Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» Φ.1778

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Λίγα λόγια για Αν.Γκιολή και Αθ. Κόρκα

Από τις στήλες της εφημερίδας μας παρουσιάσαμε σε δύο συνέχειες τις ημέρες και το έργο που άφησε ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, αρμόδιος για την Κορινθία, Αναστάσιος Γκιολής. Ο αντίκτυπος από τους αναγνώστες που μας τηλεφώνησαν κρίνοντας την ενέργειά μας, ήταν σε όλες τις περιπτώσεις θετικός, και δεν μπορούσε να είναι αλλιώς τα πράγματα, αφού ο ρέκτης Αντινομάρχης απέδειξε την αξία του στην πράξη.

Εμείς απλώς βάλαμε μία πινελιά παρουσιάζοντας την πραγματικότητα, έχοντας πλήρη επίγνωση προκατόχων του. Πλην ελαχίστων πρώην Νομαρχών, που απέδωσαν σοβαρό έργο, μερικοί ήλθαν νεμήθηκαν τη θέση τους και απεχώρησαν με φουσκωμένους τους λογαριασμούς των Τραπεζών από τη «Μισθοδοσία» τους. Άλλοι προσπάθησαν αλλά δεν άφησαν το στίγμα τους ενώ κάποιοι άλλοι διοικούσαν από το γραφείο τους μη έχοντας φιλότιμο, επίγνωση και υπευθυνότητα για την κάλυψη των αναγκών του Νομού και των Κορινθίων.

Ο «Γιατρός» από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα Νομάρχη, έπιασε τον ταύρο από τα κέρατα, που λέει και ο λαός!

Έχοντας πλήρη γνώση των προβλημάτων της περιοχής μας, αφού συμπλήρωσε τυχόν κενά, ιεράρχησε από τα πιο απλά που δεν είχαν ανάγκη μεγάλων κονδυλίων και τεράστιες δαπάνες για να γίνουν. Σε άριστη συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Νομαρχίας, προώθησε στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου τη χρηματοδότηση έργων που λίμναζαν στα συρτάρια από χρόνια. Έχοντας αγαστή συνεργασία με τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, Χάρη Βυτινιώτη και Αθηνά Κόρκα, αλλά και προσωπικά με τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, κατάφερε να υλοποιηθούν η σωρεία των έργων μικρών και πολύ μεγάλων που σας παρουσιάσαμε στα δύο προηγούμενα φύλλα.

Προς τον Αναστάσιο Γκιολή, κάναμε το δημοσιογραφικό μας χρέος, δημοσιεύοντας το πέρασμά του από τη Νομαρχία. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι και στα νέα του καθήκοντα, θα τα πάει πολύ καλά. Το ευχόμαστε, όπως ευχόμαστε και στη νέα Νομάρχη Αθηνά Κόρκα, επίσης, καλή επιτυχία.

Έχουμε εμπιστοσύνη στις γνώσεις του θέματος, στην ευσυνειδησία, σοβαρότητα, εργατικότητα και υπευθυνότητα που την διακρίνει.

Αθηνά, προχώρα η Κορινθία σ΄ εμπιστεύεται!...

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ


Οι Προφητείες που τρέμουν οι Τουρκοι...

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ: Υπάρχουν ΠΑΤΕΡΕΣ της Εκκλησίας,ΑΣΚΗΤΕΣ, που εύχονται και προσεύχονται με γυμνά πόδια πάνω στην σκληρή γη της αμαρτίας και μας προτρέπουν να μην αποκάμουμε με αυτά, που μας συμβαίνουν γιατί είναι μεγαλύτερη αμαρτία να μην δεχτούμε τα δώρα, που ετοίμασε ο ΟΥΡΑΝΟΣ για την αδικημένη Ελλάδα. Αυτών των ασκητών τους λόγους προσπαθούμε να μεταφέρουμε με την πτωχή γραφίδα μας. Μπήκαμε στην τελική ευθεία. Πρέπει κάποιος να κοιμάται με τα τσαρούχια , όπως έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ για να μην καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του. Οι ¨Συστημικοί» και τα ψηφιακά εργαλεία τους βάλθηκαν να ξεθωριάσουν από την μνήμη της Ελληνικής ψυχής τον θρύλο του ΠΟΘΟΥΜΕΝΟΥ και μάλιστα στις σημερινές χρονικές γεωπολιτικές συγκυρίες, που βοούν ότι η Τουρκία διαλύεται και ο Ρώσος ετοιμάστηκε να απολαύσει θέα από την Επτάλοφο και όχι μόνο να περνάει τον Βόσπορο φορτωμένος με διαστημική στρατηγική τεχνολογία, που την κατεβάζει εδώ και μήνες στην Μ. Ανατολή για να υποστηρίξει μία σύμμαχη χώρα..

Μαζί με τις γεωπολιτικές ανατροπές, πού ήδη σκάζουν μύτη και στη περιοχή των Βαλκανίων, θα χαλαστούν και αυτά, που προγράψανε για τον οικονομικό και κοινωνικό θάνατο της Ελλάδος από τα θηρία των τοκογλύφων. Μάλιστα το χάλασμα τους δεν θα κρατήσει ούτε μια «νύκτα» και ο αντίλογος το τι θα κάνουμε την ΠΟΛΗ συνεχίστηκε αμείωτος όλα αυτά τα χρόνια. Όπως ένας επισκέπτης ρώτησε τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ στο ΠΕΡΙΒΟΛΙ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ … -Γέροντα και να μας την δώσουν την Κωνσταντινούπολη. Τι θα την κάνουμε; Τότε ο Άγιος τον κοίταξε «απαξιωτικά» και του είπε… -Πω-Πω παιδάκι μου με εσένα δεν άντεχα να πάω μέχρι την Ιερισσό της Χαλκιδικής. Λοιπόν τι θα κάνουμε στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ εμείς οι ξυπόλητοι , γυμνοί και πτωχοί από τα μνημόνια και τις προσωπικές μας αμαρτίες σημερινοί Νεοέλληνες; Έστω και έτσι είναι ΘΕΛΗΜΑ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ η γενιά μας να συμμετάσχει σε αυτό. Η Κωνσταντινούπολη θα παραδοθεί με το ζόρι από τους Τούρκους μετά το ξαφνικό κατέβασμα της Ρωσίας στα ΣΤΕΝΑ με σκοπό να προασπίσει τα γεωπολιτικά συμφέροντα της. Είναι ΘΕΛΗΜΑ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ τα ΕΓΚΑΙΝΙΑ της ΠΟΛΗΣ να εορτάζονται πλέον ΛΕΥΤΕΡΑ-ΟΡΘΟΔΟΞΑ-ΡΩΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση. Λέτε να γίνει;






ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Η Τουρκία με τις “Γενοκτονίες των Λαών”...


Σε μία χρονική περίοδο, που η Τουρκία θυμήθηκε τον παλαιό εαυτόν της με το στίγμα του Έθνους με τις περισσότερες γενοκτονίες Λαών, υπάρχουν τουρκόφιλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτό το κρατικό μόρφωμα, πρέπει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φυσικά αυτό σημαίνει ότι θα δοθεί η ελευθεροεπικοινωνία βίζας σε 80 εκατομμύρια Μουσουλμάνους να κατακλύσουν την Ευρώπη και να την καταλάβουν ειρηνικά, κάτι που ενυπάρχει στα σχέδια του Τούρκου Προέδρου Τ. Ερντογάν.. Ευτυχώς υπάρχουν και οι αντιδρώντες εταίροι, που βάζουν φρένο στον κυοφορούμενο σχεδιασμό του Σουλτάνου. Η χώρα αυτή δεν διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει κράτος – Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικά αυτή την περίοδο, προκαλεί φρίκη ο τρόπος, που αντιμετωπίζει το Κουρδικό πρόβλημα, τη Συρία, τη Λιβύη, την Αρμενία, την Ουκρανία, το ΝΑΤΟ και προπαντός την Ελλάδα με τις παράλογες ενέργειές της. Η Άγκυρα «λιώνει» τους Κούρδους κατοίκους των τουρκικών πόλεων με βόμβες λευκού φωσφόρου! Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι, η Τουρκία προχώρησε σε νέα εξωφρενικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας βομβαρδίζοντας τους Κούρδους κατοίκους της πόλης Νίσιβη στην ΝΑ Τουρκία με λευκό φώσφορο, γεγονός που αποτελεί ισχυρό κριτήριο για την αρνητική θέσης της Ε.Ε. να δεχθεί την Ασιατική χώρα στους κόλπους της..

Η τουρκική ηγεσία φαίνεται πως δεν βρίσκει «ταβάνι» στις θηριωδίες, που διαπράττει κατά του Κουρδικού Λαού, εφαρμόζοντας μίαν ακόμη γενοκτονία. Τα μέτωπα που έχει ανοίξει είναι πολλά και αυτό γίνεται σε μια χρονική περίοδο, που έχει διαρρήξει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην προσπάθειά του να τα θέλει όλα δικά του, προκειμένου να ανασυστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Το μεγάλο όπλο κατά της Ευρώπης με πρωταρχικό στόχο την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Μουσουλμανικό στοιχείο των λαθρομεταναστών. Το ανησυχητικό και παράδοξο συνάμα είναι ότι σιωπά ο ΟΗΕ, το “Ειρηνικό “ ΝΑΤΟ, η Ε.Ε. και οι άλλες “φιλειρηνικές δυνάμεις, με την πάντα μπροστά Γερμανία, που αντιμάχονται μόνον τον Άσσαντ και τη Συρία. Οι δολοφόνοι των Λαών ανέχονται την τουρκική πρόκληση γιατί εξυπηρετεί τα σχέδια των «Επικυρίαρχων» και τα συμφέροντά τους...






ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ

Ανήθικη προπαγάνδα από Τσαβούσογλου


Προκλητικός και ψεύτης για μια ακόμη φορά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Πήρε όμως άμεση απάντηση, όπως αναφέρεται στο Newsbomb, από τον Φιλανδό ομόλογό του. Η χώρα που λειτουργεί ως επίσημος διακινητής ψυχών στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τα Βαλκάνια έχει το θράσος να κουνά το δάχτυλο στην Ελλάδα και να συκοφαντεί την τακτική της στο μεταναστευτικό με αδιανόητα ψεύδη. Δύο ακριβώς χρόνια μετά την απόπειρα εισβολής στον Έβρο με πολιορκητικό κριό χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγορεί διεθνώς την Ελλάδα ότι βυθίζει βάρκες προσφύγων στο Αιγαίο.

Το τελευταίο επεισόδιο με τον προκλητικό Τσαβούσογλου σημειώθηκε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Φινλανδό ομόλογό του Πέεκα Χάβιστο. Ο Τούρκος υπουργός επιτέθηκε στην Ελλάδα αλλά και την ΕΕ «Η Ελλάδα συνεχίζει την πολιτική των επαναπροωθήσεων παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και το διεθνές δίκαιο. Πολλοί μετανάστες έχουν χάσει την ζωή τους εξαιτίας αυτή της τακτικής γιατί η Ελλάδα βυθίζει τις βάρκες τους», δήλωσε ο Τσαβούσογλου. Μάλιστα πρόσθεσε ότι εξίσου ένοχη με την Ελλάδα είναι και η ΕΕ.

Ο Φιλανδός βεβαίως δεν άφησε την πρόκληση αναπάντητη, υπαρασπιζόμενος τόσο την Ε.Ε. όσο και τη χώρα μας. «Η Τουρκία φέρει τεράστια ευθύνη», απάντησε μεταξύ άλλων αιχμηρών ο Χάβιστο, προκαλώντας δυσφορία στον Τσαβούσογλου που πήρε την απάντησή του. Είναι γνωστή πλέον σε όλη την Ευρώπη η τακτική της Τουρκίας να συκοφαντεί με ανήθικη προπαγάνδα την πολιτική της Ελλάδας στο μεταναστευτικό, ενώ παράλληλα εκβιάζει τις Βρυξέλλες για να της δίνει υπέρογκες χρηματοδοτήσεις ώστε να συντηρεί η ίδια τους μετανάστες στην επικράτειά της… Δεν άφησε αναπάντητες, τις ανυπόστατες κατηγορίες του τούρκου ομολόγου του και ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, που επεσήμανε:«Το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη η Ελλάδα είναι διδάγματα και διδαχές από την Τουρκία για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για χειρισμό του μεταναστευτικού. Η Τουρκία, επαναλαμβάνω, η Τουρκία είναι αυτή η οποία εργαλειοποίησε το μεταναστευτικό και χρησιμοποίησε τους μετανάστες σαν όπλο εκβιασμού της ΕΕ και της Ελλάδας. Δεν δικαιούται, λοιπόν, δια να ομιλεί, για να θυμίσουμε μία παλιά φράση»…




Δεν υπάρχουν σχόλια