Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» Φ.1783

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Οργιάζει η τουρκική προπαγάνδα…

Σύμφωνα με πολύπλευρη ενημέρωση από τα Τουρκικά ΜΜΕ οι μανδαρίνοι του Σουλτάνου Τ. Ερντογάν έχουν οργιάσει αναφερόμενοι εναντίον της Ελλάδας. ¨ένας ΄ένας Κυβερνητικοί παράγοντες της γείτονος, Αξιωματούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων και δεξαμενές Σκέψεων εκτελούν διατεταγμένα πρόγραμμα πολεμικής Προπαγάνδας του βαθέως κράτους και των ΜΙΤ – Μυστικών Υπηρεσιών.

Όλες οι δηλώσεις αι τα απανωτά δημοσιεύματα του κατευθυνόμενου τύπου αναμασούν νυχθημερόν συνθήματα «περί δήθεν προετοιμασίας της Ελλάδας για επίθεση στην Τουρκία.

Αυθόρμητα μου ήλθε στη μνήμη μου κάποιο κραυγαλέο δημοσίευμα, που έλεγε ότι «Η Ελλάδα έχει σχεδιάσει από το 2016 αιφνιδιαστική επίθεση στην Τουρκία». Ένα τουρκικό δημοσίευμα του Τούρκου δημοσιογράφου Mehmet Acet της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας, Yeni Şafak, να ρίχνει κυριολεκτικά λάδι στην φωτιά γιατί σύμφωνα με το οποίο η τουρκική ΜΙΤ έχει αποσπάσει δήθεν πληροφορίες ότι από τον Δεκέμβριο του 2016 σε μυστική σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα καταστρώθηκε σχέδιο αιφνιδιαστικής επίθεσης στην Τουρκία…» Σύμφωνα με το πρωτοφανές αυτό «αποκαλυπτικό» τουρκικό δημοσίευμα, στη σύσκεψη αυτή διαπιστώθηκε πως με τις συνεχιζόμενες εκκαθαρίσεις στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ο τουρκικός στρατός βρίσκεται στην χειρότερη του κατάσταση εδώ και δεκαετίες και έτσι προσφέρεται να πάρει ένα καλό μάθημα από την Ελλάδα. Καταστρώθηκε ένα σχέδιο αιφνιδιαστικού χτυπήματος στην τουρκική πλευρά, το οποίο θα έφερε την Ελλάδα σε πλεονεκτική θέση και κυρίως όπως αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα θα έλυνε το μεγάλο πρόβλημα που έχουν σήμερα οι Έλληνες με την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα εδώ και χρόνια. Έτσι με την μεγάλη νίκη προς την Τουρκία θα αναπτερώνονταν το ελληνικό ηθικό. Η Μαύρη Προπαγάνδα της ΜΙΤ ταϊζει το κοινό της με εχθρικό μένος κατά της χώρας μας:

Δεν έχουν να χάσουν τίποτα οι δημοσιογράφοι της Τουρκίας, που υπηρετούν το Σύστημα του Προέδρου και του βαθέως κράτους, που κυβερνάται απολυταρχικά. Ποίος είναι δυνατόν να πιστέψει σε αυτήν την Μαύρη Προπαγάνδα, εκτός από την εσωτερική κατανάλωση για χειραγώγηση της αγράμματης μάζας της γειτονικής μας χώρας; Προσπαθεί ο Πρόεδρος να συσπειρώσει την κατακερματισμένη κοινή γνώμη και βρήκε την εύκολη λύση. ΚΑΤΆ ΤΗΣ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΕΛΛΆΔΑΣ!... Τώρα όμως που υπάρχει στιβαρή Ελληνική Κυβέρνηση παίρνει απάντηση σε όλα… Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ελληνο – Ισραηλινές σχέσεις και η σφήνα της Τουρκίας…

Διάβασα στο Newsbomb.gr την παρακάτω είδηση: «Σε στενό συντονισμό θα παραμείνουν Ελλάδα και Ισραήλ, συμφώνησαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Νίκος Δένδιας και Γιαΐρ Λαπίντ. Κατά τη συνομιλία τους, συζήτησαν για διάφορα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στην Ουκρανία». «Είχα σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό μου του Ισραήλ Yair Lapid. Συνομιλήσαμε σχετικά με διάφορα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στην Ουκρανία, και συμφωνήσαμε ότι Ελλάδα & Ισραήλ θα παραμείνουν σε στενό συντονισμό», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανάρτηση του Νίκου Δένδια στο Twitter. Σε ανάρτηση της ισραηλινής πρεσβείας για την επικοινωνία επισημαίνεται πως «συζήτησαν πληθώρα θεμάτων ενδιαφέροντος για τις δύο χώρες, με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία» και «αποφάσισαν να διατηρήσουν στενή επαφή και να συνεχίσουν τις στενές διαβουλεύσεις».

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει να συνάπτονται πολύ καλές συμφωνίες με την χώρα του Ισραήλ, οι οποίες προάγουν κοινά οικονομικά και θέματα Άμυνας - Ασφαλείας των δύο χωρών. Πολλές συμφωνίες έχουν υπογραφεί, δεκάδες εκατέρωθεν δηλώσεις έχουν δει το φως της δημοσιότητας, κοινές επισκέψεις αρμοδίων κλιμακίων έχουν γίνει σε Ελλάδα και Ισραήλ, ακόμη και Ασκήσεις με τις πολεμικές Αεροπορίες έχουν εκτελεστεί σε διμερές περιβάλλον.

Προσφάτως, όμως, διαπιστώνεται μία υποχώρηση της Τουρκίας σε αρχικές της θέσεις και απόψεις για το Ισραήλ. Είναι εμφανής η μετάλλαξη του Προέδρου της Τουρκίας στις σχέσεις του με το Τελ Αβίβ. Προσπαθεί να μπει σφήνα στις παραπάνω διμερείς συμφωνίες ΕλλάδαςΙσραήλ ή και να συμμετάσχει σ’αυτές. Οι υπογραφές και τα σχέδια επί χάρτου είναι εύκολο να αλλάξουν τα δεδομένα, αν δεν αρχίζουν να υλοποιούνται στην πράξη. Αυτό το είδαμε πρόσφατα με την υποχώρηση της στήριξης των ΗΠΑ στον αγωγό φυσικού αερίου EAST MEAD, όπως επίσης είδαμε την πρόσφατη επίσκεψη του νέου προέδρου του Ισραήλ στην Τουρκία όπου ο τούρκος Πρόεδρος τα δίνει όλα, προκειμένου να αλλάξει τα δεδομένα.

Έχουμε την εντύπωση πως η Ελληνική πλευρά δεν πρέπει να αφήνει τον χρόνο ανεκμετάλλευτο. Μήπως οφείλει να ζητάει εσπευσμένως την έναρξη εφαρμογής των συναφθεισών συμφωνιών, όπως π.χ. το έργο για την ΠΑ στην Καλαμάτα, τα σχετικά με την αεράμυνα εξοπλιστικά, κ.α.; Πού βρίσκονται αυτά τα θέματα; Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»





ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Θα υπάρξει συνέχεια στον Ουκρανικό πόλεμο;


Πριν λίγα χρόνια είχαμε γράψει σ΄αυτή την στήλη:

«Η εικόνα που είδαν οι Έλληνες στις ειδήσεις το βράδυ της Δευτέρας στους τηλεοπτικούς Σταθμούς με τη σφαγή 21 Αιγυπτίων Χριστιανών από Ισλαμιστές, ήταν απάνθρωπο και φρικαλέο από πάσης απόψεως. Το αίμα χριστιανών και μάλιστα ελληνογενών χριστιανών έχει ματώσει την θάλασσα της Μεσογείου.

Εκεί, όπου οι Έλληνες μεγαλουργούν από τα πανάρχαια χρόνια. Στη Μεσόγειο, λοιπόν, στην Μεσόγειο των Ελλήνων, έχουν σφαγιαστεί από το σπαθί του Ισλάμ κυρίως ελληνογενείς πληθυσμοί της Συρίας, της Λιβύης και της Αιγύπτου με πρώτα θύματα Ιερείς, Μοναχές και Μοναχούς, αλλά και απλούς πολίτες…».

Ιστορικά, αυτά τα γεγονότα οδηγούν τη σκέψη μας συνειρμικά στην εποχή του Ριχάρδου του «Λεοντόκαρδου», που έσφαζαν και εκείνοι στα χρόνια των φρικαλεοτήτων τους Έλληνες Ορθόδοξους και βίαζαν μοναχές στην Κύπρο τον 12ο αι. μ.Χ. Στις ημέρες μας όμως, η ιστορία με πρωτεργάτες αυτή τη φορά ως όργανα των εντολοδοτών της δήθεν Συμφιλίωσης και Ειρήνης των Λαών της γης, επαναλαμβάνεται, ως δραματική φάρσα. Οι δυτικοί Καθολικοί και Προτεστάντες, απόγονοι των παπικών δολοφόνων «σταυροφόρων» παρακολουθούν αμέτοχοι την σφαγή, που συντελείται στην Ουκρανία, χωρίς να συγκινούνται και να διαδηλώνουν στις χώρες τους.

Όπως συνέβη με την άνανδρη δολοφονία 17 συνανθρώπων μας. Ούτε οι παπικοί δεν φαίνονται στον ορίζοντα… Όταν πριν από λίγα χρόνια τα διεθνή κατεστημένα ΜΜΕ παρουσίαζαν την επέμβαση των Νατοϊκών Δυνάμεων κατά της Λιβύης, όπου συνέβη τότε ο σφαγιασμός των αθώων Χριστιανών ως κίνηση για την απελευθέρωση του πληθυσμού από τον “Δικτάτορα Καντάφι”, εμείς είχαμε καταγγείλει τη σκευωρία ως ωμή παρέμβαση του Σχεδίου της «Αραβικής Άνοιξης» με γεωπολιτικούς σκοπούς. Αμερικανοί, Άγγλοι, Γάλλοι και λοιποί της Συμμορίας των διεθνών αρπακτικών, πυροβολούσαν εκ του ασφαλούς άμαχους πληθυσμούς και στόχους από Ευρωπαϊκές βάσεις και αεροπλανοφόρα με πυραύλους και βόμβες, ώστε οι πράκτορές τους να καθοδηγήσουν τον “Επαναστατημένο Λαό” να καταστρέψει ό,τι με θυσίες είχε κατορθώσει το «τυραννικό καθεστώς του Καντάφι».

Είναι φανερό πως κάποιοι, που επιδιώκουν την φρούδα υποταγή του ανθρώπινου γένους, την ώρα που οι λαοί κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, αυτοί συνωμοτούν με τα γεωπολιτικά τους σχέδια “Μαύρων Επιχειρήσεων”. «Έστιν δίκης οφθαλμός, ος τα πανθ’ ορά», να είναι βέβαιοι πως οι Δυνάμεις του ανέσπερου φωτός, οι “Άγγελοι του Καλού” θα τους αμείψουν κατά τα έργα τους...» Μήπως οι καταστροφές από πολέμους, λιμούς, εμπρησμούς, πλημμύρες, σεισμούς κ.α. σε αυτά τα κράτη, είναι η Νέμεση με αποκορύφωμα τον «Αρμαγεδδώνα;»; Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»






ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Έξοδος, για να θυμηθούμε τα παλιά…


Διάβασα ότι στο αρχείο μας που μ΄ έφερε πίσω στα παλιά και σας το παρουσιάζω: «Το πρακτορείο Bloomberg αποκαλύπτει μία μελέτη που έγινε πρόσφατα για τις 70 χώρες που άλλαξαν νόμισμα από το 1945 έως σήμερα και η οποία δείχνει πως μία μόνο μικρή μειοψηφία των χωρών αυτών ζημιώθηκε, ενώ στην πλειονότητά τους μετά από ορισμένα και μικρής έκτασης προβλήματα μπήκαν και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης προς όφελος των λαών τους. Η μελέτη αυτή σίγουρα αποτελούσε «χαστούκι» στο κατεστημένο στην Ελλάδα, που μέσω των συστημικών ΜΜΕ τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό πως, αν η χώρα βγει από την Ευρωζώνη θα διαλυθεί, θα έρθει η συντέλεια, δεν θα έχουμε να φάμε κλπ και απειλούν και εκβιάζουν την κυβέρνηση εκπροσωπώντας ξεκάθαρα τα συμφέροντα των δανειστών. Είναι πολλά τα λεφτά βλέπετε… Σύμφωνα λοιπόν με το πρακτορείο Bloomberg και τον επικεφαλής οικονομολόγο της Oxford Economics, Άνταμ Σλέιτερ, η ιστορία δείχνει πως, αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ δεν σημαίνει ότι θα επέλθει και η καταστροφή. Για την Ελλάδα το άρθρο αναφέρει ότι ενώ το ΑΕΠ θα μπορούσε να υποχωρεί (κατά 10%), αυτή η πτώση θα ήταν περιορισμένη και η οικονομία θα αποκτούσε κάποια απαραίτητα πλεονεκτήματα, που θα την οδηγούσαν ξανά πίσω στην ανάπτυξη, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα, αφού στα χρόνια του μνημονίου το ΑΕΠ έχει υποστεί μείωση κατά 25%.

Εξηγεί ο Σλέιτερ πως «Το πιο πιθανό αποτέλεσμα, αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, είναι ότι θα υπάρξει μια σημαντική πτώση του ΑΕΠ στην αρχή, αλλά τα στοιχεία του παρελθόντος δείχνουν ότι θα μπορούσε να έχει ισχυρή ανάκαμψη. Πολλά εξαρτώνται από το πώς γίνεται η διαχείριση της μετάβασης.

Υπάρχουν και Εκείνοι οι διεθνείς Οικονομολόγοι, που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να περπατήσει εκτός του ευρώ με ένα μικρό μακροπρόθεσμο κόστος. Υπάρχει ένας ανοδικός κίνδυνος, εάν η Ελλάδα είναι καλά οργανωμένη. Οι ιστορικές εμπειρίες δείχνουν πως το Grexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μικρότερη πτώση από αυτή, που θα περίμενε κανείς αρχικά. Πάντως, αναμένεται πως θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Ακριβώς αυτός είναι και ένας μεγάλος φόβος για τους Ευρωπαίους και όχι μόνο. Να καταφέρει η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της μετά από ένα Grexit και να ξηλωθεί όλο το οικοδόμημα της Ευρωζώνης. Αυτή είναι και η τρομάρα των Φορέων...». Γιατί δεν το ρίσκαραν οι πολιτικοί, αλλά μας χρέωσαν με τα αλλεπάλληλα Μνημόνια και τις ατέρμονες συζητήσεις διάσωσης και τα τρισέγγονά μας… Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




Δεν υπάρχουν σχόλια