνηση Σημίτη, 4.000 υπεράριθμους υπαλλήλους στη Δημόσια Τηλεόραση και τους μονιμοποίησε όλους. Σε τρεις μήνες έγιναν συνδικαλιστικές εκλογές στις αντίστοιχες Δημόσιες Επιχειρήσεις και το ΠΑΣΟΚ πέτυχε το “Σοβιετικό ποσοστό” 83%.

Αυτή ήταν η δημοκρατική επιλογή της τότε Κυβέρνησης.

Τα πράγματα με τις νέες ρυθμίσεις δεν έχουν αλλάξει καθόλου. Τα ίδια έχουμε σήμερα και ακόμη χειρότερα, αφού διοικούν τα ίδια πρόσωπα.

Οι σημερινοί Τηλεοπτικοί Σταθμοί, που είναι Κρατική Τηλεόραση μίας χώρας, που παλεύει στα μανιασμένα κύματα των Μνημονίων, εν όψει της πανδημίας του Κορωνοϊού, ήλθαν σε ημέρες σημαδιακές να παρουσιάζουν την δήθεν ¨Επιτυχημένη Ιστορία Εξόδου από τα Μνημόνια, την ώρα που τα πάντα έχουν δεσμευθεί από τον Τσίπρα για 99 χρόνια. Κάποιο από αυτά βρήκε ευκαιρία να καταργήσει την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου προς την Ελευθερία. Αυτόν τον Ύμνο, που κρατάει το φρόνημα του Ελληνικού Λαού ψηλά και κάνει στο άκουσμά του να βουρκώνουν τα μάτια. Χωρίς ντροπή και χωρίς συνέπεια – τουλάχιστον για την ώρα – είχαν βάλλει φίμωτρο στη Δημόσια τηλεόραση, που ακουγόταν ακόμα και επί παντοδυναμίας ΠΑΣΟΚ με την έναρξη του προγράμματος της αμαρτωλής ΕΡΤ. Διάλεξαν δε, όπως ενθυμούμαι, την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, Ημέρα Εθνικής Επετείου, οι ανθέλληνες και πεμπτοφαλαγγίτες να το κάνουν. Και σήμερα;

Δεν έχει αλλάξει τίποτα προς τη βελτίωση.

Περνάνε όλες οι ειδήσεις του κακού γεμίζοντας τις καρδιές του κόσμου με αγωνία, πίκρες και φαρμάκι χωρίς λίγο χαμόγελο και αισιοδοξία… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Επεισόδιο στον Έβρο με σκοπιμότητα;

Το τελευταίο επεισόδιο στον Έβρο με την ανταλλαγή πυροβολισμών και με μια νεκρή Αφρικανή μετανάστρια στο ποτάμι δείχνει ξεκάθαρα ότι όχι μόνο δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον Ερντογάν, αλλά αντίθετα η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη με δεδομένο ότι η Ευρώπη αναζητά νέους διαδρόμους φυσικού αερίου. Είναι φανερό ότι οι Τούρκοι βρήκαν την ευκαιρία με τον Ρωσοουκρανικό πόλεμο ποντάροντας σε διπλό παιχνίδι, να προκαλέσουν ατύχημα πριν προλάβει να συνέλθει η Ελλάδα από την υποβίβαση των Ε.Δ. από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις.

Το επεισόδιο με την ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ της ελληνικής συνοριοφυλακής και τουρκικού σκάφους με παράτυπους μετανάστες το οποίο έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στον ποταμό Έβρο, κοντά στο Σουφλί, κρίνεται ως ιδιαίτερα σοβαρό και ξυπνά μνήμες από τον Φεβρουάριο του 2020 όταν οι Τούρκοι επιχείρησαν «εισβολή» στον Έβρο χρησιμοποιώντας πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως αναφέρει το Newsbomb.gr , κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο και στον Έβρο και στο Αιγαίο και τούτο διότι το καθεστώς Ερντογάν έχει θορυβηθεί από τις εξαγγελίες του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η χώρα μας ξανανοίγει τον φάκελο των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και στην Κρήτη, ζήτημα που εκ των πραγμάτων θα ανοίξει και την χάραξη, την οριοθέτηση και την κατάθεση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών. Συμφωνούμε απόλυτα στο σκεπτικό. Οι συνέπειες της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις της στην ασφάλεια και στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής είναι ορατές, αφού η Ευρώπη πρέπει να βρει νέους διαδρόμους στην εισαγωγή φυσικού αερίου.

Εδώ ακριβώς έρχονται να κουμπώσουν οι δηλώσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέγοντας ότι το φυσικό αέριο του Ισραήλ πρέπει να περάσει από την Κύπρο για να φθάσει στην Τουρκία. Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «πρέπει να πείσει την Ελληνοκυπριακή πλευρά επειδή είναι η ΕΕ που χρειάζεται το φυσικό αέριο». Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, «η Ελληνοκυπριακή πλευρά είπε ότι θα έρθει με νέες ιδέες».

Πάνω σε αυτό το σκεπτικό εξηγούνται πλήρως και οι δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος προανήγγειλε σημαντικές εξελίξεις σχετικά με το φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες. «Τις επόμενες μέρες, πρώτα ο Θεός, θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο σχετικά με το φυσικό αέριο» ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας. Μήπως αυτό το περιστατικό στον Έβρο αλλά και οι συνεχείς υπερπτήσεις και παραβιάσεις των τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Αιγαίοι στόχο έχουν την πρόκληση ατυχήματος; Μήπως;;; 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»





ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Η μάστιγα των Τσιγγάνων…

Με το πρόβλημα, που άπτεται της διαρκώς αυξανομένης εγκληματικότητας και της αδυναμίας Κοινωνικής Ένταξης των Αθιγγάνων της Κορινθίας έχουμε ασχοληθεί και κατά το παρελθόν. Η κατάσταση διαρκώς επιδεινώνεται και γίνεται ανεξέλεγκτη. Στην πραγματικότητα οι Τσιγγάνοι έχουν καταντήσει η μάστιγα της περιοχής σε θέματα χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών, κλοπών, διαρρήξεων, επαιτείας και άλλων παραβατικών πράξεων. Οι Αστυνομικές Αρχές ασχολούνται σε καθημερινή βάση με κάποιο συμβάν, στο οποίο συμμετέχουν άτομα του εν λόγω περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα την κατάληξη στη Δικαιοσύνη και στις Φυλακές. Για να πούμε και του στραβού το δίκαιο δεν είναι μόνον οι Αθίγγανοι υπεύθυνοι για τη σημερινή εικόνα, που παρουσιάζεται τόσον επικίνδυνη. Υπάρχουν και άλλοι ένοχοι με πρώτον και καλύτερο την Ελληνική Πολιτεία, που σε διαχρονική περίοδο, είχε νόμους, αλλά νόμους δεν κρατούσε.

Μέχρι τη δεκαετία του 1990 οι Τσιγγάνοι, αυτή η ιδιόρρυθμη ράτσα των Ελλήνων Υπηκόων, τόσο στον μαχαλά των Εξαμιλίων, όσο και σε αυτούς στην Κυρά Βρύση Ζευγολατιού και της δυτικής Κορινθίας, που ήταν οι κυριότεροι στον Νομό μας, εύρισκαν εποχικές εργασίες και χρησιμοποιούντο στη συγκομιδή εποχικών φρούτων και άλλες αγροτικές εργασίες. Από το τέλος της δεκαετίας όμως και έπειτα, με το πρώτο κύμα λαθρομεταναστών από την Αλβανία, οι εργατικοί Λαθρομετανάστες με την ανοχή των κρατικών Υπηρεσιών και τον εθισμό των Ελλήνων στη «Μαύρη εργασία», παραγκώνισαν του Αθίγγανους από τις εποχικές εργασίες.

Η μη εύρεση εργασίας με την πάροδο του χρόνου οδήγησε τις ορδές των άτυχων νέων στην παρανομία. Πρώτα ήλθε η πείνα, που οδήγησε στις μικρές κλοπές γεωργικών προϊόντων, μετά η εμπορία ναρκωτικών, ακολούθησαν οι πιο αξιόποινες πράξεις κλοπών και διαρρήξεων, η πλημμυρίδα της επαιτείας και το ξήλωμακλοπή κάθε σιδερικού που βρίσκεται μπροστά τους. Αυτές οι παράνομες ενασχολήσεις με την αδιαφορία Δημοτικών Αρχών και Αστυνομίας, που δεν τηρούν τον Νόμο «Περί υποχρεωτικής δημοτικής σχολικής φοίτησης των παιδιών», επέτρεψε την πλημμελή ή παντελή απουσία των παιδιών από τις σχολικές αίθουσες. Χρησιμοποιούνται κυρίως στην παράνομη επαιτεία.

Ως μόνη διέξοδο από την κακοδαιμονία αυτή υπάρχει η ένταξή τους, που θα προέλθει από την υποχρεωτική φοίτηση στο Σχολείο, την προώθησή τους στις τέχνες και στο εμπόριο. Υπάρχουν πρότυπα Οικισμών Αθιγγάνων αυτού του τύπου. Κανένας Νομάρχης, κανένας Δήμαρχος δεν ενδιαφέρθηκε για την ένταξή τους. Ο χρόνος επείγει και υπάρχουν Εγκληματικές Ευθύνες… Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»






ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Αξιοποίηση περιοχής Αγίου Νικολάου…

Στο παλαιότερο φύλλο της εφημερίδας μας είχαμε επισημάνει στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή μία ιδέα να ερευνήσει, να μελετήσει και να προωθήσει την ιδέα ανέγερσης και δημιουργίας ενός νέου σύγχρονου Αρχαιολογικού Μουσείου επί της Νέας Εθνικής Οδού, μεταξύ Κορίνθου και Αρχαίας Κορίνθου, ώστε να αποτελεί πρόσκληση επίσκεψης των διερχομένων. Σκοπός η αρτιότερη οργάνωση τουριστικού ρεύματος και τόπο προορισμού στην περιοχή μας. Δεν έλαβε υπόψη της την πρότασή μας η Δημοτική Αρχή. Εμείς όμως επανερχόμαστε εκ νέου στη νέα Δημοτική Αρχή επί του προκειμένου.

Θα επανέλθουμε όμως σε αυτό το φύλλο της “Φωνής της Κορινθίας” με μίαν άλλη πρόταση, η οποία έχει σαν στόχο πάλι την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή μας, που έχει παραμεληθεί από τους ιθύνοντες που διοίκησαν τον Δήμο και τη Νομαρχία μας. Είναι γνωστό ότι το διπλανό Λουτράκι, έχει αποτελέσει τόπο προορισμού για πλήθη επισκεπτών από την Πρωτεύουσα του Κράτους. Γεμίζουν οι παραλίες της Λουτρόπολης και μάλιστα πολλές φορές οι επισκέπτες δεν βρίσκουν χώρους κατάλληλους να καθίσουν να περάσουν την ώρα και την ημέρα τους, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και τα Σαββατοκύριακα.

Ακούγαμε να λέγεται ότι ο Δήμος πρόκειται να αναπλάσει σε παιδικές χαρές και γήπεδα αναψυχής τον χώρο που έχει δημιουργηθεί στην παραλία Αγίου Νικολάου. Αντ’ αυτού μπορεί να μεταφερθεί στον χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, αφού με κατάλληλες ενέργειες ο χώρος παραχωρήθηκε ήδη στον Δήμο Κορινθίων προς αναμόρφωση.

Για να δοθεί στον επισκέπτη του Λουτρακίου η αίσθηση συνέχειας του παραλιακού δρόμου προς την Κόρινθο, ως τόπου προορισμού, να μελετηθεί η περιοχή Αγίου Νικολάου και να δημιουργηθούν κτιριακά συγκροτήματα Αναψυκτηρίων και Ταβερνών, εν σειρά, πάνω από τον δρόμο που υπάρχει με κιόσκια τύπου ΔαμασκηνούΛιμένος, με πρόσοψη προς τη θάλασσα, ενοικιαζόμενα σε επιχειρηματίες υπό ειδικούς όρους. Είμαστε βέβαιοι, ότι η Κόρινθος, θα τραβήξει χιλιάδες επισκέπτες και οι Αθηναίοι θα έρχονται να απολαύσουν αντί της αποπνικτικής Αττικής την ημέρα τους κοντά μας με ό,τι θετικό αυτό συνεπάγεται σε Πρόοδο, Ανάπτυξη και Αύξηση τουριστικού ρεύματος με συναφή σημεία προορισμού στην πόλη της Κορίνθου.

Αυτό θα αποβεί προς όφελος του δίδυμου Λουτρακίου – Κορίνθου. ...Έτσι τα βλέπω… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια