Header Ads

Περιφερειακά νέα Φ.1781

Αρχές Ιουλίου αναμένεται να επαναλειτουργήσει η διώρυγα στον Ισθμό – τηλεσύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με στελέχη του “Υπερταμείου”
   


Τα έργα ανασυγκρότησης και προβολής της περιοχής του Ισθμού της Κορίνθου αποτέλεσαν αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Τρίτη 1η Μαρτίου, με τον Γρηγόρη Δημητριάδη διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΣΥΠ (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας), γνωστής ως “Υπερταμείο”.

Στην εν λόγω σύσκεψη, με τη συμμετοχή στελεχών της πιο πάνω εταιρείας, επαναβεβαιώθηκε ότι θα υπάρξει συνολική μελέτη για την ευστάθεια των πρανών της διώρυγας του Ισθμού, η οποία αναμένεται ότι θα επαναλειτουργήσει στις αρχές του ερχόμενου Ιουλίου.

Οσον αφορά στην Περιφέρεια, κατά τη σημερινή σύσκεψη, γνωστοποιήθηκε ότι η εκ μέρους της κατασκευή της περίφραξης εκατέρωθεν της διώρυγας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.

Παράλληλα τονίστηκε ότι η Περιφέρεια έχει προχωρήσει την διαδικασία – έχοντας ήδη έτοιμη την σχετική μελέτη- για την κατασκευή πεζόδρομου στην δυτική πλευρά του καναλιού (στην Πελοπόννησο) και συγκεκριμένα από την γέφυρα μέχρι την Δίολκο, με υποδομές και για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία, καθώς και φωτισμό.

Η Περιφέρεια θα αναλάβει ακόμα, τη δαπάνη για την φιλοτέχνηση της προτομής του Χαρίλαου Τρικούπη -επί πρωθυπουργίας του οποίου κατασκευάστηκε η διώρυγα-, όπως επίσης και την εκτεταμένη φύτευση στην περιοχή του Ισθμού, βάσει μελέτης που θα εκπονηθεί από την ΕΕΣΥΠ.

Από την πλευρά του, το “Υπερταμείο” θα παρουσιάσει -μέσα στον ερχόμενο Μάιο, πιθανότατα- το εκπονούμενο εκ μέρους του μάστερ πλαν, στο πλαίσιο του οποίου χωροθετούνται δύο μαρίνες και παράλληλα στον χερσαίο χώρο καταστήματα ανεφοδιασμού σκαφών με νερό και τρόφιμα -και εν γένει υποστήριξης-, ενώ θα προβλέπεται γενικότερη περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, στην οποία ας σημειωθεί δεν θα χωροθετηθούν ξενοδοχεία και εστιατόρια.






Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

  


Αποφάσεις για μια σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 1η Μαρτίου.

Ειδικότερα η Επιτροπή, μεταξύ άλλων, αποδέχθηκε την δωρεά προς την Περιφέρεια ακινήτου συνολικής έκτασης 52.252 τ.μ. στην περιοχή της Δαλαμανάρας, στην Π.Ε. Αργολίδας, με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία α) αθλητικών εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων των πολιτών και β) γηπέδου ποδοσφαίρου ολυμπιακών διαστάσεων προς όφελος των κατοίκων της περιοχής και κυρίως των νέων.

Ακόμα, ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και α) του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, για την βελτίωση και συντήρηση της επαρχιακής οδού Λουτρακίου – Περαχώρας (ισόπεδοι κόμβοι, συμβολές οδών) με προϋπολογισμό και πίστωση 1.000.000 ευρώ, καθώς και β) του Δήμου Οιχαλίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για αναπλάσεις οδών από το Δημοτικό Σχολείο Μελιγαλά έως τον κόμβο της 7ης επαρχιακής οδού.

Προέβη επίσης η Οικονομική Επιτροπή α) στην ανάδειξη αναδόχου για την προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση της ασφάλειας του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έργο με δαπάνη 1.618.200 ευρώ μετά την έκπτωση και β) στην ανάδειξη προσωρινού μειοδότη για το προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ έργο συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών στην επαρχιακή οδό 32 στο τμήμα από την εθνική οδό και προς Χωρέμι – Απιδίτσα – Ισαρη – Βάστα.

Η Επιτροπή, εξ άλλου, ενέκρινε την διενέργεια ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού κάτω των ορίων (πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής) για την παροχή υπηρεσιών ελέγχου των δακοπληθυσμών στους ελαιώνες της Αρκαδίας με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του δάκου της ελιάς για τα έτη 2022, 2023 και 2024, με προϋπολογισμό 105.479,17 ευρώ.

Τέλος, προέβη στην έγκριση διενέργειας διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, όρων πρόσκλησης και επιτροπών για τη συμμετοχή, με προϋπολογισμό 81.557,28 ευρώ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έκθεση αγροδιατροφής Food – Εxpo_2022 που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στο εκθεσιακό κέντρο Αthens Metropolitan Expo, από 12 έως και 14 Μαρτίου.





Τηλεσύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες
  


Θέματα διοικητικά και οργανωτικά συνζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, σε τηλεδιάσκεψη την οποία ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου με τους 5 χωρικούς αντιπεριφερειάρχες.

Μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο θέμα των επισκέψεων στον χώρο διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη, που είναι ιδιοκτησία και ευθύνη της Περιφέρειας, σημειώνοντας ότι μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη θα υπάρξει πρόγραμμα επισκέψεων, για σχολεία αιρετούς κ.α.

Ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε μάλιστα ότι από την εταιρεία θα διατεθεί ειδικό στέλεχος που θα αναλαμβάνει την ενημέρωση των επισκεπτών, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για ειδική αίθουσα στην οποία θα γίνεται ενημέρωση, με προβολή και σχετικών βίντεο.

“Μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες δεν μπορεί να γίνονται επισκέψεις γιατί ο χώρος -σε σημαντικό τμήμα του- είναι ακόμα εργοτάξιο και υπάρχουν κίνδυνοι” τόνισε ο Π.

Νίκας, προσθέτοντας ότι και τα απορριμματοφόρα που παραδίδουν σκουπίδια συνοδεύονται κατά την είσοδό τους.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης αναφερόμενος στην λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας -στην έδρα και τις 5 Π.Ε.- επισήμανε ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι από τις αντιπολιτεύσεις που χρειάζονται οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούν να απευθύνονται στον περιφερειάρχη που είναι ο πολιτικός προϊστάμενος των υπηρεσιών -είτε με ερωτήσεις, είτε με επερωτήσεις, είτε και δια ζώσης- και θα καλείται στα γραφεία της έδρας ο προϊστάμενος της όποιας υπηρεσίας για να παράσχει όποιο στοιχείο επιθυμεί ο ερωτών.

“Δεν είναι δυνατόν να γίνονται επισκέψεις σε γραφεία υπηρεσιών εν ώρα εργασίας ή να γίνονται σε αυτά συγκεντρώσεις, δεν μπορώ να δεχθώ καλές προθέσεις από κάποιον που προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες οι οποίες δεν υφίστανται σε επίπεδο πολιτικής ζωής. Ο καθένας γνωρίζει ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος ασκείται με ερωτήσεις και επερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι ενημερώνονται από τους υπηρεσιακούς” δήλωσε ο Π. Νίκας.

Τέλος, ο περιφερειάρχης κάλεσε τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες να προβούν από τις 15 του ερχόμενου Μαρτίου στον καθαρισμό των πρανών των δρόμων, ιδιαίτερα στις πεδινές και τις παραθαλάσσιες περιοχές, γνωστοποιώντας ότι τα τρακτέρ που αγόρασε η Περιφέρεια για τον σκοπό αυτό αναμένεται να παραληφθούν τον Μάιο.






Σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το DMS

  


Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συμμετείχε την, Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, σε σύσκεψη στη έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με αντικείμενο την ανάπτυξη και λειτουργία ενός προηγμένου περιφερειακού συστήματος διαχείρισης προορισμού (Destination Management System / DMS) για την όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή του τουριστικού προορισμού “Πελοπόννησος”.

Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογερόπουλου, αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη και συνεργάτες της Περιφέρειας, όπως και στελέχη από τον ΟΤΕ και την Cosmote, εξετάστηκαν τα δεδομένα για τη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.Οπως τονίστηκε, το εν λόγω σύστημα (DMS) θα συγκεντρώνει και θα παρουσιάζει όλη την τουριστική πληροφορία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και θα ενημερώνεται – επικαιροποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα παρέχοντας ολοκληρωμένες, καινοτόμες, “έξυπνες”, υπηρεσίες e-tourism, οι οποίες θα δίνουν στους χρήστες της πλατφόρμας, την δυνατότητα να γνωρίσουν και στη συνέχεια να επιλέξουν τον προορισμό λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τις ελεύθερα παρεχόμενες υπηρεσίες (πολιτιστικές εκδηλώσεις, διαδρομές κτλ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το DMS θα αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο πληροφορικό σύστημα διαχείρισης προορισμού, ενώ οι υπηρεσίες πληροφόρησης και ενημέρωσης θα παρέχονται ελεύθερα και δωρεάν προς όλους τους χρήστες, θα αφορούν δε στο γενικό κοινό ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα δημιουργούν έσοδα για τον δικαιούχο από οποιαδήποτε πηγή και δεν θα προβάλλουν επιχειρήσεις ή προϊόντα επιχειρήσεων. Επιπλέον το εν λόγω σύστημα δεν θα περιλαμβάνει διαφημίσεις και δεν θα δίνει τη δυνατότητα κρατήσεων στους χρήστες του.

Η υλοποίηση και λειτουργία του DMS αφορά κυρίως σε soft ενέργειες διαφοροποίησης του τουριστικού – πολιτιστικού περιφερειακού προϊόντος, με στόχο να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν και οι παρεχόμενες υπηρεσίες πληροφόρησης και ενημέρωσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς το γενικό κοινό, με έμφαση στην αειφόρο και βιώσιμη διαχείριση του προορισμού.






Προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Μητρόπολης Κορίνθου
  



Τρεις προγραμματικές συμβάσεις υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ο οποίος επισκέφθηκε την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου τον μητροπολίτη Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους Διονύσιο, στο γραφεία της Μητρόπολης, στην Κόρινθο.

Ειδικότερα, υπογράφηκαν προγραμµατικές συμβάσεις, α) μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ναού Αγίου Γεωργίου Χιλιομοδίου για επεμβάσεις στον εν λόγω ναό, προϋπολογισμού 62.000 ευρώ, β) μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ναού Απόστολου Παύλου στην Κόρινθο για την ανέγερση ισόγειας οικοδοµής µε υπόγειο µε χρήση χώρου συνάθροισης κοινού – εστιατόριο (γεύμα αγάπης και εξοπλισμός) και γ) μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Μητρόπολης Κορίνθου για την επανάχρηση, εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση δύο κτηρίων της Μητρόπολης Κορίνθου (Βιβλιοθήκη και Εκθετήριο), για την ανάδειξή τους ως Πνευματικά Κέντρα.

Η μητροπολίτης Διονύσιος επισήμανε προς τον περιφερειάρχη Π. Νίκα ότι για πρώτη φορά υποστηρίζεται η μητρόπολη στα έργα που κάνει και τα οποία σκοπεύουν στην συνδρομή των φτωχών και των αδυνάτων, με τον περιφερειάρχη να δηλώνει από την πλευρά του: “Εχουμε υποχρέωση απέναντι στην Εκκλησία να συνδράμουμε τον κοινωνικό της ρόλο”. Ο Π. Νίκας, παράλληλα, εξήρε τις δράσεις που αναλήφθηκαν από την Εκκλησία στην διάρκεια της πανδημίας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα και τον διαχρονικό αγώνα της εν γένει “ως πυλώνας σταθερότητας στην διατήρηση της εθνικής μας υπόστασης”.






Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον πρόεδρο της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων

  


Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου συνάντηση στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με στελέχη του ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας).

Στην διάρκεια της συνάντησης, στην οποία μετείχε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, εξετάστηκαν οι τρόποι συνεργασίας προκειμένου να δοθούν λύσεις σε ζητήματα που προκύπτουν στην πορεία επεξεργασίας των αιτήσεων για τη συμμετοχή επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Επιπλέον, στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκε και η πρόσφατη πρόσκληση που δημοσιοποιήθηκε από την Περιφέρεια με σκοπό την ενίσχυση της ίδρυσης από ανέργους επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και με στόχο την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της αυτοαπασχόλησης μέσω της ενίσχυσης ανέργων, για την έναρξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο εντός της Περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης της πιο πάνω δράσης ανέρχεται σε 5.000.000 ευρώ και στο πλαίσιό της ενισχύονται επιχειρηματικά σχέδια κατ’ αποκοπή επιχορηγούμενου ποσού 14.800 ευρώ.






Δύο συμφωνητικά έργων στην Κορινθία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

 


Δύο συμφωνητικά έργων στην Κορινθία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο, τα οποία επισκέφθηκε την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.

Το ένα αφορά σε επείγουσες εργασίες αποκατάστασης πρανών και αντιπλημμυρικών υποδομών στο ρέμα των Ροζενών, έργο προϋπολογισμού 120.000 ευρώ και το δεύτερο στις εργασίες κατασκευής και προσβασιμότητας στο μνημείο Ρητοϊτών στο ναΰδριο της Θεοτόκου στα Αθίκια.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, στην διάρκεια της παραμονής του στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας είχε συνεργασία με στελέχη της Περιφέρειας και υπηρεσιακούς παράγοντες, με αντικείμενο ζητήματα δυσλειτουργιών στην Διεύθυνση Μεταφορών.




Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας σε σύσκεψη για το δικαίωμα των αμεα στην προσβασιμότητα
    


Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συμμετείχε σε σύσκεψη που διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, σχετικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στην προσβασιμότητα. Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης στην παρέμβασή του, η Περιφέρεια έχει κάνει ουσιαστικές προσπάθειες προκειμένου να καταστήσει όλες τις υπηρεσίες της προσβάσιμες στα αμεα.

Αναφέρθηκε επίσης και στο πρόγραμμα βελτίωσης των προσβάσεων σε αρχαιολογικούς χώρους και σε χώρους πολιτισμού γενικότερα, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει, επισήμανε ωστόσο ότι υφίσταται ακόμα σοβαρό πρόβλημα προσβασιμότητας σε ναούς, αλλά και σε πολλές παραλίες καθώς και μέσα στον αστικό ιστό -“κάτι που είναι βεβαίως αρμοδιότητα των δήμων, ωστόσο ζήτησα να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις για να εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης τέτοιου είδους έργων” σημείωσε ο Π. Νίκας.




Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τους δημάρχους Σικυωνίων και Νεμέας

  


Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Τετάρτη 2 Μαρτίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τους δημάρχους Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και Νεμέας Κώστα Φρούσιο.

Στη συνάντηση, στην οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στους δύο δήμους, έγινε γνωστό ότι όσον αφορά στην έγκριση της μελέτης του οδικού άξονα Νεμέα – Κιάτο, το εν λόγω θέμα είναι προγραμματισμένο προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε σχετικά με τις εκδηλώσεις που θα διοργανώσει ο Δήμος Νεμέας για την συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του παγκοσμίου φήμης αρχαιολόγου και φιλέλληνα Στίβεν Μίλερ που έφερε στο φώς την Αρχαία Νεμέα, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια θα τις στηρίξει και παράλληλα προτίθεται να αναλάβει την δαπάνη για την προτομή του φιλέλληνα Αμερικανού αρχαιολόγου.





Συσκέψεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για το Τεχνικό Πρόγραμμα στις Π.Ε. Αρκαδίας και Κορινθίας

  
Σε εξαιρετικά καλή πορεία βρίσκεται η υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος στις Π.Ε. Αρκαδίας και Κορινθίας.

