Header Ads

Δημοτικά νέα Φ.1775

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ



ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: 867.595 € για την «Ψηφιακή αναβάθμιση & τον μετασχηματισμό του Δήμου Κορινθίων»
  


Η έγκριση της 3ης από τις 10 χρηματοδοτικές προτάσεις που κατέθεσε στοχευμένα, με σχέδιο και μεθοδική προετοιμασία ο Δήμος Κορινθίων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, είναι πραγματικότητα!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: 867.595 € 

Ο Δήμος Κορινθίων και η Δημοτική Αρχή που ανέλαβε την διοίκηση του από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, προσδίδει μεγάλο βάρος και σημασία στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του. Το έργο που χρηματοδοτήθηκε, στοχεύει στην ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας του Δήμου και την αναβάθμιση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των δημοτών & των επαγγελματιών.

Αναλυτικότερα η εν λόγω νέα χρηματοδοτική έγκριση συμπεριλαμβάνει:

Κωδικός Πρόσκλησης: ΑΤ08 
Άξονας προτεραιότητας:«Ψηφιακή Σύγκλιση» 
Έργο: «Ψηφιακή αναβάθμιση & μετασχηματισμός του Δήμου Κορινθίων» 
Προϋπολογισμός: 867.595 € Υποέργα:

Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Διαδικασιών για τις Υπηρεσίες του Δήμου Σύστημα Επιχειρηματικής Ευφυίας (Business Intelligence Platform) για την διοικητική λειτουργία Υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση Πολιτών & Επιχειρήσεων Σύστημα Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης Συναλλαγών Πολιτών & Επιχειρήσεων Σύστημα Ευφυούς Λογισμικού Διαχείρισης Ψηφιοποιημένου Αρχείου (Ψηφιοποίηση Αρχείου Πολεοδομίας & Αρχείου Προσωπικού) Σύστημα Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων (Προϋπολογισμός, Δαπάνες, Έσοδα, Έξοδα, Αποθήκη, Πάγια Περιουσιακά Στοιχεία, κτλ.) Σύστημα Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων (Μόνιμο & έκτακτο προσωπικό)






Η ηλεκτροκίνηση στον Δήμο Κορινθίων είναι γεγονός, 310.000 € για την δημιουργία δικτύου ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων
  


Την ηλεκτροκίνηση στη ζωή των Κορινθίων εισάγει ο Δήμος Κορινθίων με την δημιουργία ολοκληρωμένου, κοινόχρηστου, δικτύου ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Η υποβληθείσα πρόταση χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΥΔ/ ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ), Άξονας Προτεραιότητας 14: 

«ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)», είναι απολύτως συμβατή και συμπεριλαμβάνεται στα ΜΕΤΡΑ και στις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης. Ποσού 310.000 € Το έργο περιλαμβάνει:

Προμήθεια 38 ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων πόλης, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης (με δυνατότητα αύξησης του αριθμού των ποδηλάτων στην συνέχεια με ίδιους πόρους του Δήμου) 
Δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων αντιβανδαλιστικών θέσεων κλειδώματος & φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο 
Ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών πεδίου (φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων) 
Ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες Μικροκινητικότητας 
Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων Μικροκινητικότητας με τον κατάλληλο software και hardware εξοπλισμό 
Δράσεις ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης, προωθητικές ενέργειες για το Πρόγραμμα 

Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου project αλλά και ευρύτερα έργων που άπτονται του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ο δήμαρχος Κορινθίων συνέστησε ομάδα εργασίας με επικεφαλής τον κ.Παναγιώτη Σπύρου, η ανακοίνωση έγινε νωρίτερα στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος από κοινού με τον κ.Σπύρου.

Τα μέλη που συνιστούν την ομάδα στο σύνολό της είναι:

Χριστόφορος Κεφάλας 
Γιώργος Κονδύλης 
Βάκης Περιβολάρης 
Κωνσταντίνος Σταμάτης 
Θοδωρής Βασιλακόπουλος 
Γιώργος Λιάκουρας





Διαδικτυακή ημερίδα 
«ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ:Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ»

  


Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα “Τοπική Αυτοδιοίκηση και Διά Βίου Μάθηση: η συμβολή των πόλεων που μαθαίνουν” πραγματοποιείται από το Δήμο Λαρισαίων και το Δήμο Κορινθίων τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, ώρες 17:45 - 21:15 στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Εκπαίδευσης (Education Day) και του εορτασμού των 70 χρόνων από την Ίδρυση του Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης της UNESCO (UNESCO Lifelong Learning Institute) Είναι η πρώτη φορά που δύο ελληνικές Πόλεις που Μαθαίνουν υλοποιούν μια ανάλογη εκδήλωση με στόχο, πέραν της ανάδειξης αποτελεσματικών μεθοδολογιών και καλών πρακτικών, να ενθαρρύνει το διάλογο σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της δια βίου μάθησης στην τοπική αυτοδιοίκηση αξιοποιώντας την εμπειρία των Πόλεων που Μαθαίνουν και να ενισχύσει τη δικτύωση μεταξύ των ελληνικών Πόλεων που Μαθαίνουν καθώς και τη σύνδεσή τους με συναφείς με τη διά βίου μάθηση φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Η ημερίδα απευθύνεται σε στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και φορέων της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και Διά Βίου Μάθησης, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους όλων των βαθμίδων και όλων των μορφών εκπαίδευσης καθώς και σε ενεργούς πολίτες που αξιοποιούν κάθε μορφή μάθησης.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο συντονιστής του παγκόσμιου Δικτύου των Πόλεων που Μαθαίνουν της UNESCO κ. Raúl Valdés-Cotera, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δ, Παπαστεργίου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και Ελληνικών Πόλεων που Μαθαίνουν, πανεπιστημιακοί από το πεδίο της Διά Βίου Μάθησης. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο κ. Γ. Βούτσινος - Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κ. Α. Τζιτζικώστα, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Β. Νανόπουλος, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Α. Καλογιάννης, και ο κ. Σ. Σπυρίδων - Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Zoom link για την παρακολούθηση της ημερίδας:

h t t p s : / / u s 0 2 w e b . z o o m . u s / j/87912897855...

Εγγραφές:

https://forms.gle/Y61fkTTQHwqkmmwi8 

Για το πρόγραμμα και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.korinthos.gr/πρόγραμμαημερίδας/ h t t p s : / / l e a r n i n g l a r i s s a 2 0 1 6 . f i l e s .wordpress.com/.../22011... 

Δήμος Λαρισαίων: e-mail: learning city@larissa.gov.gr, 2410680250 τηλ.: 2410680249 - 

Δήμος Κορινθίων: e-mail: gbag@otenet.gr, τηλ.: 6977-200946, 2741362806 
#Δήμος_Κορινθίων #Πόλη_που_μαθαίνει #Ημερίδα





460.000€ ΕΤΗΣΙΩΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ !!!
  
  



► 460.000 € το χρόνο πληρώνει ο Δήμος Κορινθίων τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής (αιρετά και μη).
Δεν υπάρχει προηγούμενο σύγκρισης με καμία προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

► Το ποσό αυτό καταμερίζεται σε 24 στελέχη (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Γενικός, Ειδικοί Συνεργάτες Δημάρχου, Πρόεδροι Νομικών προσώπων του Δήμου, Αντιπρόεδροι).

Μηνιαίως ο Δήμος χρεώνεται με 38.367€.

Βέβαια υπάρχουν και άλλα 8 στελέχη (2 αντιδήμαρχοι, 1 εντεταλμένος, 5 πρόεδροι νομικών προσώπων) που δεν αμείβονται.

Το κυριότερο όλων όμως είναι, ποιο το αποτέλεσμα για τους δημότες μας με τόσο υψηλό κόστος;

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 16/01/2022




ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ



Ετήσιος Διαγωνισμός Νικόλαος Δούμπας!
Βραβείο Νικολάου Δούμπα
  
  


Βραβείο Νικολάου Δούμπα αθλοθετεί ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής.

Το βραβείο θα δίνεται ετησίως σε μουσικό της Φιλαρμονικής Λουτρακίου, κατόπιν ειδικών ακροάσεων και αξιολόγησης από την επιτροπή των καθηγητών του μουσικού σώματος.

Το έπαθλο του διαγωνισμού είναι αξίας 1.000 ευρώ και θα έχει τη μορφή υποτροφίας για σπουδές σε αναγνωρισμένο μουσικό ίδρυμα, συμμετοχής σε σεμινάρια και ακαδημίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δωρεάς μουσικού οργάνου ή χρηματικού επάθλου. Η μορφή του θα αποτελεί απόφαση της καλλιτεχνικής επιτροπής.

Ο Νικόλαος Δούμπας, Έλληνας ευεργέτης και Μαικήνας των τεχνών, αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες Ελλήνων της διασποράς. Υπήρξε φίλος και συνεργάτης σπουδαίων προσωπικοτήτων της εποχής όπως των διάσημων συνθετών Johann Strauss, Johannes Brahms και Richard Wagner, του καθηγητή χειρουργικής Theodor Billroth, των δημοφιλών ζωγράφων Hans Makart και Gustav Klimt και του λαμπρού αρχιτέκτονα Θεόφιλου Χάνσεν. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ανδρικής Χορωδίας Βιέννης, Αντιπρόεδρος και Διευθυντής της Εταιρείας Φίλων της Μουσικής και διακεκριμένο μέλος της Αυστριακής Βουλής. Άφησε το στίγμα του στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα, συνέβαλε καθοριστικά στη διάσωση του έργου του Franz Schubert και πρωτοστάτησε στην αναμόρφωση τη νέας Βιέννης με την ανοικοδόμηση εμβληματικών κτηρίων όπως η Αυστριακή Βουλή και το Musikverein.






Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε παρεμβάσεις στα σχολεία του Δήμου με στόχο την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών

  


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης ηλεκτρολογικής εγκατάστασης στο Σχολικό Συγκρότημα Επαγγελματικών Λυκείων. Οι εργασίες αφορούσαν στην ανακατασκευή/ κατασκευή ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και ηλεκτρολογικών πινάκων στο Σχολικό Συγκρότημα Επαγγελματικών Λυκείων καθώς και την αποξήλωση και αντικατάσταση τριών ηλεκτρολογικών πινάκων και τοποθέτηση ενός νέου κεντρικού.

Πιο συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν 2 γενικοί ηλεκτρικοί πίνακες και 5 ηλεκτρικοί υποπίνακες, κατασκευάστηκε ένα αλεξικέραυνο με σύστημα γείωσης, τοποθετήθηκαν φωτιστικά σώματα led panels και εγκαταστάθηκαν νέοι λαμπτήρες τεχνολογίας Led.

Ο προϋπολογισμός του «μικρής κλίμακας» τεχνικού έργου ανέρχεται στα 36.805,26€.






Ρεκόρ συμμετοχών στην Εντουροβόλτα της ΛΕΜΑΘ παρουσία του πολυπρωταθλητή Steve Holcombe προσκεκλημένου της BETA
  


Ο 7φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με 700+ Έλληνες εντουράδες. Στιγμές δόξας για το Ελληνικό Enduro και μία όμορφη εικόνα που δύσκολα την έβλεπε κανείς ακόμη και σε εποχή προπανδημίας,Κυριακή στους Αγίους Θεοδώρους όπου η ΛΕΜΑΘ διοργάνωσε μία από τις πλέον πετυχημένες εντουροβόλτες, το Enduro Riding 4.

Πρωτόγνωρο πλήθος συμμετοχών, περισσότεροι από 700 καταγεγραμμένοι συμμετέχοντες που έφτασαν από όλη την Ελλάδα για να οδηγήσουν εχθές στους Αγίους Θεοδώρους.

Παράλληλα η BETA Hellas είχε προσκεκλημένο τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, έναν εν ενεργεία θρύλο του Enduro, τον Steve Holcombe, για ακόμη ένα Enduro Workshop. Το Σάββατο οι φίλοι της μάρκας είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τις οδηγίες του Βρετανού αναβάτη και να οδηγήσουν μαζί του σε κλειστό κύκλο, ενώ την Κυριακή ενώθηκαν με 700 Enduro από όλη την Ελλάδα ακολουθώντας την μεγάλη διαδρομή της ΛΕΜΑΘ.

Οι δύο αυτές διοργανώσεις συνδυάστηκαν με εξαιρετικό τρόπο με την Beta Chachagias Racing Team να σχεδιάζει και να στήνει την ειδική διαδρομή στην μέση του Enduro Riding 4 της ΛΕΜΑΘ όπου παράλληλα ήταν και σημείο ανεφοδιασμού.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες στο Enduro Riding 4 να θαυμάσουν από κοντά τον Steve Holcombe που οδηγούσε στην ειδική διαδρομή γράφοντας χρόνους, αλλά ταυτόχρονα να οδηγήσουν και μαζί του στα 70 χιλιόμετρα Enduro που είχαν σχεδιάσει οι άνθρωπο της ΛΕΜΑΘ.

Μία διαδρομή που εκφράστηκαν όλοι με τα καλύτερα λόγια στον συμμετέχοντα του ΜΟΤΟ, Κίμωνα Καράμπελα, με την ευχάριστη έκπληξη πως αποτελούνταν από κυρίως νέα μονοπάτια.

Η διαδρομή του Enduro Riding 4 ήταν έξυπνα επιλεγμένη ώστε να είναι όσο πρέπει γρήγορη χωρίς κάποιο επικίνδυνο και δύσκολο σημείο που θα μπορούσαν να ακινητοποιηθούν 700+ μοτοσυκλέτες η μία πίσω από την άλλη.

Παρέμενε ταυτόχρονα μία τεχνική και ενδιαφέρουσα διαδρομή σε εκπληκτική φύση, με το αθλητικό σωματείο ΛΕΜΑΘ να δίνει έτσι και το καλύτερο, πρόσφατο, δείγμα γραφής για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro όπου έχει ζητήσει φέτος να διοργανώσει έναν του αγώνα. Αν τους επιτραπεί από την Ομοσπονδία, θα χρησιμοποιήσουν μεγάλο κομμάτι αυτής της σωστά επιλεγμένης διαδρομής και για τον αγώνα.

Εξίσου πολύ σωστή επιλογή να ξεκινούν την διαδρομή απευθείας από την εκκίνηση, χωρίς να χρειάζεται να διασχίσουν κάποιο δρόμο ανοικτό στην κυκλοφορία, πράγμα που δεν θα ήταν ζήτημα με λίγες συμμετοχές αλλά καίριας σημασίας για το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί και μία από τις πολλές λεπτομέρειες που έκαναν την διαφορά, σε αυτή την άρτια διοργάνωση.

Με 700+ μοτοσυκλέτες να παίρνουν εκκίνηση, που έπρεπε να ξεφορτωθούν από αντίστοιχα πολλά αυτοκίνητα, τρέιλερ και βαν, τα πράγματα στους Αγίους Θεοδώρους θα μπορούσαν να γίνουν ασφυκτικά, όμως η τεράστια συμμετοχή αντιμετωπίστηκε και στο θέμα του πάρκινγκ.

Οι Άγιοι Θεόδωροι γέμισαν αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες και δεν υπήρχε κάτοικος που να μην ήξερε τι συμβαίνει, όπως αντίστοιχο ήταν και το μήνυμα σε όλους όσους κινούνταν στην Ε.Ο. νωρίς το πρωί αλλά και στην λήξη, μιας και η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γεμίζοντας φορτωμένες Enduro την εικόνα του δρόμου.

Ο Steve Holcombe έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για να υπογράψει αυτόγραφα στην εκκίνηση και να φωτογραφηθεί με τους συμμετέχοντες, όπως επίσης και στην επίδειξη της τεχνικής του, μέσα στην ειδική διαδρομή.

Στο σημείο του ανεφοδιασμού και της ειδικής είχαν σπεύσει και αρκετοί θεατές, δημιουργώντας ατμόσφαιρα αγώνα με την διαφορά πως αγώνας με τέτοια συμμετοχή δεν είναι εύκολο να υπάρξει.

Ο καιρός βοήθησε με τον καλύτερο τρόπο για την εποχή -φυσικά χωρίς σκόνη- αλλά απουσίαζε και η πολύ λάσπη που θα έδινε και αυξημένες πιθανότητες για ατύχημα.

Αμέσως μετά την ειδική και το σόου, κυριολεκτικά, που έδωσε εκεί ο Holcombe, ο Βρετανός ενώθηκε με μία μικρή ομάδα αναβατών, μεταξύ τους και πολλοί αγωνιζόμενοι όπως ο δικός μας Κίμωνας, ο Τρίγκας, ο Κοινωνάς, ο Μανωλίδης, ο Ζώρας και άλλοι που μπορούσαν να κρατήσουν τον ρυθμό του παγκόσμιο πολυπρωταθλητή και να οδηγήσουν σβέλτα μέχρι την επιστροφή.

Ο Steve είχε να εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για το κλίμα που επικράτησε, όπως και για τις διαδρομές στην ελληνική φύση και έτσι το Beta Weekend και το Enduro Riding 4 ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχη για το 2022.



ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ



Εκδόθηκε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις
  



Σχετικά με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις.

Οι στόχοι του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την προώθηση των Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων είναι:

Η καθιέρωση και η εφαρμογή ενός στοιχειώδους επιπέδου υιοθέτησης πράσινων κριτηρίων στις δημόσιες συμβάσεις προϊόντων, υπηρεσιών και έργων.

Η σταδιακή αύξηση της προμήθειας πράσινων προϊόντων και παροχής πράσινων υπηρεσιών στη διάρκεια της επόμενης τριετίας σε καθορισμένους τομείς αγαθών, υπηρεσιών και έργων.

Η ευρύτερη ενσωμάτωση της εκτίμησης του κόστους του κύκλου ζωής των προϊόντων στις δημόσιες συμβάσεις.

Η διάδοση του περιβαλλοντικού και του οικονομικού οφέλους που αποφέρουν οι ΠΔΣ.

Η ευαισθητοποίηση και ενεργή συμμετοχή των εμπλεκομένων, όπως των αναθετουσών αρχών και των οικονομικών φορέων, στη διαδικασία των ΠΔΣ.

Η παρακολούθηση της επίτευξης των στόχων και η επικαιροποίησή τους.

Για συνεχή και επικαιροποιημένη ενημέρωση για τα θέματα των Πράσινων Δημόσιων Συμβάσεων (ΠΔΣ), λειτουργεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων




“Ζωντανεύει” το διατηρητέο Δημοτικό Σχολείο στα Λαγκαδαίικα
  


Τη χρηματοδότηση ενός εμβληματικού και διατηρητέου σχολείου στην Κοινότητα Λαγκαδαίικων του Δήμου μας ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Πιο συγκεκριμένα η χρηματοδότηση ύψους 595.000 ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 αφορά την αναστήλωση και αποκατάσταση του σχολείου τύπου “Καλλία ή Συγγρού” για ένα κτίσμα που κατασκευάστηκε προ του 1900 και έχει κηρυχθεί διατηρητέο το 1998.

Οι εργασίες θα βοηθήσουν στην αξιοποίηση του μνημείου ως ιστορικό τεκμήριο ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης και σύνδεσης τουριστικά με την ευρύτερη περιοχή.

Με το πέρας της αποκατάστασης θα παραδοθεί ένα ισόγειο κτίριο ανάπτυξης δραστηριοτήτων πολιτιστικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα το οποίο θα είναι προσβάσιμο σε ΑΜΕΑ.

Καθοριστική για τη χρηματοδότηση του εν λόγω σημαντικού έργου ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου μας ήταν η συμβολή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Ταγαρά, η αρωγή του οποίου είναι συνεχής και αποτελεσματική για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων του Δήμου μας





Χρηματοδότηση 3.600.000€ για τη βελτίωση των αγροτικών δρόμων στο Δήμο
  


Βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους αγρότες μας και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 3.600.000€ για τη βελτίωση των αγροτικών δρόμων στο Δήμο μας.

Ο προϋπολογισμός του έργου περιλαμβάνει 1.900.000€ για τη Δ.Ε. Ξυλοκάστρου και 1.700.000€ για τη Δ.Ε. Ευρωστίνης.

Είναι η μεγαλύτερη χρηματοδότηση που εξασφάλισε κάποιος Δήμος στο νομό Κορινθίας και αφορά 40 ολόκληρα χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων σε 18 κοινότητες.

1. Χελυδόρι 2. Πύργος 3. Στόμι 4. Σαρανταπηχιώτικα 5. Λυγιά 6. Δερβένι 7. Λυκοποριά 8. Γεληνιάτικα 9. Καμάρι 10. Καρυώτικα 11. Ξυλόκαστρο 12. Μελίσσι 13. Κάτω Τρίκαλα 14. Μάννα 15. Ρίζα 16. Παναρίτι 17. Ζεμενό 18. Πιτσά Με αυτό το έργο οι αγρότες του Δήμου μας θα αποκτήσουν καλύτερη πρόσβαση στις καλλιέργειες τους με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη παραγωγικότητα.


ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Αγορά ακινήτων στο Κρυονέρι
  


Ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες και την συνεργασία του Αντιδημάρχου Γιώργου Τσολάκου ενα αίτημα πολλών χρόνων των κατοίκων του Κρυονερίου πραγματοποιήθηκε με την αγορά των ακινήτων ιδιοκτησίας Αναγωστοπούλου Ευαγγελίας και Ντούλα Γεωργίου. Τα οικόπεδα είναι όμορα της εκκλησίας του Χωριού (Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας ) και θα εξυπηρετήσουν τόσο τις ανάγκες του Ναού όσο και το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο εν λόγω σημείο.

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο Ραυτοπούλο Κώστα για το ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση και τους ιδιοκτήτες που ανταποκρίθηκαν για το κοινό όφελος του χωριού






Ανανεώθηκε πρόσφατα με την ψήφο των Δ.Σ.της πλειοψηφίας η θητεία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων.
  



ΚΙΑΤΟ 12- 1- 2022 
-Να επισημάνω τα στοιχεία της πρώτης θητείας.

-Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου λειτούργησε αποκλειστικά με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του επικεφαλής και συνολικά της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων.

-Ενσωματώθηκε στο σάπιο σύστημα του επικεφαλής της Δημοτικής αρχής υπηρετώντας το δόγμα της καθεστωτικής, έως φασιστικής συμπεριφοράς προς Δημοτικούς Συμβούλους.

-Ανέχθηκε, χωρίς καμία αντίδραση, υβριστικές συμπεριφορές του επικεφαλής της Δημοτικής αρχής προς Δημοτικούς Συμβούλους.

-Σιώπησε, χωρία καμία αντίδραση, σε απαξιωτικές συμπεριφορές στελεχών της Δημοτικής αρχής προς συναδέλφους τους Δημοτικούς Συμβούλους κατά την διάρκεια λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.


-Δεν λειτούργησε με ουδετερότητα ως συνδετικός κρίκος για τη συνοχή όλων των παρατάξεων και των Δημοτικών Συμβούλων, με μοναδικό σκοπό την προσφορά υπηρεσιών από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους προς τους πολίτες και τον Δήμο Σικυωνίων.

-Απαξίωσε πλήρως τον θεσμό του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, προσβάλλοντας έτσι τους εκπροσώπους των πολιτών και τις επιλογές των Δημοτικών Παρατάξεων.

-Καλό ταξίδι κ πρόεδρε στις αντιδημοκρατικές και καθεστωτικές διαδρομές.

Νικόλαος Ζαχαρόπουλος 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ»
ΠΡ.ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ





Η Απογραφή στον Δήμο Σικυωνίων συνεχίζεται για λίγες μέρες ακόμα:
ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2021
  



Σας ενημερώνουμε ότι η Απογραφή Πληθυσμού 2021 βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να ολοκληρώσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες και να απογραφούν στον τόπο κατοικίας τους.

Η προθεσμία λήγει οριστικά σε λίγες μόνο μέρες και η άρνηση απογραφής ή γενικά η μη απογραφή επισύρει κυρώσεις (σύμφωνα με τον νόμο 3832/10). Για οποιαδήποτε βοήθεια και πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2742360100 (εργάσιμες μέρες και ώρες) καθώς και στα τηλέφωνα των αντιδημάρχων Σικυωνίων:

• Τσολάκος Γιώργος: 6977 43 58 63 
• Μυττάς Γιάννης: 6974 70 38 38 
• Σαρχάνης Κωνσταντίνος 6937 67 08 40 
• Δομετίου Βασίλειος: 6944 50 80 24 
• Σώκος Δημήτρης: 6972 87 77 71 
• Θελερίτης Γεώργιος: 6944 68 32 42 
• Κουτρέτσης Σπύρος: 6938 64 37 22 

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ Γ. Γεννηματά 2, 
Κιάτο τηλ. 2742 360 100






ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ



Υποστήριξη στις ευάλωτες ομάδες με κατ’ οίκον εμβολιασμούς

  

Δωρεάν κατ’ οίκον εμβολιασμούς διενεργεί ο δήμος Βέλου-Βόχας σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Κιάτου. Συγκεκριμένα, μετά από συνεννόηση του Δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου, της υπεύθυνης κοινωνικής πολιτικής Μαρίας Καλλίρη με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Κιάτου κ. Χρυσικό από πλευράς δήμου διατέθηκε όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός για τη διενέργεια κατ’ οίκον εμβολιασμού.

Όχημα του δήμου Βέλου-Βόχας μεταφέρει ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ. Κιάτου, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει να επισκέπτεται δημότες που αδυνατούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα και πληρούν τα κριτήρια της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, διενεργώντας τους εμβολιασμούς στις οικίες τους.

Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 48 κατ΄οίκον εμβολιασμοί κατά της Covid-19 στην ευρύτερη περιοχή του δήμου ΒέλουΒόχας.

Τόσο ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος όσο και η πρόεδρος της «Ανέλιξης» και υπεύθυνη κοινωνικής πολιτικής Μαρία Καλλίρη, αντιμετώπισαν το θέμα με ιδιαίτερη ευαισθησία και ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των καιρών, δεδομένου ότι ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού αποτελεί, αν όχι το μόνο, σίγουρα το ισχυρότερο όπλο στην καταπολέμηση του κορωνοϊού και στον περιορισμό της πανδημίας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2742360333



ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ


Ψηφίζουν προϋπολογισμό & ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης για το 2022 στο Δήμο Νεμέας την προσεχή Παρασκευή

  


Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεμέας συζητούν την προσεχή Παρασκευή 21 Ιανουαρίου και ώρα 19:00, με φυσική παρουσία, αλλά και με τηλεδιάσκεψη (μέσω της εφαρμογής – υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης zoom σχετικό link https://us05web.zoom.us/j/6852947251…), δύο θέματα ημερήσια διάταξης: 

1. Περί: Ψήφισης και έγκρισης Προϋπολογισμού εσόδων- εξόδων Δήμου Νεμέας οικον. έτους 2022 

2. Περί: Ψήφισης και έγκρισης του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης ( ΟΠΔ) του Δήμου οικον. έτους 2022.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια