Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1770

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Ο Δήμος Κορινθίων υλοποιεί δράσεις του ΕΠ Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής
  


Ο Δήμος Κορινθίων ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Κορινθίας υλοποιεί δράσεις του ΕΠ Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/Fead) στα πλαίσια των Αποκεντρωμένων προμηθειών, καλεί Τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν επιλέξει να είναι και ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/ Fead), να προσέλθουν για την παραλαβή προϊόντων: Κρέας Βόειο, Κρέας Χοιρινό, Κοτόπουλο Νωπό , Ελαιόλαδο, Φασόλια, Λάχανο , Φακές , Ζάχαρη , Τυρί Φέτα , Ζυμαρικά, Ελαφρά Συμπυκνωμένος Χυμός Τομάτας , Γάλα Εβαπορέ , Σκόνη Πλυντηρίου ρούχων , Υγρό πιάτων , Οδοντόκρεμες , Οδοντόβουρτσες , Μωρομάντηλα , Γάλα 2ης βρεφικής ηλικίας , Κρέμα δημητριακών ,Βρεφικές πάνες , Σχολικές Τσάντες .

Ο χρόνος και τόπος διανομής ειδών TΕΒΑ μηνός Δεκεμβρίου διαμορφώνονται ως κάτωθι:

Δευτέρα 6/12/2021,Τρίτη 7/12/2021,Τετάρτη 8/12/2021 Δήμος Κορινθιών–Δήμος Νεμέας-Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης .

Τετάρτη 8/12/2021& Πέμπτη 9/12/2021 Δήμος Σικυωνίων.

Πέμπτη 9/12/2021,Παρασκευή 10/12/2021,Δευτέρα 13/12/2021 Δήμος Λουτρακίου.

Παρασκευή 10/12/2021,Δευτέρα 13/12/2021 Δήμος Βέλου -Βόχας.

Τρίτη 14/12/2021 Ανέλιξη ΝΠΔΔ Δήμου Βέλου-Βόχας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ωφελούμενοι μπορούν να απευθύνονται στα αντίστοιχα σημεία διανομής των Δήμων /φορέων της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Κορινθίας .






Precius και «Που πήγε η Ελένη» για την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση κατά της βίας των γυναικών
  


ΕΛΛΗΝΙΚΗ Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α
Κόρινθος, 06-12-2021
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ 

Precius και «Που πήγε η Ελένη» για την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση κατά της βίας των γυναικών

«ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ » 

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ήδη ξεκίνησε τις 16 ημέρες ακτιβισμού κατά της βίας των κοριτσιών και των γυναικών. Είναι μια εκστρατεία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Ξεκινά στις 25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και διαρκεί έως τις 10 Δεκεμβρίου, Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υποδεικνύοντας ότι η βία κατά των γυναικών είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως.

Η εκστρατεία δημιουργήθηκε από ακτιβιστές/στριες στην εναρκτήρια διοργάνωση Women’s Global Leadership Institute το 1991 και φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια!

Στο πλαίσιο του παγκόσμιου θέματος που ορίστηκε από την εκστρατεία UNiTE του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ: “Orange the World: End Violence against Women Now!” («Πορτοκαλί στον κόσμο: Τέλος στη βία κατά των γυναικών τώρα!») πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και δράσεις σε όλη την χώρα και τον κόσμο.

Σχεδόν 1 στις 3 γυναίκες έχουν κακοποιηθεί στη ζωή τους. Σε περιόδους κρίσεων, οι αριθμοί αυξάνονται, όπως φαίνεται κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19 και των πρόσφατων ανθρωπιστικών κρίσεων, των συγκρούσεων και των κλιματικών καταστροφών.

Μια νέα έκθεση του UN Women, βασισμένη σε δεδομένα από 13 χώρες μετά την πανδημία, δείχνει ότι 2 στις 3 γυναίκες ανέφεραν ότι οι ίδιες ή μια γυναίκα που γνωρίζουν βίωσαν κάποια μορφή βίας και είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν επισιτιστική ανασφάλεια. Μόνο 1 στις 10 γυναίκες είπε ότι τα θύματα θα πήγαιναν στην αστυνομία για βοήθεια.

Μέσα στο πλαίσιο αυτής της ευρύτερης προσπάθειας που απαιτείται από όλους/-ες για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων εις βάρος των γυναικών εντάσσεται και η λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας Δήμου Κορινθίων.

Με αφορμή την 25η Νοέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών ο Δήμος Κορινθίων και το Κέντρο προσκαλούν τους φορείς και το κοινό στις δράσεις ενημέρωσηςευαισθητοποίησης:

Στην προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Precious», («Μονάκριβη») στον κινηματογράφο «ΦΛΟΙΣΒΟΣ CINEPLEX (πρώην Λαϊς)», την Τετάρτη 08 Δεκεμβρίου στις 19.00 Στον Θεατρικό Μονόλογο «Μα που πήγε η Ελένη» της Χρύσας Ποζίδου (κείμενο-ερμηνεία της ίδιας, συνσκηνοθεσία Μαρίνα Μαυρογένη,) στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, την Πέμπτη 09 Δεκεμβρίου στις 19.00 Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν!

(Θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ) Το Κέντρο το οποίο αποτελεί μέρος του δικτύου υποστηρικτικών δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της ΓΓΔΟΠΙΦ απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν υποστεί/υφίστανται βία σε όλες τις μορφές ή/και πολλαπλές διακρίσεις (π.χ. μετανάστριες, πρόσφυγες, μονογονείς, ΑμΕΑ, άνεργες κ.λπ.) παρέχοντας δωρεάν ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση, ψυχοκοινωνική στήριξη (με την οπτική του φύλου), εργασιακή συμβουλευτική, νομική συμβουλευτική/πληροφόρηση για τα δικαιώματα των γυναικών, συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και παραπομπή των γυναικών σε ξενώνες, κ.ά., οι οποίες καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής διαδικασίας.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο: Εθνικής Ανεξαρτησίας 58 -Ισόγειο (Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8πμ-4μμ) Τηλ.:27410 74670 / E-mail: skgyndk@otenet.gr







Συνεχίζουµε µε τα παιδιά...για ένα καλύτερο περιβάλλον!
  


Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου συνεχίστηκαν οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών των σχολικών μονάδων της A΄Βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κορινθίων, δράσεις οι οποίες ξεκίνησαν στις 24 Νοεμβρίου.

Την ευθύνη της ενημέρωσης και της παρουσίασης θεμάτων που αφορούν μεταξύ άλλων την ανακύκλωση συσκευασιών την κομποστοποίηση, την κλιματική αλλαγή, την χρήση ΑΠΕ, έχει ο Μηχανικός Περιβάλλοντος και ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου κ.Ανδρέας Πανούσης ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά «Με απόλυτη χαρά και τιμή συμμετέχω στην υλοποίηση της δράσης ενημέρωσης. Εύχομαι αυτές οι γνώσεις να αποτελέσουν εργαλεία στους τωρινούς μικρούς μαθητές, αυριανούς υπεύθυνους πολίτες».

Και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο μοιράστηκαν τσάντες πολλαπλών χρήσεων.

Οι δράσεις συνεχίζονται την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 στο 10 Δημοτικό Σχολείο την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 στο 1ο Δημοτικό Κορίνθου και την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 στο 6ο Δημοτικό Κορίνθου






Με μουσικές από τη φιλαρμονική του Δήμου Κορινθίων έγινε το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στα Αθίκια

  


Με μουσικές από τη φιλαρμονική του Δήμου Κορινθίων έγινε το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στα Αθίκια.

korinthosTV






ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ




26 εκατομμύρια ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου
  


Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων πέτυχε την εξασφάλιση χρηματοδότησης για το έργο υποδομής ζωτικής σημασίας «Έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας Ευρύτερης Περιοχής Λουτρακίου» που περιλαμβάνει τη διευθέτηση των ρεμάτων Πραθίου, Κατουνίστρας και Καρέλη και κάποιες πρόσθετες εργασίες εντός αυτών για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών προβλημάτων, που παρουσιάστηκαν.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 25.772.360,00 ευρώ (με ΦΠΑ) και συγχρηματοδοτείται από την ΕΤΕπ (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων), τη CEB (Κεντρική Αναπτυξιακή Τράπεζα) και το ΕΣΠΑ.

Αναφερόμενος στη θετική εξέλιξη του έργου, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Αλκ.

Γκιώνης, δηλώνει: «Εξασφαλίζουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την κατασκευή έργων που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών, ενώ αναβαθμίζουν αισθητά τις υποδομές του Δήμου μας.

Η υλοποίηση του έργου είναι ιδιαίτερα επείγουσα και απολύτως αναγκαία για την προστασία των οικισμών και των οδικών αξόνων, για την αναβάθμιση και την ασφάλεια της περιοχής από φαινόμενα πλημμυρογέννεσης.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκο Ταγαρά, για την αμέριστη και αδιάκοπη στήριξή του στην υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής που έχει ανάγκη ο Δήμος μας».






Πρόγραμμα Διανομής αγαθών για τους Δικαιούχους του ΤΕΒΑ/Fead

  


Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Κορινθίας υλοποιώντας δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/Fead) στα πλαίσια των Αποκεντρωμένων προμηθειών, καλεί Τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν επιλέξει να είναι και ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/ Fead), να προσέλθουν για την παραλαβή προϊόντων: Κρέας Βόειο, Κρέας Χοιρινό, Κρέας Πουλερικών, Ελαιόλαδο, Φασόλια, Φακές, Ζάχαρη, Τυρί Φέτα, Ζυμαρικά, Ελαφρά Συμπυκνωμένος Χυμός Τομάτας, Γάλα Εβαπορέ, Υγρό πιάτων, Καθαριστικό γενικής χρήσης, Οδοντόκρεμες, Οδοντόβουρτσες, Σαμπουάν, Βρεφικές πάνες, Σχολικές Τσάντες, Μωρομάντηλα, Παρασκεύασμα για βρέφη 2ης ηλικίας, Κρέμα δημητριακών.

Ο χρόνος και τόπος διανομής ειδών TΕΒΑ μηνός Δεκεμβρίου διαμορφώνονται ως κάτωθι:

Πέμπτη 09/12/2021 και ώρες 8.00 έως 13.30, στο Λουτράκι (Υψηλάντου και Μπολέτη, ΚΑΠΗ Λουτρακίου), Π α ρ α σ κ ε υ ή 10/12/2021 και ώρες 8.15 έως 12.00, στους Αγίους Θεοδώρους (στον χώρο του Πολυδύναμου Ιατρείου Αγίων Θεοδώρων), Π α ρ α σ κ ε υ ή 10/12/2021 και ώρες 13.00 έως 14.00, στα Ίσθμια (Δημοτικό Κατάστημα Ισθμίας), Δευτέρα 13/12/2021 και ώρες 8.00 έως 12.00, στο Λουτράκι (Υψηλάντου και Μπολέτη, ΚΑΠΗ Λουτρακίου).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ωφελούμενοι μπορούν να απευθύνονται στα αντίστοιχα σημεία διανομής των Δήμων/ φορέων της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε.Κορινθίας.

Γραφείο Τύπου






ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ






ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

  


¨Ολοκληρώσαμε τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις στα ορεινά χωριά του Δήμου και πιο συγκεκριμένα στα Μεσαία και Άνω Τρίκαλα, το Σαραντάπηχο, τη Μάννα και την Καρυά





ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ




Στον Φενεό χτύπησε για άλλη µια φορά, η “καρδιά” της προληπτικής ιατρικής

  


Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύµατος «Σταύρος Νιάρχος» βρέθηκαν στον Φενεό και συγκεκριµένα στη Μοσιά, για δεύτερη φορά µετά τον Νοέµβριο του 2019, το τετραήµερο 26 έως 29 Νοεµβρίου 2021 παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθµιας υγείας στους κατοίκους της περιοχής.

Δώδεκα ειδικότητες γιατρών, ήταν στη διάθεση του κοινού για όλες τις µέρες από νωρίς το πρωί έως και το απόγευµα. Στη διάρκεια της επίσκεψης εξετάστηκαν 247 άτοµα, πραγµατοποιήθηκαν 601 ραντεβού και 449 ιατρικές εξετάσεις.

Δηλώσεις του δηµάρχου Σικυωνίων:

Ο δήµαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταµατόπουλος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να παραβρεθεί και ο ίδιος στη Μοσιά τις µέρες που λειτούργησαν οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες, ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την ευγενική χορηγία του και δήλωσε µεταξύ άλλων, απολύτως ικανοποιηµένος τόσο από την προσέλευση του κόσµου και το επίπεδο των παρεχόµενων ιατρικών υπηρεσιών, όσο και από την αξιοποίηση του ανακαινισµένου παλαιού Δηµοτικού Σχολείου Μοσιάς.

«Είµαι ιδιαίτερα ικανοποιηµένος», τόνισε, «διότι για δεύτερη φορά µετά τον Νοέµβριο του 2019 οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύµατος “Σταύρος Νιάρχος” επισκέφτηκαν την περιοχή µας και παρείχαν δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθµιας υγείας στους κατοίκους. Το έργο τους, όπως έχω τονίσει και στο παρελθόν», σηµείωσε «είναι αξιοθαύµαστο και αξιέπαινο, αφού µε τη δράση τους παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθµιας υγείας σε πολλά αποµακρυσµένα και αποµονωµένα σημεία της πατρίδας µας, νησιά άγονης γραµµής και ορεινές περιοχές. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τόσο το “Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” για την ευγενική χορηγία του, όσο και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των Κιν.Ιατρικών Μονάδων, για την παρουσία τους και την παροχή των υπηρεσιών στους κατοίκους της περιοχής μας».

Ο δήµαρχος Σικυωνίων δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αξιοποίηση των ακινήτων του δήµου, όπως το παλιό Δηµοτικό Σχολείο Μοσιάς και νυν Πολιτιστικό Κέντρο, το οποίο στέγασε τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες το τετραήµερο που βρέθηκαν στον Φενεό.

«Είναι δικαίωση για µας», τόνισε «κτήρια τα οποία αποτελούν µέρος της ακίνητης περιουσίας του δήµου µας, αλλά και στοιχεία της ιστορίας του, µε τις εργασίες ανακαίνισής τους που πραγµατοποιήσαµε να επαναλειτουργούν και γίνονται χρήσιµα στην τοπική κοινωνία µε πολλούς τρόπους.

Όπως εδώ το παλαιό Δηµοτικό Σχολείο Μοσιάς που ανακαινίστηκε και αποδόθηκε και πάλι στην κοινωνία του Φενεού εξυπηρετώντας πολλαπλές ανάγκες».






Ολοκληρώνεται το ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΛΛΙΑΝΩΝ με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια

  


Η μελέτη εκπονήθηκε από τον πρώην Δήμο Στυμφαλίας επι δημαρχίας κ. Λεγγα... το κτίριο παραχωρήθηκε δωρεαν στον Δήμο από τον Συνεταιρισμό επί προεδρίας κ.Σελέκου Γεωργίου, ενώ συμαντικη ήταν η συμβολή για την ωρίμανση του έργου του Αντιδημάρχου κ.Καρακούση Βαγγέλη και του προέδρου κ.Σελέκου Κωνσταντίνου...

Συγχαρητήρια σε όλους για ένα έργο το οποίο θα λύσει πολλά προβλήματα πρωτοβάθμιας υγείας στη ΔΕ Στυμφαλίας και όχι μόνον.






Δωρεάν Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στο Κιάτο
  


Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό Κορίνθου και το Δήμο Σικυωνίων θα διεξάγουν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, την Tρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021, στο Κιάτο. Ειδικότερα, οι Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΘΕΑΤΡΟΥ και θα διενεργούν rapid test από 09:30 έως 13:30. (Είσοδος από οδό Π. Παπαληγούρα). Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους απαραιτήτως το ΑΜΚΑ.





Το ΝΠΔΔ «Η Μηκώνη» σας προσκαλεί στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Σικυωνίων
  



Ελάτε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, στην Πόλη του Κιάτου και στα χωριά του Δήμου μας. Η Χριστουγεννιάτικη μαγεία επιστρέφει στην καρδιά της πόλης από την Παρασκευή 10/12/2021 έως και την Τετάρτη 05/01/2022 στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο.

Η εκδηλώσεις ξεκινούν στις 10 Δεκεμβρίου με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου και με συναυλία από την Φιλαρμονική του Δήμου. Οι πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής θα κεράσουν γλυκά και ζαχαρωτά τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους.

Παράλληλα εκδηλώσεις και δραστηριότητες θα φέρουν τα παιδιά και τους μεγάλους κοντά στο νόημα των Χριστουγέννων. Σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν από τις 10-12-2021 έως και τις 02-01-2022 Θεατρικές παραστάσεις, Αφηγήσεις Παραμυθιών, Κινηματογράφος, Κουκλοθέατρο, Γράμματα στον Αη Βασίλη και καλλιτεχνικά Εργαστήρια.

Το Χριστουγεννιάτικο πάρκο στην Πλατεία Ελευθερίας θα μας μεταφέρει σε ένα γιορτινό σκηνικό με Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με λιχουδιές, στο σπίτι του Αη Βασίλη με το έλκηθρο του, μια μεγάλη πανοραμική ρόδα και ένα carousel – αρκούδο, όπου θα περιμένουν καθημερινά τα μικρά και μεγάλα παιδιά για διασκέδαση!

Το Χριστουγεννιάτικο τρενάκι θα κάνει βόλτες τους μικρούς μας φίλους στον πεζόδρομο της Κλεισθένους!

Το μουσικό σύνολο Sikyon Brass and Ensamble θα παίζει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στους δρόμους της πόλης και θα ακούσουμε τα κάλαντα από την Φιλαρμονική του Δήμου και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τις χορωδίες Πολιτιστικών Συλλόγων.

Στις 26 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι το Έλκηθρο του Αη Βασίλη μεταφέρετε στην Λίμνη Δόξα στο Φενεό και επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις στους μικρούς φίλους. Το βράδυ της ίδιας μέρας καταλήγει στην Πλατεία της Γκούρας και με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου θα τραγουδήσει Παραδοσιακά Κάλαντα απ’ όλο τον κόσμο και θα συμμετέχει στους «Γουρονοκαύγαδες» με δωρεών εδέσματα και άφθονο κρασί για όλους.

Το Ν.Π.Δ.Δ. Η ΜΗΚΩΝΗ του Δήμου Σικυωνίων, ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου και όλες οι επιχειρήσεις της περιοχής, σας προσκαλούν να γιορτάσουμε όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, να νοιώσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων και να ανταλλάξουμε τις πιο θερμές ευχές για τον καινούριο χρόνο!

Για την συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια, για όλη την εορταστική περίοδο, θα προμηθευτείτε το εορταστικό βραχιολάκι αξίας 5€ , από το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Πλατεία Ελευθερίας στο Κιάτο.






Δήμος Σικυωνίων: 630 νοικοκυριά θα ενισχυθούν με δωρεάν προϊόντα από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

  


Προ των πυλών βρίσκεται η τέταρτη, για το 2021, διανομή βασικών προϊόντων ΤΕΒΑ από το Δήμο Σικυωνίων που αφορά στην ενίσχυση 630 νοικοκυριών. Η διανομή έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα στο Κιάτο την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021, στο τέρμα της οδού Κανελλοπούλου, και αφορά σε όσους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ) έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ.

Αυτό σημαίνει ότι και αυτή τη φορά σχεδόν 1300 συμπολίτες μας θα υποστηριχθούν με 17 διαφορετικά προϊόντα βασικής διατροφής και προσωπικής υγιεινής, μέσω του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (FEAD/TEBA)».

Αναλυτικά τα προϊόντα τα οποία θα διανεμηθούν είναι: κρέας (βόειο, χοιρινό και κοτόπουλο), ελαιόλαδο, όσπρια (φασόλια), λάχανο, ζάχαρη, τυρί φέτα, ζυμαρικά, χυμός τομάτας, γάλα εβαπορέ, είδη βρεφικής διατροφής και φροντίδας, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριστικά.

Οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν ατομικά με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο για την ημερομηνία και την ακριβή ώρα διανομής.

Η ειδοποίηση είναι προσωπική και ισχύει μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα ώρα και σημείο διανομής.

Οι δικαιούχοι που θα λάβουν ειδοποίηση χρειάζεται να έχουν μαζί τους:

α) αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και β) την αίτηση ένταξής τους στο πρόγραμμα «ΚΕΑ» Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος αδυνατεί να προσέλθει την ημέρα διανομής, τα τρόφιμα μπορεί να παραλάβει μέλος της οικογένειας του, με την αίτησή του και την ταυτότητα του. Σε διαφορετική περίπτωση (άλλο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο), απαιτείται εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής του ωφελούμενου.

Προς αποφυγή συνωστισμού για αποφυγή μετάδοσης οποιασδήποτε αναπνευστικής λοίμωξης, οι δικαιούχοι παρακαλούνται:

• Να τηρούν αυστηρά τις ώρες προσέλευσης που αναφέρονται στο γραπτό μήνυμα (sms) που έχουν λάβει ατομικά στο κινητό τους τηλέφωνο.

• Να φορούν υποχρεωτικά μάσκα (αν είναι δυνατόν διπλή).

• Να κρατούν τις αποστάσεις στην ειδική σήμανση στους χώρους αναμονής και παραλαβής κατά τη διάρκεια της διανομής.

Να εφαρμόζουν γενικότερα, ΟΛΑ τα μέτρα που αφορούν στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, τηλ.: 27423 60125 (κα Τρίγκα) και 27423 60117 (κα Γκαβάγια).






ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ




Προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία

  


Σε εξέλιξη βρίσκεται η β΄ φάση του σημαντικού προληπτικού ελέγχου για τον έλεγχο των σχολικών κτηρίων και την ασφάλεια των μαθητών Τη δεύτερη φάση του προσεισμικού ελέγχου σε σχολικά κτήρια πραγματοποιούν οι Τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Βέλου-Βόχας σε συνεργασία με ομάδα έμπειρων Διπλωματούχων Πολιτικών Μηχανικών και τη χρήση σύγχρονου εξοπλισμού για τη πραγματοποίηση ελέγχων με μη καταστροφικές μεθόδους.

Το έργο, που έχει ξεκινήσει από τις 10 Νοεμβρίου, έχει χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αποτελεί ένα εγχείρημα υψηλής σπουδαιότητας για την ασφάλεια των μαθητών, δεδομένου ότι ο δήμος βρίσκεται σε μία εξαιρετικά σεισμογενή περιοχή.

Οι έλεγχοι στα εννέα σχολικά κτήρια ολοκληρώθηκαν με τελευταίο σταθμό το Γυμνάσιο-Λύκειο Βραχατίου από όπου και οι σχετικές φωτογραφίες.

Αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί και το υπολογιστικό τμήμα, το οποίο θα προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα και θα αποτελέσει το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα προγραμματιστεί η υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων όπου χρειαστεί.

Η πρόληψη στην περίπτωση των σεισμικών φαινομένων αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη οδό για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, παιδιών και ενηλίκων και σε αυτό το πλαίσιο ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος έχει διαχρονικά επιδείξει μεγάλη ευαισθησία.

Γι’ αυτό εξάλλου, είχε φροντίσει με πόρους από το ταμείο του δήμου, να ολοκληρώσει την πρώτη φάση προσεισμικού ελέγχου στα σχολικά κτήρια, ώστε η χρηματοδότηση που πέτυχε στη συνέχεια από το «Αντώνης Τρίτσης» να του δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσει ένα βήμα περισσότερο και να ολοκληρώσει το κρίσιμο αυτό έργο.

Η προληπτική και ουσιαστική αυτή δράση αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του Δήμου αλλά και του δημάρχου Βέλου-Βόχας στο ευαίσθητο και κρίσιμο θέμα της προστασίας και ασφάλειας, κυρίως, των παιδιών.





  
  





Δεν υπάρχουν σχόλια