Αυτό διαπιστώθηκε στην διάρκεια διασκέψεων που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα Τετάρτη 2 Μαρτίου με τους αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Μανώλη Σκαντζό και Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρου Βερούτη και υπηρεσιακών παραγόντων.








ΑΘΗΝΑ ΚΟΡΚΑ 
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο του θεσμικού της έργου, συνεχίζει να είναι αρωγός στο δημόσιο και κοινωνικό βίο της Π.Ε. Κορινθίας
  


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στα πλαίσια του θεσμικού της έργου, συνεχίζει να είναι αρωγός στο δημόσιο και κοινωνικό βίο της Π.Ε. Κορινθίας, ασκώντας αποφασιστικά και εποικοδομητικά τις αρμοδιότητές της.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου περιφερειακής ανάπτυξης, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, υπέγραψε τη Δευτέρα 28/2/2022 τρείς προγραμματικές συμβάσεις και δύο συμφωνητικά έργων που αφορούν την Π.Ε. Κορινθίας.

Ο κ. Νίκας, σε συνάντηση που είχε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Διονύσιο υπέγραψε προγραμματικές συμβάσεις για επεμβάσεις στον Ναό Αγίου Γεωργίου Χιλιομοδίου, για την οικοδόμηση χώρου συνάθροισης κοινού στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου και για την αναβάθμιση Βιβλιοθήκης και Εκθετηρίου που ανήκουν στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου.

Ο Περιφερειάρχης, επίσης, στο πλαίσιο διασφάλισης και επωφελούς αξιοποίησης πόρων, υπέγραψε και δύο συμφωνητικά εκτέλεσης έργων, που αφορούν αποκατάσταση πρανών και αντιπλημμυρικών υποδομών στο ρέμα Ροζενών και εργασίες κατασκευής στο μνημείο Ρητοϊτών στο ναΰδριο της Θεοτόκου, στα Αθίκια.

Κατά την ανταλλαγή απόψεων, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην ανάγκη εξειδίκευσης των στόχων της Μητρόπολης προς τους φτωχούς και τους αδύνατους και την πολύτιμη βοήθεια της Περιφέρειας, τονίζοντας, πως για πρώτη φορά διασφαλίζεται βοήθεια από την Περιφέρεια. Στη θέση αυτή, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε πως είναι καθήκον της Περιφέρειας Πελοποννήσου να συνδράμει στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας η οποία λειτουργεί και ως πυλώνας σταθερότητας.

Κατά την παραμονή του στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας ο Περιφερειάρχης είχε συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες καθώς και με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτη Λουζιώτη.






Εκδήλωση κοπής της πίτας του Σ.Υ.Π.Ε. Κορινθίας

  

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και η Ειδική Σύμβουλος της Π.Ε. Κορινθίας, με χαρά παραβρέθηκαν στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας (Σ.Υ.Π.Ε. Κορινθίας) και στη βράβευση των παιδιών των υπαλλήλων την Παρασκευή 25/2/2022 όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει.

Η Αντιπεριφερειάρχης αντάλλαξε ευχές για υγεία, χαρά και προκοπή για τη νέα περίοδο και για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Η κα Κόρκα, συνεχάρη και τα θεσμικά όργανα του Συλλόγου για τις δράσεις του Σωματείου, που λειτουργούν θετικά τόσο για τους ίδιους του υπάλληλους όσο και για τις υπηρεσίες της Π.Ε. Κορινθίας.






Συνάντηση στην Π.Ε. Κορινθίας με τον πρόεδρο και τον γ.γ. του Επιμελητηρίου

  


Συνάντηση είχε την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτη Λουζιώτη και Δημήτρη Σουφρίλα αντίστοιχα.

Στην διάρκεια της συνάντησης -παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρη Βυτινιώτη και του περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Οικονόμου- συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς και η συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Κορινθίας, όπως και οι δράσεις στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ που αφορούν σε επιχειρήσεις.







  









Δεν υπάρχουν σχόλια