Header Ads

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ R.BEATON ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ φ.1763

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος: Το ’21 και ο Roderick Beaton: Το ’21 και ο Ευρωπαϊκός Φιλελληνισμός «Λόγος 9»
  



Μετά από μακρά διακοπή λόγω πανδημίας ξεκινά στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ο κύκλος εκδηλώσεων «Λόγος 9», που επιμελείται ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 19:30, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του διακεκριμένου ακαδημαϊκού Roderick Beaton, με τίτλο «Το ’21 και ο Ευρωπαϊκός Φιλελληνισμός». Η διάλεξη θα γίνει στο ισόγειο του Πύργου Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η διάλεξη εντάσσεται στις δράσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.

Ο κ. Μπήτον, oμότιμος καθηγητήςστο King’s College London, ο οποίος τιμήθηκε τo 2019 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, «για την εμβληματική συμβολή [του] στην έρευνα της Νεοελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Λογοτεχνίας», πραγματεύεται τον κομβικό ρόλο που διαδραμάτισαν οι φιλέλληνες στην έκβαση της Ελληνικής Επανάστασης. Η πολύτιμη οικονομική βοήθεια που παρείχαν στους επαναστατημένους Έλληνες και η κινητοποίησή τους μέσω εφημερίδων σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης για την ανάδειξη του Αγώνα, λειτούργησαν καταλυτικά για την πραγματοποίηση της ναυμαχίας του Ναυαρίνου και την υπογραφή του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου, στις 3 Φεβρουαρίου 1830, που εγγυήθηκε τελικά την πλήρη ανεξαρτησία του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.

INFO Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, 19:30 Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Είσοδος ελεύθερη Η χωρητικότητα της αίθουσας είναι 150 ατόμων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.

Κατά την είσοδο στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος θα ζητηθεί από όλους τους συμμετέχοντες άνω των 12 ετών:
πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλο το διάστημα παραμονής στους χώρους της ΕΒΕ.




Δεν υπάρχουν σχόλια