Header Ads

Καιρός του σιγάν - καιρός του λαλείν Φ.1778

Καιρός του σιγάν - καιρός του λαλείν
  


Του Λίκκα Γεώργιου


10.2.2022 Το Παγκόσμιο Πολιτικό Μετεωρολογικό Δελτίο προβλέπει εκτός από τις μεταλλάξεις της Πανδημίας και κινήσεις ευρείας κλίμακας με απρόβλεπτες παγκόσμιες συνέπειες και γεωπολιτικές ανακατατάξεις. Φαίνεται ότι ο Θεός « Εμώρανε τους ηγέτες του κόσμου τούτου.» Οι καιροί, ου μενετοί και επιβάλλουν τον περιορισμό των άσκοπων φωνασκιών σε επίπεδο Βουλής. Οι ημέρες είναι πονηρές και απαιτούν Καθολική Ομοψυχία σε θέματα Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής. Είναι καιρός του σιγάν. 

Η ελληνική ιστορία διδάσκει ότι σε περιόδους κρίσεων, που ο λόγος ήταν νηφάλιος η Ελλάδα μεγαλούργησε. Αρκεί να θυμηθούμε το πρώτο έτος της ελληνικής Επαναστάσεως. Αντίθετα σε περιόδους του λαλείν ασυστόλως προς πάσαν κατεύθυνση, «υψώνοντας φωνήν και χείρας» προμηνύοντας κάτι το κακό και ασύμφορο για τον τόπο. 

Παραδείγματα ζοφερά τα Βυζαντινά χρόνια, από του έτους 1204 και μετέπειτα. Τα δύσκολα χρόνια της Ελληνικής Επαναστάσεως, με διπλές Κυβερνήσεις, που τα μέλη της είχαν αντικρουόμενες και συγκρουόμενες απόψεις και θέσεις, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν τον αγώνα στο χείλος του γκρεμού, αν ο καλός Θεός της Ελλάδας, δεν είχε υπογράψει την ελευθερία αυτού του τόπου (Θεόδ.Κολοκοτρώνης ) Αργότερα δυστυχώς επαναλήφθηκαν τα ίδια ακριβώς λάθη, στους Βαλκανικούς πολέμους, στη Μικρασιατική καταστροφή, στον Εμφύλιο. 

Θεωρώ ότι πολλοί είναι αυτοί που παρακολουθούν το πολιτικό Δελτίο παντός καιρού και προβληματίζονται. Είναι όμως περισσότεροι αυτοί που μας ενθαρρύνουν και μας βεβαιώνουν ότι έχουν γνώση οι φύλακες. Ο λαός, τις ημέρες αυτές, απαιτεί να είναι ενήμερος, από την ηγεσία του. Λαοί που δεν διδάχτηκαν από λαθεμένες πολιτικές επιλογές, υποχρεώνονται από την ιστορία, που είναι ο μόνος και δίκαιος κριτής, να επαναλάβουν και πάλι τα ίδια λάθη, με τις ίδιες τραγικές συνέπειες, όπως και τότε.

* Ο κ.Γεωργίους Λίκκας είναι Συντ/χος Εκπ/κός


Δεν υπάρχουν σχόλια