Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1770

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Η Συνάντηση Πούτιν – Μητσοτάκη στη Μόσχα…



Το Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά και οι επενδύσεις, πώς αποτιμάται η συνάντηση Μητσοτάκη - Πούτιν, που έγινε χθες στη Μόσχα, πως διατηρήθηκαν οι ισορροπίες παρά τη δυσπιστία, ανάλυσε ο διεθνολόγος κ. Κωνσταντίνος Φίλης... Ως σημαντική, παρά τις συνθήκες δυσπιστίας που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ Αθήνας και Μόσχας, χαρακτήρισε ο Αναπληρωτής καθηγητής του Αμερικανικού κολεγίου και αναλυτής διεθνών θεμάτων του Ant1 Κωνσταντίνος Φίλης, τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σότσι, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση για την Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να διαμηνύει προς την Τουρκία πως βάση για την επίλυση των διαφορών είναι μόνο το διεθνές δίκαιο και τον Ρώσο πρόεδρο να παίρνει μεν καθαρή θέση στο Κυπριακό απορρίπτοντας την τουρκική πρόταση για δύο κράτη στην Κύπρο, εντούτοις δε να κρατά αποστάσεις για τα ελληνοτουρκικά.

Όπως είπε ο κ. Φίλης στο Newsbomb.gr, «ο Πούτιν ξέρει ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει Τουρκία. Δεν θα γίνει ποτέ μια χώρα που διασπά τη συνοχή του ΝΑΤΟ ή θα προκαλεί ρήγματα στην Ε.Ε. για χάρη της Ρωσίας. Οπότε τα δύο σημεία που μπορεί να βρεθεί θετικό πρόσημο είναι αυτά του τουρισμού και των επενδύσεων», σημείωσε ο κ. Φίλης.

«Στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου και των σχέσεων με την Τουρκία ο Πούτιν κράτησε αποστάσεις», υποστήριξε ο Αναπληρωτής καθηγητής του Κολεγίου Αθηνών, προσθέτοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος πρόταξε τον διάλογο και αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το ζήτημα του Δικαίου της Θάλασσας, γεγονός που επιβεβαιώνει πως οι σχέσεις του με τον Ερντογάν παραμένουν σε πολύ καλό επίπεδο».

Πολύ σωστές οι απόψεις του κ. Κωνσταντίνου Φίλη, αν λάβουμε υπόψη μας ότι η Ελλάδα έχει μεν φιλικούς, τρόπον τινά, δεσμούς με τη Ρωσία, αλλά δεν παύει να έχει ταχτεί στην απέναντι πλευρά από τη Ρωσία και τα ενδιαφέροντα του ισχυρού άνδρα Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως κι αυτός πολύ σωστά ζήτησε αυτή τη συνάντηση, που του παραχώρησε ο Ηγέτης της Σοβιετίας εν μέσω πολλαπλών αναταραχών, ακήρυκτων πολέμων μεταξύ κρατών και μιας Τουρκίας του Ερντογάν, που τα θέλει όλα δικά του. Η Ελληνική διπλωματία βρίσκεται σε καλό, στον καλύτερο δρόμο όλων των εποχών!..

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια