Header Ads

Η Αρθρογραφία του «Κορίνθιου» Φ.1782

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Η Ελλάδα ανορθώνεται παρά τα εμπόδια…

Όταν πριν από έξι περίπου χρόνια οι οργανωμένοι Νεοδημοκράτες εκκλήθησαν να ψηφίσουν τον Πρόεδρο του κόμματος, μετά την αποχώρηση του Αντώνη Σαμαρά, βρέθηκαν μπροστά στο δίλημμα μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Και τους δύο τους συνόδευε ένα πολιτικό ιστορικό με τα θετικά και αρνητικά του πρόσημα. Νέος πολιτικός από πολιτικό Τζάκι ο πρώτος, που τον βάραινε η επιρρέπεια και προσήλωση της Οικογένειας στους Επικυρίαρχους.

Πολιτικός, δημοκράτης με θετικό πρόσημο ο δεύτερος για το πολιτικό του έργο και την προσωρινή ανάληψη καθηκόντων Προέδρου μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά.

Η κάλπη των εσωκομματικών εκλογών ανέδειξε τον πολλά υποσχόμενο, σε επαναληπτική εκλογή, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο τελευταίος ανέλαβε το κόμμα σε μία ιστορική πτωτική καμπή του δικομματισμού, την οποία άλλοι, εκτός και εντός Ελλάδος, μεθόδεψαν. Το ΟΧΙ Καραμανλή στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., η Γεωστρατηγική Συμφωνία για τον Αγωγό Πύργου (Μπουργκάς) – Αλεξανδρούπολη, δεν άρεσε στο «Διευθυντήριο», που μας κατατρέχει επί δεκαετίες και δεν μας αφήνει ελεύθερους να απλώσουμε τα φτερά μας προς την ευημερία και την ανάπτυξη, την πραγματική Δημοκρατία.

Η Κεντροδεξιά άντεξε και ανταπεξήλθε θετικά, ως αντιπολίτευση, απέναντι στη δικομματική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Τσίπρα – Καμένου, που διευκόλυνε «κάποιους» να λύσουν άλυτα προβλήματα δεκαετιών με κυρίαρχο το «Μακεδονικό Ζήτημα» σε βάρος της Ελλάδας. Όλοι ζήσαμε την εποχή εκείνη το δημοψήφισμα να γίνεται από ΟΧΙ στην κάλπη άγραφο χαρτί και την επαίσχυντη «Συμφωνία των Πρεσπών». Μετά την καταστρεπτική Συμφωνία του Γ. Παπανδρέου να μας ρίξει στον Καιάδα της Τρόϊκα, η Συμφωνία ήταν το εξ ίσου μελανό σημείο της πολιτικής ζωής της χώρας.

Χάρηκαν οι οπαδοί και τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας την Αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος και του Αρχηγού της Κεντροδεξιάς, πλήρωσαν τα ανομήματά τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. Το μεν πρώτο κόμμα που ξεπετάχτηκε από τις κάλπες του Υπουργείου Εσωτερικών από το 4% στην Κυβέρνηση ως πρώτο κόμμα, το δε δεύτερο διαλύθηκε μη δυνάμενο να πιάσει το 3%.

Πληρώθηκε κατά πως του άξιζε. Τέλος καλό για τη Ν.Δ. όλα καλά στις Βουλευτικές εκλογές του 2019. Αν δούμε το ισοζύγιο των θετικών και αρνητικών ενεργειών της Κυβέρνησης Κυρ. Μητσοτάκη, υπερτερούν σωτήρια οι πρώτες.

Αναρωτιέμαι πού θα ήταν η Ελλάδα μέσα από τον εσμό μνημονίου, πανδημίας, Ελληνοτουρκικών, μεταναστευτικού και Ουκρανικής κρίσης με κυβέρνηση Τσίπρα και με πιάνει δέος… 

Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Πάει για Τρίτη φάση ο αδιάλλακτος Πούτιν;

Οι άμαχοι επιχείρησαν δύο φορές να εγκαταλείψουν την πόλη, αναφέρει το 5ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.gr, μετά από συμφωνία μεταξύ Κιέβου και Μόσχας για κατάπαυση του πυρός, ωστόσο η εκεχειρία τινάχτηκε και τις δύο φορές στον αέρα.

Για δωδέκατη ημέρα τη Δευτέρα συνεχίζεται το ρωσικό σφυροκόπημα στην Ουκρανία, με τις ελπίδες για κατάπαυση του πυρός λόγω του επικείμενου τρίτου γύρου των διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών Μόσχας και Κιέβου να λιγοστεύουν. Οι άμαχοι επιχείρησαν δύο φορές να εγκαταλείψουν την πόλη του Κιέβου μετά από συμφωνία μεταξύ Κιέβου και Μόσχας για κατάπαυση του πυρός, ωστόσο εν μέσω αλληλοκατηγοριών από τις δύο πλευρές, η εκεχειρία τινάχθηκε και τις δύο φορές στον αέρα.

Στο μεταξύ, ενισχύονται οι φόβοι ότι μετά το Χάρκοβο και τη Μαριούπολη, η Οδησσός θα αποτελέσει τον επόμενο ρωσικό στόχο. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να καταλαμβάνει εδάφη στα ανατολικά της χώρας: από το βορρά, όπου η επίθεση εντείνεται, ως το νότο, και τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Ο ρωσικός στρατός θα τηρούσε τη Δευτέρα προσωρινή κατάπαυση του πυρός από τις 09:00 (ώρα Ουκρανίας και ώρα Ελλάδας) προκειμένου να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι σε αρκετές πόλεις της Ουκρανίας και να απομακρυνθούν οι άμαχοι, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ανθρωπιστικοί διάδρομοι θα ανοίξουν στις πόλεις Κίεβο, Χάρκοβο, Μαριούπολη και Σούμι, έπειτα από αίτημα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και λόγω της τρέχουσας κατάστασης σε αυτές.

Σε νέα, πιο σκληρή φάση εισέρχεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς ανεμένετο να υλοποιηθεί η προειδοποίηση της Μόσχας για βομβαρδισμούς της βιομηχανικής ζώνης όπλων της χώρας και ενδεχομένως να επεκταθούν οι επιχειρήσεις στο νότιο τμήμα, με επίθεση στην Οδησσό. Παρότι για σήμερα είχε προγραμματιστεί η τρίτη συνάντηση των διαπραγματευτών από τις δύο πλευρές, η κλιμάκωση είναι αναπόφευκτη, ενώ η Δύση παρακολουθεί, χωρίς μεν να μπορεί να επέμβει στρατιωτικά, αλλά να έχει πλέον εφιαλτικούς φόβους, όπως έδειξε η αποστολή ταμπλετών ιωδίου από το Παρίσι στην Ουκρανία. Το ιώδιο, που εστάλη μαζί με άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα στο πλαίσιο ανθρωπιστικής βοήθειας, θεωρείται χρήσιμο σε περίπτωση πυρηνικού χτυπήματος!

Ενδεικτικό της επικίνδυνα ρευστής κατάστασης πάντως είναι ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι Ουκρανοί έχουν παγιδεύσει με εκρηκτικά πυρηνικό πειραματικό αντιδραστήρα και θέλουν να χρεώσουν τυχόν ατύχημα στις εγκαταστάσεις του Χάρκοβου σε ρωσικό βομβαρδισμό.

Οι ισχυρισμοί δεν επιβεβαιώνονται, αλλά όλα δεν δείχνουν το πόσο οριακά είναι τα πράγματα στην Ουκρανία; 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

« Όποιος ενδιαφέρεται για την Ειρήνη προετοιμάζεται για Πόλεμο».


« Όποιος ενδιαφέρεται για την Ειρήνη προετοιμάζεται για Πόλεμο».

Η Νέα Δημοκρατία, ως κόμμα του παλαιού κατεστημένου του δικομματισμού, που ευθύνεται για τη διακυβέρνηση της χώρας για ό,τι καλό ή κακό στα περίπου 15 χρόνια μέσα στα 45 από τη μεταπολίτευση του 1974, ήταν προ διετίας περίπου το μόνο, που διασώζεται από απόψεως συνοχής και αποδοχής, ως εναλλακτικής λύσης από τον Ελληνικό λαό. Αυτό έχει αναδειχθεί στην πράξη τα τελευταία χρόνια, που ξέσπασε η Οικονομική κρίση. Η μήνις των πολιτών κατά των υπευθύνων του μεγάλου οικονομικού χρέους και της υποβάθμισης της χώρας είναι έκδηλη. Το συνυπεύθυνο ΠΑΣΟΚ, που είχε στα χέρια του την εξουσία κατά τα 3/4 του συνολικού χρόνου, διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη. Βούλιαξε στο 5% και σήμερα μετά τη μετάλλαξή του σε ΚΙΝ.ΑΛ. παραπέει γύρω στο 8% επιδιώκοντας διψήφιο αριθμό λόγω της διαφθοράς των πολιτικών ανομημάτων που το ακολουθούν, τις διαρροές των συμφεροντολόγων πολιτικών του προς το ΣΥΡΙΖΑ και της σκοπιμότητας του Παπανδρεϊσμού.

Η Ν.Δ., αφού ο λαός την είδε ως εναλλακτική λύση στα αδιέξοδα, έπαιξε στις δημοσκοπήσεις γύρω στο 25-34%. Ο Πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπάθησε να πάρει το “Πολιτικό Παιχνίδι” επάνω του και ο Ελληνικός Λαός τον εμπιστεύτηκε δίνοντάς του Κυβερνητική αυτοδυναμία. Από την ανάληψη των καθηκόντων του άλλαξαν πολλά στη χώρα μας και ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα, αν δεν τύχαιναν μύρια όσα κακά και ανάποδα, όπως π.χ. η πανδημία του κορωνοϊού, ο Ουκρανικός Πόλεμος και η ασυδοσία της αναθεωρητικής Τουρκίας.

Εκεί που έδωσε σθεναρές μάχες και εξακολουθεί να επιμένει σ΄αυτές είναι η προτεραιότητα που έδωσε στα θέματα Εθνικής Ασφαλείας - Άμυνας και στο Μεταναστευτικό. Για να μη ξεχνιόμαστε, θυμηθείτε ποια ήταν η κατάσταση εισροής λαθρομεταναστών επί κυβερνήσεως Τσίπρα – Καμένου και ποία είναι μετά το σφράγισμα Έβρου και Ανατολικού Αιγαίου. Δείτε ποιά είναι η μέριμνα ανασυγκρότησης και εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε συνεργασία με τις Ηγεσίες των Κλάδων του ΓΕΕΘΑ εφαρμόζει το πολεμικό δόγμα « Όποιος ενδιαφέρεται για την Ειρήνη προετοιμάζεται για Πόλεμο». Σήμερα, μερικά από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης δεν παραδειγματίζονται από την τύχη του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, που το μεν πρώτο καταποντίστηκε, το δε δεύτερο διαλύθηκε μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σε μία έκρυθμη πολεμική περίοδο, όπως αυτή της Ουκρανίας, όλα τα κόμματα θα έπρεπε να θέτουν τον πήχη υπέρ της Ελλάδας και όχι της μικροπολιτικής. Το απαιτεί η Ομόνοια !...






ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Πούτιν:
Αινιγματικές δηλώσεις πριν τον τρίτο γύρο……


Όπως αναφέρει το Olympia.gr, την ώρα που οι μάχες συνεχίζονται και χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επανήλθε με νέες απειλές. Και όλα αυτά λίγο πριν υπάρξει τρίτος γύρος συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

Σύμφωνα με τους New York Times ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι «η Ουκρανία ίσως πάψει να είναι κράτος», ενώ συμπλήρωσε πως μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία θα έκανε τις χώρες που θα την επέβαλαν συμπολεμιστές!

«Η τρέχουσα ηγεσία πρέπει να καταλάβει ότι εάν συνεχίσει να κάνει ό,τι κάνει, ρισκάρει το μέλλον της κρατικής υπόστασης της Ουκρανίας», είπε ο Πούτιν σε μια συνάντηση στη Μόσχα σήμερα, Σάββατο. «Θα θεωρήσουμε οποιαδήποτε εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση, ως συμμετοχή στην ένοπλη σύγκρουση οποιασδήποτε χώρας το έδαφος της οποίας, θα δημιουργούσε απειλή για τους στρατιώτες μας», είπε για μια πιθανή «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας».

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επιπλέον ότι όλα οδεύουν βάσει σχεδίου στην Ουκρανία και ότι ο ρωσικός στρατός θα εκπληρώσει τους στόχους του στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης». Τόνισε επίσης ότι δεν σκοπεύει να κηρύξει στρατιωτικό νόμο στη Ρωσία. Συνέχισε λέγοντας ότι η ρωσική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με εταιρείες μίσθωσης αεροσκαφών για την επίλυση πιθανών ζητημάτων που συνδέονται με τις κυρώσεις της Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, η κρατική αεροπορική αρχή της Ρωσίας συνέστησε στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες με ξένο μισθωμένο αεροσκάφος να αναστείλουν τις πτήσεις επιβατών και φορτίου από τη Ρωσία στο εξωτερικό, από τις 6 Μαρτίου και από ξένες χώρες προς τη Ρωσία από τις 8 Μαρτίου, για να αποφευχθεί η πιθανή κατάσχεσή τους.

Και ο κάθε ελεύθερος και ενημερωμένος άνθρωπος αναρωτιέται, ποία είναι η δύναμη των μεγάλων Διεθνών Οργανώσεων τύπου ΟΗΕ και Διεθνούς Δικαίου; Ποία η σκοπιμότητα της ύπαρξής τους αν δεν έχουν τη δυνατότητα παρεμβολής να σταματήσουν τον αιματηρό πόλεμο, που καταπατάει τόσο βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο; Οι κυρώσεις που τέθηκαν είναι για γέλια, για κλάματα και για φασκέλωμα από μέρους της Ρωσίας. Είναι βέβαιο πως πριν σχεδιαστεί, αποφασιστεί και υλοποιηθεί αυτή η σύγκρουση των δύο γειτονικών κρατών, η Ρωσία είχε υπόψη της παρόμοιες κυρώσεις, γιατί η Δύση την έχει κάνει «αποπαίδι» στην αυλή της, χάρη διαφόρων συμφερόντων επικράτησης…


Δεν υπάρχουν σχόλια