Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1768

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Έκδοση «Ψηφιακή Διακυβέρνηση ‘21», 2ος τόμος – Άρθρο Δημάρχου Κορινθίων κ.Βασίλη Νανόπουλου

  


Η εξέλιξη της Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην Ελλάδα είναι ραγδαία τα τελευταία χρόνια, τόσο γιατί η χώρα μας έπρεπε να κάνει γοργά αλλά ουσιαστικά βήματα, όσο και γιατί η εξέλιξη της πανδημίας σε όλο τον κόσμο, επιτάχυνε την εφαρμογή ψηφιακών πολιτικών που είχαν σχεδιασθεί σε έναν μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα αναφορικά με την υλοποίησή τους.

Ο Δήμος Κορινθίων και η Δημοτική Αρχή που ανέλαβε την διοίκηση του από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, προσδίδει μεγάλο βάρος και σημασία στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του, κάνοντας ημέρα με την ημέρα τον Δήμο σύγχρονο, ασφαλή και φιλικό και πιο εύκολη την καθημερινότητα των δημοτών και επαγγελματιών του Δήμου, ιδιαίτερα σε μία περίοδο σαν αυτή όπου το θέμα της πανδημίας συνεχίζει να μας απασχολεί έντονα.

Ειδικότερα:

1/. Μία σειρά από ψηφιακές «e-Υπηρεσίες» έχουν σχεδιασθεί και βρίσκονται ήδη προς χρήση στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κορινθίων.

Με την χρήση των κωδικών Τaxisnet και με λίγα μόλις «κλικ» στον υπολογιστή τους, οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν την αίτηση που επιθυμούν και να λάβουν απ΄ ευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email) που θα επιλέξουν, την αντίστοιχη Βεβαίωση ή Πιστοποιητικό.

Συνολικά: 30 ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς διάθεση, 6 εκ των οποίων ειδικά για τους επαγγελματίες.

2/. Ο Δήμος Κορινθίων είναι ήδη μεταξύ των Δήμων της χώρας με «Υπηρεσία Αυθεντικοποίησης χρηστών Oauth2.0».

Τα διαπιστευτήρια και τα προσωπικά στοιχεία/δεδομένα των χρηστών κατά την χρήση των Ψηφιακών Υπηρεσιών «eYπηρεσίες» είναι πλέον απόλυτα προστατευμένα και δεν γίνονται γνωστά στους Φορείς που αξιοποιούν την «Υπηρεσία Αυθεντικοποίησης χρηστών Oauth2.0».

3/. Νέες εφαρμογές λογισμικού έχουν ήδη εγκατασταθεί στις Υπηρεσίες του Δήμου, για:

α. Εύρεση των στοιχείων Μητρώου των οφειλετών του Δήμου στην βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ με κριτήριο αναζήτησης το ονοματεπώνυμο ή το ΑΦΜ του οφειλέτη, εξασφαλίζοντας έτσι αμεσότερη εισπραξιμότητα.

β. Έκδοση Φορολογικής Ενημερότητας των Δικαιούχων-Προμηθευτών του Δήμου, κατευθείαν από την βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ μέσω της νέας εφαρμογής λογιστικής Δημοσίου, επιταχύνοντας έτσι την οικονομική διαχείριση Προμηθειών, Υπηρεσιών & Έργων.

4/. Εναρμόνιση του Δήμου Κορινθίων με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η παράδοση της Α’ φάσης του έργου και πιο συγκεκριμένα:

Η πλήρης καταγραφή & αξιολόγηση των Πληροφοριακών Συστημάτων του Δήμου Η αποτύπωση των διαδικασιών όλων των Υπηρεσιών (Διευθύνσεων/Τμημάτων/Αυτοτελών Γραφείων) υπό μορφή «UML Activity Diagrams» Ακολουθεί χωρίς καθυστέρηση η Β΄ φάση του έργου με την εφαρμογή της «GAP Analysis» για να εντοπισθούν τα σημεία τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και υπάρχει απόκλιση από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού 2016/679 της ΕΕ για την Προστασία Δεδομένων, γίνεται για 1η φορά στον Δήμο Κορινθίων και διασφαλίζει τόσο τους Δημότες, όσο και τους υπαλλήλους του σε όλα τα θέματα Προστασίας, Ασφάλειας, Διαχείρισης για τα προσωπικά και τα ευαίσθητα δεδομένα.

5/. Υποβολή Χρηματοδοτικού Αιτήματος στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών:

Κωδικός Πρόσκλησης:

ΑΤ08 Άξονας προτεραιότητας: «Ψηφιακή Σύγκλιση» Έργο: «Ψηφιακή αναβάθμιση & μετασχηματισμός του Δήμου Κορινθίων» Π ρ ο ϋ π ο λ ο γ ι σ μ ό ς :

717.595,44 € Υποέργα:

Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Διαδικασιών Σύστημα Επιχειρηματικής Ευφυίας (Business Intelligence Platform) Σύστημα Εξυπηρέτησης Συναλλαγών Πολιτών & Επιχειρήσεων Σύστημα Ευφυούς Λογισμικού Διαχείρισης Ψηφιοποιημένου Αρχείου Σύστημα Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Σύστημα Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων * Στον 2ο τόμο της Ετήσιας Έκδοσης “Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση ‘21”, κλήθηκε να μετάσχει, ως ένας από τους δήμους που έχουν τα τελευταία 2 χρόνια πραγματοποιήσει άλματα στην ψηφιακή του διακυβέρνηση, και το έπραξε με χαρά ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Ο τόμος παρουσιάστηκε στις εργασίες του 11ου Ετήσιου Συνεδρίου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «e-Government Forum».

Μπορείτε να τον ξεφυλλίσετε στο σύνολό του εδώ: https://ictplus.eexpo.gr/e-government2021/







Ο Δήμαρχος Κορινθίων Β.Νανόπουλος στην 1η εκδήλωση του ICC WOMAN για την γυναικεία επιχειρηματικότητα και καινοτομία
  


Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος βρέθηκε την Κυριακή 14.11.2021 στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, προσκεκλημένος του ICC Women Hellas ,στην πρώτη εκδήλωση του στην Κορινθία προκειμένου να τιμήσει μέσα από τα βραβεία “Hercules sustainability” την επιχειρηματική διάκριση και επιτυχία αλλά και την πολιτιστική πολυπραγμοσύνη γυναικών επιχειρηματιών της Κορινθίας.

Ο Δήμαρχος βράβευσε την κυρία Ιωάννα Δαβλέρη της ΕΥΟΙΝ ΕΥΑΝ, CORINTHIAN WINE CLUB ενθυμούμενος την γνωριμία και επιτυχημένη συνεργασία τους σε μια από τις εκθέσεις του Επιμελητηρίου Κορινθίας για την προώθηση της γαστρονομίας και οινογευσίας, απευθύνοντας τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλες τις βραβευθείσες και εκφράζοντας στους διοργανωτές την πεποίθηση του πως η εκδήλωση αυτή θα αποτελέσει στα επόμενα χρόνια θεσμό για την Κορινθία αλλά και κίνητρο για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο επιχειρείν.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κορινθίων σημείωσε την αναγκαιότητα όλοι να ευαισθητοποιηθούν και να εργαστούν με τρόπο διαφορετικό για την αειφόρο ανάπτυξη και την διαχείριση της κλιματικής αλλαγής, για το καλό των επόμενων γενεών.

Επισημαίνοντας τις πολύ σοβαρές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής οι οποίες είναι φανερές και στον τόπο στον οποίον φιλοξενήθηκε η εκδήλωση την Στυμφαλία, αναφέρθηκε και στο θέμα της υδροδότησης των πολιτών της Κορίνθου και της επάρκειας ύδατος για αγροτική χρήση στην Στυμφαλία. «Οι λύσεις πρέπει να είναι ευρηματικές και καινοτόμες. Χωρίς ψεύτικα διλήμματα .Μπορούμε και τα δυο να τα πετύχουμε, την ύδρευση των πολιτών και την άρδευση των κτημάτων με την συνεργασία και την καινοτομία.

Μπορούμε να βρούμε την λύση για το συμφέρον όλων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βρείτε την ομιλία του Δημάρχου εδώ: 


  






Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων έδωσε το παρών ο Δ. Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.
  


Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στον Μητροπολιτικό ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου όπου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ.κ Διονυσίου τελέσθηκε Λειτουργία και κατόπιν επιμνημόσυνος δέση στο Μνημείο. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις παριστάμενες αρχές, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.





Η μνήμη ως δημιουργός ταυτότητας - Παρέμβαση του Δημάρχου Κορινθίων στο συνέδριο
  


Στο διαδικτυακό διήμερο συνέδριο «1821-2021: Η μνήμη ως δημιουργός ταυτότητας, με αφορμή τα 200 χρόνια από τον Αγώνα για Ανεξαρτησία» συμμετείχε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος .

Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του σημείωσε την σπουδαιότητα του συνεδρίου για μια περίοδο κατά την οποίαν συνέβησαν εξαιρετικά γεγονότα, πράξεις αυτοθυσίας που αποτελούν παράδειγμα και οδηγό, ιστορικά γεγονότα που θα πρέπει να διδάσκονται στις νεότερες γενιές.

« Το έθνος μας πέτυχε το αδύνατο. 200 χρονιά μετά τα έχουμε καταφέρει καλά. Οι συνθήκες δεν είναι εύκολες ,το γνωρίζετε, οι Έλληνες όμως έχουμε αποδείξει πως στα δύσκολα μονιάζουμε και προτάσσουμε όλα όσα μας ενώνουν ώστε να επιτύχουμε στόχους οι οποίοι θεωρητικά είναι αδύνατοι» Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το ΙστορικόΛαογραφικό Μουσείο Κορίνθου και το Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών.

h t t p s : / / w w w . f a c e b o o k . c o m / k o r i n t h i o n d i m o s / videos/620426612420896






Η ισχύς εν τη…απογραφή!
Β.Νανόπουλος: Αξιοποιούμε την ευκαιρία της απογραφής, ισχυροποιούμε τον δήμο Κορινθίων
    


Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Ελληνική Στατιστική υπηρεσία η απογραφή. Κάθε πολίτης μπορεί και πρέπει να συμμετέχει αφού έτσι δίνει την δυνατότητα στο δήμο να ισχυροποιηθεί, την δυνατότητα να αλλάξει τα πληθυσμιακά του δεδομένα και να διεκδικήσει περισσότερους πόρους από εθνικά και ευρωπαικά προγράμματα.

«Ισχυροποιούμε την θέση μας ως δήμος συμμετέχοντας στην Απογραφή.

Σας καλώ όλους να συμβάλετε, όλους να συμμετέχετε, όλους να απογραφείτε χωρίς ενδοιασμούς και δεύτερες σκέψεις. Η απογραφή είναι ευκαιρία αλλά και στοίχημα! Όλοι μαζί μπορούμε να το κερδίσουμε» σημειώνει ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Η διαδικασία, λόγω και της πανδημίας, έχει τροποποιηθεί. Οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να απογραφούν ηλεκτρονικά και μόνο στην περίπτωση που θα συναντήσουν προβλήματα θα απευθυνθούν στους υπαλλήλους της υπηρεσίας οι οποίοι έχουν ήδη επισκεφτεί τις οικίες προκειμένου να ενημερώσουν αλλά και να αποδώσουν τον μοναδικό κωδικό απογραφής σε κάθε νοικοκυριό. Αυτή η διαδικασία θα λάβει χώρα το διάστημα 27 Νοεμβρίου – 15 Δεκεμβρίου.

Τα βήματα της ηλεκτρονικής απογραφής είναι απλά:

Εισέρχεστε στην πλατφόρμα gov.gr Συνδέεστε με τους κωδικούς TaxisNet Συμπληρώνετε τον μοναδικό κωδικό απογραφής που έχει παραδοθεί στην οικία σας Και απογράφεστε, απλά – εύκολα και γρήγορα!

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία σχετικά με την Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2021 μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΕΛΣΤΑΤ.

Διεύθυνση Στατιστικών Πληθυσμού, Απασχόλησης & Κόστους Ζωής | Τμήμα Στατιστικών Πληθυσμού και Μετανάστευσης Τηλ.: .: 213 135 2894, 213 135 2887, 213 135 2873, 213 135 2911, 213 135 2913


  
  





ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ




Ξεκινούν οι εργασίες στον Βιολογικό των Αγίων Θεοδώρων
  


Ξεκίνησε η μεταφορά των υλικών για την λειτουργια του βιολογικού καθαρισμού στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Τον Σεπτέμβριο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Ε. Νίκας, & ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γκιώνης είχαν υπογράψει την σύμβαση με των εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρειας, για την υλοποίηση του ιδιαίτερα σημαντικού έργου για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.
  

    
  
  

 
 






ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στη Γιορτή Χριστουγέννων
    


Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και το ΝΠΔΔ Ηλίας Κατσούλης καλωσορίζουν τα φετινά Χριστούγεννα με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά μας σχήματα και προσφέροντας κεράσματα από τοπικούς συλλόγους.

Ελάτε να μοιραστούμε λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς και να ανταλλάξουμε ευχές στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το βράδυ της Πέμπτης 23 Δεκεμβρίου στην πλατεία Αγίου Βλασίου και το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Δεκεμβρίου στην πλατεία Δερβενίου.

Παρακαλούνται οι σύλλογοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη γιορτή να επικοινωνήσουν με το Δήμο στα τηλέφωνα 2743360201 και 2743360203 ή να αποστείλουν email στο info@xylokastro.gov.gr Επισημαίνουμε ότι θα τα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

΄ 






ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Άθληση Για Όλους για 7η συνεχή χρονιά στο Δήμο
  


Εγκρίθηκε για άλλη μια χρονιά στον Δήμο Σικυωνίων η πρόσληψη Πτυχιούχου Φυσικής Αγωγής για την υλοποίηση του προγράμματος Άθληση για Όλους, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Είναι η 7η συνεχής χρονιά που το πρόγραμμα θα λειτουργήσει στο δήμο Σικυωνίων, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για την καλλιέργεια και προαγωγή του αθλητισμού.

Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, η δημιουργία αθλητικής συνείδησης, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, η ανάπτυξη αθλημάτων, η αναψυχή και εν τέλει η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα υλοποιηθούν δράσεις:

Α. Παιδί και Αθλητισμός και 
Β. Άθληση και Γυναίκα.

Τα αθλητικά προγράμματα θα πραγματοποιούνται 2-3 φορές την εβδομάδα σε δημοτικούς χώρους τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού και πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν οι διαδικασίες αίτησης και εγγραφής.








Εκπρόσωποι των πολιτών ζημιώνουν σε μεγάλο βαθμό τα συμφέροντα των Δημοτών και της περιοχής
  


ΚΙΑΤΟ 18 - 11 - 2021 
-Πολλές φορές έχω καταγγείλει τις υβριστικές-καθεστωτικές έως φασιστικές συμπεριφορές του αριβίστα επικεφαλής της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων στη διοίκηση του Δήμου, που προσβάλουν τους εκπροσώπους των πολιτών και ζημιώνουν σε μεγάλο βαθμό τα συμφέροντα των Δημοτών και της περιοχής .

-Ο προαναγγελθείς γάμος με τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανανεωτική Δημιουργική Σικυωνία» !!!! Δ.Σ. Κώστα Σαρχάνη, ξεκίνησε με συνοικέσιο προεκλογικά, συνεχίστηκε με αρραβώνα μετεκλογικά και ολοκληρώθηκε σε γάμο τον Σεπτέμβριο του 2020 με την ανάθεση στον ίδιο Αντιδημαρχίας, με αντιμισθία, [τα αργύρια της προδοσίας] που θα κληθούν βέβαια να πληρώσουν οι Δημότες του Δήμου Σικυωνίων.

-Πρόκειται για συναλλαγή και εξόφληση πολιτικών γραμματίων προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα του ο επικεφαλής της Δημοτικής αρχής, για να αποτελειώσει ολοκληρωτικά ότι έχει μείνει όρθιο σ αυτόν τν ιστορικό τόπο με το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και τα τόσα προτερήματα και πλεονεκτήματα που έχει, σε όλα τα επίπεδα.

-Η Πολιτική σαπίλα και αθλιότητα όμως, συνεχίζεται σε όλη της την έκταση.

-Στο χθεσινό [17-11-2021] Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων είχαμε και άλλα τραγελαφικά από τον Σ.Σ. και τον Κώστα Σαρχάνη, καθόσον στην συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων ΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ. «ΜΗΚΩΝΗ» ΚΑΙ «ΚΟΔΗΔΕΣ» «βάφτισαν» μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «μειοψηφίας» τον δεύτερο για να ολοκληρωθεί η απόλυτη ξεφτίλα τους και η έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς, τους Δημοτικούς Συμβούλους των άλλων Δημοτικών Παρατάξεων και φυσικά στους πολίτες του Δήμου Σικυωνίων.

-Αλλά τι τους νοιάζει όλους αυτούς, την καρέκλα τους και την τσέπη τους υπερασπίζονται με κάθε τίμημα.

-«Ουαί τοις ηττημένοις», που είναι ο ιστορικός Δήμος Σικυωνίων και οι πολίτες του, ιδιαίτερα τα νέα παιδιά που «θα πληρώσουν το μάρμαρο».

Νικόλαος Ζαχαρόπουλος 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-Δ.Σ.ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

 



    
  

Δεν υπάρχουν σχόλια