Header Ads

Περιφερειακά νέα Φ.1774

Επτά βασικά σημεία στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2022

  


Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2022 παρουσιάστηκε προχθές Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, στη συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Τουρισμού, στην Τρίπολη, υπό την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, παρουσία και του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Ακολούθησε διαβούλευση των μελών της επιτροπής επί του περιεχομένου του εν λόγω προγράμματος, το σύνολο των σχεδιαζόμενων δράσεων του οποίου ανέρχεται σε 1.955.000 ευρώ, ενώ παρέμβαση έκανε και ο περιφερειάρχης (την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ ).

Το φετινό πρόγραμμα χωρίζεται σε 7 δράσεις και αφορά, ειδικότερα, σε:

Εκθέσεις Τουρισμού και Αγροδιατροφής, φυσικές, ψηφιακές ή υβριδικές Διαφήμιση με ψηφιακά και παραδοσιακά μέσα Ενέργειες για την αναβάθμιση και διαχείριση των ψηφιακών καναλιών τουριστικής επικοινωνίας Εκδηλώσεις, διοργανώσεις, φεστιβάλ με έμφαση στη θεσμοθέτηση και υλοποίηση Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς Παραγωγή περιεχομένου προβολής (οπτικοακουστικό υλικό, φωτογραφίες, κείμενα και λοιπά επικοινωνιακά υλικά) Μελέτες για την (α) επικαιροποίηση της τουριστικής επικοινωνιακής ταυτότητας, (β) θεσμοθέτηση Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, (γ) ανάπτυξη των επιμέρους τουριστικών προϊόντων γαστρονομίας, οικοτουρισμού και τουρισμού υπαίθρου.

Δράσεις Δημοσίων Σχέσεων (Fam Trips, RoadShows και ημερίδες).

Στην εισήγησή της, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου τόνισε ότι απώτερος στόχος του φετινού προγράμματος είναι η ενίσχυση του Brand Awareness του προορισμού “Πελοπόννησος” και η εδραίωσή του ως αυθεντικού και βιώσιμου top of mind τουριστικού προορισμού, η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου μέσω της προβολής και προώθησης θεματικών μορφών τουρισμού, και η αύξηση της ικανοποίησης του επισκέπτη μέσω της ανάδειξης αυθεντικών, εξατομικευμένων εμπειριών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Παιδείας Αθηνά Κόρκα, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μαρινάκος, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής, η Βίβιαν Μανωλέσου ειδική γραμματέας της ομοσπονδίας επιχειρηματικών και τουριστικών Καταλυμάτων Πελοποννήσου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού Παναγιώτης Ιωάννου, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, Αργολίδας Παναγιώτης Ψυχογιός και Κορινθίας Παναγιώτης Λουζιώτης, η Παρασκευή Κεχρή μέλος των ξενοδοχείων μικρής κλίμακας του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης , ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-HELEXPO Αλέξανδρος Τσαξιρλής, ο ειδικός σύμβουλος της ΔΕΘ Παρασκευάς Παρασκευόπουλος και η περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου.






Νέους χωρικούς και θεματικούς αντιπεριφερειάρχες όρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας
  


Ανακοινώθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου οι νέοι χωρικοί και θεματικοί αντιπεριφερειάρχες τους οποίους όρισε με σχετικές αποφάσεις του ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Συγκεκριμένα, ως χωρικοί αντιπεριφερειάρχες ορίστηκαν, Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης και Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος.

ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ 

Θεματικοί αντιπεριφερειάρχες ορίστηκαν:

Θεόδωρος Βερούτης Υποδομών και Μεταφορών 
Αννα Καλογεροπούλου Τουρισμού και Πολιτισμού 
Ανδρέας Τσουκαλάς Περιβάλλοντος 
Στάθης Αναστασόπουλος Πρωτογενούς Τομέα 
Χάρης Βυτινιώτης Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων 
Αγγελος Χρονάς Υγείας 
Τάσος Γκιολής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης 
Χρήστος Λαμπρόπουλος Διοικητικού, Οικονομικού, Εκπαιδευτικών, Οργανωτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης Μεγαλόπολης / αναπληρωτής περιφερειάρχη για το 2022 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης όρισε ως πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Λαμπρόπουλο και μέλη της τους αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρο Βερούτη και Πρωτογενούς Τομέα Στάθη Αναστασόπουλο.

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Γιάννης Μπουντρούκας  Επιχειρηματικότητας
Γιάννης  Μαντζούνης Αθλητισμού





Τηλεδιάσκεψη για παροχή συνδρομής από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στον ΕΟΔΥ

  
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνδράμει με κάθε τρόπο, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, την προσπάθεια του ΕΟΔΥ απέναντι στην πανδημία της covid-19.

Αυτό αποφασίστηκε στην διάρκεια τηλεδιάσκεψης που έγινε την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, από την Δευτέρα 10 του μήνα, θα υπάρξει πολύτροπη υποστήριξη από την Περιφέρεια προς τις δομές του ΕΟΔΥ, ιδιαίτερα στα σημεία διενέργειας rapid test, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε μέσα.






Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα η σύμβαση για τις μελέτες δύο σημαντικών οδικών έργων στην Κορινθία

  


Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε στην Τρίπολη σήμερα, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, το συμφωνητικό για τις μελέτες που αφορούν, αφ’ ενός στην βελτίωση του δρόμου από την Αρχαία Φενεό έως το φράγμα στη λίμνη Δόξα και αφ’ ετέρου στην αναβάθμιση του δρόμου Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα.

Ο αρχικός προϋπολογισμός των εν λόγω μελετών είχε εκτιμηθεί σε 785.000 ευρώ και η τελική δαπάνη ανέρχεται τελικά σε 225.308 ευρώ.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης μετά την υπογραφή του συμφωνητικού, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσου Γκιολή, μπαίνουν πλέον στην διαδικασία υλοποίησης δύο εξαιρετικά σημαντικά για την περιοχή της Κορινθίας έργα.






Οι επετειακές εκδόσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε σχολεία, βιβλιοθήκες και σε συλλόγους

  


Στην έκδοση ιστορικών συγγραμμάτων, τα οποία φωτίζουν την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 προέβη η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από το εξαιρετικό αυτό γεγονός.

Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής περίπου 4.000 αντιτύπων των εκδόσεων “Χρονολόγιο της Επανάστασης του 1821” και “Δεσποτάτο του Μυστρά” σε σχολεία, βιβλιοθήκες, δήμους, συλλόγους, πνευματικούς φορείς κ.α. προγραμματίζεται η αποστολή 3.000 αντιτύπων από τις νέες εκδόσεις “Η Επανάσταση στην Πελοπόννησο με την πένα των πρωταγωνιστών”, «Η Ναυμαχία του Ναβαρίνου, η συλλογή του Αντώνη Τάντουλου” και “Αφιέρωμα σε Ηρωικές Μορφές του ’21”.

Παραλήπτες τους θα είναι, στο διάστημα που ακολουθεί, το σύνολο των δημοτικών σχολείων, των γυμνασίων και των λυκείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, βιβλιοθήκες, ενεργοί πατριωτικοί σύλλογοι, δήμοι, εκκλησιαστικά ιδρύματα, πρεσβείες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης κ.α.

Με την έκδοση και διάθεση των εν λόγω εκδόσεων, η Περιφέρεια Πελοποννήσου στοχεύει στην καλλίτερη γνώση της ιστορίας μας και την πνευματική ωφέλεια των μαθητών, των ερευνητών και όλου του αναγνωστικού κοινού, καθώς “ὄλβιος ὅστις τῆς ἱστορίας ἔσχε μάθησιν”.




Σύσκεψη στην Περιφέρεια για την προώθηση του μηνύματος της ανακύκλωσης

  


Υπηρεσιακή σύσκεψη συγκλήθηκε το μεσημέρι την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η διοργάνωση εκστρατείας, προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, για την ανακύκλωση, στο πλαίσιο της σταδιακής λειτουργίας της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Οπως συμφωνήθηκε στη σημερινή σύσκεψη, θα εκπονηθεί άμεσα μάστερ πλαν το οποίο θα υποδείξει τον τρόπο διάχυσης του μηνύματος της ανακύκλωσης, ώστε με βάση την εισήγηση που θα διαμορφωθεί να προχωρήσει σχετικός διαγωνισμός σύμφωνα με τον νόμο 4412/2016 που αφορά σε δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών.




Διεθνής έκθεση τεχνολογιών ενέργειας στο Τόκυο
  


Η διεθνής έκθεση τεχνολογιών ενέργειας World Smart Energy Week Japan θα λάβει χώρα στο Τόκυο το τριήμερο 16 με 18 Μαρτίου. Στην εν λόγω έκθεση υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω του EU – Japan Industrial Cooperation Center, καθώς σκοπός είναι η υποστήριξη των εν λόγω μμε προκειμένου να δραστηριοποιηθούν και να συνάψουν συνεργασίες με ιαπωνικές επιχειρήσεις στον κλάδο των τεχνολογιών που έχουν σχέση με την κλιματική αλλαγή και τη μείωση της χρήσης άνθρακα.

Στο πλαίσιο αυτό γνωστοποιείται ότι οι ενδιαφερόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον επικοινωνώντας με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στην ιαπωνική πρωτεύουσα, στο ecocom-tokyo@ mfa.gr






ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Προκλητική και εντελώς ανεύθυνη η συμπεριφορά του κ.Νίκα σε ό,τι αφορά την έξαρση της πανδημίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
  


Με την εκτόξευση των κρουσμάτων στην Πελοπόννησο και τη Λακωνία στο κόκκινο, ο κ.Νίκας με δήλωση αποφάσισε να μην πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα εγκαίνια στις 30 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00 της παράδοσης του έργου Νέα Είσοδος Σπάρτης (στην επέκταση της οδού Λυκούργου).

Η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» με δημόσια δήλωση των Περιφερειακών Συμβούλων της Π.Ε. Λακωνίας εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της για την αναβολή των εγκαινίων, ζητώντας παράλληλα την παράδοση στην κυκλοφορία της Νέας Εισόδου της Σπάρτης, χωρίς εγκαίνια, φιέστες και δηλώσεις.

Με έκπληξη είδαμε στις 21.56 το βράδυ, στις 29 Δεκεμβρίου ημέρα Τετάρτη την ανάρτηση του κ.Νίκα στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας, η οποία ανέφερε πως θα παραδοθεί ο δρόμος σε κυκλοφορία (χωρίς τελετή εγκαινίων) στις 30.12.2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 παρουσία του κ.Νίκα.

Τελικά η δημαγωγία, η επικοινωνία και η προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών σχετικά 
με το συγκεκριμένο έργο επικράτησε της πανδημίας.

Χθες λοιπόν στις 2.30 παρακολουθήσαμε μία παράσταση «Θεάτρου Σκιών» με πρωταγωνιστή τον κ.Νίκα για την παράδοση του δρόμου σε κυκλοφορία.

Ο κ.Νίκας αφού πρώτα είχε φροντίσει να ειδοποιήσει τα Μέσα Ενημέρωσης και είχε προσκαλέσει όλους όσους δεν είχαν καμία συμμετοχή στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, συνοδευμένος από τους γραμματείς του, τους συνεργάτες και τους φίλους του (ήταν όλοι μία ωραία ατμόσφαιρα), προέβη σε δηλώσεις λέγοντας ότι η σημερινή Περιφερειακή Αρχή ολοκλήρωσε κατά 90% το έργο, το οποίο μάλιστα κατά τον κ.Νίκα σχεδιάστηκε από τον πρώην Νομάρχη Λακωνίας κ.Φούρκα!

Η πολιτική απρέπεια, η αλαζονεία και το ψέμα του κ.Νίκα ξεπέρασε κάθε όριο.

Ο κ.Περιφερειάρχης εμπαίζει τους πολίτες της Σπάρτης οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι το συγκεκριμένο έργο ωρίμασε μελετητικά, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, δημοπρατήθηκε και υλοποιήθηκε σχεδόν στο σύνολο του από την Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη, όπως φυσικά και το έργο της Γέφυρας του Πόρου στην Περιφερειακή οδό Γερακίου.

Ο λαϊκισμός του κ.Νίκα και η έλλειψη πολιτικής τόλμης και παρρησίας τον οδήγησε στο σημείο να αναφερθεί στην πριν του 2010 εποχή(!) και να αγνοήσει εντελώς την περίοδο 2011-2019 που ήταν Περιφερειάρχης ο Πέτρος Τατούλης.

Η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη κατάφερε να ξεπεράσει τα μεγάλα εμπόδια που προσπάθησαν κάποιοι να βάλουν στην υλοποίηση του έργου και χρειάστηκε να παρθούν δι
καστικές αποφάσεις για την επίλυση τους. Η αποφασιστικότητα και η σθεναρή πολιτική βούληση του Πέτρου Τατούλη και των στελεχών της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής με τη συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Λακωνίας νίκησε τις προσπάθειες καθυστέρησης του έργου.

Δηλώσεις ευχαριστηρίων του νυν Δημάρχου Σπάρτης προς τον κ.Νίκα για το συγκεκριμένο έργο μας αναγκάζει να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να αναφέρουμε τη συμμετοχή και τη συμβολή του πρ. Δημάρχου Σπάρτης κ.Βαγγέλη Βαλιώτη και την απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου.

Για να αποδείξουμε το «Θέατρο Σκιών» που παίχτηκε στη συγκεκριμένη παράσταση (και να αντιπαραβάλλουμε τον Καραγκιόζη, τον Χατζηαβάτη και όλους τους αγαπητούς ήρωες), σας κοινοποιούμε απόσπασμα από βίντεο που αναρτήθηκε από το site Δημοτική Αγορά Λακωνίας σε ζωντανή μετάδοση προκειμένου οι πολίτες της Λακωνίας αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου να δουν και να αντιληφθούν την πολιτική ποιότητα των ανθρώπων που σήμερα εκπροσωπούν την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου και τη συμπεριφορά τους σε μία εξαιρετικά κρίσιμη υγειονομική, κοινωνική και οικονομική κρίση που πλήττει το σύνολο της κοινωνίας.

«Μπαγαπόντη» κ.Νίκα, όσες φωτογραφίες και εάν βγάλετε (ανφάς ή προφίλ) και όσες ψεύτικες δηλώσεις και εάν κάνετε, οι πολίτες της Σπάρτης και της Λακωνίας γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Νέα Είσοδος της Σπάρτης είναι έργο που φέρει μία και μοναδική υπογραφή και αυτή είναι του Πέτρου Τατούλη.





Έγινε η παράδοση-παραλαβή στην Αντιπεριφέρεια Κορινθίας – Ανέλαβε επίσημα η Αθηνά Κόρκα
  


Το πρωΐ της Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η επίσημη παράδοση και παραλαβή της Αντιπεριφέρειας Κορινθίας, μετά τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Την Αντιπεριφέρεια Κορινθίας παρέδωσε ο απερχόμενος Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής, στην νέα Αντιπεριφερειάρχη Αθηνά Κόρκα, η οποία ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντός της.

Το παρών στην παράδοση-παραλαβή έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χάρης Βυτινιώτης, ο Διευθύνων σύμβουλος της “Πελοπόννησος” Α.Ε. Σωτήρης Μουρίκης, ο Πρόεδρος Ενεργειακής Κοινότητας και Μέλος Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Χρ. Οικονόμου και η Ειδική Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Ιωάννα Κασίμη.

korinthosTV






Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαγράμμισης στο οδικό δίκτυο της περιοχής του Ισθμού
  


Ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι εργασίες διαγράμμισης στο οδικό δίκτυο της περιοχής του Ισθμού της Κορίνθου, που υλοποιεί η Π.Ε. Κορινθίας.

Τις εν λόγω εργασίες, που γίνονται στο πλαίσιο εργολαβίας προϋπολογισμού 660.000 ευρώ με αντικείμενο την σήμανση και την ασφάλεια του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας, επιθεώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής, συνοδευόμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Κορινθίας.







Άλλο ένα έργο από την Περιφέρεια
  


Πριν λίγες ημέρες, στην ιστορική γεώτρηση του Ζεμενού, που εξυπηρετεί πλέον ανάγκες άρδρευσης, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση νέου ηλεκτρικού πίνακα με inverter, προσφέροντας έτσι σημαντική εξοικονόμηση στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και ό,τι αυτό συνεπάγεται… Ας είναι το νέο έτος μια χρονιά που δεν θα λείψει κανένας άλλος, θα έχουμε όλοι υγεία και με όραμα και αντικειμενικότητα θα προσπαθούμε όλοι για την βελτίωση του τόπου μας!






  




Δεν υπάρχουν σχόλια