Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου»

Φ.1787

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Ανάγκη χάραξης Εθνική Εξωτερικής Πολιτικής…

Είχα πει πριν από τρία χρόνια από αυτήν εδώ τη στήλη ότι: « Αυτό το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, δεν πρόκειται να αντιδράσει “Ελληνικά” ακόμα και αν οι “Αμετανόητοι και Σεσημασμένοι Εχθροί της Ελλάδας Καταλάβουν και Οικειοποιηθούν την Ακρόπολη των Αθηνών...” Έχουμε δει πολλά παράδοξα που συμβαίνουν σε βάρος της Ελλάδας, χωρίς να μας κάνει το αρμόδιο Υπουργείο και ο εκάστοτε ΥΠΕΞ Εθνικά υπερήφανους. Δεν ζητάμε πολλά. Απλώς και μόνο σε κάθε πρόκληση παραβιάσεως του Ελληνικού Εναέριου και υδάτινου Χώρου, να ακούσουμε μία καταγγελία στα διεθνή ΜΜΕ ή να ακούσουμε μία δήλωση του ίδιου Υπουργού όταν μας προκαλούν οι Σκοπιανοί για να τους χαρίσουμε όνομα, γλώσσα και ιστορία της Μακεδονίας μας…» Και σήμερα αξιωματούχοι τη Ε.Ε. κατονομάζουν τα Σκόπια, ως «Μακεδονία», ούτε καν με το ανθελληνικό «Βόρεια Μακεδονία», να αναρτώνται στο διαδίκτυο παιχνίδια, τα οποία λανσάρουν τον Μέγα Αλέξανδρο όχι ως Έλληνα, αλλά σκέτο Μακεδόνα από την Πέλλα και ακόμα συμβαίνει σήμερα με τις διώξεις των Βορειοηπειρωτών στην Αλβανία, όπως συμβαίνει με τις δηλώσεις Ερντογάν και Σια περί τουρκικών νησιών που κατέχει παράνομα δήθεν η Ελλάδα. Ανάμεσα στις τόσες εκτροπές, που έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια από τους Ιστοριοπειρατές των Σκοπίων, βλέπουμε Σκοπιανούς σε εθνικό παραλήρημα στην κορυφή του Ολύμπου, φωτογραφούμενους για την κατάληψη με την 16άκτινη σημαία της Βεργίνας. Η ενέργειά τους, να φωτογραφηθεί κρατώντας την κόκκινη σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας, είναι ιδιαίτερα προκλητική και παράτυπη. Βιώνουμε επί χρόνια την εξωτερική πολιτική που ασκεί, υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού της χώρας ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, συμβαίνουν τόσο πολλά προκλητικά ζητήματα και δεν βλέπουμε τις ελληνικές αντιδράσεις. Όλοι ζητούν από ένα κομμάτι της Ελλάδας και τα συναρμόδια Υπουργεία τηρούν αιδήμονα σιωπή, ελλείψει εξωτερικής Εθνικής Πολιτικής, που κανένας μέχρι σήμερα Πρωθυπουργός δεν τόλμησε να εισηγηθεί, αλλά ούτε ο Πρόεδρος Δημοκρατίας δεν απαίτησε. Γιατί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση;

Σήμερα, το ΥΠΕΞ έχει δική του φωνή, Ελληνική Φωνή» αλλά δεν καλύπτεται από μία σαφή και ακράδαντη «Εξωτερική Πολιτική», ώστε ν΄ αντέξει στις πιέσεις που δέχεται η Κυβέρνηση να τα βρει με την Τουρκία του Ερντογάν. Γνωρίζουμε τι συμβαίνει και πού το πάνε οι άσπονδοι φίλοι μας του ΝΑΤΟ. Εδώ και τώρα ψήφιση Εθνικής Εξωτερικής Πολιτικής» με κόκκινες γραμμές, ώστε να μην παραβιάζονται κατ΄ εντολή έξωθεν… Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Αλλαγή του Νόμου στην κατοχή όπλων…

Οι Νόμοι του κράτους ψηφίζονται από τη Νομοθετική Εξουσία και έχει θεσμοθετηθεί η Εκτελεστική Εξουσία για την εφαρμογή τους με Όργανα τη Δικαιοσύνη και τα Σώματα Ασφαλείας. Οι Νόμοι βάσει του Συντάγματος αφορούν όλους τους Πολίτες του Κράτους χωρίς διακρίσεις.

Παρά ταύτα όμως, κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την περίπτωση των διακρίσεων. Αφορμή παίρνουμε εν προκειμένω από την αναγγελία κάποιων Αστυνομικών Δελτίων, που αναφέρονται στην παράνομη κατοχή όπλων. Διαβάζουμε σε Δελτία Τύπου π.χ.

ότι συνελήφθη ο τάδε και ο δείνα, γιατί σε κατ΄οίκον έρευνα βρέθηκε να κατέχει ένα κυνηγετικό όπλο ή ένα ειδικό μαχαίρι ή ένα πεπαλαιωμένο πιστόλι ή αναβαθμισμένο μουσκέτο. Τέτοιες περιπτώσεις πολλές και διάφορες, που σηκώνουν πολύ κουβέντα, η οποία καταλήγει σε εύλογα ερωτήματα.

Από τις στήλες της εφημερίδας μας έχουμε επισημάνει πολλές φορές την ανάγκη υλοποίησης ενός Σχεδίου Αυτοάμυνας του Κράτους υπό τύπον Πολιτοφυλακής ή Παλλαϊκής Άμυνας. Το περιβάλλον, που υφίσταται στη χώρα μας ό,που τρία εκατομμύρια λαθρομετανάστες Μουσουλμάνοι ζουν ανάμεσά μας, λέγει πολλά. Αν δε λάβουμε υπόψη μας ότι το δόγμα του Πολέμου έχει αλλάξει την τελευταία δεκαετία, η περίπτωση γίνεται πιο ενδιαφέρουσα.

Το παράδειγμα μας το δίνει ο Ρωσο – Ουκρανικός Πόλεμος με την αξία της Παλλαϊκής άμυνας. Βεβαίως υπάρχουν τα τελευταία χρόνια Εθνικοί χώροι ό,που είναι νόμιμα οργανωμένα σχετικά τμήματα. Αυτό όμως συμβαίνει στις ακριτικές περιοχές και όχι παντού.

Όπως διαπιστώνεται καθημερινά όλο και περισσότερο, η δημιουργία εστίας πολέμου σε μία Ανεξάρτητη και προβληματική λόγω γειτονικών επιβουλών χώρα, όπως η Ελλάδα, αποτελεί την πιο εύκολη υπόθεση για τους Πράκτορες Ξένων Δυνάμεων, που έχουν ως στόχο την Αποσταθεροποίηση Κρατών, ακόμα και την άλωσή τους από Ισλαμιστές ή άλλες Ανορθόδοξες Δυνάμεις. Τα Μέτωπα αναρχίας στη Συρία, στο Ιράκ, στην Ουκρανία, στην Αφρική και στα Ρωσοουκρανικά, αποτελούν ένα δείγμα του τι μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή.

Κανονικά δια Νόμου, αν οι Κυβερνήσεις ήταν Εθνικές με την κυριολεξία των λέξεων, θα έπρεπε να είχαν θέσει σε εφαρμογή το Σχέδιο Παλλαϊκής Άμυνας για όλη την χώρα και οι Πολίτες, που είχαν ορισμένα εχέγγυα ασφαλείας, να έχουν το ελεύθερο να αγοράζουν ατομικά όπλα, όπως οι πολιτοφύλακες των ΗΠΑ. Στην Κορινθία μπορεί η Αστυνομία να συλλάβει τον οποιονδήποτε με ένα παράνομο λιανοτούφεκο. Στην Κρήτη, όμως, τολμάει κανείς να σκεφθεί κάτι τέτοιο...

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Να ζήσουμε το δικό μας Ελληνοχριστιανικό Πάσχα!..

Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από τη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών και της Ανάστασης, την Ημέρα που Αναστήθηκε ο Θεάνθρωπος Χριστός. Η ανθρωπότητα, αλλά και η Ελλάδα βιώνουν το δράμα του Πολέμου της Ουκρανίας. Ο Πάπας των Καθολικών της Ρώμης δεν μάχεται για την Ειρήνη των δύο Λαών που σφάζονται μεταξύ τους ισοπεδώνοντας πόλεις και χωριά μιας υπερήφανης χώρας, προκειμένου να αλλάξει η οδός πώλησης φυσικού αερίου και αντί να μας έρχεται από τη Ρωσία να πέσουμε στην οικονομική εξάρτηση της δύσης. Ο Ρώσος Ορθόδοξος Χριστιανός, προκαθήμενος της Εκκλησίας της Μόσχας, τάσσεται αναφανδόν υπέρ του πολέμου που εκήρυξε ο Πούτιν κατά της Ουκρανίας, χωρίς ούτε μία κουβέντα για τους εκατέρωθεν νεκρούς και τα εκατομμύρια των εκτοπισμένων από πατρογονικές εστίες. Ο Πατριάρχης της Ορθοδοξίας της Πόλης, το μόνο που κάνει είναι να ηγείται συλλείτουργων για την ένωση όλων των Εκκλησιών και Θρησκειών.

Όλοι αυτοί οι -υποτίθεται- Θρησκευτικοί ηγέτες, δεν αντιτίθενται στην προσπάθεια άλλων να σβήσουν από μνήμες και Πιστεύω και μεταξύ άλλων τη μόνη Ημέρα, άξια τιμής του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού, που με τη διδασκαλία του, τα βασανιστήρια, τον μαρτυρικό του θάνατο και την Ανάσταση, έδωσε την άφεση αμαρτιών και το στίγμα πορείας του ανθρώπινου γένους.

Η Θρησκεία καταπολεμήθηκε και εξακολουθεί να βάλλεται βάναυσα και με απαγορεύσεις, διώξεις, ακόμα και με λουκέτα στις Εκκλησίες, όσο ποτέ άλλοτε. Αλλά ακόμα και στη σκοτεινή περίοδο της Κομμουνιστικής Σοβιετικής Ένωσης, εβδομήντα χρόνια διώξεων δεν ήταν αρκετά να ξεριζώσουν από τις καρδιές των ανθρώπων την Πίστη και το βαθύτερο νόημα της Ορθοδοξίας. Οι καταπιεσμένοι Λαοί της Ανατολικής Ευρώπης ξεδίπλωσαν τις καρδιές και το μυαλό τους, απελευθερώθηκαν από τα δεσμά της ξενοκίνητης σατανολατρίας και θυμήθηκαν... Θυμήθηκαν πως κάποτε η ζωή είχε σκοπό και νόημα, αγώνας για την ελευθερία σκέψεως και ενεργειών. Θυμήθηκαν οι Χριστιανοί που λαχταρούσαν τις Εορτές Χριστουγέννων και Πάσχα, ετοιμάζονταν, νήστευαν τη Σαρακοστή, προσεύχονταν, εξομολογούνταν, συγχωρούσαν, πρόσμεναν με ελπίδα ένα καλύτερο αύριο.

Σήμερα η πρόκληση είναι να ζήσουμε Ελληνοχριστιανικά τις Άγιες Ημέρες των Παθών και της Ανάστασης σε πείσμα όλων αυτών που επιβουλεύονται ακόμη και την Πίστη μας, να ζήσουμε το δικά μας Ελληνοχριστιανικό Πάσχα!

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»





ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Εναλλαγή καθηκόντων στην Αυτοδιοίκηση…

Η Αυτοδιοίκηση γενικά όλων των βαθμών συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων δημόσιων φορέων στην κατάταξη της διαφθοράς. Η Διαφθορά μπορεί να αφορά τον τρόπο παροχής Υπηρεσιών στον Πολίτη ή στις Οικονομικές δοσοληψίες μεταξύ Αυτοδιοικητικών Οργάνων προμηθευτών και Εργολάβων. Τα στατιστικά στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι εύγλωττα και δίνουν το μέτρο της εκάστοτε διαφθοράς. Στο ερώτημα, αν υπάρχει σκοπιμότητα και δόλος, η απάντηση έρχεται σαφώς να στηρίξει τη δεύτερη εκδοχή. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που τοπικοί άρχοντες, ακόμη και στην Κορινθία, έχουν κατηγορηθεί για αθέμιτες ενέργειες, που δύσκολα όμως αποδεικνύονται. Όταν, όμως, βγει καπνός για κάτι που οδηγείται στα Δικαστήρια, τότε είναι δύσκολο να υπάρξει Κάθαρση, έστω και αν το Δικαστήριο κηρύξει Αθώο τον κατηγορούμενο.

Καλό είναι να μη δίνονται οι αφορμές και μάλιστα ερήμην του επικεφαλής του Αυτοδιοικητικού φορέα.

Οι εκλογές που προηγήθηκαν πριν δύο χρόνια ανέδειξαν τις νέες Δημοτικές και άλλες Αρχές, που κλήθηκαν να οργανώσουν οι αρμόδιοι στις διάφορες θέσεις αρμοδιότητας και ευθύνης. Μεταξύ τούτων υπάρχουν και Δήμαρχοι, οι οποίοι κλήθηκαν να αναθέσουν καθήκοντα σε ορισμένους συνεργάτες τους.

Έχουμε τη γνώμη ότι η επιλογή θα πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή, ώστε να αποδυναμώσει κάθε καχυποψία ή παράτυπη συνήθεια Αυτοδιοικητικών Στελεχών. Να μην ορίζονται στην ίδια θέση οι εκλεκτοί του Συνδυασμού και επειδή τα χρόνια είναι πολλά να γίνεται η λεγόμενη Εναλλαγή Καθηκόντων (Ροτέϊσον), ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα δημιουργίας κυκλωμάτων διασπάθισης δημοσίου χρήματος...

Αυτό που ισχυριζόμαστε σε αυτή τη στήλη, δεν έχουμε να προσάψουμε κάτι χειροπιαστό εναντίον Αυτοδιοικητικών. Απλά, θέτουμε το θέμα προληπτικά για το καλό των Ηγετών Συνδυασμών. Να φύγουν αργότερα με ψηλά το κεφάλι. Να μη δώσουν αφορμή για δυσμενή σχόλια, που μπορεί να είναι τις περισσότερες φορές και άδικα... Εργάζονται όλοι νυχθημερόν έχοντας τα προβλήματα του τόπου και των δημοτών στο κεφάλι τους.

Είναι επίπονη και διαρκής η εργασία όλων των υπηρετών της Αυτοδιοίκησης, ψυχοφθόρα, θα έλεγα, και αξίζουν κάθε τιμής.

Ας μην βάλλουν και άλλες έννοιες κακής υστεροφημίας… !

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια