Header Ads

Θέσεις και αντιπαραθέσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων Φ.1786

  

Κικίλιας: Στο Ηράκλειο για την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Aισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό
  



Newsroom Κυριακή, 03 Απριλίου 2022 
«Είναι μια συνολική, οργανωμένη και δυνατή προσπάθεια, για να φέρουμε το μέγιστο δυνατό εισόδημα στη χώρα» δηλώνει στην έναρξη της τουριστικής σεζόν στην Κρήτη, ο Βασίλης ΚικίλιαςΑΠΕ/ΜΠΕ Στο Ηράκλειο της Κρήτης βρίσκεται ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να λάβει μέρος σε δύο εκδηλώσεις που συμβολίζουν την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Η πρώτη αφορά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 3 Απριλίου, στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 5,της TUI, που βρίσκεται στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Η δεύτερη αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα 4 Απριλίου στο αεροδρόμιο «Ν.Καζαντζάκης» σε τελετή ονοματοδοσίας αεροσκάφους της TUI, που θα λάβει συμβολικά το όνομα «Ηράκλειο».

Ο κ. Κικίλιας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι υπήρξε η υπόσχεση για μια ισχυρή σεζόν, που όπως όλα δείχνουν, γίνεται πράξη.

«Είναι μια συνολική, οργανωμένη και δυνατή προσπάθεια, για να φέρουμε το μέγιστο δυνατό εισόδημα στη χώρα, να στηρίξουμε τη μέση ελληνική οικογένεια, τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ζουν από τον τουρισμό» είπε ο κ. Κικίλιας.

Ο ίδιος ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους του τουρισμού, προσθέτοντας ότι η Κρήτη αποτελεί τη «ναυαρχίδα» του τουρισμού για τη χώρα και πως μέσα στην τουριστική περίοδο θα επισκεφθεί και άλλες φορές το νησί.

«Είναι άλλο το να έχει κανείς τουριστική περίοδο Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και άλλο να ξεκινάει το Μάρτη και τον Απρίλη και να τελειώνει τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη» είπε ο κ. Κικίλιας. Στόχος είναι να «έχουμε πολλούς, αλλά κυριως ποιοτικούς τουρίστες, επισκέπτες και ταξιδιώτες σε όλη τη χώρα. Στη δύσκολη συγκυρία που ζούμε, πρέπει να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία, που μεταφράζεται σε στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας, που θα το κάνουμε με όλη μας την καρδιά» είπε. Ο υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την αισιοδοξία του, και απέδωσε το τουριστικό ρεύμα που παρατηρείται, στη σκληρή δουλειά που έγινε το περασμένο φθινόπωρο και το χειμώνα: «Δουλέψαμε σκληρά τον χειμώνα. Η δουλειά ενός υπουργού είναι το φθινόπωρο και το χειμώνα για την επόμενη σεζόν, και παρά τις δυσκολίες είμαστε εδώ όλοι μαζί, για να παλέψουμε - και βέβαια υπάρχει αισιοδοξία. Υπάρχει αισιοδοξία, όχι γιατί τα πράγματα γίνονται αυτόματα, αλλά με πολλή προσπάθεια και δύναμη» εξήγησε ο κ. Κικίλιας. Για τους εποχικούς εργαζόμενους που του εξέθεσαν τα προβλήματά τους, ανέφερε πως «τους ανθρώπους του τουρισμού, από όπου και αν προέρχονται, εμείς τους αγκαλιάζουμε και τους αγαπάμε. Δεν μπορούμε να ζητάμε από αυτούς τους ανθρώπους να είναι φιλόξενοι με τους ταξιδιώτες και να μην τους ακούμε. Ό,τι προβλήματα υπάρχουν, ανεξάρτητα αν είναι της δικής μου ή όχι αρμοδιότητας, εγώ τα ακούω με πολύ μεγάλη χαρά και θα δω πώς μπορώ να βοηθήσω. Η προσπάθεια είναι συνολική, ομαδική και κοινή» πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.






Τζανακόπουλος: Κεντρικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η πολιτική αλλαγή, είναι επιτακτική ανάγκη
  



Γιάννης Συμεωνίδης - CNN Greece.

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 «Οι εκλογές αντιπροσώπων για το τρίτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία έγιναν μέσα σε ένα τριήμερο δημοκρατίας από την περασμένη Παρασκευή», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο Στο Κόκκινο. Το συνέδριο θα λάβει χώρα στις 14 με 17 Απριλίου. «Η συμμετοχή των μελών του κόμματος ήταν πολύ ικανοποιητική, μετά από μια πολύ δύσκολη χρονική περίοδο για την πολιτική ζωή, λόγω της πανδημίας που επηρέασε την κοινωνική και πολιτική εμπλοκή», συμπλήρωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Σε 69 νομαρχιακές και κλαδικές επιτροπές και 700 Οργανώσεις Μελών ανά την Ελλάδα συγκεντρώνονται τώρα τα αποτελέσματα για την εκλογή 5.000 συνέδρων. Υπολογίζω ότι συμμετείχαν δυόμιση φορές περισσότερα μέλη στην εκλογική διαδικασία σε σχέση με το προηγούμενο συνέδριό μας το 2016», εκτίμησε ο Δημ. Τζανακόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι τότε συμμετείχαν 3.000 σύνεδροι.

«Το συνέδριό μας πρέπει να είναι μαζικό και να δίνει τη δυνατότητα εμπλοκής ολοένα και περισσότερων ανθρώπων», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι στον προσυνεδριακό διάλογο «έγινε εξαντλητική συζήτης..

Δεν νομίζω άλλο κόμμα στην Ελλάδα να συζητά τόσο ανοικτά και δημόσια όσο ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Το σώμα των συνέδρων είναι πολύ ώριμο να αποφασίσει για όλα τα ζητήματα», είπε, ενώ σχετικά με την πρόταση για την εκλογή προέδρου του κόμματος εξήγησε ότι θα συζητηθεί και αυτή στο συνέδριο διεξοδικά.

Δεν πρέπει, όμως, να εμπλέκουμε ζητήματα που αφορούν την εσωκομματική λειτουργία και την δυνατότητα να λειτουργούν τάσεις με την πρόταση περί εκλογής προέδρου», τόνισε ο και βουλευτής Α’ Αθηνών, σημειώνοντας ότι η κρίση του κομματικού φαινομένου σε όλο τον κόσμο μας αναγκάζει να βρούμε τρόπους για πιο ενεργή εμπλοκή των πολιτών στην καθημερινότητα της πολιτικής.






Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός επέδειξε δημοσιονομική ανευθυνότητα
  
intime Αλεξόπουλος Ανδρέας

Για ατολμία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ 
Mε καταστηματάρχες και πολίτες για το μείζον πρόβλημα της ακρίβειας συνομίλησε το πρωί του Σαββάτου στο εμπορικό κέντρο του Ευόσμου, όπου περιόδευσε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής επισήμανε την ανάγκη λήψης μέτρων-ασπίδα στην κοινωνία, όπως η επιβολή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής και στην αύξηση του τιμολογίου, η φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, η αύξηση στα 751 ευρώ του κατώτατου μισθού και ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει επιδείξει μια τεράστια ατολμία. Την περίοδο της πανδημίας αποφάσισε μια τεράστια δημοσιονομική επέκταση 43 δισεκατομμυρίων ευρώ. Υποστηρίζει ότι είναι δημοσιονομικά υπεύθυνος ενώ την περίοδο της πανδημίας επέδειξε δημοσιονομική ανευθυνότητα και τώρα δεν έχει το περιθώριο να κάνει τις παρεμβάσεις που κάνουν άλλα ευρωπαϊκά κράτη για να μειώσει το κόστος ενέργειας. Μήνες τώρα έπρεπε να πει ότι θα φορολογήσει τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιρειών γιατί υπάρχει κερδοσκοπία» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Στοίχημα για την παράταξή μας αποτελεί να είναι η ισχυρότερη προοδευτική δύναμη ευθύνης του τόπου, που θα μιλά για όλα με υπευθυνότητα και όχι μικροκομματικά. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν την αντίληψη ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα . Διαιρούν την κοινωνία για θέματα που ο λαός έπρεπε να είναι ενωμένος και να απαντά με ομόνοια και αντίληψη του διεθνούς περιβάλλοντος. Φιλοδοξία του ΠΑΣΟΚ είναι να δείξει ένα άλλο δρόμο» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις.

Newsroom Σάββατο, 02 Απριλίου 2022






Εκλογές ΕΙΝΑΠ: Αύξησαν τις έδρες τους ΝΔ και ΚΚΕ, πτώση για τον ΣΥΡΙΖΑ
  


Η Ματίνα Παγώνη και η παράταξη ΔΗΚΝΙ επικράτησαν για ακόμη μία φορά στις εκλογές για το σωματείο των Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας και Πειραιά Protagon Team 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022, 11:52 Η παράταξη ΔΗΚΝΙ που πρόσκειται στη ΝΔ, με επικεφαλής τη Ματίνα Παγώνη, επικράτησε στις εκλογές της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και μάλιστα αύξησε κατά μία τις έδρες της σε σχέση με τις αρχαιρεσίες του 2019.

Αναλυτικά, οι κάλπες της 31ης Μαρτίου ανέδειξαν πρώτη τη ΔΗΚΝΙ με 30,2% και πέντε έδρες, ακολούθησε η ΔΗΠΑΚ (παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ) με 27,8% και τέσσερις έδρες, ενώ το «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή» ήταν τρίτο με 17% και 3 έδρες. Στην τέταρτη θέση και με σημαντικές απώλειες σε σχέση με το 2019 βρέθηκε το «Μέτωπο» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, με 9,6% και 1 έδρα, όπως και το ΠΑΣΚ (8,2%) και η ανεξάρτητη ΑΙΣ (3,9%).

Πηγή: Protagon.gr






ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΖΕΛΕΝΣΚΙ
  


Η Ελληνική Λύση καταγγέλλει ότι η απόφαση του πρωθυπουργού για την πρόσκληση – διάγγελμα του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο, συνιστά παραβίαση του κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων, ο οποίος στο άρθρο 62Α περιγράφει με σαφήνεια την διαδικασία πρόσκλησης ενός αρχηγού κράτους, αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Μετά από πρόταση του Προέδρου της Βουλής, γνώμη της Διάσκεψης των Προέδρων και απόφαση της Ολομέλειας μπορούν να απευθύνονται στη Βουλή Αρχηγοί Κρατών, Πρόεδροι Κυβερνήσεων και προσωπικότητες διεθνούς κύρους».

Την συγκεκριμένη παραβίαση του κανονισμού της Βουλής την καταγγείλαμε έγκαιρα με επιστολή στον ΠτΒ κ. Κ. Τασούλα (30/03/2022, Αριθμ.Πρωτ. 1914), όπως άλλωστε είχαμε καταγγείλει και την μονομερή απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αποστείλει όπλα στην Ουκρανία, χωρίς καμία προγενέστερη διαβούλευση.

H Ελληνική Λύση εκφράζει την αντίθεση της στο διάγγελμα του κ. Βολοντιμίρ Ζελένσκι και δεν θα συμμετάσχει στο συγκεκριμένο διάγγελμα του Προέδρου της Ουκρανίας. Δια της θεσμικής οδού και με απόλυτο σεβασμό στον κανονισμό της Βουλής (που παραβιάστηκε άλλη μία φορά από τον κ. Τασούλα) η Ελληνική Λύση ζητά από τον ίδιο να απευθύνει πρόσκληση στον πρωθυπουργό της ομόδοξης Αρμενίας, κ. Νικόλ Πασινιάν, του οποίου η χώρα υφίσταται μία βάναυση και βάρβαρη εισβολή με σαφέστατα χαρακτηριστικά εθνοκάθαρσης. Τέλος, η Ελληνική Λύση εμμένοντας στις θέσεις της, υπερασπιζόμενη το εθνικό συμφέρον και μόνο.






Γ. Βαρουφάκης προς Κ. Τασούλα για ομιλία Ζελένσκι: «Βουλή μονολόγων και παθητικών ακροατών»
  



Newsroom Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 
Μετατροπή της Βουλής σε χώρο εκφώνησης διαγγελμάτων και των βουλευτών σε παθητικούς ακροατές «βλέπει» το ΜέΡΑ Μετατροπή της Βουλής σε χώρο εκφώνησης διαγγελμάτων και των βουλευτών σε παθητικούς ακροατές, «βλέπει» το ΜέΡΑ 25 πίσω από τη διαδικασία ομιλίας του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι την προσεχή Πέμπτη 7 Απριλίου.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, καταγγέλλει τη διαδικασία που επελέγη, στην οποία το κόμμα θα εκπροσωπηθεί από έναν βουλευτή.

«Ο σεβασμός του Κοινοβουλίου απαιτούσε, κατ’ ελάχιστον, να δοθεί η δυνατότητα στους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για μια ολιγόλεπτη αντιφώνηση – μια μικρή επιμήκυνση της διαδικασίας που, όμως, θα απέτρεπε την ανεπίτρεπτη μετατροπή του Κοινοβουλίου σε χώρο διαγγελμάτων.

Εάν ο Πρόεδρος Ζελένσκι δεν έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τις αντιφωνήσεις σε πραγματικό χρόνο, θα μπορούσε η Βουλή να αναλάβει την ευθύνη να του τις διαβιβάσει», αναφέρει στην επιστολή του προς τον Κώστα Τασούλα ο Γιάνης Βαρουφάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια