Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ Φ.1765

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
  


Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Σαουδική Αραβία

  


Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιησε επίσημη επίσκεψη στο Ριάντ. Μια επίσκεψη που επιβεβαιώνει και εδραιώνει την στρατηγικού χαρακτήρα σχέση της Ελλάδας με την Σαουδική Αραβία.

Χθες, μίλησε στη Σύνοδο Κορυφής της πρωτοβουλίας Middle East Green Initiative, όπου τόνισε τη δυνατότητα της Ελλάδας να εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο μεταφοράς καθαρής ενέργειας στην ευρωπαϊκή αγορά. Αναφέρθηκε στη συμφωνία με την Αίγυπτο, που αφορά στην ηλεκτρική διασύνδεση με την Ελλάδα, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει το φυσικό σημείο εισόδου για το υγροποιημένο φυσικό αέριο και το υδρογόνο.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει δεσμευτεί στο στόχο να γίνει η Ευρώπη η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος έως το 2050, ενώ επιδίωξη είναι να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 55% έως το 2030. Αναφέρθηκε στην προσπάθεια για την αύξηση του μεριδίου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και το σχέδιο για την κινητοποίηση πάνω από 25 δισ. ευρώ σε επενδύσεις με στόχο την πράσινη μετάβαση.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο των Η.Π.Α. για το κλίμα John Kerry, ενώ σήμερα, Τρίτη, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρίγκιπα Διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας. Θα έχει ακόμα συναντήσεις με επιχειρηματίες της Σαουδικής Αραβίας που δραστηριοποιούνται ή έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθούν επενδυτικά στην Ελλάδα, ενώ θα συμμετάσχει στο Φόρουμ Future Investment Initiative, το οποίο συγκεντρώνει τους σημαντικότερους επενδυτές του Κόλπου.

Για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά 

Η Φώφη Γεννηματά ξεχώρισε για το ήθος της, πολιτικό και προσωπικό. Με την εν γένει διαδρομή της δίδαξε την ελληνική κοινωνία αρχές και αξίες. Σε εποχές δύσκολες στήριξε την πατρίδα με τη υπεύθυνη στάση της. Παράλληλα, ο προσωπικός αγώνας που έδωσε με γενναιότητα απέναντι στην ασθένεια που την έπληξε, ενέπνευσε και έδωσε κουράγιο σε πολλούς ανθρώπους. Η απουσία της θα είναι δυσαναπλήρωτη. Η είδηση του θανάτου της προκάλεσε θλίψη σε όλους, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα την εκτίμηση που έτρεφε γι’ αυτή η ελληνική κοινωνία. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της και αιωνία η μνήμη της.






Ν. Ηλιόπουλος: Με πάνω από 800 απώλειες μέσα στον Οκτώβρη, η κυβέρνηση συγχωνεύει σχολικά τμήματα και κόβει 900 εκ. από τη δημόσια υγεία

  



Action24 (Δημήτρης Τάκης) 
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, αναφερθείς στην πανδημία, επισήμανε ότι «μέσα στο μήνα Οκτώβρη θρηνούμε ήδη πάνω 800 συμπολίτες μας». «Σε αυτήν την κατάσταση, το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε ένα σήμα στην κοινωνία πως τελειώσαμε με την πανδημία. Και δυστυχώς η κυβέρνηση το έχει δώσει πολλές φορές αυτό το σήμα», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σημείωσε ακόμα ότι «είναι αδιανόητο σε αυτές τις συνθήκες, η ΝΔ να προχωρά σε μέτρα όπως είναι η συγχώνευση σχολικών τμημάτων». «Αυτές τις μέρες σχεδόν 1.000 τμήματα συγχωνεύονται σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τάξεις με 28 και 29 μαθητές», εξήγησε.





Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας.
  


Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής για την απώλεια της Προέδρου Φώφης Γεννηματά Με ανείπωτη θλίψη, το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετούν την Πρόεδρό μας, Φώφη Γεννηματά. Αυτήν την ώρα, τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απώλεια. Η Φώφη Γεννηματά συνδέθηκε με τον λαϊκό κόσμο, τους προοδευτικούς πολίτες, με όσους αγωνίζονται και ονειρεύονται μια δίκαιη κοινωνία, μια καλύτερη Ελλάδα. Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη θα τιμήσουν και θα συνεχίσουν στο δρόμο της πολιτικής της παρακαταθήκης. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας.





Αρνητικές προοπτικές στην οικονομία, στις συντάξεις και στην πρόνοια
  


Αρνητικές προοπτικές στην οικονομία, ιδιαίτερα στους τομείς των συντάξεων και της πρόνοιας, προβλέπει το ΜέΡΑ25, με βάση την 12η αξιολόγηση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Τρόικα, αφού ανέπτυξε τις ισχυρές αμφιβολίες της για την προβολή των δημοσιονομικών μεγεθών της κυβέρνησης για το έτος 2022 -αμφιβολίες που δυνητικά σημαίνουν εντολή για περαιτέρω περικοπή κοινωνικών παροχών (βλ. συντάξεις και πρόνοια)- προχώρησε σε έντονες παρατηρήσεις στο θέμα που καίει την ολιγαρχία περισσότερο: το πλιάτσικο της μικρής και μεσαίας περιουσίας των Ελλήνων πολιτών».

Προσθέτει ότι «η Τρόικα στάθηκε ιδιαίτερα στις καθυστερήσεις αναφορικά με τους πλειστηριασμούς και την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού της ΝΔ» και υποστηρίζει ότι «πανικόβλητη η Μητσοτάκης ΑΕ, έσπευσε να απολογηθεί στους επικυρίαρχους δανειστές.

Συγκεκριμένα, η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης έδωσε διαπιστευτήρια στην Τρόικα, λέγοντας πως με τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που πέρασε πρόσφατα στη Βουλή γίνεται ευκολότερη και ταχύτερη η διαδικασία πλειστηριασμών ακινήτων, συμπληρώνοντας ότι οι πλειστηριασμοί ακινήτων ξεκίνησαν από τις αρχές Σεπτεμβρίου έπειτα από μακρά περίοδο «παγώματος» λόγω της πανδημίας και έως τα τέλη Μαΐου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν ρευστοποιήσεις 5.424 ακινήτων».

Τέλος, το ΜέΡΑ25 «θυμίζει πως κόκκινα δάνεια-τιτλοποιήσεις αυτών και πλειστηριασμοί, αποτελούν τον πυρήνα του σχεδίου «ΗΡΑΚΛΗΣ» των 12 δισ. Ευρώ (προσεχώς + 11 δισ. ευρώ) εγγυήσεων του Δημοσίου προς τα αρπακτικά funds, για τις οποίες εγγυήσεις αρνήθηκε να απαντήσει ο υπ. Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας στον Γιάνη Βαρουφάκη, για το εάν θα εγγραφούν ή όχι στο δημόσιο χρέος







Σχετικά με τα γεγονότα στο Πέραμα & το θάνατο του νεαρού Ρομά από αστυνομικά πυρά
 

  

Τα γεγονότα στο Πέραμα, που οδήγησαν στο θάνατο του νεαρού Ρομά από πυρά αστυνομικών, φέρνουν με τραγικό τρόπο στο προσκήνιο την αστυνομική βία κι αυθαιρεσία, με τα αντίστοιχα περιστατικά να πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα, αλλά και τη διαχρονική εγκατάλειψη από το κράτος των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.

Συνεπώς, μαζί με την απόδοση ευθυνών και την τιμωρία των υπαιτίων, είναι αναγκαία η εξασφάλιση όλων εκείνων των οικονομικών και κοινωνικών όρων για την κοινωνική ένταξη των Ρομά και την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.





Συλλυπητήριο Μήνυμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά, πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, την οποία αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητα της, αλλά και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ.









ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙ “ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ” ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
  


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκπόνησε στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ σχέδιο για την αξιοποίηση του φυσικού αερίου της Αιγύπτου! Η κυβέρνηση της Ν.Δ. προκλητικά πλέον απαξιώνει τον ορυκτό πλούτο της πατρίδας μας που θα μπορούσε να δώσει λύσεις όχι μόνο στο ενεργειακό πρόβλημα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Καθίσταται πλέον σαφές ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να αξιοποιήσει το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τους λιγνίτες της Ελλάδας, καθιστώντας την πατρίδα μας ενεργειακά εξαρτημένη.

Η Ελληνική Λύση θα φροντίσει να απολογηθούν για αυτές τις εθνικά ολέθριες ενέργειές τους.







ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙ.ΑΣ. ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ


Η σημερινή δολοφονική επίθεση κακοποιών κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο Πέραμα, πρέπει επιτέλους να αφυπνίσει την ανίκανη κυβέρνηση ώστε να αλλάξει τους κανόνες εμπλοκής. Δεν μπορεί να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή ηρώων της Αστυνομίας, επειδή δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το όπλο τους παρά τον προφανή κίνδυνο.

Θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους ήρωες της ΔΙ.ΑΣ. που τραυματίστηκαν στο συμβάν και στις οικογένειές τους, με ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην τολμήσει να «αγγίξει» αυτούς τους ήρωες, που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαν το δικαίωμα να πυροβολήσουν έγκαιρα, πριν οι εγκληματίες στραφούν εναντίον τους, εδώ κινδυνεύουν να βρεθούν και «κατηγορούμενοι».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ







Δεν υπάρχουν σχόλια