Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Χρίστου Δήμα Φ.1778

Δήμας Χρίστος 
Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων - Βουλευτής Κορινθίας

«Επιπλέον μέτρα στήριξης ύψους 170 εκατ. € για τους αγρότες»
  


Σε κάποια σημαντικα νέα μέτρα στήριξης που αποφάσισε η κυβέρνηση και αφορούν τους αγρότες, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής του Νομού μας Χρίστος Δήμας.

Συγκεκριμένα:

- Μόνιμη μείωση του ΦΠΑ στα λιπάσματα από 13% στο 6%.

- Κάλυψη του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής του ηλεκτρικού ρεύματος στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος αγροτικής χρήσης από τον Αύγουστο του 2021 μέχρι τον Δεκέμβριο 2021.

- Κάλυψη του 50% της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για τους αγρότες και τις αγροτικές επιχειρήσεις για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2022.

- Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους νέους αγρότες, όσους ανήκουν σε συλλογικά σχήματα και όσους εντάσσονται σε συμβολαιακη γεωργία.

- Επιδότηση ύψους 7% επί του τζίρου για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο 2022.

Όλα τα παραπάνω νέα μέτρα στήριξης προς τους αγρότες, θα φτάσουν συνολικά στο ύψος των 170 εκατομμυρίων ευρώ.






Elevate Greece: Δυναμικό το «παρών» των startup που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό
  

Newsroom 

Χρ. Δήμας: Συζητήσεις με το ΞΕΕ προκειμένου να ενταχθεί στους επισήμους υποστηρικτές του Elevate Greece.

Διερευνάται η δυνατότητα ένταξης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος στους επισήμους υποστηρικτές του Elevate Greece, αλλά και η διεύρυνση της συνεργασίας του με τον επιταχυντή CapsuleT, ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, σε χαιρετισμό του στην τελετή λήξης του 4ου κύκλου επιτάχυνσης CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, ενώ υπογράμμισε ότι οι startup του Elevate Greece που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό αποτελούν την 2η μεγαλύτερη κατηγορία σε πλήθος, μετά τις βιοεπιστήμες.

Όπως έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός: «Οι νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, αποτελούν την 2η μεγαλύτερη κατηγορία σε πλήθος, μετά τις βιοεπιστήμες. Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις με το ΞΕΕ (Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος) προκειμένου να ενταχθεί στους Επισήμους Υποστηρικτές του Elevate Greece, αλλά και την διεύρυνση της συνεργασίας μας με τον επιταχυντή CapsuleT. Ο επιταχυντής CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator επιδιώκει να γίνει το βασικό «όχημα» για την ανάπτυξη και εξέλιξη νέων, καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, συνεργασιών και επιχειρηματικών ευκαιριών οι οποίες θα βοηθήσουν το οικοσύστημα καινοτομίας να εξελιχθεί, με θετικό αντίκτυπο στον ελληνικό τουρισμό και τη χώρα γενικότερα».






Δεν υπάρχουν σχόλια