Header Ads

Δημοτικά νέα Φ.1779

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Συζητούμε με τα παιδιά για την ανακύκλωση & το περιβάλλον στον Δ. Κορινθίων
  


By: Korinthos News 
Από το 8ο δημοτικό σχολείο της Κορίνθου ξεκίνησε την Πέμπτη 10.2.22 ο 2ος κύκλος ενημερώσεων στα δημοτικά σχολεία του δήμου Κορινθίων, μια δράση που έχει στόχο την συζήτηση με τα παιδιά, την ενημέρωση, την κατάθεση προτάσεων και απόψεων για θέματα που τώρα περισσότερο από ποτέ είναι όχι μόνο επίκαιρα αλλά και καθοριστικά για την βιωσιμότητα του πλανήτη, την αναβάθμιση του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε.

Καθαριότητα, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, ατμοσφαιρική ρύπανση, κλιματική αλλαγή, χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι τα θέματα που έθεσε στα παιδιά και συζήτησε με τα παιδιά ο υπεύθυνος των δράσεων κ.Ανδρέας Πανούσης, Μηχανικός Περιβάλλοντος και ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Κορινθίων.

Η ενημέρωση και συζήτηση συνεχίστηκε την Παρασκευή 11.2.22 στο σχολεία του Λεχαίου. Οι μαθητές των σχολείων με το πέρας της παρουσίασης έλαβαν τσάντες πολλαπλών χρήσεων, φυλλάδια αλλά και γόμες.

Στο σχολείο της Αρχαίας Κορίνθου η προγραμματισμένη παρουσίαση αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων covid και θα επαναπροσδιοριστεί.

Παρουσιάσεις θα γίνουν στα σχολεία της Αλμυρής, του Σοφικού και στο 14ο δημοτικό της Κορίνθου.





Ολοκληρώθηκε η διανομή ειδών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Κορινθίων...
 


...σε 150 ωφελούμενες οικογένειες, μάλιστα για πρώτη φορά υπήρξε και διάθεση νωπών προιόντων. Από χθες σε εξέλιξη είναι και η διανομή ειδών ΤΕΒΑ για 3.000 ωφελούμενους με την φροντίδα των υπηρεσιών Πρόνοιας του δήμου Κορινθίων και της Αντιδημάρχου κ.Μαρίνας Ραντίτσα η οποία σημείωσε πως «η διανομή πραγματοποιείται με σεμνότητα και ηρεμία διότι στόχος είναι να βοηθάμε τον κόσμο και όχι να δειχνόμαστε.» 

Η Αντιδήμαρχος κάλεσε κάθε πολίτη που χρειάζεται βοήθεια να έρθει σε επαφή με το δήμο ακόμα και αν δεν είναι δικαιούχος σε κάποιο πρόγραμμα, «θα βρεθεί τρόπος να βοηθήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ.Ραντίτσα. Για περισσότερες πληροφορίες οι ωφελούμενοι μπορούν να απευθύνονται στα αντίστοιχα σημεία διανομής των Δήμων /φορέων της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Κορινθίας .






ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

ΜΗΠΩΣ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ;
  



Από 40 κύματα έχει περάσει το έργο Κατασκευής νέου δημοτικού σχολείου στην Αρχαία Κόρινθο.

Έργο προϋπολογισμού 3.000.000€ ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, με κίνδυνο να χάσουμε και το έργο και τη χρηματοδότηση.

Ο διαγωνισμός έγινε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή (14/6/19) και η σύμβαση με τον ανάδοχο υπεγράφη στις 7/5/2020 με έκπτωση 53,10%.

Είχα αναφέρει μάλιστα στην Οικονομική Επιτροπή ότι το έργο μπαίνει σε περιπέτειες.

Οι αρχαιολογικές έρευνες έχουν τελειώσει από το 2019.

Και σαν να μην έφθαναν όλες αυτές οι καθυστερήσεις με ευθύνη φυσικά της Δημοτικής Αρχής, ο εργολάβος περιμένοντας δύο ολόκληρα χρόνια να κάνει έναρξη εργασιών υπέβαλε αίτημα διάλυσης της σύμβασης στις 31/12/21.

Άρα το έργο προς το παρόν στις καλένδες μέχρι νεωτέρας.

Η ουσία είναι ότι τα παιδιά της ιστορικής έδρας του Δήμου, της ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, για πολλά χρόνια κάνουν μάθημα σε ακατάλληλες αίθουσες, οι γονείς δικαιολογημένα διαμαρτύρονται, όπως επίσης οι κάτοικοι και οι φορείς δικαιολογημένα αγανακτούν για την παραμέληση της Αρχαίας.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 11/02/2022




ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ




Ξεκίνησαν οι εργασίες που αφορούν στην εκτέλεση του έργου

    


«Αποκατάσταση βραχοπτώσεων για την άρση επικινδυνότητας του οδικού δικτύου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων» που είχε πληγεί από τις έντονες βροχοπτώσεις του Μαρτίου 2017 και του Σεπτεμβρίου 2018, συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000,00€.

Η εν λόγω παρέμβαση στο οδικό δίκτυο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων στο σημείο «Καταρράκτες» κρίνεται απολύτως απαραίτητη λόγω και της αστάθειας των πρανών στην ευρύτερη περιοχή, καθώς η αποκατάσταση των βραχοπτώσεων -του κατολισθητικού φαινομένου- είναι δύσκολη και επιτακτική. Με την ολοκλήρωση του έργου, θα δημιουργηθεί ένα ασφαλές οδικό δίκτυο για τους κατοίκους και τους διερχόμενους οδηγούς.

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε πως «Με την ολοκλήρωση του έργου, τίθενται επιτέλους και οι βάσεις για την επαναλειτουργία του καταστήματος στους Καταρράκτες. Θα ήθελα να εκφράσω από καρδιάς τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ.Νίκο Ταγαρά καθώς συνέδραμε καθοριστικά για να ξεκινήσει επιτέλους ένα τόσο απαραίτητο έργο για την ασφάλεια του οδικού δικτύου της περιοχής μας».



ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Short Documentary για τα Σχέδια Εθελοντισμού - Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης
  


Η #ΕθνικήΜονάδαΣυντονισμού #ΙΝΕΔΙΒΙΜ έχει δημιουργήσει ένα βίντεο, όπου στα πρώτα 5 λεπτά οι εθελοντές του Orfeas Organization μας ενημερώνουν για τις δραστηριότητες που συμμετέχουν κατά τη διάρκεια των σχεδίων εθελοντισμού στα πλαίσια #ΕυρωπαϊκόΣώμαΑλληλεγγύης, τους λόγους και τις δεξιότητες που έχουν αποκομίσει από την εμπειρία τους.

Οι εθελοντικές τους εργασίες γίνονται στους κοινωνικούς δομείς του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης (περιβαλλοντικό πρόγραμμα, δημόσιοι παιδικοί σταθμοί, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, γραφείο πληροφόρησης Νέων του Orfeas Organization ) Είναι μεγάλη μας τιμή που δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχουν οι εθελόντες σε αυτό το βίντεο.

Οι εθελοντές προσφέρουν πολλά με την συμμετοχή τους στα σχέδια του εθελοντισμού αλλά επίσης επιφέρουν θετικές αλλαγές στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και τους ευχαριστούμε πολύ.




ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ



650 νοικοκυριά θα ενισχυθούν με δωρεάν προϊόντα από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ
  
 
 


Ο Δήμος Σικυωνίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/ FEAD)», ενημερώνει ότι την Τετάρτη 16 και την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί διανομή βασικών προϊόντων ΤΕΒΑ, που αφορά στην ενίσχυση 650 νοικοκυριών.

Η διανομή θα λάβει χώρα στο Κιάτο, στο τέρμα της οδού Κανελλοπούλου, και αφορά σε όσους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ) και από τις τρεις Δημοτικές Ενότητες του δήμου Σικυωνίων, έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ.

Αυτό σημαίνει ότι αυτή τη φορά περισσότεροι από 1300 συμπολίτες μας θα υποστηριχθούν με προϊόντα βασικής διατροφής και προσωπικής υγιεινής, τα οποία αναλυτικά είναι:

Κρέας (χοιρινό και κοτόπουλο), ελαιόλαδο, όσπρια (φασόλια και φακές), τυρί φέτα, ζυμαρικά, χυμός τομάτας, γάλα εβαπορέ, είδη βρεφικής διατροφής και φροντίδας, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριστικά.

Οι δικαιούχοι έχουν ενημερωθεί ατομικά με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο για την ημερομηνία και την ακριβή ώρα διανομής.

Η ειδοποίηση είναι προσωπική και ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα ώρα και σημείο διανομής.

Οι δικαιούχοι που θα λάβουν ειδοποίηση χρειάζεται να έχουν μαζί τους:

α) αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και β) την αίτηση ένταξής τους στο πρόγραμμα «ΚΕΑ» Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος αδυνατεί να προσέλθει την ημέρα διανομής, τα τρόφιμα μπορεί να παραλάβει μέλος της οικογένειας του, με την αίτησή του και την ταυτότητα του. Σε διαφορετική περίπτωση (άλλο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο), απαιτείται εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής του ωφελούμενου.

Προς αποφυγή συνωστισμού για αποφυγή μετάδοσης οποιασδήποτε αναπνευστικής λοίμωξης, οι δικαιούχοι παρακαλούνται:

• Να τηρούν αυστηρά τις ώρες προσέλευσης που αναφέρονται στο γραπτό μήνυμα (sms) που έχουν λάβει ατομικά στο κινητό τους τηλέφωνο.

• Να φορούν υποχρεωτικά μάσκα (αν είναι δυνατόν διπλή).

• Να κρατούν τις αποστάσεις στην ειδική σήμανση στους χώρους αναμονής και παραλαβής κατά τη διάρκεια της διανομής.

Να εφαρμόζουν γενικότερα, ΟΛΑ τα μέτρα που αφορούν στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, τηλ.:

27423 60125 (κα Τρίγκα) και 27423 60117 (κα Γκαβάγια).






Συνάντηση Σταματόπουλου – Φρούσιου με τον νέο αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
  


Τον νέο αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αλέξη Ράπανο, επισκέφθηκαν σήμερα οι δήμαρχοι Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος και Νεμέας Κώστας Φρούσιος. Θυμίζουμε ότι ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έλκει την καταγωγή του από τον Φενεό, αφού γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Πανόραμα.

Οι δύο δήμαρχοι συνοδεύονταν από τον επιτελάρχη κ. Πουρνάρα, τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας δήμου Σικυωνίων κ. Γιάννη Μυττά και φυσικά τους Φενεάτες Παναγιώτη Φιακά, πρόεδρο της ΔΕΥΑ Σικυωνίων και Σπύρο Κουτρέτση, αντιδήμαρχο Φενεού.

Η συζήτηση με τον Αλέξη Ράπανο ήταν φιλική και εγκάρδια και περιεστράφη σε θέματα που αφορούσαν στην Πολιτική Προστασία των δύο δήμων, σε ζητήματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας, στην πρόληψη και αποφυγή δασικών πυρκαγιών, στον εθελοντισμό, στην εγκατάσταση μόνιμων πυροσβεστικών κλιμακίων στις περιοχές Φενεού και Νεμέας και άλλα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του νέου αρχηγού.

Η συνάντηση υπογράμμισε εκ νέου την αγαστή συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τις υπηρεσίες των δύο δήμων και την κοινή διαπίστωση για την ανάγκη της διαρκούς επιφυλακής και επιτήρησης των δασικών - και όχι μόνον - περιοχών κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.





  

Δεν υπάρχουν σχόλια