Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Κων/νου Κόλλια

Φ.1787

Συνάντηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Κορινθίας, κ. Κωνσταντίνου Κόλλια, με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Παναγιώτη Δουφεξή
    


Με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, κ. Παναγιώτη Δουφεξή, συναντήθηκε χθες ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Κορινθίας, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας. Στο πλαίσιο της συνάντησης υπήρξε εκτενής ενημέρωση του κ. Κόλλια και ανταλλαγή απόψεων πάνω σε διάφορα θέματα που αφορούν την παρακολούθηση της λειτουργίας, της εξέλιξης και της βιωσιμότητας του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Ειδικότερα, ο κ. Κόλλιας έθεσε υπόψη του Διοικητή του ΕΦΚΑ, κ. Παναγιώτη Δουφεξή, ένα πολύ σημαντικό αίτημα, που αφορά την αύξηση στο πλαφόν των οφειλών των ασφαλισμένων αγροτών για την απονομή της σύνταξης, ενώ, επίσης, ζήτησε την πιο άμεση διευθέτηση των συνταξιοδοτικών αιτημάτων.

Σχετικά με το θέμα, ο κ. Κόλλιας δήλωσε τα εξής:

«Συναντήθηκα χθες με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, κ. Παναγιώτη Δουφεξή. Το πρώτο θέμα που του έθεσα ήταν η αύξηση του ορίου των οφειλών για την απονομή σύνταξης στους αγρότες, από τις 6.000 ευρώ τουλάχιστον στις 10.000 ευρώ. Ο κ.

Διοικητής ανταποκρίθηκε θετικά στο δίκαιο αίτημά μου και δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες για την διευθέτησή του. Σύντομα θα καταθέσω σχετική Ερώτηση στη Βουλή. Επιπλέον, ζήτησα την ταχύτερη έκδοση των συνταξιοδοτικών αιτημάτων. Είναι χρέος μας να προχωράμε σε στοχευμένες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα εξυπηρετούν τους πολίτες μας, κάνοντας την καθημερινότητά τους ευκολότερη. Εξάλλου, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί άμεση προτεραιότητα η βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, των εργοδοτών και όσων αιτούνται την απονομή σύνταξης. Ευελπιστώ οι καίριες παρεμβάσεις της κυβέρνησης και σε αυτό το επίπεδο να δώσουν αποτελεσματικές λύσεις σε αρκετές παθογένειες που προέκυψαν από τις πολιτικές επιλογές της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας.».




Δεν υπάρχουν σχόλια