Header Ads

Περιφερειακά νέα Φ.1777

Συνεργασία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με την πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής
  


Συνάντηση εργασίας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας Τρίτη 1η Φεβρουαρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με την πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, βουλευτή Ηλείας, Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Τη συνάντηση απασχόλησαν θέματα περιβαλλοντικά, ενώ έγινε γνωστό πως στελέχη της πιο πάνω διακομματικής επιτροπής του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα επισκεφθούν το προσεχές χρονικό διάστημα ευαίσθητες περιβαλλοντικά περιοχές της Περιφέρειας για να συζητήσουν ζητήματα, όπως η διαχείριση απορριμμάτων και η ανακύκλωση.

Στην ίδια συνάντηση, εξ άλλου, η βουλευτής μετέφερε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου την στήριξη της ίδιας, αλλά και της Ηλείας γενικότερα, στην πρόταση για την δημιουργία του οδικού άξονα Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία.






Εκταμίευση 2.077.995,85 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας
  


Εντολές εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 2.077.995,85 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τις τελευταίες ημέρες.

Οι σχετικές αποφάσεις αφορούν δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.







Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έρχεται μέσα στην εβδομάδα η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  


Την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα επισκεφθούν την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός από κοινού με τον υφυπουργό Γιώργο Στύλιο.

Αυτό γνωστοποιήθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, σήμερα Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος μετείχε στην διαδικασία συζήτησης στο σώμα σχετικά με τις ζημιές σε καλλιέργειες από τον παγετό σε Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση από τον πρόεδρο του σώματος Γιάννη Μαλτέζο.

Στο πλαίσιο της παρουσίας τους στην Περιφέρεια, τα εν λόγω κυβερνητικά στελέχη θα έχουν συνεργασία με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ενώ προγραμματίζονται και συναντήσεις με εκπροσώπους αγροτών σχετικά με θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα.





Τάσος Γκιολής, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας και Αλληλεγγύης

  


Ευχάριστες ειδήσεις αφού έχουμε ανάδοχο εργολαβική εταιρεία για την Προστασία Όδευσης Αρχαίου Διόλκου προϋπ 2.100.000€ και πάμε ολοταχώς για την εκτέλεση έργου ανάδειξης του Ισθμού...της πύλης της Πελοποννήσου.  Αγαπάμε τον Ευλογημένο τόπο μας και αυτό βγαίνει προς τα έξω.





Τα γρήγορα αντανακλαστικά του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις προς τους αγρότες της Κορινθίας τόνισε ο Αναστάσιος Γκιολής στο Περιφερειακό Συμβούλιο παρουσία του Ανδρέα Λυκουρέντζου

  


Απόhmerisia 
Στο πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο της χρονιάς παραβρέθηκε ο Πρόεδρος ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος . Εκεί ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Αναστάσιος Γκιολής , ο οποίος παίρνοντας τον λόγο τόνισε «τα γρήγορα αντανακλαστικά και αποζημιώσεις προς τους αγρότες της Κορινθίας καθώς και τα νέα προβλήματα από τις χαμηλές θερμοκρασίες στις περιοχές από Κιάτο έως Κόρινθο για τα εσπεριδοειδή μας, τα οπωροφόρα δέντρα στην Ανατολική Κορινθία (Αγ.Βασίλειο,Σπαθοβούνι,Κουταλάκι,Χιλιομόδι,Κλένια κ.α)». Όπως επίσης αναφέρει μέσω του F «Να δούμε τις επόμενες ημέρες τις ελιές και αμπέλια στην περιοχή της Νεμέας αφού είχαμε-15c και να δούμε πώς να βοηθήσουμε την σταφίδα μας»





Επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου
  


Θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργικότητα του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου συζήτησε με τον διοικητή του Γρηγόρη Καρπούζη ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Αγγελος Χρονάς, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών του με τις διοικήσεις και το προσωπικό των δημόσιων δομών υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ώστε να σχηματίσει ιδία αντίληψη για τα θέματα και τα προβλήματα στο κάθε νοσοκομείο, προκειμένου να διαπιστωθούν οι δυνατότητες παρέμβασης από πλευράς της Περιφέρειας.

Στην διάρκεια της συνάντησης, ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα συνδρομή της Περιφέρειας στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα, προς το οποίο έχει διατεθεί ένα φορητό ακτινολογικό μηχάνημα, δύο φορητοί αναλυτές αερίων αίματος με αναίμακτη μέτρηση και δύο σετ φορητού αναπνευστήρα με τροχήλατο monitor παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων.

Ο διοικητής του νοσοκομείου ενημέρωσε από την πλευρά του τον αντιπεριφερειάρχη σχετικά με τα περιστατικά covid που νοσηλεύονται, τόσο στην αντίστοιχη κλινική, όσο και στην ΜΕΘ, με τον Αγγ. Χρονά να εκφράζει ανησυχία του και προβληματισμό από το γεγονός ότι η Κορινθία είναι πρώτη σε αριθμό κρουσμάτων από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου, με το σχετικό ποσοστό να ανέρχεται στο 16,1% επί του πληθυσμού.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε ότι εξελίσσονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, καθώς λειτουργούν 2 εμβολιαστικά κέντρα για ενήλικους και 2 εμβολιαστικά κέντρα για παιδιά, στα οποία μέχρι τώρα έχουν εμβολιαστεί 2.197 παιδιά ηλικίας 5 έως 11 χρόνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια