Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» Φ.1784

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Οι «κουμπούρες» σημαιοφόροι και οι… κληρώσεις του Γαβρόγλου

Διάβασα τυχαία στο αρχείο μας άρθρο της εφημερίδας, εν όψει εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και έφρυξα. Έγραφα: «Η περσινή απόφαση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς πλήττει την αριστεία, ενώ το υπουργείο υπογραμμίζει ότι με την κληρωτίδα αποφεύγονται οι ανταγωνισμοί.

Για το σχολικό έτος 2018-19, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου, στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, επειδή η 27η Οκτωβρίου είναι Σάββατο, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Στην ίδια εγκύκλιο το υπουργείο θυμίζει ότι η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης. Η κλήρωση ορίζει πλέον τους σημαιοφόρους στα σχολεία και όχι η βαθμολογία τους. Η περσινή απόφαση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς πλήττει την αριστεία, ενώ το υπουργείο υπογραμμίζει ότι με την κληρωτίδα αποφεύγονται οι ανταγωνισμοί μεταξύ των μαθητών και οι διενέξεις. Επίσης, ο εκκλησιασμός στο δημοτικό θα γίνεται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων.

Έτσι λοιπόν την ημέρα που θα γίνει η παρέλαση θα δούμε να κρατούν την σημαία οι μαθητές που πηγαίνουν στο σχολείο από υποχρέωση, αλλοδαποί, μουσουλμάνοι, κτλ, κτλ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στα γραφεία μας, η αδικία στα σχολεία πάει σύννεφο. Μαθητές που κοπιάζουν πραγματικά διψώντας για γνώση μένουν πίσω, αφού τη σημαία θα σηκώσουν παιδιά που οι βαθμοί τους μόνο για σημαιοφόροι δεν κάνουν. Έκαναν την σημαία κουρελόχαρτο. Να το θυμηθείτε! Θα δούμε σκηνές απείρου κάλους στις 26 Οκτωβρίου.

Το γεγονός ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα, μηδέ του Καμμένου εξαιρουμένου, έχει αναλάβει εργολαβικώς και με τη θέλησή της την αποεθνοποίηση της Ελλάδας και την υποβάθμιση της Νεολαίας δια της αλλαγής των Σχολικών βιβλίων και προγραμμάτων είναι πλέον γνωστό τοις πάσι. Αυτό που προκαλεί δυσμενή εντύπωση σε κάθε σκεπτόμενο Έλληνα, είναι η «σιωπή των αμνών». Μετά από τις επικίνδυνες μεταλλάξεις στην Παιδεία, τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν φαίνεται να συγκινούνται, ούτε να αντιδρούν δυναμικά μέσα στα όρια που τους επιβάλλει το Εθνικό τους καθήκον. Πάλι θα περιμένουμε να βάλλει ο Θεός το χέρι του να μας σώσει ή να μας κάψει συνθέμελα για την Αποστασία μας;». Αυτή ήταν η κατάντια…




ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Βοηθάνε τους ΛΑΘΡΟ και όχι τους Έλληνες που υποφέρουν

Την στιγμή που ο μέσος Έλληνας δεν έχει να φάει, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που επί Κυβέρνησης Τσίπρα κατέστησαν Κράτος εν Κράτη, βοηθούν λαθρομετανάστες να απαιτήσουν περισσότερα από το Ελληνικό Κράτος! -Μας ρημάζουν μέρα παρά μέρα!

Διαβάζω στο Mknews.gr Στο απροχώρητο έχουν φτάσει τα πράγματα με ΜΚΟ και λαθρομετανάστες ! Και δεν πίστευα στα μάτια μου από την κατάντια, που μας έφεραν οι πρόσφατοι Κυβερνώντες, οι οποίοι διακρίνονται για αντεθνική πολιτική και εκτρέφουν το μίσος κατά των υπολοίπων Ελλήνων, που πιστεύουν σε Πατρίδα, Θρησκεία και Οικογένεια.

Πρώτα τους ενοχλεί το σύμβολο της πίστης μας και το κατεβάζουν με την βοήθεια των ΜΚΟ στη Λέσβο, μετά πετάνε χιλιάδες πιάτα φαγητό, που τα πληρώνουν οι Έλληνες και τώρα έχουν το θράσος μαζί με ΜΚΟ να ζητούν παραπάνω! Μάλιστα, πριν από λίγο χρόνο απαίτησαν την άμεση μετακίνησή τους από το κέντρο υποδοχής της Μαλακάσας. Προκειμένου να το διεκδικήσουν πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στην οδό Θηβών.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 100 πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει επί ημέρες το κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας της Μαλακάσας και φυσικά μαζί τους ήταν και αλληλέγγυοι των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και άλλοι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης ή αλλιώς ορκισμένοι εχθροί της χώρας μας! Κάποιοι προφανώς άθρησκοι και απάτριδες, άνεργοι, μισθοσυντήρητοι από κρυφά κονδύλια ξένων Πρεσβειών και μεγιστάνων του πλούτου, στέκονται και στο πλευρό ορισμένων ανθελλήνων πακιστανών στο κέντρο της Αθήνας.

Για τους Έλληνες που μέρα παρά μέρα χειροτερεύουν, χάνουν δουλειές, αρρωσταίνουν από την πανδημία ή επειδή δεν έχουν λεφτά για την δημόσια υγεία, που δεν έχουν να δώσουν φαγητό στα παιδιά τους καμιά ΜΚΟ, κανένας ανθρωπιστής, κανένας κοινωνικός ή Συλλογικός ή Συνδικαλιστικός φορέας δεν νοιάστηκε! Αντιθέτως οι ΛΑΘΡΟμετανάστες είναι τα χρυσοφόρα τοτέμ διαφόρων ανεπάγγελτων μαρξιστοειδών που έχουν στην κατοχή τους ΜΚΟ και νέμονται τα δεκάδες εκατομμύρια του κάθε Τζορτζ Σόρος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γεννάται εύλογα το ερώτημα μέχρι πότε θα ανέχονται οι Έλληνες πολίτες αυτή την κατάσταση, γενόμενοι συνένοχοι στην απόλυτη καταστροφή της Ελλάδας και τον αφανισμό των Ελλήνων;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Αεικίνητος ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας!..


Η Ελλάδα ενισχύει την διεθνή παρουσία της μέσω πρωτοβουλιών για τα Δυτικά Βαλκάνια, αναφέρει το 5Πενταπόσταγμα, καθώς και επαφές με ανερχόμενες περιφερειακές δυνάμεις με ρόλο στα Ηνωμένα Έθνη και ιδιαίτερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, όπως η Ινδία και η Βραζιλία, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Το ΥΠΕΞ συνεχίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει για την προώθηση της σταθερότητας τόσο στην άμεση γειτονία της χώρας, όσο και ευρύτερα, μέσω επαφών με ανερχόμενες περιφερειακές δυνάμεις.

Κατά τη διάρκεια του πρωινού εργασίας τη Δευτέρα, εξετάστηκε αφενός η ενταξιακή προοπτική των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Στο εν λόγω πρωινό εργασίας συμμετείχαν 17 Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων Κρατών-Μελών, όπως Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία, καθώς και ο Ύπατος Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Josep Borrell και ο Επίτροπος Διεύρυνσης Oliver Varhelyi. Ο Υπουργός Εξωτερικών, στην παρέμβασή του, υπογράμμισε την πάγια θέση μας για την άμεση έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και της Αλβανίας. Παράλληλα τόνισε την σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή προοπτική του συνόλου των Δυτικών Βαλκανίων, με τη γνωστή αιρεσιμότητα, η οποία θα εμπεδώσει ένα κλίμα ασφάλειας και ευημερίας.

Ο ΥΠΕΞ επεσήμανε επίσης τον κίνδυνο που ελλοχεύει από τη δράση αποσταθεροποιητικών τρίτων χωρών στην περιοχή, δράση, η οποία υπάρχει ένα σοβαρό ενδεχόμενο να εντατικοποιηθεί, υπό το φως των εξελίξεων στην Ανατολική Ευρώπη. Με την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας, ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή, μειώνεται το πεδίο δράσης των τρίτων χωρών. Στο πλαίσιο επίσης της προώθησης της διεθνούς σταθερότητας και της προβολής των Ελληνικών θέσεων, ο κ.

Δένδιας μετά την συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ την περασμένη εβδομάδα, μετέβη την Τρίτη στην Ινδία, όπου έγινε δεκτός από τον Αντιπρόεδρο της χώρας M. Venkaiah Naidu, και συναντήθηκε, εκ νέου με τον ομόλογό του Dr.

S. Jaishankar. Οι ανωτέρω επισκέψεις, πέρα από τα ανοίγματα της Ελλάδας προς ανερχόμενες περιφερειακές δυνάμεις, υποδηλώνουν και τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στα Ηνωμένα Έθνη.

Σημειώνεται εν προκειμένω, ότι οι χώρες αυτές, είναι μημόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, θέση για την οποία έχει υποβάλει υποψηφιότητα η Ελλάδα για την περίοδο 2025-26… Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»






ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Σε επικίνδυνη καμπή το Δημογραφικό…


Το Δημογραφικό πρόβλημα σήμερα έχει καταστεί το υπ’ αριθ. ένα ΠΡΟΒΛΗΜΑ της Ελλάδας. Έχει υπερακοντίσει ακόμη και αυτό της Εθνικής Οικονομίας, το οποίο ταλανίζει τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες. Το γενικότερο κλίμα είναι απαγορευτικό για την τεκνοποιία Η κραυγή του προβλήματος είναι σαν να μην ακούγεται από τους εκάστοτε Κυβερνώντες και τον πολιτικό κόσμο, αφού ακόμα και τα μέτρα που είχαν πάρει οι Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας τη δεκαετία 1990 και 2010, αντί να βελτιωθούν και να αυξηθούν άρχισαν να ξηλώνονται με το πρόσχημα της Οικονομικής Κρίσης.

Η παρακμή του Ελληνικού Κράτους σε όλους τους τομείς κτυπάει «κόκκινο» και κανείς δεν συγκινείται. Τα κόμματα εξουσίας γίνονται «πρόθυμα» σε κάθε κέλευσμα της αδιάφορης και εχθρικής -μπορούμε να ισχυρισθούμε- Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι περικοπές των προστατευτικών μέτρων διαδέχονται το ένα το άλλο, την ώρα που οι γεννήσεις μειώνονται δραματικά. Το γεγονός αυτό καθεαυτό θα έπρεπε να δημιουργήσει πανστρατιά μεταξύ των κομμάτων και να συνεγείρει τους πάντες σε Ομαδική Ασπίδα Προστασίας των νέων και των παλαιών γονέων.

Ο πληθυσμός της Ελλάδας έχει κατέβει, ως δείκτης και ως αριθμός επικίνδυνα, αφού οι εκατοντάδες χιλιάδες γεννήσεων περασμένων δεκαετιών έχουν κατέλθει, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας σε επικίνδυνα όρια, εν αντιθέσει με την Τουρκία, που μέσα σε λίγα χρόνια ο πληθυσμός της αυξήθηκε σε 1.200.000 άτομα.

Αν δε ληφθεί υπόψη ότι από τις γεννήσεις που καταγράφονται στα Νοσοκομεία και στις Ιδιωτικές Κλινικές είναι σε μεγάλο αριθμό γεννήσεις λαθρομεταναστών, τότε μιλάμε για τραγωδία, πράγμα που σηματοδοτεί ακόμη έναν άθλο της Ελλάδας. Είμαστε η Τρίτη χώρα, που γερνάει, ενώ όλοι οι δείκτες έχουν ξεπεράσει τα όρια του κινδύνου και κανείς από τους βουλευτές και τα κόμματα δεν ασχολείται με το θέμα.

Περιμένουμε από τη σημερινή Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη να θυμηθεί το ενδιαφέρον του Κ. Μητσοτάκη πατρός και να ενδιαφερθεί έμπρακτα δίνοντας κίνητρα τεκνοποίησης στα νιάτα της Ελλάδας. Την Κυβέρνηση της μειοδοσίας, που είναι και υπεύθυνη επιβάρυνσης έτι περαιτέρω της Οικονομικής Κρίσης την έστειλε ο Λαός στον αγύριστο. Καιρός να ληφθούν γενναία μέτρα δίνοντας ουσιαστικά κίνητρα στους πολύτεκνους πριμοδοτώντας ακόμη και τους γάμους, το πρώτο, αλλά και το δεύτερο παιδί. Το Δημογραφικό πρόβλημα δεν επιδέχεται να μπει σε δευτερεύουσα μοίρα, ιδιαίτερα αυτά τα χρόνια που έρχονται και είναι ακόμη πιο δυσοίωνα για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Προτείνεται να καταθέσουν σχετική Ερώτηση στη Βουλή οι εκπρόσωποί μας… Έτσι τα βλέπω… Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια