Header Ads

Θέσεις και αντιπαραθέσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων Φ.1778

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
  


Προκλητικά ανιστόρητη η σύγκριση από τον ΣΥΡΙΖΑ των θυμάτων του Εμφυλίου με εκείνα της πανδημίας
    


«Η ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίζει κάθε σοβαρό θέμα μέσα από το πρίσμα του Εμφυλίου έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό το επίπεδο της εμμονής. Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώθηκε και από τη δήλωση της κυρίας Τζάκρη, η οποία μέσα στη Βουλή των Ελλήνων συνέκρινε τον αριθμό των νεκρών του Εμφυλίου με αυτόν της πανδημίας», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Η σύγκριση αυτή είναι τόσο προκλητικά ανιστόρητη, που προσβάλλει όλα τα θύματα τού τότε και του τώρα. Και υπενθυμίζει σε όλους την ολέθρια στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην πανδημία: εκεί που όλες οι χώρες αντιλήφθηκαν την ανάγκη για ενότητα, η αξιωματική αντιπολίτευση είδε μία ακόμα ευκαιρία για διχασμό. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ένα διαρκές «όχι» σε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιλέξει συνειδητά τον δρόμο της ενότητας όλων των Ελλήνων απέναντι στην πανδημία. Και θα συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο, όσο και αν επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να επιβεβαιώνει καθημερινά ότι ο Πολακισμός είναι η μοναδική συγκολλητική ουσία όλων των συνιστωσών του», καταλήγει, στην ανακοίνωσή της, η ΝΔ.






Ν. Ηλιόπουλος:
Μέχρι και η Λαγκάρντ λέει «ναι» σε μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα – Θα υπερψηφίσει την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο κ. Μητσοτάκης;
  


  
Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου .«Την ώρα που οι κ. Μητσοτάκης, Σταϊκούρας και Γεωργιάδης αποκλείουν τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα με γελοίους ισχυρισμούς, μέχρι και η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά και την Κομισιόν, προκρίνει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για όσο διαρκεί η κρίση», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, σε on camera δήλωσή του.

«Στην Ελλάδα, οι αυξήσεις στη βενζίνη, το πετρέλαιο και τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου έχουν την υπογραφή Μητσοτάκη», προσθέτει.

«Το μόνο που μένει πλέον στον κ. Μητσοτάκη είναι να υπερψηφίσει την τροπολογία που επανακαταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για μείωση των ειδικών φόρων στα καύσιμα», καταλήγει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση «Την ώρα που οι κ. Μητσοτάκης, Σταϊκούρας και Γεωργιάδης αποκλείουν τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα με γελοίους ισχυρισμούς, μέχρι και η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά και την Κομισιόν, προκρίνει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για όσο διαρκεί η κρίση.

Σε ερώτηση του κ. Παπαδημούλη απάντησε ότι είναι ένα μέτρο που μπορεί να εφαρμοστεί για όσο διαρκεί η κρίση, προκειμένου να ανακουφιστούν οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας.

Στην Ελλάδα, οι αυξήσεις στη βενζίνη, το πετρέλαιο και τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου έχουν την υπογραφή Μητσοτάκη.

Το μόνο που μένει πλέον στον κ. Μητσοτάκη είναι να υπερψηφίσει την τροπολογία που επανακαταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για μείωση των ειδικών φόρων στα καύσιμα».






Ανδρουλάκης:
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τηρούν ίσες αποστάσεις από Καραμανλή – «Λάθος» τα μπλόκα των αγροτών

  


Η αυτοδυναμία κουνάει μαντήλι στον Μητσοτάκη υποστήριξε ο Ν. Ανδρουλάκης ΤοΒΗΜΑ Team O Nίκος Ανδρουλάκης αντέκρουσε την κριτική της ΝΔ αλλά και τις ενστάσεις του Ανδρέα Λοβέρδου πώς το Κίνημα Αλλαγής τηρεί ίσες αποστάσεις από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν έχουμε επιλεκτικές ευαισθησίες Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, μιλώντας δήλωσε ότι «θα συγκρουόμαστε με ό,τι αξιακά δεν μας ταιριάζει, δεν έχω και δεν έχουμε στο κόμμα μας επιλεκτικές ευαισθησίες».

ΚΙΝΑΛ: Κομματική ανασυγκρότηση από τη βάση – Το σχέδιο Ανδρουλάκη – Οι 2 άξονες και το ψηφιακό κόμμα Ταυτόχρονα, ο κ. Ανδρουλάκης επέστρεψε τις κατηγορίες αυτές και με αφορμή τις κυνικές δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Οικονομικών και Εξωτερικών Πέτρου Δούκα που οδήγησαν στην αποπομπή του Σπήλιου Λιβανού από την κυβέρνηση, τόνισε ότι «ίσες αποστάσεις» τηρούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

«Εγώ είδα χθες ίσες αποστάσεις από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη έναντι του κ. Καραμανλή».

Σταθερά απέναντι στον Πολάκη Σχετικά με τις επικρίσεις κατά του ΚΙΝΑΛ για τον τρόπο που αντέδρασε στο πρόσφατο επεισόδιο στη Βουλή, με τον κ. Πολάκη, ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει βρεθεί σταθερά απέναντι στις συμπεριφορές του συγκεκριμένου βουλευτή.

Ωστόσο παρατήρησε πως στο επίμαχο περιστατικό στην Ολομέλεια, ο προεδρεύων εκείνη την ώρα, Χαράλαμπος Αθανασίου, αφαίρεσε τον λόγο από τον κ. Πολάκη επειδή μιλούσε εκτός θέματος, ενώ την επομένη ο Άδωνις Γεωργιάδης «μιλούσε εκτός θέματος για τη Novartis και τον Βενιζέλο», όπως είπε συγκεκριμένα ο κ. Ανδρουλάκης.

Υπενθύμισε ακόμη ότι όταν ο κ. Πολάκης είχε επιτεθεί στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, η ΝΔ δεν είχε πει τίποτα.

Το ΚΙΝΑΛ φιλοδοξεί να γίνει κυβέρνηση Ο Νίκος Ανδρουλάκης όταν ρωτήθηκε αν το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει κυβέρνηση συνεργασίας απάντησε: «…δεν είμαστε ένα κόμμα που φιλοδοξεί να είναι πάντα στην αντιπολίτευση, εμείς είμαστε ένα κόμμα που φιλοδοξεί να γίνει κυβέρνηση αλλά κυβέρνηση με όρους πολιτικών προτεραιοτήτων και οι πολιτικές μας προτεραιότητες θα είναι τέτοιες που θέλουμε ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό για να αλλάξουμε τη χώρα μας να την κάνουμε καλύτερη. Όσο πιο ισχυροί είμαστε στις επόμενες εκλογές τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχει ο ελληνικός λαός μέσω του προγράμματός μας να ζήσει καλύτερες ημέρες», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ απέκρουσε τις ενστάσεις για την παρουσία της βουλευτού Ευαγγελίας Λιακούλη στα μπλόκα των αγροτών, λέγοντας ότι δεν είναι λάθος να μιλάς με τους αγρότες, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «λάθος» τα μπλόκα.

Λάθος από Σολτς και Μακρόν Όσον αφορά την κρίση στην Ουκρανία, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι είναι λάθος το γεγονός ότι ο Σολτς πήγε Ουάσινγκτον και ο Μακρόν Μόσχα, καθώς έπρεπε και οι δύο μαζί να επισκεφθούν Μόσχα και Ουάσινγκτον ώστε η Ευρώπη να έχει ενιαία γραμμή. Εκτίμησε πάντως ότι για το ουκρανικό θα υπάρξει πεδίο διαπραγμάτευσης κάτω από το τραπέζι.






ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΔ – ΠΑΚΙΣΤΑΝ

  


Σύμφωνα με τα πακιστανικά ΜΜΕ, η συμφωνία Ν.Δ. – Πακιστάν έπειτα από την επίσκεψη του υπουργού μετανάστευσης στο Ισλαμαμπάντ περιλαμβάνει την παροχή πενταετούς βίζας σε πακιστανούς υπηκόους και την έναρξη απευθείας πτήσεων από το Ισλαμαμπάντ στην Αθήνα, μέσω της Pakistan Airlines.

Για τους εκατοντάδες χιλιάδες υπηκόους Πακιστάν που διαμένουν παράνομα στην Ελλάδα, δεν ειπώθηκε το παραμικρό.

Η Ελληνική Λύση ενημερώνει τόσο τη ΝΔ όσο και το Πακιστάν, ότι η μόνη «συμφωνία» που θα γίνει ανεκτή είναι αυτή της απέλασης όσων παραβίασαν τα σύνορα της πατρίδας μας.

Η μόνη απευθείας αεροπορική σύνδεση δε, θα πρέπει να είναι Αθήνα – Ισλαμαμπάντ και όχι το αντίστροφο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ






Για την σύσκεψη σχετικά με την οπαδική βία & τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου

  


Όπως δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα για το μεγαλειώδες αντιφασιστικό συλλαλητήριο, που έγινε προχτές στη Θεσσαλονίκη, έτσι αγνοούν και τα μηνύματα που έστειλαν χιλιάδες λαού και νεολαίας, εκατοντάδες φορείς με αφορμή το τραγικό συμβάν της δολοφονίας του 19χρόνου Άλκη.

Γι’ αυτό και παίζουν την ίδια κασέτα, ανακυκλώνοντας τα ίδια μέτρα και το μόνο που αλλάζει είναι η κυβέρνηση που τα εξαγέλλει. Από “αυστηροποίηση” σε “αυστηροποίηση”, από “αλλαγή” σε “αλλαγή” του θεσμικού πλαισίου και ξανά και ξανά ο ρόλος των ΠΑΕ, βάζοντας τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

-Λες και δεν ξέρουν ότι η επιχειρηματική δράση στον αθλητισμό, για να μπορέσει να πετύχει τους στόχους της, χρειάζεται και τους «στρατούς» για να επιβάλλουν τις επιδιώξεις υπερπροέδρων και μεγαλοπαραγόντων.

-Λες και δεν ξέρουν ότι οι οπαδικοί αυτοί “στρατοί” αποτελούν παραγωγικό φυτώριο για τις φασιστικές και εγκληματικές συμμορίες, που δρουν ανενόχλητες και σκορπούν τον τρόμο και το θάνατο στα σχολεία και στις γειτονιές.

-Λες και δεν ξέρουν ότι κανένα από τα νομοσχέδια που ήρθαν στη βουλή μέχρι σήμερα, δεν ασχολήθηκε με την ανάπτυξη του αθλητισμού στο σχολείο, στη γειτονιά, το πως θα αναπτυχθεί το κάθε άθλημα, πως θα ενισχυθεί η συμμετοχή της νεολαίας, αγνοώντας τις προτάσεις του ΚΚΕ, των μαζικών κι επιστημονικών φορέων που αποτελούν αντίβαρο στη σημερινή κατάσταση.

Τους το λέμε για άλλη μια φορά: Τα φαινόμενα αυτά θα υπάρχουν όσο τον αθλητισμό τον λυμαίνονται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, μέσω του οποίου υπηρετούν οικονομικές και πολιτικές επιδιώξεις.

Αν δεν χτυπήσεις το φαινόμενο στη ρίζα του, απλώς θα το αναπαράγεις.






Ο Γιάνης Βαρουφάκης εξηγεί τους 3 λόγους για τους οποίους απορρίπτει την πυρηνική ενέργεια
  



Πρώτος λόγος: Είναι πολύ αργά και κοστίζει πολύ ακριβά.

Εάν επρόκειτο σήμερα να αποφασίσουμε στην Ελλάδα, στην Τουρκία, στη Βρετανία να επενδύσουμε μαζικά σε πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής προκειμένου να αντικαταστήσουμε το φυσικό αέριο και να συνεχίσουμε να παράγουμε τη μη διακοπτόμενη τάση που είναι αναγκαία, θα χρειαζόμασταν κατ’ ελάχιστον από δέκα έως δώδεκα χρόνια, έως ότου αυτοί οι σταθμοί να ενταχθούν στο σύστημα.

Στην πραγματικότητα θα χρειαζόμασταν δεκαπέντε χρόνια. Κι έως ότου κατασκευαστούν θα θεωρούνται ήδη απαρχαιωμένοι και σίγουρα θα είναι πολύ ακριβοί, συγκρινόμενοι με άλλες μεθόδους που αναφέρθηκαν.

Δεύτερος λόγος: Ποιος μπορεί να κατασκευάσει τέτοιους σταθμούς; Έξι ολιγαρχικές εταιρείες. Και χρειάζεται να κινητοποιηθούν δημόσιοι πόροι για να χρηματοδοτήσουν έξι ή εφτά ολιγάρχες, ή ολιγαρχικές εταιρείες. Για να δημιουργήσουμε ακόμα μεγαλύτερη ολιγαρχική καπιταλιστική εξουσία, η οποία σε δέκα έως δώδεκα χρόνια θα μας δώσει ηλεκτρική ενέργεια. Το τελευταίο πράγμα που το πράσινο κίνημα χρειάζεται είναι να υπερασπίζεται αυτόν τον συνδυασμό μεγάλων χρηματοδοτήσεων και μεγάλων ολιγοπωλιακών επιχειρήσεων.

Και τέλος, η πυρηνική ενέργεια μας κάνει όλους ομήρους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Γιατί εξ ορισμού οι πυρηνικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής απαιτούν πολλή ασφάλεια. Δεν χρειάζονται απλώς φρουρούς αλλά συστήματα επιτήρησης κι ένα κατασκοπευτικό δίκτυο ώστε να διασφαλιστεί ότι τρομοκράτες δεν θα πάρουν τον έλεγχο των πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής. Όπως εξήγησε ο Tony Benn πολύ ανάγλυφα κάποτε, αυτό που έμαθε όταν διοικούσε την βιομηχανία παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στη Βρετανία, πίσω στις αρχές του 1970 είναι πως μόλις εγκατασταθεί το σύστημα ασφαλείας γύρω από τους πυρηνικούς σταθμούς ενέργειας, δημιουργείται ένα κράτος εν κράτει, που δεν μπορεί ποτέ να ελεγχθεί δημοκρατικά. Και το τελευταίο πράγμα που πρέπει να προωθήσουμε εντός του πλαισίου της πράσινης μετάβασης είναι αυτός ο ολιγαρχικά ελεγχόμενος κρατικός μηχανισμός. Για να παράξει τι; Μη βιώσιμη ενέργεια, ενέργεια που δεν θα εκλύει διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα σε δεκαπέντε χρόνια. Θα είναι πολύ αργά τότε.




Δεν υπάρχουν σχόλια