Header Ads

ΕΡΓΑ ΔΙΕΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Β. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ...

Φ.1787

...μόλις στα δύο πρώτα χρόνια της θητείας του! Με αφορμή την καινοτόμο ενέργεια για την προστασία του δυσεύρετου αγαθού της ύδρευσης, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, την οποία προαναγγείλαμε στο προηγούμενο τεύχος, για την αντικατάσταση των υδρομέτρων με ψηφιακά τοιαύτα. Εμείς πήραμε την ευκαιρία αναζητήσαμε και καταγράψαμε τις προωθημένες ιδέες του Δημάρχου, που με τη σύμπραξη των συνεργατών του, τις πράξεις και τα έργα του θα μείνει δια παντός « Ο ένας και καλύτερος! ». Ξέρει τι θέλει ο τόπος, γνωρίζει τι ωφελεί τους δημότες, έχει την αμέριστη συμπαράσταση από τους Πολιτειακούς παράγοντες και απλώνει το « Όραμά του » απ΄άκρου εις άκρον του Δήμου !
          

ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

8 εκ ευρώ για ψηφιακά υδρόμετρα στο δήμο Κορινθίων Β.Νανόπουλος: Περιορίζουμε τις διαρροές, διαχειριζόμαστε καλύτερα το νερό Στην αντικατάσταση των υδρομέτρων του δικτύου με ψηφιακά προχωρά ο Δήμος Κορινθίων και η ΔΕΥΑΚ . 
Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη το μεσημέρι ανακοίνωσε την χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», χρηματοδότηση ύψους 8 περίπου εκατομμυρίων ευρώ. «Η αντικατάσταση των υδρομέτρων με ψηφιακά θα μας επιτρέψει να διαχειριστούμε καλύτερα το νερό. Να έχουμε άρτια εποπτεία του δικτύου και να περιορίσουμε το φαινόμενο των διαρροών που σήμερα αποτελεί σημαντικό πρόβλημα» ανέφερε ο Δήμαρχος υπενθυμίζοντας την χρηματοδότηση των 60 εκατομμυρίων ευρώ για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στο δήμο Κορινθίων, την αποχέτευση των περιοχών Ασσου – Λεχαίου – Περιγιαλίου και την αναβάθμιση του Βιολογικού καθαρισμού αλλά και το έργο της διαδικτύωσης του δικτύου από το Σπαθοβούνι έως τον Ασσο. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμα στο έργο που συζητά με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και αφορά στην αντικατάσταση των δικτύων σε Περιγιάλι, Ασσο και Λέχαιο. « Είναι έργα που αλλάζουν και βοηθούν την καθημερινότητα όλων, έργα που προετοιμάστηκαν με σοβαρότητα από την πλευρά μας για να λύσουν προβλήματα, όπως και γίνεται» κατέληξε.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΩΝ 

Περιλαμβάνει 

• Προμήθεια 31.233 έξυπνων υδρομετρητών υψηλής ακρίβειας που θα αντικαταστήσουν τους υφιστάμενους στο δίκτυο της ΔΕΥΑK 

• Τη δημιουργία Διαδικτυακής Εφαρμογής τηλεπαρακολούθησης και τηλεειδοποίησης των διασυνδεδεμένων υδρομετρητών που περιλαμβάνει: ειδοποιήσεις και συναγερμούς, αυτόματες ενημερώσεις και συντήρηση/ υποστήριξη για πέντε (5) έτη.

• Απεικόνιση των υδρομετρητών σε χάρτη στο περιβάλλον της Διαδικτυακής Εφαρμογής και τη δυναμική απεικόνιση της εικόνας τους με οπτική ένδειξη της κατάστασής τους.

• Εισαγωγή των στοιχείων και συντεταγμένων των υδρομετρητών στο υφιστάμενη GIS πλατφόρμα της ΔΕΥΑΚ.

• Διασύνδεση της Διαδικτυακής Εφαρμογής με το υφιστάμενο σύστημα τιμολόγησης για την έκδοση αναλυτικού λογαριασμού.

Στα οφέλη του έργου καταγράφονται:

1. Χαμηλότερο λειτουργικό κόστος – αύξηση εσόδων για τη ΔΕΥΑ 

2. Ορθολογικότερη τιμολόγηση νερού ύδρευσης .

3. Ορθολογικότερη χρήση του νερού - Καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών 4. Αμεση ενημέρωση για βλάβες (διαρροές, θραύση σωλήνων).

5. Μείωση της κατασπατάλησης του ατιμολόγητου νερού.

6. Η παροχή αναλυτικής πληροφόρησης για τη χρήση του νερού, θα επιτρέψει την καλύτερη υποστήριξη πελατών και την ορθολογική χρήση του νερού ύδρευσης.

7. Αμεση ενημέρωση για την αντιμετώπιση διαρροών και βλαβών στον υδροδοτούμενο χώρο.

8. Περιορισμός των διαρροών του υφιστάμενου δικτύου και κατ’ επέκταση βελτίωση του υδατικού ισοζυγίου και στην προστασία των φυσικών πόρων της περιοχής παρέμβασης.

Η χρηματοδότηση για τα ψηφιακά υδρόμετρα έρχεται σε συνέχεια άλλων χρηματοδοτήσεων που ο δήμος Κορινθίων έχει ήδη λάβει, ενδεικτικά αναφέρουμε την χρηματοδότηση των 11 εκατομμυρίων ευρώ για το Μουσικό Σχολείο, των 250 χιλιάδων ευρώ για το Ψηφιακό Μουσείο Επανάστασης, των 700 χιλιάδων ευρώ για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση του δήμου. Ο Δήμος Κορινθίων έχει καταθέσει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 27 εκατομμυρίων ευρώ.


Για «θητεία μεγάλων αλλαγών» 
έχει κάνει λόγο ο Δήμαρχος Κορινθίων 

Για «θητεία μεγάλων αλλαγών» έχει κάνει λόγο ο Δήμαρχος Κορινθίων, αλλαγών και έργων που θα αλλάξουν την αναπτυξιακή πορεία του δήμου Κορινθίων και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Καθημερινότητα, εξωστρέφεια, υποδομές είναι το τρίπτυχο στο οποίο βαδίζει τα 2,5 αυτά χρόνια η δημοτική αρχή της Κορίνθου επιδιώκοντας να πετύχει το στόχο της και βεβαίως να ανανεώσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπό της.

Ποια έργα και ποιες παρεμβάσεις όμως έχουν προχωρήσει και υλοποιηθεί στο διάστημα αυτό;

Β.Νανόπουλος: Αλλάζουμε την αναπτυξιακή και οικονομική ταυτότητα του τόπου μας!

Επεσαν οι υπογραφές στην σύμβαση που παραχωρεί στο δήμο Κορινθίων την Περιφερειακή Αγορά Λεχαίου, μια έκταση μέχρι και σήμερα αναξιοποίητη, για την ανάπτυξη Βιοτεχνολογικού πάρκου και την δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας. Ο Δήμαρχος βρέθηκε στα γραφεία της ΕΤΑΔ για την υπογραφή της σύμβασης με τον Διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας κ. Στέφανο – Διονύσιο Βλαστό, παρόντος του Υφυπουργού Ερευνας & Τεχνολογίας κ.Χρίστου Δήμα, η συμβολή του οποίου στην θετική έκβαση των πραγμάτων. Καθοριστική υπήρξε και η συμβολή του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ.Σπύρου Πλατή. Η έκταση που παραχωρείται προς αξιοποίηση στο δήμο Κορινθίων είναι 102.381,67 τ.μ. Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εκπονηθεί θα εγκατασταθούν στην περιοχή επιχειρήσεις βιοτεχνολογίας, καινοτομίας & υψηλής τεχνολογίας. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του πάρκου ορίζεται στα 3 χρόνια, ενώ η διάρκεια παραχώρησης στο δήμο ανέρχεται στα 30 έτη με δυνατότητα παράτασης 10 επιπλέον, κατόπιν σχετικής απόφασης της ΕΤΑΔ. «Η αξιοποίηση της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου θα αλλάξει την αναπτυξιακή και οικονομική ταυτότητα της περιοχής και ευρύτερα του δήμου Κορινθίων. Βήμα – βήμα, με μεθοδική δουλειά, συνεργασίες και στοχευμένες παρεμβάσεις υλοποιούμε ως δημοτική αρχή την δέσμευση προς τους Κορινθίους για την δημιουργία εκείνου του πλαισίου που θα επιφέρει ευημερία, ανάπτυξη, οικονομική πρόοδο» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων με το πέρας της συνάντησης και υπογραφής.


ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ - ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ 

O Δήμος Κορινθίων στα πλαίσια των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων του, δημιουργεί Επιχειρηματικό Πάρκο (Ε.Π.) ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ; Επιχειρηματικό Πάρκο (Ε.Π.) είναι ένα οργανικά ολοκληρωμένο σύνολο δομών, υπηρεσιών και υποδομών που ιδρύεται και λειτουργεί για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων. Αποτελεί μοχλό για την ισορροπημένη ανάπτυξη του Δήμου μας.

ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ Ε.Π. ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Σύμφωνα με το θεσμοθετημένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Κορινθίων (ΦΕΚ ΑΑΠ 255/2013 και ΦΕΚ 568Δ/2021), ως περιοχή ανάπτυξης του ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ορίζεται η περιοχή Νότια της Εθνικής οδού και πλησίον του Πεδίου Βολής, συνολικής έκτασης 2.000 στρεμμάτων.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ: 
• Βιομηχανία-Βιοτεχνία-Επαγγελματικά Εργαστήρια 
• Μηχανολογικές εγκαταστάσεις παροχής υπηρεσιών 
• Αποθήκες-Επιχειρήσεις εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) 
• Κτιριακές εγκαταστάσεις 
• Επιχειρηματικές δραστηριότητες δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα 
• Ερευνητικά Κέντρα, Εργαστήρια, Σχολές Τεχνικής κατεύθυνσης και παραρτήματα πανεπιστημιακών ιδρυμάτων 
• Θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων 
• Παραρτήματα ή υπηρεσιακές μονάδες δημοσίων υπηρεσιών, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, υπηρεσίες υγείας, χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί 
• Δραστηριότητες αγροτοκτηνοτροφίας 

ΟΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: 

Πολεοδομικά: - Υψηλότεροι όροι δόμησης σε σχέση με τους όρους δόμησης των εκτός Επιχειρηματικών Πάρκων περιοχών 

Οικονομικά: 
- Απαλλαγή από τον φόρο μεταβίβασης ακινήτου κατά την αγοραπωλησία έκτασης ακινήτου εντός του Ε.Π. 
- Μειωμένα δικαιώματα συμβολαιογράφου και Υποθηκοφυλακείου 
- Απαλλαγή από φόρο εισοδήματος για την υπεραξία από την εκποίηση ακινήτων και εγκαταστάσεων λόγω μετεγκατάστασης επιχείρησης στο Ε.Π. 

Διοικητικά: 
> Λιγότερες διοικητικές επιβαρύνσεις: 
> Απαλλαγή από έκδοση άδειας εγκατάστασης 
> Απαλλαγή από άδεια διάθεσης υγρών αποβλήτων 
> Απαλλαγή από διαδικασία έγκρισης περιβαλλοντικών όρων 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: Ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή του Επιχειρηματικού Πάρκου και ο Δήμος Κορινθίων σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε.» ως φορέα ωρίμανσης της υλοποίησης του έργου.

7,2 εκ ευρώ , ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΣΕ ΑΣΣΟ-ΛΕΧΑΙΟ 
ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΩΣΗ Β’ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 

Το έργο της Διαδικτύωσης Β΄ από τη ΔΕΥΑ Κορίνθου προϋπολογισμού 7,2 εκ ευρώ, ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Αντώνης Καραμανλής και ο Τεχνικός Προϊστάμενος της υπηρεσίας Δημήτρης Παπαγεωργίου.

▶Το έργο θα επιτρέψει στο πλαίσιο των σχετικών αδειοδοτήσεων, περιορισμού των διαρροών και αντικατάστασης των δικτύων την υδροδότηση με νερό Στυμφαλίας της δημοτικής ενότητας Ασσου – Λεχαίου, αίτημα χρόνων ανεκπλήρωτο, αλλά και της Δημοτικής ενότητας Τενέας. Παράλληλα θα δώσει την δυνατότητα και εναλλακτικής παροχής στην πόλη της Κορίνθου ώστε να μην καταγράφονται κανενός είδους προβλήματα διακοπής και η υδροδότηση να είναι συνεχής και απρόσκοπτη.

▶ «Είναι ένα έργο που έρχεται από την προηγούμενη δημοτική αρχή όμως οι αδειοδοτήσεις και οι Περιβαλλοντικές μελέτες δεν ήταν αυτές που έπρεπε. Ως ΔΕΥΑΚ προχωρήσαμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και σήμερα ανακοινώνουμε πως προχωρούμε στην υλοποίηση του» ανέφερε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Βασίλης Νανόπουλος.

▶Το έργο αφορά 49 χιλιόμετρα δικτύου αγωγών μεταφοράς νερού. Οι προσφορές θα ανοιχτούν τον Ιανουάριο μήνα και αμέσως μετά θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος. Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι οι 15 μήνες.

«Μαζί με το έργο της αποχέτευσης η Δημοτική Ενότητα Ασσου – Λεχαίου θα τύχει αναβάθμισης που δεν είχε καταγραφεί τα τελευταία 20 χρόνια» σημείωσε ο τεχνικός προϊστάμενος 

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ «ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΠΑ», 
ΈΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΛΙΔΙ!

Το νέο υπερσύγχρονο ανοικτό θέατρο «Ειρήνη Παππά» κατασκευάζεται στο λόφο του Νικηταρά, στο Χιλιομόδι σε έκταση 1100 τ.μ.

Θα είναι δυναμικότητας 800. Πρόταση του δημάρχου, Βασίλη Νανόπουλου, στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων, θα είναι να δοθεί στο Θέατρο το όνομα της σπουδαίας ηθοποιού, με καταγωγή από το Χιλιομόδι, Ειρήνης Παππά. «Είμαι πολύ χαρούμενος για την κατασκευή ενός σημαντικού για το Χιλιομόδι έργου, του Ανοιχτού Θεάτρου και ευχαριστώ όσους δούλεψαν για να ξεπεράσουμε τα πολλά προβλήματα που υπήρχαν» αναφέρει ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος. «Το θέατρο που κατασκευάζουμε εδώ, θα πληροί όλες τις προδιαγραφές, ώστε να φιλοξενήσει υψηλού επιπέδου και απαιτήσεων παραστάσεις, τις οποίες θα μπορούμε όλοι μας να απολαύσουμε. Πρόταση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα είναι να ονομαστεί «Θέατρο Ειρήνη Παππά», ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης στη σπουδαία ηθοποιό που κατάγεται από εδώ. Γι’ αυτό το θέατρο είχαμε πριν από χρόνια συζητήσει με τον Μανούσο Μανουσάκη, που επίσης κατάγεται από εδώ. Τώρα είναι η ώρα να υλοποιήσουμε όσα είχαν συζητηθεί και να δώσουμε στην Τενέα την προστιθέμενη αξία που επιβάλλεται. Εδώ, γνωρίζετε καλά, πραγματοποιούνται ανασκαφικές έρευνες με σπουδαία ευρήματα, οι οποίες σε συνδυασμό με το σημαντικό αυτό έργο του θεάτρου, ένα θέατρο κόσμημα, θα καταστήσουν την περιοχή κέντρο πολιτισμού και σημείο αναφοράς».


ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΣΠΑ 
Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ 

Τις θετικές εξελίξεις στον τομέα του φυσικού αερίου για την Κόρινθο και το δήμο Κορινθίων χαιρετίζει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος: «Η τροφοδότηση της Κορίνθου με φυσικό αέριο ήρθε ακόμη πιο κοντά. Η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ ενέκρινε τη χρηματοδότηση μέσω ΕΠΑ - νΕΚ της κατασκευής του δικτύου μέσης και χαμηλής πίεσης για τον Δήμο μας. Θέλω να ευχαριστήσω την Κυβέρνηση, τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη και τον Ειδικό Γραμματέα ΕΤΠΑ κ. Ζερβό για τη βοήθεια τους στον τερματισμό της ενεργειακής απομόνωσης της Κορίνθου για την οποία η διοίκηση μας εργάσθηκε με σχέδιο και αποτελεσματικότητα. Μέσω ΕΣΠΑ θα επιτευχθεί η ταχύτερη δυνατή διείσδυση του φυσικού αερίου, ενώ συνάμα οι δημότες μας δεν θα καταβάλλουν τέλη σύνδεσης με το δίκτυο του φυσικού αερίου. Η Κόρινθος μπαίνει δυνατά στον ενεργειακό χάρτη και εισέρχεται σε μια νέα περίοδο ανάπτυξης με πολλαπλά οφέλη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις Στο δήμο Κορινθίων Η Περιφερειακή Αγορά Λεχαίου Η Περιφερειακή αγορά του Λεχαίου μετά από πολλά χρόνια ερήμωσης και εγκατάλειψης με υπογραφή του Κορίνθιου υφυπουργού κ.Χρίστου Δήμα και της κυβέρνησης παραχωρήθηκε για αξιοποίηση στον δήμο Κορινθίων.

Β. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για το δήμο Κορινθίων. Μαζί με τον Υπουργό ανακοινώσαμε την παραχώρηση της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου, 120 στρεμμάτων, για την δημιουργία Βιοτεχνικού πάρκου» ανέφερε ο Δήμαρχος στην εισήγηση του τονίζοντας πως «η συμβολή και βοήθεια του Υπουργού υπήρξε καθοριστική για την παραχώρηση αλλά και για τον σχεδιασμό του πάρκου» το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα δώσει στην περιοχή και το δήμο 2.000 θέσεις εργασίας. 

• «Δημιουργούμε επίσης στην περιοχή Άσσου – Λεχαίου εκτελώντας έργα αποχέτευσης ύψους 60 εκ ευρώ και έργα ύδρευσης ένα πλέγμα παρεμβάσεων που δίνουν αξία και δημιουργούν πλούτο και θέσεις εργασίας. Αυτή άλλωστε είναι και η φιλοσοφία της δημοτικής αρχής» κατέληξε δίνοντας στην δημοσιότητα την είδηση της ανακαίνισης στην παραλιακή περιοχή του Λεχαίου δυο ξενοδοχειακών μονάδων οι οποίες είχαν εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια. ΧΡ. ΔΗΜΑΣ:

«Κάναμε ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα» σημείωσε από την πλευρά του ο κ.Χρίστος Δήμας. «Πριν από ένα χρόνο ξεκινήσαμε συζητήσεις με επιφανείς επιχειρηματίες για το ενδεχόμενο δημιουργίας Τεχνολογικού πάρκου στον χώρο της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου. Μελετήσαμε κατόπιν με τον Δήμαρχο το σχέδιο υλοποίησης και σήμερα ανακοινώνουμε την παραχώρηση της έκτασης, ένα αίτημα ετών του δήμου Κορινθίων. Χωρίς την βοήθεια του Δημάρχου και των συνεργατών του δεν θα είχαμε φτάσει στο σημείο που είμαστε σήμερα» είπε ο Υπουργός ανακοινώνοντας πως ήδη το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό τόσο από επιχειρήσεις εντός Ελλάδος όσο και από επιχειρήσεις του Εξωτερικού 

Βρεφονηπιακός σταθμός Αθικίων 

Ένα έργο ζωτικής σημασίας για το χωριό, ξεκίνησε! Μια δεκαετία και πλέον ανέμεναν τα Αθίκια την ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού, ενός έργου ζωτικής σημασίας για το χωριό, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε με μέριμνα της δημοτικής αρχής και ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο. Ο προϋπολογισμός του έργο ξεπερνά το 1 εκατομμύριο€.

Αλλαγή δικτύου φωτισμού , 22.000 φωτιστικά σώματα ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΤΗΝΟΤΕΡΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ 
ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!

Στο σπουδαίο έργο αλλαγής και αναβάθμισης του δικτύου φωτισμού του δήμου Κορινθίων, ένα δίκτυο 22.000 φωτιστικών σωμάτων που σήμερα στην κυριολεξία έχει πολλά προβλήματα και κοστίζει πολύ ακριβά στους δημότες χωρίς να παρέχει τις ανάλογες υπηρεσίες. «Είναι ένα έργο που το είχαμε υποσχεθεί. Μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου προχωρούμε στην υλοποίηση του. Αλλάζουμε το δίκτυο φωτισμού, αντικαθιστούμε με 22.000 νέους, υψηλής ποιότητας και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης λαμπτήρες τους υπάρχοντες, παρέχοντας αναβαθμισμένο φωτισμό στους δημότες, μειώνοντας το κόστος κατανάλωσης και βεβαίως ελαχιστοποιώντας το ενεργειακό μας αποτύπωμα.» Το έργο θα ανατεθεί μετά από διεθνή διαγωνισμό σε ιδιώτη και θα οδηγήσει σε μείωση δημοτικών τελών.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ 
ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΙΩΝΙΑΣ 

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Κωνσταντίνα Κόλλια και τον Ειδικό Συνεργάτη Κώστα Παπασταμόπουλο, ανακοίνωσε από χώρο ο οποίος ανήκει στο δήμο Κορινθίων και πολύ σύντομα θα αξιοποιηθεί για την κοινή ωφέλεια, την οριστικοποίηση του Σχεδίου Πόλης Αγίας Άννας – Συνοικισμού, μιας διαδικασίας που ξεκίνησε το 1983 από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και δεν είχε ολοκληρωθεί ποτέ. Η έκταση αναφοράς είναι 370 στρέμματα με την Αντιδήμαρχο Κωνσταντίνα Κόλλια να αναφέρεται στις δυνατότητα που δίνει η οριστικοποίηση του χωροταξικού σχεδιασμού αφενός στους κατοίκους για την αξιοποίηση των περιουσιών τους και αφετέρου στο δήμο για την αξιοποίηση των κοινοχρήστων χώρων. «Η κύρωση της πράξης εφαρμογής βάζει τέλος στην αβεβαιότητα χρόνων.

Με πολλές ώρες δουλειάς και πολλές δυσκολίες λόγω της πανδημίας αφού η δια ζώσης παρουσία των εμπλεκομένων ήταν απαραίτητη για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, κατορθώσαμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Είναι σίγουρα μέρα χαράς και ικανοποίησης» σημείωσε η κ.Κόλλια 

ΣΕ ΦΕΚ ΤΑ ΣΧΟΟΑΠ ΤΕΝΕΑΣ 

«Κλείνουμε στα 2 πρώτα χρόνια της θητείας μας μια ακόμα εκκρεμότητα ετών και αποδεικνύουμε πως η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα είναι τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν την δημοτική μας αρχή!» Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ανακοίνωσε την υπογραφή και έκδοση του ΣΧΟΟΑΠ Τενέας, μιας διαδικασίας που ξεκίνησε πριν από 21 χρόνια! «Αλλάξαμε τον τρόπο διαχείρισης των ζητημάτων στην πολεοδομία και πετύχαμε το αποτέλεσμα. Αναλόγως λειτουργούμε σε όλα τα «ανοιχτά» πολεοδομικά ζητήματα του δήμου προκειμένου τον Οκτώβριο του 2023 να έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του το Γενικό Πολεοδομικό του Δήμου Κορινθίων» σημείωσε ο Δήμαρχος ευχαριστώντας για την συνεργασία και την καθοριστική του παρέμβαση τον αρμόδιο Υφυπουργό Χωροταξίας κ.Νίκο Ταγαρά, την Αντιδήμαρχο κ.Κόλλια αλλά και το σύνολο των υπαλλήλων και στελεχών της Πολεοδομίας.

ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΣΠΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 
ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ 

Τις θετικές εξελίξεις στον τομέα του φυσικού αερίου για την Κόρινθο και το δήμο Κορινθίων χαιρετίζει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος: «Η τροφοδότηση της Κορίνθου με φυσικό αέριο ήρθε ακόμη πιο κοντά. Η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ ενέκρινε τη χρηματοδότηση μέσω ΕΠΑ - νΕΚ της κατασκευής του δικτύου μέσης και χαμηλής πίεσης για τον Δήμο μας. Θέλω να ευχαριστήσω την Κυβέρνηση, τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη και τον Ειδικό Γραμματέα ΕΤΠΑ κ. Ζερβό για τη βοήθεια τους στον τερματισμό της ενεργειακής απομόνωσης της Κορίνθου για την οποία η διοίκηση μας εργάσθηκε με σχέδιο και αποτελεσματικότητα. Μέσω ΕΣΠΑ θα επιτευχθεί η ταχύτερη δυνατή διείσδυση του φυσικού αερίου, ενώ συνάμα οι δημότες μας δεν θα καταβάλλουν τέλη σύνδεσης με το δίκτυο του φυσικού αερίου. Η Κόρινθος μπαίνει δυνατά στον ενεργειακό χάρτη και εισέρχεται σε μια νέα περίοδο ανάπτυξης με πολλαπλά οφέλη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις Στο δήμο Κορινθίων Η Περιφερειακή Αγορά Λεχαίου Η Περιφερειακή αγορά του Λεχαίου μετά από πολλά χρόνια ερήμωσης και εγκατάλειψης με υπογραφή του Κορίνθιου υφυπουργού κ.Χρίστου Δήμα και της κυβέρνησης παραχωρήθηκε για αξιοποίηση στον δήμο Κορινθίων.

Το 6ο Σύνταγμα στην Πόλη 
Σε 12 μήνες η παραχώρηση – σταδιακή απομάκρυνση 
και των δομών.

Στην πολεοδόμηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού με μια ιστορική απόφαση που ελήφθη στο δημοτικό συμβούλιο της 14ης Φεβρουαρίου 2022, προχωρά η δημοτική αρχή Κορίνθου, κάνοντας πράξη μια από τις μεγαλύτερες διεκδικήσεις του δήμου Κορινθίων και μέχρι πρότινος ανεκπλήρωτη, «Με πράξεις και όχι λόγια, με στοχευμένες ενέργειες και γοργούς ρυθμούς υλοποιούμε αιτήματα δεκαετιών. Πετύχαμε ήδη την παραχώρηση της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου για την δημιουργία εκεί βιοτεχνολογικού πάρκου, συνεχίζουμε με το 6ο Σύνταγμα Πεζικού» ανέφερε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος στην διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Θα ακολουθήσει διαβούλευση και οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα ληφθούν υπόψιν», διαμηνύοντας όμως παράλληλα, προς κάθε κατεύθυνση, πως «ουτοπικές θέσεις δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης, θέσεις που θα οδηγήσουν εκ νέου σε ατέρμονες συζητήσεις ετών». Η πολεοδόμηση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Αμέσως μετά η μισή περίπου έκταση παραχωρείται στο δήμο Κορινθίων από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας που είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου.

Η μελέτη που παρουσιάστηκε στο σώμα και η απόφαση που ελήφθη με την ισχυρή πλειοψηφία των 17 ναι, κρατά τις χρήσεις γης ανοιχτές με πρόβλεψη για χώρους πολιτισμού, πράσινο, πανεπιστήμιο, διοικητήριο κ.α 

61,5 εκ.€ για την επέκταση του βιολογικού 

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση επέκταση – αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού Κορίνθου – Λουτρακίου και δίκτυο αποχέτευσης 120 χλμ Εγκρίθηκε και ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στο νομό Κορινθίας, ένα έργο ζωτικής και μείζονος σημασίας για τρείς δήμους, 32 χιλιάδες κατοίκους και παραθεριστές και δεκάδες στρέμματα αγροτικής γης, η επέκταση αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού Κορίνθου – Λουτρακίου και το δίκτυο αποχέτευσης σε μήκος πλέον των 120 χιλιομέτρων για τις περιοχές Άσσου – ΛεχαίουΠεριγιαλίου και Βραχατίου – Ζευγολατιού του δήμου Βέλου – Βόχας. Η χρηματοδότηση έργου προϋπολογισμού 61.5 εκ ευρώ ανακοινώθηκε από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Νίκο Ταγαρά στους Δημάρχους Κορινθίων, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και Βέλου – Βόχας κ.κ Νανόπουλο, Γκιώνη και Παπακυριάκο σε συνάντηση τους στα γραφεία της ΔΕΥΑ Κορίνθου.

ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΙΩΝΙΑ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΠΕΡΙΗΛΘΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΩΝ 26 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.

«Στο οικόπεδο που πλέον μας ανήκει θα δημιουργηθούν πρότυπες αθλητικές εγκαταστάσεις για τη νεολαία του δήμου μας» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος μιλώντας για μια εξαιρετική αγορά από πλευράς δήμου ενός οικοπέδου 26 στρεμμάτων. Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους δημοτικούς συμβούλους που με την ψήφο τους στήριξαν την πρόταση της αγοράς. «Είναι μια από τις μεγάλες αλλαγές που θα γίνουν στο δήμο στην διάρκεια της πρώτης θητείας μας» σημείωσε ο Δήμαρχος ενημερώνοντας πως σε διάστημα 34 μηνών θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες πολεοδομικές ρυθμίσεις από τους μελετητές ώστε το σύνολο της έκτασης να είναι διαθέσιμο για την δημιουργία του νέου ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ το οποίο θα δώσει «ανάσα» στον Συνοικισμό αλλά και στην πόλη της Κορίνθου. Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε παράλληλα, παρουσιάζοντας την προμελέτη, την δημιουργία κόμβων στο σημείο, παρέμβαση η οποία θα επιτρέψει την ασφαλή και εύκολη κυκλοφοριακή σύνδεση του έργου αλλά και της περιοχής Νεάπολης - Καλλιθέας με την πόλη. «Η οριστική μελέτη και η υλοποίηση του έργου θα επιτρέψει στην Κόρινθο να φτάσει στο φυσικό της όριο που είναι ο νέος αυτοκινητόδρομος. Η συνεργασία με την περιφέρεια είναι συνεχής προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα που θα αλλάξουν την περιοχή σε μεγάλο βαθμό» κατέληξε ο Δήμαρχος.

11 εκ ευρώ για το νέο Μουσικό σχολείο Κορίνθου 

Η Κόρινθος αποκτά Μουσικό Σχολείο που θα στεγάσει σε κατάλληλους και σύγχρονους χώρους 240 μαθητές αλλά και εκδηλώσεις υψηλού πολιτιστικού επιπέδου.

«Το ΝΕΟ Μουσικό Σχολείο Κορίνθου, θα είναι τριώροφο, με τέσσερις στάθμες (Υπόγειο, Ισόγειο και δύο όροφοι). Έχει επιλεγεί η λύση ενός ενιαίου οικοδομικού όγκου, όπου στο κέντρο διαμορφώνεται χώρος Αίθριου για την επίτευξη της μέγιστης λειτουργικότητας καθώς και καλύτερου φυσικού φωτισμού και αερισμού του κτιρίου.» Στο υπόγειο διαμορφώνονται χώροι κύριας χρήσης, εργαστήρια, βιβλιοθήκη–αναγνωστήριο, χώρος εστίασης και αποδυτήρια σκηνής καθώς και χώροι βοηθητικής χρήσης, αποθήκες και χώροι ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Στο Ισόγειο διαμορφώνεται ο χώρος υποδοχής–φουαγιέ, ο χώρος της αίθουσας συναυλιών δυναμικότητας 367 ατόμων, αίθουσες διδασκαλίες, εργαστήρια, ειδικοί εκπαιδευτικοί χώροι, χώροι υγιεινής ανδρών, γυναικών και ΑΜΕΑ, κυλικείο και ο χώρος του φύλακα.

Στον Α’ όροφο αναπτύσσονται αίθουσες διδασκαλίες, ειδικοί εκπαιδευτικοί χώροι, γραφεία, ιατρείο–αναρρωτήριο καθώς και οι χώροι τεχνικών της αίθουσας συναυλιών.

Στον Β’ όροφο χωροθετούνται χρήσεις που αφορούν στην άθληση των μαθητών, όπως το κλειστό γυμναστήριο, υπαίθριο γήπεδο, στεγασμένη επιφάνεια (υπόστεγο) για υπαίθρια άθληση και χώροι υγιεινής.

Η υπόλοιπη επιφάνεια του δώματος διαμορφώνεται με την εφαρμογή φυτεμένου δώματος.

Οι εγκαταστάσεις του ΝΕΟΥ Μουσικού Σχολείου Κορίνθου θα είναι άρτιες, σύγχρονες, λειτουργικές, με όλες τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου Εκπαιδευτηρίου, καθώς οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την βελτίωση των υφιστάμενων σχολικών υποδομών αλλά και την δημιουργία νέων σχολικών μονάδων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, είναι συνεχείς με μοναδικό γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, παρέχοντάς τους τις καλύτερες συνθήκες για μάθηση και διδασκαλία.

Στον καθορισμό των όρων διακήρυξης για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης και την εκτέλεση του έργου ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (αριθμός μελέτης 131/2021- Τροποποιημένη), προχώρησε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Κορινθίων.

Η δαπάνη είναι πολυετής και για το έτος 2022 θα βαρύνει την πίστωση του προϋπολογισμού του Δήμου Κορινθίων οικονομικού έτους 2022 με ΚΑ 30.7336.0005 ποσού 500.000,00€ με τίτλο «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Κορίνθου» (ΑΑΥ 332/2022).




Δεν υπάρχουν σχόλια