Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1764

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Ξεκινά η κατασκευή των βρεφονηπιακών σταθμών σε Άγιο Γεώργιο και Αθίκια
  


Κόρινθος, 19 Οκτωβρίου 2021

Υπεγράφησαν την Παρασκευή 15 /10/21 στο γραφείο του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, παρουσία του αρμοδίου Αντιδημάρχου Γιώργου Πούρου, τα συμφωνητικά κατασκευής των δύο (2) βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Κορινθίων.

1. του βρεφονηπιακού σταθμού Αγίου Γεωργίου Κορίνθου και 2. του βρεφονηπιακού σταθμού Αθικίων.

Με την δημιουργία των δύο αυτών ιδιόκτητων βρεφονηπιακών σταθμών, καλύπτεται ένα σημαντικό έλλειμμα Πρόνοιας τόσο στο Κέντρο αλλά και στην περιφέρεια του Δήμου.

1. Έργο: Ανέγερση Βρεφονηπιακού σταθμού Αγίου Γεωργίου Κορίνθου 
Π ρ ο ϋ π ο λ ο γ ι σ μ ό ς : 1.230.000,00 €, 
Αριθμός μελέτης: 07/2021 
Φορέας χρηματοδότησης: ΕΣΠΑ (ΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ) 
Αρχική υποβολή πρότασης: 26/07/2019 
Επανυποβολή 13/04/2021 
Απόφαση πρότασης ένταξης: 4122/19.12.2019 (ΑΔΑ: 94ΟΡ7Λ1-5ΓΠ) στο Ε.Π. «Πελοπόννησος 2020».
Αναλυτική 2014 – Διακήρυξη: 17.05.2021 (ΑΔΑΜ:21PROC008609574) 
Έγκριση αποτελέσματος δημοπράτησης: 35/387/2021  Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής 
Ανάδοχος: ΓΕΩΓΕΝΕΣΙΣ ΑΤΤΕΒΕ 
Έκπτωση: 45,80% 
Προθεσμία παράδοσης του έργου: δώδεκα (12) μήνες από την υπογραφή του συμφωνητικού 

Ο βρεφονηπιακός σταθμός θα ανεγερθεί στο Ο.Τ. 213 σε οικόπεδο εμβαδού 1.476,19τ.μ.

Το κτήριο θα έχει υπόγειο εμβαδού 400,05 τ.μ.και ισόγειο εμβαδού 404,75 τ.μ.

Το υπόγειο θα περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους και το ισόγειο αίθουσα ύπνου νηπίων χώρο αλλαγής-λουτρό βρεφών, χώρο παρασκευής γάλακτος, αίθουσα απασχόλησης βρεφών, αίθουσα απασχόλησης νηπίων, αίθουσα αναμονής- πολλαπλών χρήσεων χωρο προσωπικού, κουζίνα τραπεζαρία και WC παντός τύπου.

Ο περιβάλλον χώρος θα διαμορφωθεί με φύτευση γκαζόν, μερικών δένδρων, και χώρο παιχνιδιού.

2. Έργο: Ανέγερση Βρεφονηπιακού σταθμού Αθικίων, 
Π ρ ο ϋ π ο λ ο γ ι σμός: 1.010.000,00 € 
Αρχική υποβολή πρότασης: 26/07/2019 Επανυποβολή πρότασης 13/04/2021 
Φορέας χρηματοδότησης:ΕΣΠΑ (ΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ) Αριθμός μελέτης: 01/2021 
Απόφαση ένταξης: 2079/13.07.2020 (ΑΔΑ:9ΞΘΣ7Λ1-ΧΙΑ) στο Ε.Π. «Πελοπόννησος 2014 – 2020» 

Αναλυτική Διακήρυξη:12895 / 19.05.2021 (ΑΔΑΜ:21PROC008624470) 
Έγκριση αποτελέσματος δημοπράτησης: 35/386/2021 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής
Ανάδοχος: ΓΕΩΓΕΝΕΣΙΣ ΑΤΤΕΒΕ 
Έκπτωση: 43,10% 
Προθεσμία παράδοσης του έργου: δώδεκα (12) μήνες από την υπογραφή του συμφωνητικού 

Ο βρεφονηπιακός σταθμός Αθικίων θα ανεγερθεί σε δημοτικό οικόπεδο εμβαδού 672,91 τ.μ., και θα περιλαμβάνει υπόγειο και ισόγειο.

Το ισόγειο θα είναι εμβαδού 344,09 τ.μ. με ένα υμιυπαίθριο χώρο 16,72 τ.μ. και το υπόγειο θα είναι εμβαδού 349,33 τ.μ.

Στο ισόγειο περιλαμβάνονται οι χώροι: αίθουσα ύπνου βρεφών, χώρος αλλαγής - λουτρό βρεφών, χώρος παρασκευής γάλακτος, αίθουσα απασχόλησης βρεφών, αίθουσα απασχόλησης νηπίων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα ύπνου νηπίων και WC για κάθε χρήση (ΑΜΕΑ, νήπια, προσωπικού κλπ) Το υπόγειο περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους.

Θα τοποθετηθεί ένα αναβατόριο κλίμακας με πλατφόρμα ευθύγραμμης πορείας εξωτερικού χώρου στην είσοδο του ισογείου προς το υπόγειο του βρεφονηπιακού σταθμού.

Επίσης θα γίνει διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με την φύτευση γκαζόν, μερικών δένδρων, και χώρου παιχνιδιού.






Σημαντική Σύσκεψη για τα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου & την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Κορίνθου
  


Το Υπουργείο Οικονομικών επισκέφθηκαν την Τετάρτη το πρωί ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας και ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος. Οι κ.κ. Νανόπουλος & Δήμας συνάντησαν τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο για να συζητήσουν το αίτημα του Δήμου Κορινθίων για την παραχώρηση του τμήματος χερσαίας ζώνης λιμένα (τα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου) στον Δήμο Κορινθίων και την αξιοποίηση του για ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Κορίνθου.

Αμέσως μετά στην συνάντηση ο Υφυπουργός κ. Χρίστος Δήμας σχολίασε: Ίσως ένα από τα πιο ωραία σημεία της Κορίνθου και μία εξέλιξη που πράγματι θα μεταμορφώσει την Κόρινθο. Το υπουργείο Οικονομικών είναι θετικό και προχωράμε από κοινού ώστε να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα.

korinthosnews | 20-10-2021







Με μεγάλη προσέλευση η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας στην Κόρινθο !

  

Με μεγάλη προσέλευση και ενδιαφέρον για τα παιδιά απο όλα τα σχολεία του Δήμου Κορινθίων, ξεκίνησε στην Κόρινθο η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που διοργανώνουν η Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας, το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων.

Για την έκθεση μίλησε στο Korithostv.gr η Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου κ. Αγλαΐα Τσίτου.

20 hours ago 
korinthosTV






ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ




Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων στο άθλημα της Ελευθέρας και Ελληνορωμαϊκής Ολυμπιακής Πάλης τον Οκτώβριο στο Λουτράκι
  


Συνάντηση για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βετεράνων στο άθλημα της Ελευθέρας και Ελληνορωμαϊκής Ολυμπιακής Πάλης από τις 19 έως και τις 24 Οκτωβρίου 2021 στο Λουτράκι, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιωργος Γκιωνης με τον εκπρόσωπο και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, Ολυμπιονίκη κ. Κώστα Θάνο παρουσία του Αντιδημάρχου Διοικητικού – Οικονομικού κ. Αναστάσιου Σακελλαρίου Tasos Sakellariou, τον Αντιδημάρχου Πολιτισμού – Αθλητισμού κ. Σακης Παπαθανασιου και τον Αναπληρωτή Διευθυντή Κοινωνικής Προστασίας- Παιδείας – Πολιτισμού κ. Παναγιώτης Αργύρη, το πρωί της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου 2021, στο Δημαρχείο Λουτρακίου.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Πάλης αποτελεί μια συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, από τις 19 έως και τις 24 Οκτωβρίου 2021 στην πόλη του Λουτρακίου και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Λουτρακίου Γ. Γαλανόπουλος.

Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός που θα προσελκύσει 750 αθλητές συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους, από 50 περίπου χώρες, οι οποίοι θα διαμείνουν σε ξενοδοχεία της πόλης, κάνοντας χρήση των άρτιων τουριστικών υποδομών και υπηρεσιών του Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, συμβάλλοντας σημαντικά στη διεθνή προβολή του Δήμου ως αθλητικού και τουριστικού προορισμού και ενισχύοντας την τοπική οικονομία σε μία off-season περίοδο.

Γραφείο Τύπου Παγκόσμιο πρωτάθλημα Βετεράνων Πάλης Η αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Βετεράνων που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 24 Οκτωβρίου στο Λουτράκι έχει ξεκινήσει. Η μεγαλύτερη διοργάνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης για το 2021, όσον αφορά τις συμμετοχές, θα γίνει στην Ελλάδα, καθώς θα αγωνιστούν 600 αθλητές από 50 χώρες.

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και η UWW έχει δώσει μεγάλο βάρος στην Ελλάδα, καθώς είναι η τρίτη μεγάλη διεθνή διοργάνωση που γίνεται φέτος στη χώρα μας. Είχαν ακολουθήσει το Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης στην Αμμο.

Εντονο είναι και το ελληνικό ενδιαφέρον.

Συνολικά θα αγωνιστούν 20 αθλητές σε όλες τις κατηγορίες.

Στην Ελληνορωμαϊκή θα παλέψουν οι:

Βασίλης Μπούκης, Νίκος Χριστόπουλος, Νίκος Τσιακαρας, Βασίλης Μπατάλας, Ηλίας Μπούκης, Κώστας Βουρδάνος, Γιάννης Βαλασάκης, Αλέξανδρος Μαναφας, Αλλάχ Γκολιπούρ, Βασίλης Σπανουδάκης και Βαγγέλης Ζαμπράκας.

Στην ελευθέρα θα αγωνιστούν οι: Αποστόλης Στάμος, Ευθύμης Τσερεπας, Δημήτρης Κουρέντζης, Σπύρος Κουρσάρης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μανώλης Καραβάνος, Κώστας Γεωργάκης, Φίλιππος Μαρκάκης και Εμζάριος Μπετινίδης.

Η ελληνική ομοσπονδία Πάλης σε συνεργασία με το Δήμο Λουτρακίου είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί τους περίπου 900 αθλητές, προπονητές, συνοδούς και διαιτητές, που εκτός από τη μεγάλη διοργάνωση θα συμβάλουν και στην ανάδειξη της χώρας μας, καθώς και στον αθλοτουρισμό






ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ:
Τελευταία προθεσμία τακτοποίησης οφειλών
  


Αγαπητοί Καταναλωτές, 

Η παγκόσμια δοκιμασία της αντιμετώπισης του Covid-19 την τελευταία διετία οδήγησε την ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ στην ήπια διαχείριση των οφειλών, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις όσο και τη δυσχέρεια πρόσβασης στο ταμείο της επιχείρησης.

Ωστόσο παρατηρείται από μερίδα των καταναλωτών αυξανόμενη χαλάρωση σχετικά με την εκπλήρωση των οικονομικών τους υποχρεώσεων έναντι της ΔΕΥΑ, με αποτέλεσμα τον σημαντικό περιορισμό των ταμειακών διαθεσίμων της.

Φίλοι καταναλωτές, Η ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ από την ίδρυση της το 2004 μέχρι σήμερα είναι μια υγιής επιχείρηση. Δεν οφείλει σε κανέναν προμηθευτή, ασφαλιστικό ή φορολογικό οργανισμό, ούτε σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, και έχει μηδενικό δανεισμό.

Είναι χρέος όλων μας να συμβάλλουμε για να παραμείνει υγιής!

Οι μοναδικοί πόροι για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της ΔΕΥΑ είναι οι λογαριασμοί ύδρευσηςαποχέτευσης. Από τους λογαριασμούς προέρχονται και οι πόροι για την κατασκευή των έργων, όπως και η συμμετοχή της στα συγχρηματοδοτούμενα έργα.

Παρά τη δραματική μείωση των εισπράξεων η ΔΕΥΑ όχι μόνο ανέστειλε αλλά σχεδόν διπλασίασε τον προϋπολογισμό των έργων. Συγκεκριμένα το 2020 ξεκίνησε η εκτέλεση έργων συνολικού προϋπολογισμού 550.000 €, τα φετινά έργα ξεπερνούν ως σήμερα τις 400.000 € και δημοπρατείται η επέκταση της αποχέτευσης Λουτρακίου με προϋπολογισμό άλλες 400.000 € προ ΦΠΑ.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη τρία μεγάλα συγχρηματοδοτούμενα έργα με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ, ο ΦΠΑ των οποίων (που πρέπει να καταβάλει η ΔΕΥΑ) ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Φίλοι καταναλωτές, Σας καλούμε να συμβάλετε στην προσπάθεια της ΔΕΥΑ Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων να παραμείνει υποδειγματική επιχείρηση και να εισέλθει στην ψηφιακή εποχή εξασφαλίζοντας την παροχή ποιοτικού πόσιμου νερού στις μελλοντικές γενιές και παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες.

Μια μικρή μερίδα καταναλωτών δεν είναι επιτρεπτό να σταθεί εμπόδιο στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Αγαπητοί καταναλωτές, Σας καλούμε όπως εντός 20 ημερών προβείτε στην τακτοποίηση των πάσης φύσεως οφειλών σας προς τη ΔΕΥΑ.

Μετά τη λήξη της παραπάνω τελικής προθεσμίας η επιχείρηση θα αναγκαστεί να προχωρήσει χωρίς άλλη ειδοποίηση στην εφαρμογή του Κανονισμού και την υλοποίηση της 51/4/2018 σχετικής απόφασης ΔΣ.

Για τη ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ 
Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Δημήτρης Πρωτονοτάριος 
Δημοτικός Σύμβουλος





ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ




ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΙ

  


Το πρόβλημα της έλλειψης νερού άρδευσης στην περιοχή βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Προχωράμε με συγκεκριμένο σχέδιο στις απαιτούμενες ενέργειες Εκπονήσαμε τις αναγκαίες μελέτες με πόρους του Δήμου Συνεργαστήκαμε αποτελεσματικά με την Περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία προώθησε το αίτημα χρηματοδότησης Χαιρετίζουμε την χρηματοδότηση του έργου με 1.500.000 € από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Βελτιώνουμε τις συνθήκες άρδευσης και εξοικονομούμε πολύτιμο νερό για την παραγωγή και το φυτικό κεφάλαιο.






ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ - Νέα Υπηρεσία στον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
  


O Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, εξασφάλισε για όλους τους Δημότες την δωρεάν χρήση του λογισμικού που αφορά το ΚΕΠ Υγείας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο σαν βασικό εργαλείο ενημέρωσης των Δημοτών για την προσωπική τους υγεία.

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και σώζει ζωές.

Μέσα από το νέο λογισμικό, εφαρμόζονται διεθνή πρωτοκόλλα εξέτασης (screening) του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν τη συνέχεια στη διατήρηση της υγείας των Πολιτών. Το λογισμικό ενημερώνει αυτοματοποιημένα τους πολίτες, μέσα από τον προσωπικό τους λογαριασμό, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο ΠΟΥ για την ηλικία και το φύλο τους και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέταση τους.

Τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι : Καρκίνος του παχέος εντέρου, Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, Καρκίνος του μαστού, Καρδιαγγειακά νοσήματα, Ανεύρυσμα αορτής, Καρκίνος του προστάτη, Μελάνωμα, Κατάθλιψη, Άνοια, Οστεοπόρωση και Πνευμονοπάθειες (άσθμα, ΧΑΠ). Στους ψηφιακόύς λογαριασμούς των Δημοτών παρέχονται επίσης χρήσιμες πληροφορίες για τον COVID-19.

Μπορείτε να κάνετε ΤΩΡΑ την εγγραφή σας στο Λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας για να ενημερώνεστε και εσείς για τις Δράσεις του Δήμου σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας και να λαμβάνετε συμβουλευτικές πληροφορίες σχετικά με τον COVID-19 .

https://exetaseis.kepygeias.org/ identity/account/register 

Για περισσότερες διευκρινήσεις, επικοινωνήσετε με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου στα τηλέφωνα: Ξυλόκαστρο: παστεφάνου 2743360221 Γεωργία ΠαΔερβέ- νι: 2743360118 Ανδρικοπούλου Τέτα. Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Η συνεργασία του Δήμου μας με την HELMEPA συνεχίζεται!

Συμμετέχουμε στον Παγκόσμιο Εθελοντισμό Καθαρισμού των Ακτών με τα παιδιά των σχολείων μας.Χθες παιδάκια από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου, έλαβαν μέρος στη δράση, καθοδηγούμενα από μέλη της HELMEPA και της FLISVOS marina.

Όλοι οι μαθητές πήραν αναμνηστικά δώρα, μπλουζάκια και καπελάκια με το σήμα της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου περιβάλλοντος.








Η συνεργασία του Δήμου μας με την HELMEPA συνεχίζεται!

  


Συμμετέχουμε στον Παγκόσμιο Εθελοντισμό Καθαρισμού των Ακτών με τα παιδιά των σχολείων μας.

Παιδάκια από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου, έλαβαν μέρος στη δράση, καθοδηγούμενα από μέλη της HELMEPA και της FLISVOS marina.

Όλοι οι μαθητές πήραν αναμνηστικά δώρα, μπλουζάκια και καπελάκια με το σήμα της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος.






ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΑΞΙΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ

  


Το «Τουριστικό Ξυλοκάστρου» δεν ήταν ένα μαγαζί ανάμεσα σε άλλα. Δεν είναι ιδιωτικό κατάστημα. Ενοικιάζεται μόνο για την συγκεκριμένη χρήση του. Υπηρετεί το τοπικό σύστημα. Δεν έχει μόνο ή κυρίως αξία εμπορικής και χρηματικής αποδοτικότητας. Έχει αξία ύπαρξης και η χρήση του πρέπει να εγγυάται την συμβολική και ταυτοτική του αναπαραγωγή.

Το όνομά του ιστορικά ενσωματώθηκε στα κοινά αγαθά της περιοχής. Σήμερα (ως Revelin - και με αδιευκρίνιστες συνθήκες αν επιτρέπεται αυτό) έχασε το όνομά του.

Οι Ξυλοκαστρίτες ακόμα δεν είδαν ότι ο τόπος τους αλλάζει, υποβαθμίζεται; Υποχωρούν τα ονόματα. Η λέξη Πευκιάς δεν έχει το ίδιο σημασιολογικό βάθος με αυτόν που αναφερόταν στα κινηματογραφικά έργα, ως γνωστό θέρετρο με λάμψη και ελκτικότητα, ως όνειρο επίσκεψης από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

***

Διαπιστώνουμε την συνεχή αποψίλωση της Ελληνικής περιφέρειας και υπαίθρου από υποδομές και υπηρεσίες. Αυτό έχει ξεκινήσει από δεκαετίες. Σήμερα προστίθενται τα αποτελέσματα ενός ευρύτερου πειράματος διαχείρισης των κοινών. Μαζί με την λογική ότι το σήμερα να απαξιώνει το χθες και τα ιστορικά αγαθά, (βλέπε Αποθήκες Φραντζή, Σιδηροδρομικός Σταθμός…), η τοπική και κεντρική διευθύνουσα τάξη επαφίεται στις μικρότερες απαιτήσεις, σε αυτό που λένε worst case scenario, δηλαδή το σενάριο χειρότερης περίπτωσης, το ελάχιστο ενδιαφέρον και απαίτηση. Έτσι την κοινωνική αποστασιοποίηση και το «ο καθένας για την πάρτη του» με την θεωρία της «ατομικής ευθύνης», συνοδεύει η «ιστορική αποστασιοποίηση». Όλα θυσιάζονται σε νέες ανάγκες, που δεχόμαστε συγκαταβατικοί σε αυτήν την οπισθοδρομική διολίσθηση.

Την κοινωνική αναπαραγωγή και καλύτερη ζωή, όμως δεν την εγγυώνται αντιλήψεις, που αναμένουν χρηματικές προσόδους, αποδεσμευμένες από το κληρονομημένο περιβάλλον. Το κρίσιμο είναι ποια καινοτομία, ποια προσθετικότητα σε μια δεδομένη ταυτότητα. Σημαίνει αλλάζουμε, προσθέτουμε, επινοούμε, χωρίς να ξεχνάμε από που ήρθαμε και ποιοι είμαστε.

***

Εφόσον δεν υπάρχουν επαρκείς διευθυντικές ομάδες άμυνας και προοπτικής, έργο δημοτών είναι η επανάκαμψη της συλλογικής οργάνωσης της καθημερινής ζωής με απελευθέρωση των δυνατοτήτων και της οικονομίας, με βάση τις ουσιώδεις ατομικές και κοινές ανάγκες και όχι τα στενά ιδιωτικά συμφέροντα. Το Δημοτικής ιδιοκτησίας με το όνομα «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ» Ξυλοκάστρου ανήκει στους πολιτιστικούς πόρους. Το “Revelin” ανήκει σε τρέχουσα ενεργό κατανάλωση και σε ενεργό ρήγμα ασυνέχειας.

Το δικαίωμα και υποχρέωση προς την πόλη, τον Δήμο είναι η εκπόνηση ενός οδικού χάρτη όλων των «στάνταρ αξίας» της περιοχής. Να συμφωνήσουμε ποιες αξίες υπηρετούμε.

Γρηγόρης Κλαδούχος / Ξυλόκαστρο, 14 Οκτωβρίου 2021







ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ



14 χρόνια χωρίς αποτέλεσμα περιμένουν οι πολίτες και επισκέπτες της πόλης του Κιάτου να λυθούν σοβαρά προβλήματα στο Δήμο
   



-[14] χρόνια χωρίς αποτέλεσμα περιμένουν οι πολίτες και επισκέπτες της πόλης του Κιάτου να λυθεί το σοβαρό πρόβλημα με την συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων όμβριων υδάτων, έξω από το S.M. My market, όταν σημειώνονται στην περιοχή μας βροχοπτώσεις όπως έγινε και πρόσφατα.

-Δυστυχώς, διαχρονικά, το αρμόδιο Υπουργείο, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΣΕ -ΕΡΓΑ ΟΣΕ, καμία Δημοτική αρχή, και φυσικά η σημερινή που βρίσκεται [11] και πλέον χρόνια στη Διοίκηση του Δήμου Σικυωνίων, δεν μερίμνησε να λυθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους συμπατριώτες μας και επισκέπτες της περιοχής οδηγούς, επιβάτες και πεζούς, με κινδύνους για την σωματική τους ακεραιότητα, που διέρχονται από την περιοχή με προορισμό, πέραν των άλλων και τον Σταθμό του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

-Με επιστολές μου προς τους τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΣΕ και ΕΡΓΑ ΟΣΕ και τους αρμόδιους παράγοντες της εταιρείας My Market, τους ενημέρωσα για μια σειρά σοβαρών προβλημάτων που μας απασχολούν και αφορούν τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο και τους παράλληλους δρόμους, στην ευρύτερη περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης του Κιάτου.

-Μεταξύ των θεμάτων που αναφέρονται στην επιστολή μου, συμπεριλαμβάνεται και το θέμα [3] που αναφέρω τα εξής.

«3.-Η κακοτεχνία στη κατασκευή του δρόμου που οδηγεί από την γέφυρα Πετμεζά στον Σταθμό του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, στο ύψος του S.M. May market, πρέπει να αποκατασταθεί γιατί εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι προκλήσεως ατυχημάτων σε οδηγούς, επιβάτες και πεζούς με τη συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας όμβριων υδάτων, όταν προκύπτουν έντονα καιρικά φαινόμενα».

-Όλοι οι πολίτες και επισκέπτες της περιοχής και κυρίως αυτοί που κινούνται από και προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Προαστιακού Σιδηροδρόμου περιμένουν την λύση του σοβαρού αυτού προβλήματος.

Νικόλαος Ζαχαρόπουλος 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΚΙΑΤΟ 18 -10 2021 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ





ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ

  
  







ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ






Τρύγος 2021 Νεμέα: Παρά τη μείωση των ποσοτήτων, εξαιρετική χρονιά από ποιοτική άποψη
  


- Το καλοκαίρι ήταν έντονα ξηρό και πολύ θερμό γενικά.

19 Οκτωβρίου, 2021 
Η χρονιά ξεκίνησε με ήπιο χειμώνα από πλευράς θερμοκρασιών, αλλά με λίγες βροχοπτώσεις. Στα τέλη της άνοιξης η περιοχή επλήγη από παγετό ο οποίος προκάλεσε σοβαρές ζημιές, σε περιορισμένες ευτυχώς εκτάσεις.

Το καλοκαίρι ήταν έντονα ξηρό και πολύ θερμό γενικά. Ειδικά τον Αύγουστο παρατηρήθηκε επέλευση παρατεταμένου καύσωνα με θερμοκρασίες να ξεπερνούν ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Τα δύο αυτά φαινόμενα (παγετός την άνοιξη και καύσωνας το καλοκαίρι) σε συνδυασμό και με το μέτρο του πράσινου τρύγου οδήγησαν στην σημαντικά μειωμένη παραγωγή και στην χαμηλή εισκόμιση σταφυλιών, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Παρόλα αυτά, οι υπόλοιπες συνθήκες ήταν πολύ ευνοϊκές για την ποιότητα των σταφυλιών. Για την περιοχή της Νεμέας, η ωριμότητα των σταφυλιών εξελίχθηκε αργά με αποτέλεσμα η συγκομιδή τους να αργήσει να ξεκινήσει. Ο τρύγος τελικά ήταν όψιμος παρά το ότι αναμενόταν κανονικός με βάση την μειωμένη παραγωγή. Τα σταφύλια ήταν άψογα από υγειονομικής πλευράς και ωριμότητας.

Οι οίνοι που παράχθηκαν εφέτος έχουν αρκετή συμπύκνωση σε χρώμα και στα υπόλοιπα στοιχεία τους δείχνοντας τελικά, πως αν και η χρονιά είχε μειωμένη παραγωγή και απόδοση, τουλάχιστον από άποψη ποιότητας θα είναι μία εξαιρετική χρονιά.




Δεν υπάρχουν σχόλια