Header Ads

Οι Τούρκοι θέτουν θέμα πετρελαίου στην Θάσο Φ.1772

Που το πάνε οι Τούρκοι εν μέσω εσωτερικής κρίσης ; Θέτουν θέμα για το ελληνικό πετρέλαιο και χωρικά ύδατα στην Θάσο

  


Κρίση απίστευτου τουρκικού εθνικισμού κατά της Ελλάδος στην Τουρκία λόγω οικονομικής κρίσης και αδιεξόδων του καθεστώτος Ερντογάν Εν μέσω της ενεργειακής κρίσης και της συνεχιζόμενης πτώσης της τουρκικής λίρας, η Άγκυρα στοχεύει το πετρέλαιο γύρω από το ελληνικό νησί της Θάσου, θέτοντας έτσι σοβαρό ζήτημα κατά της χώρας μας.

Σύμφωνα με την εφημερίδας Sözcü, “σε μια εποχή που η τιμή του πετρελαίου εκτινάσσεται στα ύψη, η Ελλάδα παράγει 4.000 βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα από το νησί της Θάσου, τα χωρικά ύδατα του οποίου προφανώς ανήκουν στην Τουρκία.

Η Ελλάδα παράγει 4.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα από τη Θάσο, αν και η Τουρκία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα χωρικά ύδατα. Η Ελλάδα εξάγει και χρησιμοποιεί αυτό το πετρέλαιο, χωρίς κανένα εμπόδιο.

Ωστόσο, στο παρελθόν, «το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, είχε εκδώσει προειδοποιήσεις με αποτέλεσμα η Ελλάδα να σταματήσει τις γεωτρήσεις πετρελαίου.

Εκεί στην Θάσο, υπάρχουν 111 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, τα οποία ανήκουν στην Τουρκία, καθώς η Ελλάδα και το Ισραήλ τα τελευταία χρόνια τα εκμεταλλεύονται «κλέβοντας» 10 εκατομμύρια βαρέλια από τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια