Header Ads

Περιφερειακά νέα Φ.1778

Υπογραφή 3 συμβάσεων με το υπουργείο Πολιτισμού
  

Η πολύ καλή συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά κατά τη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε χθες Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, με την υπουργό Λίνα Μενδώνη.

Κατά την εν λόγω συνάντηση, μεταξύ άλλων, υπεγράφησαν από την υπουργό και τον περιφερειάρχη τρεις προγραμματικές συμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, εκ των οποίων οι δύο αφορούν στην Κορινθία και η τρίτη στη Μεσσηνία.

Οι δύο συμβάσεις που αφορούν στην Κορινθία, α) η πρώτη προϋπολογισμού 60.000 ευρώ μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπουργείου Πολιτισμού έχει ως αντικείμενο την σύνταξη μελετών στο πλαίσιο της προστασίας, ανάδειξης και επανάχρησης του αρχοντικού Νοταρά στα Ανω Τρίκαλα, του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και β) η δεύτερη προϋπολογισμού 80.000 ευρώ μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπουργείου Πολιτισμού και Μητρόπολης Κορίνθου έχει ως αντικείμενο την αποκατάσταση των όψεων και τοπικές επισκευές στον ναό της Αγίας Τριάδας στο Βασιλικό του Δήμου Σικυωνίων. Με την δεύτερη σύμβαση επέρχεται τροποποίηση αναφορικά με την επέκταση του φυσικού αντικειμένου και την χρονική παράταση.

Η προγραμματική σύμβαση που αφορά στη Μεσσηνία, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ, μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπουργείου Πολιτισμού και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έχει ως αντικείμενο την επιφανειακή αρχαιολογική έρευνα στην Ανω Μεσσηνία.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας επισήμανε την εξαιρετική συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και εξήρε το ενδιαφέρον της υπουργού Λ. Μενδώνη, όπως και τη συνδρομή της σε παρεμβάσεις και έργα που διαφυλάσσουν και αναδεικνύουν τον μνημειακό πλούτο της Περιφέρειας Από την πλευρά της, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού σημείωσε:

“Η διαρκής και αποδοτική συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Περιφέρεια Πελοποννήσου εξελίσσεται πολυεπίπεδα και παράγει απτά αποτελέσματα.

Με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα υπογράψαμε τρεις προγραμματικές συμβάσεις πολιτισμικής ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ευρύτερου κοινού μας προγράμματος. Η πρώτη, αφορά στην ωρίμανση μελετών για την αποκατάσταση ενός σημαντικού μνημείου, του αρχοντικού Νοταρά, το οποίο συνδέεται με πολλές προσωπικότητες της επιφανούς οικογένειας, προκειμένου το έργο να ωριμάσει. Με τη δεύτερη σύμβαση, η Περιφέρεια στηρίζει το ερευνητικό πρόγραμμα της αρχαιολογικής έρευνας στην Ανω Μεσσηνία, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του επιστημονικού έργου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο συνεργάζεται με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Με την τρίτη σύμβαση, συνεχίζεται η σημαντική έρευνα στη Σικυώνα, καθώς και η αποκατάσταση του ναού της Αγίας Τριάδας στο Βασιλικό.

Ευχαριστώ θερμά τον περιφερειάρχη για την σταθερά άριστη συνεργασία μας. Κοινή μας αντίληψη αποτελεί το γεγονός ότι ο πολιτισμός αποτελεί σημαντική αναπτυξιακή δύναμη και προσδίδει προστιθέμενη αξία στην Πελοπόννησο”.





Συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις φετινές εκδηλώσεις μνήμης για τον έναν αιώνα από τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Μικρασίας
    


Με εκπροσώπους σωματείων Μικρασιατών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας χθες Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, στη Νέα Κίο -οικισμός προσφύγων που φέρει το όνομα της Κίου της Μικράς Ασίας.

Αντικείμενο της συνάντησης, την οποία ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε “πολύ ουσιαστική”, αποτέλεσε ο συντονισμός των δράσεων στο πλαίσιο του φετινού έτους μνήμης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από το 1922, που σηματοδότησε τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση που έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Κίουμε τη συμμετοχή στελεχών της Περιφέρειας, καθώς και εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας-, αναλύθηκε ο σχεδιασμός εκδηλώσεων των σωματείων, εκφράστηκαν ιδέες για επιπλέον διοργανώσεις, ενώ τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει διάχυση των σημαντικότερων από αυτές σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Παράλληλα, επισημάνθηκε από τον περιφερειάρχη κατά την παρέμβασή του, ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει τα σωματεία των Μικρασιατών στη διοργάνωση των σχεδιαζόμενων εκδηλώσεων, προσθέτοντας ότι -μεταξύ άλλων- συνδράμει το 4ο Γυμνάσιο στον Συνοικισμό της Κορίνθου, στο πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργανώνει για την φετινή θλιβερή επέτειο.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι διατεθειμένη να σταθεί στο πλάι των Μικρασιάτικων συλλόγων, των φορέων της εκπαίδευσης και της Εκκλησίας και να είναι αρωγός σε όλες τις ουσιαστικές, τεκμηριωμένες και με αντοχές και διάρκεια στο χρόνο εκδηλώσεις που σχεδιάζονται, σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Π. Νίκας και πρόσθεσε:

“Εκατό χρόνια μετά τον ξεριζωμό, οι απόγονοι και κληρονόμοι μιας μακραίωνης ιστορίας και ενός εξέχοντος πολιτισμού, όλοι οι Ελληνες, οφείλουμε να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας και να γιορτάσουμε ενωμένοι το έτος του Μικρασιατικού Ελληνισμού αλλά και του πολιτισμού του. Να τιμήσουμε την ιστορία και εκείνους που την έγραψαν, με τα έργα και τις πράξεις τους.

Να προβάλουμε και να διασώσουμε όλες εκείνες τις ψηφίδες που -τραγουδούν, χορεύουν, γράφουν, σκέπτονται, ερμηνεύουν- συνθέτουν, όλες μαζί, τον Μικρασιατικό πολιτισμό, τον οποίο ανέπτυξαν και μεταλαμπάδευσαν οι πρόσφυγες στην νέα τους πατρίδα”.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 

Στην συνάντηση μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Μαλτέζος, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, καθώς και ο εντεταλμένος για τον Αθλητισμό περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μαντζούνης.

Τον Δήμο Αργους – Μυκηνών εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αθανασόπουλος και ο δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Κοντός, ενώ παρέστη και ο πρώην δήμαρχος Νέας Κίου Γιώργος Μανινής.

Συμμετείχαν, εξ άλλου, οι Ελένη Κατριλιώτη πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Κίου, Ηλέκτρα Χατζηγεωργίου γραμματέας του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου, Βασιλική Ευστρατιάδου πρόεδρος της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου, Βασιλική Μιχαλούση πρόεδρος της Ενωσης Μικρασιατών Νεάπολης Κιάτου, Ρούλα Μητράκου πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας και Βασιλική Αγαπίδου μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μικρασιατικών Συλλόγων και πρώτη πρόεδρος της Ενωσης Μικρασιατών Νεάπολης Κιάτου.

Στη συνάντηση, τέλος, έλαβαν μέρος υπηρεσιακοί παράγοντες και συνεργάτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς επίσης οι διευθυντές των σχολείων της Νέας Κίου και του 4ου Γυμνασίου Κορίνθου (Συνοικισμού).






Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον δήμαρχο Νεμέας Κ. Φρούσιο

  


Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε συνάντηση, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο.

Στη διάρκεια της συνάντησης, όπως έγινε γνωστό, συζητήθηκαν έργα αθλητισμού που προγραμματίζονται στον εν λόγω δήμο της Κορινθίας.





Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας συναντήθηκε με τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Ελλάδα Γ. Αμράνι
    

Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα επισκέφθηκε την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, στην Τρίπολη, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι (Yossi Amrani).

Στην διάρκειας περίπου μιας ώρας συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της Περιφέρειας και του Ισραήλ και την ανάπτυξη κοινών δραστηριοτήτων, στους τομείς του τουρισμού, αλλά και του πρωτογενούς τομέα μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών, μεθόδων και τεχνογνωσίας.





Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με αντιπροσωπεία της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon “Smartbear”
  


Χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, στην κεντρική αίθουσα του διοικητηρίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon “Smartbear” Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε νωρίτερα συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον καθηγητή ΩΡΛ του ΕΚΠΑ Θάνου Μπίμπα, ο οποίος είναι κλινικός υπεύθυνος για όλο το ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Συμμετείχαν επίσης η ομάδα έργου και στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία είναι επικεφαλής του εν λόγω έργου στην χώρα μας, με επιστημονικό υπεύθυνο τον γιατρό Δημόσιας Υγείας Βασίλη Διαμαντόπουλο, γενικό διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας. Κατά τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη, συζητήθηκε το ενδεχόμενο ευρύτερης συνεργασίας στα θέματα πρόληψης, ενώ ο Π. Νίκας γνωστοποίησε ότι προγραμματίζεται συνάντησή του με τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιο Δημόπουλο, στην οποία θα εξεταστούν σχετικά ζητήματα.

SMARTBEAR 

Το έργο SMARTBEAR είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο αναφέρεται στον ηλικιωμένο πληθυσμό και στοχεύει στην εφαρμογή βοηθητικών έξυπνων ιατρικών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών (π.χ. κινητό τηλέφωνο, ρολόι, οξύμετρο κ.α.) στην καθημερινότητα 5.100 ανθρώπων από 6 ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία και Πορτογαλία), με επιδίωξη την βελτίωση του επιπέδου υγείας και την προώθηση της ανεξάρτητης διαβίωσης των συμμετεχόντων σε αυτό.

Σκοπός του είναι η συνεχής συλλογή δεδομένων υγείας από την καθημερινή ζωή ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

Το έργο αφορά στον ενεργό και υγιούς γήρανσης πληθυσμό της Ευρώπης με προκλήσεις υγείας όπως, καρδιαγγειακά νοσήματα, γνωστική δυσλειτουργία, απώλεια ακοής, αστάθεια, ψυχικές διαταραχές και σύνδρομο ευθραυστότητας, με σκοπό την συλλογή και ανάλυση δεδομένων που απαιτούνται, για να τους προσφερθούν από την πλατφόρμα εξατομικευμένες παρεμβάσεις που προωθούν την υγιή διαβίωση.





Θέματα άρδευσης στην περιοχή Φενεού σε συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με αιρετούς από τον Δήμο Σικυωνίων
  

    
Θέματα που αφορούν στην άρδευση στην περιοχή Φενεού συζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στη συνάντηση που είχε σήμερα Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, στην Τρίπολη, με τον αντιδήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Κουτρέτση και τον πρόεδρο Μεσινού Σωτήρη Κουλούκη.

Ειδικότερα, τέθηκε το θέμα των αρδεύσεων με γεωτρήσεις του τοπικού ΤΟΕΒ, με τον περιφερειάρχη να δίνει εντολή να προχωρήσει η εκταμίευση των σχετικών πιστώσεων, ώστε το εν λόγω έργο να υλοποιηθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Κορινθίας.




Στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Ιησού Χριστού στα Ροζενά, παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα
  

  
Την Τρίτη το απόγευμα 1η Φεβρουαρίου για την ομώνυμη εορτή της Υπαπαντής την επομένη.

Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου παρευρέθηκε στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας για το 2022 του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου «Οι Φίλοι της Ζωής». Η κα Κόρκα αναφέρθηκε χαρακτηριστικά πως «Η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για την αυτάρκεια αίματος στην Ελλάδα είναι ο στόχος του Συλλόγου. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για το ζήλο και το μεράκι που δείχνουν. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο τους».

Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου παρευρέθηκε στην κοπή της Βασιλόπιτας του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Κορίνθου «Ο Βελλερεφών». Η Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε «σε ένα σύλλογο όπου οι δράσεις του συμβάλλουν και βοηθούν στην εξέλιξη της κοινωνίας μας», ευχόμενη καλή συνέχεια στο έργο τους και θερμά συγχαρητήρια για τις επιτυχημένες ποιοτικές εκδηλώσεις τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ






Η νέα χωρική Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Κόρκα Διανύει με έντονο ρυθμό την περίοδο επικοινωνίας με φορείς της Κορινθίας ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΙΕΡΑΡΧΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
  

8 Φεβρουαρίου 2022 
Εθιμοτυπικές αλλά και συναντήσεις εργασίας πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα.

*Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου πραγματοποίησε επίσκεψη στις Διευθύνσεις Ανάπτυξης, Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας και Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ Κορινθίας. Συνομίλησε με υπηρεσιακά στελέχη για θέματα που αφορούν τις διευθύνσεις και τα τμήματα τους αντίστοιχα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την επιτάχυνση της απόδοσης στο σύνολο των έργων.

*Την ίδια ημέρα υποδέχθηκε σε εθιμοτυπική επίσκεψη τον Διοικητή της Ανοικτής Δομής Μεταναστών και Προσφύγων Κορινθίας κ. Λεωνίδα Κολαΐτη, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στη συνέχεια της καλής συνεργασίας της Δομής με την Περιφέρεια Πελοποννήσου 

*Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου συναντήθηκε στο γραφείο της στην ΠΕ Κορινθίας με το Διοικητικό Συμβούλιο και τον πρόεδρο του Συλλόγου των Νεφροπαθών «Η ΕΛΠΙΔΑ» του Νομού Κορινθίας κ. Παύλο Γκιώνη, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν στη συνεχή βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των νεφροπαθών καθώς και την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο σύλλογο τονίζοντας πως «Ο σύλλογος Νεφροπαθών « Η ΕΛΠΙΔΑ» παράγει κοινωνικό έργο και πάντα με αξιόλογες δράσεις. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκονται αρωγοί σε κάθε τέτοιου είδους κοινωνικό έργο».

*Στη συνέχεια πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Συνδέσμου Λουτρακιωτών - Περαχωριτών «Ο Ίβυκος», κ. Ιωάννη Κακούρο, ο οποίος μεταξύ άλλων εξέφρασε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου «θερμά συγχαρητήρια και τις ευχές όλων για μια επιτυχημένη θητεία». Η κα Κόρκα τέλος, ανέφερε πως «η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παραμείνει δίπλα στον Πολιτιστικό Σύλλογο, συνεχίζοντας και ενισχύοντας την αγαστή συνεργασία και ενισχύοντας από κοινού την προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας».

*Στο ίδιο χρονικό διάστημα συνεργάστηκε με τις Διευθύνσεις και τα Τμήματα της ΠΕΝ Κορινθίας, έχοντας υπόψη της το έργο του απελθόντος από τα καθήκοντα Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Αναστασίου Γκιολή, ώστε να συνεχίσει την ολοκλήρωσή του και να προσθέσει το δικό της προγραμματισμό προκειμένου να συνεχιστεί το έργο προόδου και ανάπτυξης που ξεκίνησε με την Αυτοδιοικητική περίοδο της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Παναγιώτη Νίκα. Οι Κορίνθιοι αναμένουν πολλά από τη θητεία τη και διαπνέονται με την ιδέα πως δεν θα διαψευστούν…






Ο Ίβυκος»:
Συνάντηση με την νέα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κα. Κόρκα-Κώνστα Αθηνά
  
  


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου ΛουτρακιωτώνΠεραχωριτών «Ο Ίβυκος», κ. Ιωάννης Κακούρος, επί τη ευκαιρία αναλήψεως των νέων της καθηκόντων, πραγματοποίησε συνάντηση με την νέα Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, κα. Κόρκα-Κώνστα Αθηνά, την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022.

Ο κ. Κακούρος εξέφρασε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Λουτρακιωτών – Περαχωριτών «Ο Ίβυκος» τα θερμά συγχαρητήρια και τις ευχές όλων για μια επιτυχημένη θητεία, με έργα και δράσεις αξιόλογες και πολυσχιδείς, που θα έχουν ως στόχο την ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Τόνισε ότι, ως Πολιτιστικός Σύλλογος, γνωρίζουμε την έως τώρα δράση και πολύτιμη προσφορά της στην τοπική κοινωνία από την θέση της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας & Πολιτισμού και είχαμε την χαρά να έχουμε εισπράξει την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή της στις δράσεις μας στον τομέα του πολιτισμού.

Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι, θα συνεχίσει την επιτυχημένη της πορεία και το έργο της με ακόμα μεγαλύτερη δυναμικότητα και αποτελεσματικότητα, με όπλα την αγάπη της για τον τόπο μας, την συνέπεια και την υπευθυνότητα που την διακρίνουν, αλλά και ότι θα παραμείνει δίπλα στον Σύλλογό μας, συνεχίζοντας και ενισχύοντας την αγαστή μας συνεργασία.

Κλείνοντας την συνάντηση, δόθηκε έμφαση στο μελλοντικό πλαίσιο συνεργασίας και υποστήριξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε επικείμενα προγράμματα και δράσεις του Συλλόγου, ενισχύοντας από κοινού την προσφορά μας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Λουτράκι, 06/02/2022 
Το Δ.Σ. του Ίβυκου 24 hours ago korinthosTV




ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΗΓΑΣΟΣ
  
  


Στην Κόρινθο, στην έδρα του εθελοντικού διασωστικού σώματος Κορίνθου ο «Πήγασος», παρευρέθηκε την Κυριακή 30 Ιανουαρίου η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα, προσκεκλημένη του επικεφαλή κ. Χρήστου Παπαθανασόπουλου.

Παρακολούθησε τις ενέργειες που διοργάνωσε το εθελοντικό διασωστικό σώμα με σκοπό την παρουσίαση σεναρίων πυρασφάλειας έρευνας και διάσωσης με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (Drones) και τους συνεχάρη για την αξιόλογη αυτή τους ενέργεια.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. Ηλίας Παπαευγενιάδης (Drone Academy Manager) εταιρία ALTUS, ο Διοικητής Π.Υ Κορινθίας Πύραρχος Βικέντιος Μαρινάκης, ο Υπολιμενάρχης κ. Αντώνιος Λιάκος, ο εκπαιδευτής Πύρινος ΟΣΜΙΕΑ κ. Γεώργιος Χατζής, ο Ανθυποσμηναγός Χρήστος Μαντζώρος, ο βοηθός Διευθυντή ΥΠΑ κ. Ιωάννης Σκαμνάκης, η Ειδική Συνεργάτης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την ΠΕ Κορινθίας κα Ιωάννα Κασίμη και η προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Κορινθίας κα Ρούλα Χαρίτου.

Τέλος παρευρέθηκαν οι Εθελοντικές Οργανώσεις Γαλατακίου, Λουτρακίου καθώς και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κορίνθου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ







Συνεργασίες και Ενέργειες Προβολής της Π.Ε. Κορινθίας
  


Την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου η Αντιπεριφερειάρχης κα. Αθηνά Κόρκα, στα πλαίσια συνεργασίας και συντονισμού με τοπικές αρχές και οργανισμούς δέχτηκε εθιμοτυπική επίσκεψη από τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Βασίλη Νανόπουλο και πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με το ΔΣ του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Λουτρακίου (LTO).

Ο αποδοτικός σχεδιασμός, η αναπτυξιακή πορεία της Π.Ε. Κορινθίας και η υλοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών προώθησης του τουρισμού ήταν κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν. Πιο ειδικά, με τον κ. Νανόπουλο διερευνήθηκαν θέμα που σχετίζονται άμεσα με τον Δήμο Κορινθίων. Με τον LTO αναπτύχθηκαν θέματα και προτάσεις για την προβολή του πολιτισμού, του τουρισμού και της τοπικής γαστρονομίας.

Οι συναντήσεις έρχονται να προστεθούν σε ένα γενικότερο πλάνο συνεργασίας και συντονισμού που αναπτύσσει η Π.Ε. Κορινθίας με απώτερο στόχο την αναπτυξιακή πορεία της Κορινθίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ






Αναστάσιος Γκιολής, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας και Αλληλεγγύης
  


Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ως Περιφερειακή Αρχή δεσμευτήκαμε να λύσουμε το μεγάλο θέμα των ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ,τη μεγάλη απειλή Δημόσιας Υγείας των Πελοποννησίων...με την υπογραφή του Π.Νίκα. Ξεκινάει τις επόμενες ημέρες η Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων με Σύμπραξη ΔημοσίουΙδιωτικού Τομέα.

Ως Περιφερειακή Αρχή του Π.Νίκα επιλέγουμε τον δύσκολο δρόμο για το κοινό καλό και της ανάπτυξης του Ευλογημένου τόπου μας.





ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΣΥ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΓΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ
  
  


Στην 1η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την νέα χρονιά συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κος Ανδρέας Λυκουρέντζος έπειτα από επίσημη πρόσκληση.

Το θέμα συζήτησης αφορούσε τις ζημιές από την έντονη χιονόπτωση στα εσπεριδοειδή σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο κος Λυκουρέντζος ενημέρωσε σχετικά με τις ενέργειες που θα δρομολογηθούν για την αντιμετώπιση των ζημίων και την αποζημίωση των παραγωγών και διαβεβαίωσε πως ο ΕΛΓΑ, θα είναι δίπλα στους αγρότες, θα γίνει οριοθέτηση σε ζώνες έτσι ώστε να υπάρξει άμεση αποζημίωση σε μικρό χρονικό διάστημα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια