Header Ads

ΑΠΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΜΑ Φ.1777

ΑΠΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΘΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ

  


Από τον Θεόδωρο Σαρέλα


Σ’ αυτή την καταιγίδα, σ’ αυτή τη μπόρα, που κανείς δεν προέβλεψε κάτι καλό, ούτε μια ομπρέλα προστασίας, αλλά μόνο από καρπαζιά σε καρπαζιά κι από χαστούκι σε χαστούκι, στα κόψε κόψε αλύπητα και άπονα χωρίς στοργή και λογική η ανεπίτρεπτη αδιαφορία. Μας κατάντησαν σ’ αυτό το χάλι χωρίς ντροπή αυτοί οι πολιτικοί που από ανικανότητα κατέστρεψαν τη χώρα και το λαό της και εξακολουθούν να εμπαίζουν αυτόν τον καρπαζωμένο λαό με απίστευτες νέες κοροϊδίες και νέα κόλπα. Ο μεν πρωθυπουργός να προσπαθεί να περνά τον καιρό του στην πρωθυπουργική καρέκλα και να απολαμβάνει αυτός και η οικογένειά του τα πάντα. Δεν έχει το θάρρος να πει ότι απέτυχε αλλά πέτυχε το να είναι πρωθυπουργός. Ο δε αρχηγός της αντιπολίτευσης ζητά εδώ και τώρα εκλογές για να γίνει και αυτός πρωθυπουργός. Είναι αυτός που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε με τα γνωστά αποτελέσματα αποτυγχάνοντα και ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Με ποιες δυνάμεις ευφυΐας σ’ αυτή την κατάσταση που σήμερα βρίσκεται η χώρα θα μπορέσει να φανεί χρήσιμος σ’ αυτό το λαό και τη χώρα.

Σήμερα ζητούνται ισχυροί στυλοβάτες ηγέτες κι όχι εραστές της εξουσίας, με πολιτική εντιμότητα και κοινωνική πραγματικότητα, ν’ ασχοληθούν με την ουσία των προβλημάτων με ηγετική στιβαρότητα. Οι κύριοι υπουργοί και υφυπουργοί επιθυμούν να παραμείνουν στις καρέκλες τους απολαμβάνοντας καρπούς εξουσίας και αδιαφορώντας για την τύχη του λαού και της χώρας. Οι κύριοι βουλευτές επιθυμούν να εξαντλήσουν την τετραετία προκειμένου να βολευτούν συνταξιοδοτικά. Κανείς δεν σκέφτεται λογικά ότι δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία πως χρειάζεται να γίνει κάτι. Η χώρα έχει ανάγκη μιας καλύτερης ψυχολογίας και πολιτική σκέψη.

Όλοι και οι 300 από κάτω είναι υπεύθυνοι. Όλοι μας βλέπουμε ότι εγώ, εσύ, εμείς κι εσείς αυτή τη στιγμή χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με ότι καλύτερο διανοητικό, διπλωματικό, οικονομικό ανθρώπινο διαθέτει η χώρα εντός κι εκτός, με κύρος και πατριωτισμό για τη σωτηρία της χώρας. Η Ελλάδα είναι πηγή αστείρευτη σοφών, ικανών, έντιμων και πλουσίων με ιδανικά. Οι έντιμοι δημοσιογράφοι ας απευθύνουν έκκληση σωτηρίας σε όποιους θέλουν και μπορούν ν’ ανέβουν στο σανίδι το τολμηρό για να μείνει το όνομά τους στην ιστορία με το να επιμένουν στα λάθη τους. Είναι πράξεις αναξιοπρέπειας και πορείας καταστροφής και διόλου τυχαία.

Με άγριο κράξιμο μας σπρώχνουν στον γκρεμό. Τίποτα δεν είναι όπως χθες. Κάθε μέρα είναι ένα κραχ. Η γήρανση του πληθυσμού μη αναστρέψιμη, η πείνα, η φτώχεια, η ανεργία δεν επιτρέπουν την αύξηση του πληθυσμού. Ανάπτυξη μόνο στα γραφεία τελετών υπάρχει και μεγάλη κινητικότητα.

Η εγκληματικότητα, ο φόβος και ο τρόμος του αύριο χωρίς ελπίδα και προοπτική. Δε βλέπεις άνθρωπο να χαμογελά παρά μόνο αφηρημένους και απογοητευμένους. Περπατώντας συναντάς έναν Έλληνα και τρεις αλλοδαπούς.

Μήπως έχουν πρόγραμμα να εξαφανίσουν το λαό αυτής της χώρας και να κατακτηθεί από αλλοδαπούς; Όλοι στη γωνία της αγανάκτησης πιαστήκαμε στον ύπνο της τρόκας μ’ αυτούς που την έφεραν για εμάς χωρίς εμάς.

Συχνά δεν ίσταται πάντα στο ύψος του αυτός ο λαός που δεν εκλέγει έναν άξιο και εκλέγει φαντάσματα του παρελθόντος. Τότε είναι άξιος της μοίρας του. Γι’ αυτό οι αυτοαναγορευόμενοι σωτήρες βασίζονται στην εξαπάτηση των αφελών και αφηρημένων με τα πιπεράτα και πελώρια ψέματα. Θα μείνουν τα κόμματα χωρίς οπαδούς μόνο με τα κομματόσκυλά τους. Όμως αυτό το σύστημα θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά και θα ξεσηκωθεί ο κόσμος με ένα ισχυρό παρών με ηρωισμό προτού ξεσηκωθεί ο κόσμος για τα χειρότερα.

Σταματήστε και δείξτε ενδιαφέρον για την Ελλάδα μας. Τέλος σας χαιρετώ όλους...

*Ο κ. Θεόδωρος Σαρέλας, είναι κειμενογράφος


Δεν υπάρχουν σχόλια