Header Ads

Καταγγελίες - Προτάσεις Φ.1784

  
ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ : Έχω την εντύπωση πως ο Δήμος Κορινθίων έχει αφήσει παλαιές έντονες διαμάχες στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και μερικές φορές τους διαπληκτισμούς. Όλα αυτά οφείλονται, κατά τη γνώμη μου, στην αλλαγή κλίματος που έφερε η ανάληψη καθηκόντων Δημάρχου από τον Βασίλη Νανόπουλο. Το έργο που επιτελείται, παρά τις όποιες διαφωνίες, κινείται προς την ορθή κατεύθυνση και μάλιστα θα έλεγα «Οραματική». Και στις μειοψηφίες των δημοτικών συμβούλων δεν επικρατεί η ακρότητα, αλλά περισσότερη σύνεση και ενδόμυχη παραδοχή του συντελούμενου έργου, που μας ξαφνιάζει όλους με την προοπτική του… 

ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ : ΄Εχουν κάνει τραστ οι επικεφαλής των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, που καταφέρονται εναντίον της Δημοτικής Αρχής και ειδικότερα εναντίον του Δημάρχου Γεωργίου Γκιώνη.

Ως δημότης παρακολουθώ τις διεργασίες που γίνονται στα διάφορα Δημοτικά Συμβούλια και βλέπω μία πάγια θέση σχεδόν ΟΧΙ σε όλα, άσχετα από το εάν πρόκειται για το καλό του Δήμου και των δημοτών. Είπαμε να υπάρχουν διαφωνίες, αλλά όχι σε αυτό τον φανατισμένο και απόλυτο ρυθμό. Κάπου υπάρχει και η θετική πλευρά των θεμάτων και δεν είναι ντροπή η θετική ψήφος, αλλά υποχρέωση… 

ΝΕΜΕΑ : Σας είχα πει πριν από μερικά χρόνια «Διάβασα στην εφημερίδα σας ότι κάνατε συστάσεις στο Δήμο Βέλου – Βόχας να ερευνήσει ο Δήμαρχος τον τρόπο ενημέρωσης της ιστοσελίδας του Δήμου, που δεν φαινόταν να γίνεται καλά από τον αρμόδιο υπάλληλο, δεν ήταν επικαιροποιημένος, αλλά περιείχε παλαιές ειδήσεις, όπως το είδα κι εγώ. Να λάβετε υπόψη σας ότι κάτι περίπου παρόμοιο συμβαίνει και στην ιστοσελίδα του δικού μας Δήμου Νεμέας. Εκτός από τη διαφάνεια και τις εκδηλώσεις, που έχουν ήδη γίνει, δύσκολα βρίσκεις κάτι πιο επίκαιρο…». Επανέρχομαι….

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ : Τώρα με τον χειμώνα που τα κύματα του Κορινθιακού κτυπάνε την παραλία της δυτικής Κορινθίας, εμείς οι κάτοικοι της περιοχής που έχουμε σπίτια στο κύμα βιώνουμε κακές αναμνήσεις από την πλημμελή αντιμετώπιση του προβλήματος διάβρωσης της ακτής.

Έχουν περάσει δεκάδες χρόνια χωρίς αποτέλεσμα, αλλά τώρα, χάρις στο μεγάλο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και Αντιπεριφερειάρχη Αναστασίου Γκιολή τα πράγματα βαδίζουν προς την οριστική τους λύση. Θα κάνουμε λίγη υπομονή και θα προσμένουμε να δούμε κάποια ασφάλεια… 

ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ : Σας είχα αναφέρει προ καιρού ότι: « Ως Στυμφάλιος, που κατοικώ στο Κιάτο, αναρωτιέμαι γιατί η Κόρινθος και οι Εταιρείες νερού να παίρνουν το πόσιμο νερό της Στυμφαλίας ή να το εκμεταλλεύονται οικονομικά κι εμείς οι δημότες του Δήμου Σικυωνίων, στον οποίο υπάγεται η περιοχή της Στυμφαλίας, να μην έχουμε το δικαίωμα να πίνουμε νερό από αυτήν την περιοχή. Είναι καθόλα παράξενο και ιδιώνυμη περίπτωση, που τόσοι και τόσοι Δήμαρχοι δεν το σκέφθηκαν πριν από τους Κορίνθιους. Θα ήθελα να θέσει το μεγάλο ζήτημα προς κάθε κατεύθυνση ο σημερινός Δήμαρχος, ώστε να πάρουμε κι εμείς στα χωριά μας καθαρό νερό ύδρευσης. Καιρός είναι...».
Επανέρχομαι.

ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ: Κύριοι της Φωνής της Κορινθίας, μας είχατε πει το καλοκαίρι ότι θα παίρνατε μία συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο Βέλου – Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκο σχετικά με την όλη πορεία και διαδικασία που ακολουθεί το έργο του Αλιευτικού Καταφυγίου Βραχατίου. Την πήρατε και εκεί μας μίλησε ο Δήμαρχος για την περαιτέρω εξέλιξη.

Το περιμένουμε, εγώ και κάποιοι άλλοι φίλοι μου, οι οποίοι έχουν κι αυτοί ενδιαφέρον χρησιμοποίησης του Αλιευτικού Καταφυγίου. Κάτι λέγεται για έναρξη εργασιών… Περιμένουμε να υλοποιηθούν επιτέλους τα έργα.


Δεν υπάρχουν σχόλια