Header Ads

Μερικές από τις αναρτήσεις στο facebook Φ.1776

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ
facebook

Κυριάκος Κόκκινος
Δικηγόρος - Coach







Δρ. Πίτερ ΜακΚάλοου: Τα εμβόλια απέτυχαν να σταματήσουν τον COVID-19 και οι υποχρεωτικότητες πρέπει να καταργηθούν


January 22, 2022 The Flag Report Date: 22/01/2022 Time: 13:05 

Τα εμβόλια COVID-19 απέτυχαν σε μεγάλο βαθμό να σταματήσουν τη μετάδοση του ιού του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας), ειδικά για την πιο πρόσφατη παραλλαγή Όμικρον, οπότε η υποχρεωτικότητα για το εμβόλιο θα πρέπει να καταργηθεί, σύμφωνα με τον Δρ. Πίτερ ΜακΚάλοου.

«Τα ίδια τα εμβόλια έχουν ουσιαστικά πλέον ξεπεραστεί, καθώς ο ιός συνεχίζει να μεταλλάσσεται», δήλωσε ο ΜακΚάλοου στην εκπομπή “Capitol Report” του NTD σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Τετάρτη. «Έτσι, σε αυτό το χρονικό σημείο, οι εντολές για τα εμβόλια πρέπει να καταργηθούν σε όλους τους τομείς».

Ο ΜακΚάλοου δήλωσε ότι ορισμένες πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID-19 μειώθηκε σημαντικά με τις νέες παραλλαγές.

«Υπάρχει μια δημοσίευση από τον Young-Xu στο JAMA, το προηγούμενο στέλεχος Δέλτα που καλύπτονταν μόνο κατά περίπου 20 τοις εκατό από τα εμβόλια. Τα εμβόλια ήταν πολύ αναποτελεσματικά έναντι της Δέλτα», δήλωσε ο ΜακΚάλοου.

Η μελέτη, η οποία έχει αξιολογηθεί από ομότιμους και δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Medical Association (JAMA) τον περασμένο μήνα, διαπίστωσε ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου όπου κυριαρχούσε η Δέλτα, η εκτιμώμενη αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν 62,0 τοις εκατό τον πρώτο μήνα και μειώθηκε σε 57,8 τοις εκατό μέχρι τον τρίτο μήνα. Η μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου επιταχύνθηκε μετά τον τέταρτο μήνα, φθάνοντας σε χαμηλό επίπεδο περίπου 20 τοις εκατό κατά τον 5ο έως τον 7ο μήνα.

«Και τώρα μια μελέτη από τον Χάνσεν από τη Δανία και από την έκθεση για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου έδειξε, κατά της Όμικρον τα εμβόλια είναι ουσιαστικά αναποτελεσματικά», συνέχισε ο ΜακΚάλοου.

Η δανική μελέτη, που αποτελεί προδημοσίευση και δεν έχει αξιολογηθεί από ομοτίμους, διαπίστωσε ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της Όμικρον ήταν αρχικά 55,2 τοις εκατό και 36,7 τοις εκατό για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, αντίστοιχα, αλλά μειώθηκε γρήγορα με την πάροδο του χρόνου. Συγκριτικά, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της Δέλτα ήταν σημαντικά υψηλότερη και διατηρήθηκε καλύτερα κατά την ίδια περίοδο.

Η έκθεση της βρετανικής υπηρεσίας υγειονομικής ασφάλειας που δημοσιεύθηκε στις 31 Δεκεμβρίου διαπίστωσε επίσης ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της παραλλαγής Όμικρον είναι σημαντικά χαμηλότερη σε σύγκριση με την παραλλαγή Δέλτα και φθίνει γρήγορα.

«Μεταξύ όσων είχαν λάβει 2 δόσεις AstraZeneca, δεν υπήρχε καμία επίδραση κατά της Όμικρον από 20 εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση. Μεταξύ εκείνων που είχαν λάβει 2 δόσεις της Pfizer ή της Moderna, η αποτελεσματικότητα μειώθηκε από περίπου 65 έως 70 τοις εκατό σε περίπου 10 τοις εκατό έως 20 εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση», αναφέρεται στην έκθεση (pdf).

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχουν δηλώσει ότι τα εμβόλια COVID-19 είναι “ασφαλή και αποτελεσματικά” και ότι οι σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι σπάνιες.

«Το μόνο πράγμα που θα μπορούσαν να έχουν κάνει τα εμβόλια είναι να μειώσουν τις πιθανότητες να κολλήσει κανείς τον COVID-19. … Έτσι, πολλά εκατομμύρια Αμερικανοί που έκαναν τα εμβόλια απογοητεύτηκαν όταν ανακάλυψαν ότι κόλλησαν τον COVID-19 ούτως ή άλλως”, συνέχισε ο ΜακΚάλοου.

Την Τετάρτη, το CDC δημοσίευσε μια μελέτη που έδειξε ότι η προστασία από προηγούμενη μόλυνση, ή η λεγόμενη φυσική ανοσία, ήταν καλύτερη από την προστασία από τα εμβόλια COVID-19 κατά της παραλλαγής Δέλτα.

Ο ΜακΚάλοου δήλωσε επίσης ότι οι υποχρεωτικότητες για τα εμβόλια στερούνται εξαρχής ηθικής ή νομικής υπόστασης, επειδή τα εμβόλια COVID-19 είναι “ερευνητικά”.

«Όλα τα εμβόλια εξακολουθούν να είναι ερευνητικά και να βρίσκονται στο στάδιο της έρευνας. Οι υποχρεωτικότητες δεν είχαν κανένα ηθικό ή νομικό κύρος από αυτή την άποψη. Κανείς δεν μπορεί να εξαναγκαστεί να συμμετέχει σε έρευνα παρά τη θέλησή του».

Εκπρόσωπος του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), δεν απάντησε άμεσα αν τα εμβόλια COVID19 είναι ερευνητικά, αλλά δήλωσε στην Epoch Times ότι «όλα τα εμβόλια βρίσκονται υπό έγκριση ΕΕΑ εκτός από το Comirnaty, το οποίο είναι πλήρως εγκεκριμένο».

Σε μια καθοδήγηση (pdf) που εκδόθηκε πέρυσι, ο FDA δήλωσε ότι οι άδειες χρήσης έκτακτης ανάγκης (EUA) εκδίδονται για τα ερευνητικά εμβόλια για την πρόληψη του COVID-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Δεν μπορούμε να έχουμε τους Αμερικανούς να φοβούνται μήπως χάσουν τη δουλειά τους ή το σχολείο τους ή τα ταξίδια τους που σχετίζονται με ένα αποτυχημένο εμβόλιο», δήλωσε ο ΜακΚάλοου. «Αλλά ακόμη περισσότερο πρέπει να επανεξετάσουμε τι έχουμε κάνει σε σχέση με τις προτεραιότητες της δημόσιας υγείας και τον COVID-19».

Ο ΜακΚάλοου δήλωσε ότι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020 η Αμερική θα έπρεπε να έχει κάνει μεγάλες τυχαιοποιημένες δοκιμές και να προχωρήσει πολύ γρήγορα στη μελέτη της θεραπείας με πολλαπλά φάρμακα.

Ωστόσο, οι ομοσπονδιακές αρχές αρνήθηκαν να το πράξουν και έκαναν μεγάλη προσπάθεια για τα εμβόλια.

Ο ΜακΚάλοου μοιράστηκε επίσης τη θεραπεία για τους ασθενείς με COVID-19 με την παραλλαγή Όμικρον.

«Ευτυχώς με τις παραλλαγές της Όμικρον να είναι πολύ ήπιες, η κύρια θεραπεία είναι οι δια του στόματος ρινοπλύσεις με αραιωμένο ιώδιο ποβιδόνης ή υπεροξείδιο του υδρογόνου 12. Οι κλινικές δοκιμές δείχνουν ότι το μεγαλύτερο όφελος από αυτό είναι μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη μορφή θεραπείας», δήλωσε ο ΜακΚάλοου.

Περιστασιακά οι ασθενείς μπορεί να χρειαστούν πρόσθετα φάρμακα από το στόμα και τα χάπια της Pfizer και της Merck θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν, πρόσθεσε ο γνωστός καρδιολόγος και επιδημιολόγος.

«Και για σοβαρές περιπτώσεις μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Sotrovimab, το οποίο είναι το μονοκλωνικό αντίσωμα της GSK, μπορεί να είναι σε έναν ανώτερο υψηλού κινδύνου ή σε ειδική περίπτωση», δήλωσε ο ΜακΚάλοου.

«Τα εμβόλια δεν αποτελούν θεραπεία, δεν προσέφεραν καμία ελπίδα θεραπείας σε έναν ασθενή μόλις προσβληθεί από τον COVID-19. Και γνωρίζαμε ότι με τον αναπνευστικό ιό ήταν πολύ απίθανο να είναι αποτελεσματικά», δήλωσε ο γιατρός.

Το CDC έχει δηλώσει ότι τα εμβόλια COVID-19 θα μπορούσαν να μειώσουν την σοβαρή νόσηση και τους θανάτους και ότι οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να κάνουν μια αναμνηστική δόση για να διατηρήσουν την προστασία.

Πηγή: theepochtimes.gr 

Κυριάκος Κόκκινος, Δικηγόρος, Coach, CSAP, Εκπαιδευτής Ενηλίκων, Πρόεδρος της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια