Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Μαριλένας Σούκουλη - Βιλιάλη Φ.1771

Της πρώην Βουλευτή Ν.Δ. Μαριλένας Σούκουλη - Βιλιάλη

Δηλώσεις της Μαριλένας Σούκουλη 
Γιατί διατηρώ πολιτικό γραφείο στην Κόρινθο;

  


Θα ήθελα να απαντήσω σήμερα δημόσια σε ένα μόνιμο ερώτημα που δέχομαι από την αρχή και της βουλευτικής μου θητείας και το οποίο θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό για την σχέση μου με τους πολίτες. Πολλοί φίλοι και συμπολίτες μου διερωτώνται γιατί αποφάσισα να έχω πολιτικό γραφείο στην Κόρινθο ιδιαίτερα όταν κάνεις άλλος δεν το πράττει. Γνώριζα και γνωρίζω από την αρχή της θητείας μου ότι οι εποχές που ένας ή μια πολιτικός μπορεί να απαντήσει θετικά σε όλα τα αιτήματα των πολιτών έχει παρέλθει, και καλώς, οριστικά. Γνώριζα και γνωρίζω ότι παρά τις όποιες προσπάθειες μου για την επίλυση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων του Τόπου μας, πολλοί συμπολίτες μου ίσως και να απογοητευτούν από την κατάληξη των αιτημάτων τους. Γνώριζα και γνωρίζω ότι η τακτική καλύτερα να μην σε βρίσκουν ώστε ‘’να μην τους ευχαριστήσεις αλλά ούτε και να τους δυσαρεστήσεις’’ είναι για ορισμένους η πιο ασφαλής πολιτική τακτική .

Όμως κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσα να το πράξω ποτέ διότι σε αυτήν περίπτωση θα διακινδύνευα κάτι πολύ πιο σημαντικό για εμένα και την φιλοσοφία της πολιτικής μου δράσης. Πως μπορείς να μιλάς για την ανεργία όταν δεν έχεις εμπειρική ενσυναίσθηση τι σημαίνει να βρίσκεται κάποιος σε αυτήν την θέση? Πως μπορείς να κατανοήσεις την θέση κάποιου που περιμένει την σύνταξη του και αυτή αργεί χαρακτηριστικά ενώ οι υποχρεώσεις τρέχουν? Πως μπορείς να κατανοήσεις την τερατώδη γραφειοκρατία που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα? Έχω και θα έχω πολιτικό γραφείο στην Κόρινθο ώστε η καταγραφή και η επίλυση των προβλημάτων να μην είναι μια διεκπαιρεωτική πολιτική διαδικασία χωρίς βιωματική κατανόηση. Έχω και θα έχω πολιτικό γραφείο στην Κόρινθο γιατί η σωστή ενημέρωση των πολιτών για τις λύσεις που μπορεί να υπάρχουν αποτελεί θεσμική μου υποχρέωση και κυρίαρχη πολιτική μου επιλογή.

Κάθε πολιτικός οφείλει να μην λυγίζει μπροστά στο πολιτικό κόστος της δράσης του όταν πρόκειται να υπηρετήσει καλύτερα το συλλογικό συμφέρον.

Θα συνεχίσω να ακούω τα προβλήματα των πολιτών , θα συνεχίσω να δίνω συλλογικές απαντήσεις που βοηθούν το σύνολο . Δεν πρόκειται να φοβηθώ ακόμα και την στοχοποίηση του γραφείου μου από ακραίες συμπεριφορές. Έτσι αντιλαμβανόμουν και έτσι αντιλαμβάνομαι την πολιτική αποστολή μου αλλά και την εντολή που μου δίνουν οι άνθρωποι της Κορινθίας μας. Να είμαι Παρούσα για όλους τους πολίτες ώστε να καταφέρνουμε να βρίσκουμε από κοινού αποτελεσματικές λύσεις. Να ακούω, να μαθαίνω αλλά και να συναισθάνομαι τις αγωνίες των συμπολιτών μου.

Να αγωνίζομαι.

Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη 
Σύμβουλος Πρωθυπουργού σε θέματα χωροταξίας





Η Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Μαριλένα Σούκουλη - Βιλιάλη αναφέρεται στο Ολοκαυτώμα των Καλαβρύτων

  


78 χρόνια πέρασαν, σαν σήμερα, από την φοβερή τραγωδία που προκάλεσαν τα ναζιστικά στρατεύματα στους κατοίκους των Καλαβρύτων. Η ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, ενός από τα στυγερότερα εγκλήματα του φασισμού που γνώρισε η ανθρωπότητα, μας υπενθυμίζει τις αξίες της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των λαών αλλά και τον συνεχή αγώνα για Δημοκρατία και Ελευθερία



Δεν υπάρχουν σχόλια