Header Ads

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ FACEBOOK φ.1767

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ
facebook

Κυριάκος Κόκκινος
Δικηγόρος - Coach






Άλμπουμ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ-Κίνηση Οργανικότητας 
Ο Κυριάκος Κόκκινος πρόσθεσε 33 νέες φωτογραφίες — με την Σίσσυ Κατσούδα
Αγαπημένα • 7 Νοεμβρίου στις 7:05 μ.μ. •


Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΩΠΟΣ ΜΕ ΙΩΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, σηκώνουν τον Κόσμο, όσο μπορούν ψηλότερα!
  

Παραμονή σήμερα της εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και πηγαίνοντας στο Θησείο για να μαγειρέψουμε για τους αστέγους με τον ΑΛΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ κι εθελοντές του Συλλόγου Γυναικών ΙΩΝΙΔΕΣ και της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, συζητούσαμε στο αυτοκίνητο πώς μπορεί ο άνθρωπος, που διακατέχεται από τόσους φόβους και ανασφάλειες, να αισθανθεί γαλήνιος, να τις υπερβεί και να ζήσει τη ζωή του ευτυχισμένα...

Μου θύμησε τις διαδικτυακές μας Αυτογνωσιακές Συναντήσεις Οργανικότητας, που κάναμε την περίοδο της καραντίνας, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήσαμε το ίδιο θέμα.

Μας απασχολεί άλλωστε όλους το θέμα , παίρνοντας διαφορετικές μορφές, άλλοτε φυσικών κι άλλοτε επίπλαστων αναγκών, που φαντάζουν συνεχώς ανεκπλήρωτες και μας καταδυναστεύουν με την τεχνητά διογκούμενη ανάγκη να «δουλεύουμε» γι’ αυτές, γενόμενοι σκλάβοι των εικονικών «αναγκών»!

Θα το συζητήσουμε στον επόμενο Φιλοσοφικό μας Περίπατο με Μεταμορφωτικό Διάλογο!

Μέχρι τότε πάρτε μία γεύση πώς η έμπρακτη δράση, έμπνευση, συνειδητότητα κι ενέργεια του υπέροχου ΑΛΛΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, λύνει, πολλά τώρα χρόνια, ανάγκες πολλών συνανθρώπων μας, που πάσχουν ποικιλοτρόπως, αλλάζοντας το υπόδειγμα υπευθυνότητας και του συλλογικώς ΖΕΙΝ, που ως λύχνος αναμμένος φωτίζει και θερμαίνει και πολλές άλλες ψυχές, να πράξουν αναλόγως!

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, στην οποία θα μοιραστούμε τα μυστήρια της ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑΣ, μάθετε για τα ασώματα Ουράνια Τάγματα των Θείων Αγγελικών Δυνάμεων και του δικού τους υποδείγματος των Αρετών, που είναι εγγεγραμμένες και μέσα μας κι αγωνιούν να εκδηλωθούν στον Κόσμο, για να επιφέρουν την Ευταξία, την Καλή Είδηση και Εσωθεν Μεταμόρφωση και αποτελούν προτυπώσεις της διαδρομής εξόδου από τη βίωση της ζωής ως βασάνου!!!

Ποιοι είναι οι Αρχάγγελοι Οι 8 Αρχηγοί των Αγγελικών Δυνάμεων Η Αγία Γραφή δίνει σαφή και ακράδαντα μαρτυρία ότι οι άγγελοι ακαταπαύστως επικοινωνούν με τούτο τον κόσμο.

Η Ιερά Παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας μάς διδάσκει τα ονόματα των επτά αρχηγών των αγγελικών δυνάμεων:

Μιχαήλ, Γαβριήλ, Ραφαήλ, Ουριήλ, Σαλαθιήλ, Ιεγουδιήλ, Βαραχιήλ κι ενίοτε συμπληρώνεται και ένας όγδοος, ο Ιερεμιήλ.

«Μιχαήλ» στην Εβραϊκή γλώσσα σημαίνει «ποιός είναι όμοιος με τον Θεό;» (τις ως ο Θεός ημών;). Ο άγιος Αρχάγγελος Μιχαήλ απεικονίστηκε ήδη από τους πρώτους χριστιανούς ως στρατηγός, ο οποίος κρατάει στο δεξί χέρι του δόρυ, με το οποίο επιτίθεται στον Εωσφόρο, τον Σατανά, και στο αριστερό του χέρι κρατά ένα πράσινο κλαδί φοίνικα.

Στην κορυφή του δόρατος υπάρχει μια λινή κορδέλα με κόκκινο σταυρό. Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ θεωρείται ως ο φρουρός της Ορθοδόξου πίστεως, ο οποίος μάχεται κατά των αιρέσεων.

«Γαβριήλ» σημαίνει «Άνθρωπος του Θεού», η «ισχύς του Θεού». Είναι ο αγγελιαφόρος των μυστηρίων του Θεού, ιδιαιτέρως δε της Ενσαρκώσεως του Θεού και όλων των σχετικών με αυτήν μυστηρίων. Απεικονίζεται συνήθως κρατώντας στο δεξί χέρι του φανάρι με φωτισμένη λαμπάδα και στο αριστερό του χέρι έναν καθρέφτη από πράσινο ίασπη. Ο καθρέφτης σηματοδοτεί τη σοφία του Θεού ως ένα κρυμμένο μυστήριο.

«Ραφαήλ» σημαίνει «Θεία θεραπεία» ή «Θεός ο θεραπευτής» (Τωβίτ 3, 17 και 12, 15).

Ο Ραφαήλ απεικονίζεται να οδηγεί με το δεξί χέρι του τον Τωβίτ (ο οποίος κρατάει ένα ψάρι αλιευμένο στον Τίγρη ποταμό) και με το αριστερό μία αλαβάστρινη ιατρική θήκη.

«Ουριήλ» σημαίνει «Πυρ του Θεού», ή «Φως του Θεού» (Γ΄ Έσδρας 3,1 και 5,20). Απεικονίζεται να κρατάει ένα σπαθί στο δεξί χέρι του και μια πύρινη φλόγα στο αριστερό, «Σαλαθιήλ» σημαίνει «πρεσβευτής προς τον Θεό» (Γ΄ Έσδρας 5, 16), Απεικονίζεται με χαμηλωμένο το πρόσωπο και τα μάτια του, κρατώντας τα χέρια του στο στήθος σε στάση προσευχής.

«Ιεγουδιήλ» σημαίνει «αυτός που δοξάζει τον Θεό». Απεικονίζεται με χρυσό στεφάνι στο δεξί του χέρι και τριπλό μαστίγιο στο αριστερό.

«Βαραχιήλ» σημαίνει «Ευλογία του Θεού». Απεικονίζεται να κρατά στο χέρι του λευκό τριαντάφυλλο κοντά στο στήθος του.

«Ιερεμήλ» σημαίνει «εξύμνηση του Θεού». Τιμάται ως εμπνευστής υψηλών σκέψεων, που ανυψώνουν τον άνθρωπο προς τον Θεό (Γ΄ Έσδρας 4, 36) Εύχομαι να μπορέσουμε όλοι μας να ζήσουμε τη χαρά των έμπρακτα θεμελιωμένων αρετών, που θα εγκαταστήσει την πληρότητα σε έναν συνειδητά, εν Ελευθερία κι Αρετή, ενωμένο Κόσμο!

Φωτογραφίες δικές μου, του φίλου Νίκου Αθανασόπουλου, που σιτίζει κάθε εβδομάδα πολλούς επίσης αστέγους, της Σίσσυ Κατσούδα των ΙΩΝΙΔΩΝ και της Κατερίνας Τράση από το RPN NEWS.

Κυριάκος Κόκκινος, Δικηγόρος, Coach, CSAP, Εκπαιδευτής Ενηλίκων, Πρόεδρος της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια