Header Ads

Μερικές από τις αναρτήσεις στο facebook Φ.1781

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ
facebook

Κυριάκος Κόκκινος
Δικηγόρος - Coach






Ο Κυριάκος Κόκκινος κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Καλή είναι η πολύπλευρη ενημέρωση για τα αίτια ενός πολέμου.
  

Η Ουκρανία, πρώην δημοκρατία της Σοβιετικής Ένωσης, μετά την απόσχισή της από αυτήν, διατήρησε περιοχές αμιγώς ρωσόφωνων στα βορειοανατολικά της και στο νότο της.

Η απόπειρα αυτονόμησή τους στην περιοχή Ντονμπάς προκάλεσε εσωτερικό πόλεμο με πολλές χιλιάδες Ρώσους θύματα και τραγικά κρατικά εγκλήματα εις βάρος τους, που ελάχιστα έγιναν γνωστά στη Δύση.

Γιατί;

Ποιά δύναμη κατευθύνει κι ελέγχει μαζικά το περιεχόμενο ενημέρωσή μας;

Δύσκολο βέβαια να πάρεις απόλυτη θέση για το δίκαιο της κάθε πλευράς, όταν οι μεν επιχειρούν αλλοίωση της κρατικής κυριαρχίας και συνόρων, οι δε εγκληματούν αθρόως για να καταπνίξουν την προσπάθειά αυτή .

Η αλλαγή συνόρων κι οι αποσχίσεις περιοχών από κυρίαρχα κράτη, αποτελούν επικίνδυνες πρακτικές, που επιβλήθηκαν από τις μεγάλες δυνάμεις εκεί, που τις συνέφερε, περιπλέκοντας τα προβλήματα και μη επιλύοντάς τα.

Η καταπίεση κι οι δολοφονίες πληθυσμών από την άλλη αποτελούν άνευ άλλου εγκληματικές πρακτικές.

Η σύνθεση αυτών είναι όμως εκρηκτική, ειδικά όταν ο ένας εμπλεκόμενος, ως η Ρωσία, έχει τη δύναμη επιβολής.

Το πιο εγκληματικό ωστόσο, που αφορά όλη την Ανθρωπότητα, είναι η μονομέρεια στην ευαισθησία και η λογοκρισία στην ενημέρωση, που επιβάλλεται διεθνώς, η ανυπαρξία του ΟΗΕ και της Ε.Ε. σε προγενέστερο χρόνο, πριν η φωτιά γίνει ανεξέλεγκτη κι η αδυναμία επίλυσης των ζητημάτων με κοινή λογική και σεβασμό, οπότε η καταφυγή στο δίκαιο της δύναμης να αποτελεί τη μόνη τελική και εύκολη λύση ανάγκης...!

Μας είναι ευκολότερο να κλαίμε πάνω από τα ερείπια, παρά να προσπαθούμε να βρούμε λύσεις πρόληψης;

Μάλλον η επανάληψη των πρακτικών αυτών εξηγείται, δεδομένου ότι αν και δεν συμφέρουν τους λαούς, αποδίδουν ωστόσο δυστυχώς τεράστια κέρδη στους κολοσσούς των όπλων, που έχουν συμφέρον από τη διατήρηση εμπόλεμων ζωνών, αλλά και γοητεύουν τους λίγους που παίζουν monopoly στις πλάτες μας!

Κυριάκος Κόκκινος, 
Δικηγόρος, 
Coach, CSAP, 
Εκπαιδευτής Ενηλίκων, 
Πρόεδρος της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια