Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ - ΒΙΛΙΑΛΗ Φ.1769

Της πρώην Βουλευτή Ν.Δ. Μαριλένας Σούκουλη - Βιλιάλη

Σπάμε την Σιωπή και αναλαμβάνουμε Δράση.

  


Συμμετείχα σε διαδικτυακό σεμινάριο για θέματα ψυχικής υγείας αναφορικά με γυναίκες θύματα βίας που διοργάνωσε η ΑΜΚΕ Προμηθέας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας. Τώρα είναι η Ώρα να αναλάβουμε δράση ώστε να χτυπήσουμε αποφασιστικά αυτό το αποτρόπαιο κοινωνικό ζήτημα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ευχολόγια. Απαιτούνται αποτελεσματικές πράξεις. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ένα συνεκτικό πλαίσιο δράσης για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Ενεργοποιήσαμε, ήδη, εδώ και δύο χρόνια 73 Ειδικές Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Πολυάριθμοι αστυνομικοί εκπαιδεύτηκαν ειδικά για την ορθή διαχείριση τέτοιων περιστατικών ενώ εγκαινιάζετε ένα από τα έξι πιλοτικά τμήματα διαχείρισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας στον Άλιμο.

Διασφαλίζουμε, σε συνεχή και σε 24ωρη βάση, πρόσβαση των θυμάτων στην εθνικής εμβέλειας Γραμμή SOS 15900, προκειμένου να ζητούν βοήθεια και να έχουν άμεση πληροφόρηση και οδηγίες αντίδρασης.

Λειτουργούμε 43 συμβουλευτικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα, όπου οι γυναίκες που δοκιμάζονται βρίσκουν κοινωνική, ψυχολογική, αλλά και νομική υποστήριξη.

19 Ξενώνες Φιλοξενίας γίνονται τα ασφαλή καταφύγιά τους. Χάρη σε ειδικά προγράμματα του ΟΑΕΔ οι κακοποιημένες γυναίκες βρίσκουν και εργασιακή στήριξη.

Τέλος, εξοπλίζουμε τη Δικαιοσύνη με το απαιτούμενο νομικό πλαίσιο ώστε να τιμωρεί τους θύτες και να δικαιώνει τα θύματα. Ο νέος Ποινικός Κώδικας προβλέπει πια αυτεπάγγελτη δίωξη και αυστηρότερες ποινές για το έγκλημα. Σπάμε την Σιωπή και αναλαμβάνουμε δράση. Καμία Γυναίκα δεν είναι μόνη της.

Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη 
Σύμβουλος Πρωθυπουργού σε θέματα χωροταξίας





Βανδάλισαν πάλι το πολιτικό γραφείο της Σούκουλη Μαριλένας
  


Στόχος αγνώστων έγινε για μια ακόμα φορά το γραφείο της κυρίας Μαριλένας Σούκουλη στην Κόρινθο. Άγνωστοι δράστες βανδάλισαν την είσοδο προκαλώντας υλικές ζημιές. Η σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα χωροταξίας αναφερόμενη στο περιστατικό έγραψε στο προσωπικό της λογαριασμό :

“Αυτοί που θεωρούν ότι μπορούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους με φασιστικές πράξεις τρομοκράτησης θα απογοητευτούν οικτρά. Η ύψιστη ευθύνη της Πολιτείας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι δεν φοβάται το πολιτικό κόστος προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Αυτοί που στοχοποιούν το γραφείο μου και τους συνεργάτες μου θα πάρουν από εμένα την ίδια απάντηση που πήραν και την προηγούμενη φορά. Η δημοκρατία δεν εκφοβίζεται, δεν υποχωρεί. Η κοινωνία μας πρέπει και θα βγει ενωμένη από αυτήν την υγειονομική δοκιμασία όσο και εάν κάποιοι ποντάρουν στον χάος και στον διχασμό.“ atnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια