Header Ads

Ο νέος Α/ΓΕΑ για «επαπειλούμενες αλλαγές συνόρων» Φ.1777

Για «τη μεγαλύτερη βίαιη μετακίνηση πληθυσμού στην ιστορία» και «επαπειλούμενες αλλαγές συνόρων» μίλησε ο νέος Α/ΓΕΑ
  



ΑπόMilitaire News- 01/02/2022 | 14:39 

«Ζούμε σε ένα γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό περιβάλλον που θεωρείται από τα πιο ευαίσθητα και ασταθή παγκοσμίως, σε μια περιοχή που φλέγεται από εμφύλιους…Συντελείται η μεγαλύτερη βίαιη μετακίνηση πληθυσμού στην ιστορία της ανθρωπότητας με τεράστιες ανακατάξεις, επαπειλούμενες αλλαγές συνόρων, κράτη που καταρρέουν» αλλά και αυτοκρατορίες του παρελθόντος «που προκειμένου να ικανοποιήσουν τα ενεργειακά τους όνειρα παραβιάζουν απροκάλυπτα κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου».

O ο νέος αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του στο Τατόϊ έδειξε ότι έχει απολύτως συνειδητοποιήσει την κατάσταση στην περιοχή μας κι αυτό είναι θετικό.

Αναφερόμενος στη θέση της Ελλάδας σ΄ αυτές τις εξελίξεις ο νέος Α/ΓΕΑ είπε:

«Η πατρίδα μας παρουσιάζεται διεθνώς ως όαση σταθερότητας, ειρήνης και νομιμότητας. Ως αξιόπιστος σύμμαχος και εποικοδομητικός συνεργάτης, εγκρατής αλλά συνάμα αποφασιστική και αποφασισμένη, έτοιμη και ικανή να αποτρέψει κάθε επιβουλή από οπουδήποτε και αν προέρχεται».

Ο Αντιπτέραρχος Μπουρολιάς αναφέρθηκε στην έλευση των Rafale και στην αναβάθμιση των F-16 σε Viper , επισημαίνοντας ότι «πρέπει να είμαστε παρόντες και προετοιμασμένοι να αφομοιώσουμε την τεχνολογία της επόμενης γενιάς εκτινάσσοντας την Αεροπορία μας στο κλειστό κλαμπ της αεροπορικής ελίτ του σύγχρονου κόσμου εξασφαλίζοντας την δύναμη της αποτροπής αλλά και ενισχύοντας τη συμβολή στην εφαρμογή της εξωτερικής πολιτικής».


Δεν υπάρχουν σχόλια