Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1764

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΙΟΛΗΣ 
Πρώτη φορά τα τελευταία 10χρόνια τόσο σημαντικά έργα για την Κορινθία μας
    


Πρώτη φορά τα τελευταία 10χρόνια τόσο σημαντικά έργα για την Κορινθία μας,στην Οικονομική Επιτροπή της 8-10-2021.Ως Περιφερειακή Αρχή του Π.Νίκα πιστεύουμε στα έργα και στην ανάπτυξη του Ευλογημένου τόπου μας 

1)Κατασκευή Περίφραξης στην περιοχή της Διώρυγας Κορίνθου προϋπ:800.000€ 

2)Συντήρηση-Ανακατασκευή Αντιπλημμυρικών υποδομών στην Εθνική Οδό ΙσθμόςΕπιδαύρου,Ανατολική Κορινθία προϋπ:890.000€ 

3)Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Νεμέα-Σούλι-Κιάτο(Μέσω ΠΕΤΡΙΛΕΡΙΖΑ-ΚΑΣΤΡΑΚΙ-ΜΠΟΖΙΚΑΠΑΡΑΔΕΙΣΙ-ΜΑΤΣΑΝΙ)προς σύμβαση προϋπ:586.500€ 

4)Συντήρηση Επαρχιακής Οδού ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ προϋπ 800.000€ 

5)Αποκατάσταση ζημιών στον Δήμο Λουτρακίου-ΠεραχώραςΑγ.Θεοδώρων από την πυρκαγιά του Μαΐου 2021 

6)Διαμόρφωση γηπέδου Ροζενά Δήμου ΞυλοκάστρουΕυρωστίνης προϋπ 240.000€ 

7)Αποκατάσταση κατεστραμμένου οχετού στην Τ.Κ Μεγάλου Βάλτου Δήμου Σικυωνίων προϋπ 200.000€




Επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους στον Δήμο Σικυωνίων
  


Σειρά επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της Κορινθίας όπου υλοποιούνται έργα πραγματοποίησαν ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής και οι θεματικοί ομόλογοί του Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Αθηνά Κόρκα και Υποδομών Κορινθίας και Αργολίδας Χάρης Βυτινιώτης.

Οι αντιπεριφερειάρχες, συνοδευόμενοι και από την Εφορο Αρχαιοτήτων Κορινθίας Παναγιώτα Κασίμη, επισκέφθηκαν ειδικότερα την Αρχαία Σικυώνα όπου ενημερώθηκαν ότι σύντομα συζητείται στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μελέτη για το αρχαίο θέατρο.

Νωρίτερα, επιθεώρησαν τις εργασίες συντήρησης που γίνονται απο την Εφορεια Αρχαιοτητων Κορινθιας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου στον ναό της Αγίας Τριάδας, στην Αρχαία Σικυώνα.

Στη συγκεκριμένη επίσκεψη, τα στελέχη της Περιφέρειας συνοδεύονταν από τους αντιδημάρχους Σικυωνίων Βασίλη Δομετίου και Δημήτρη Σώκο καθώς και τον γενικό γραμματέα του εν λόγω δήμου Χρήστο Ζαχαριά.






Ποσότητα rapid tests από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου

  


Ποσότητα 100 rapid tests για την διάγνωση της covid-19 παρέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής στην διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης Κορίνθου.

Κατά την επισκεψή του στο εν λόγω σωφρονιστικό κατάστημα, ο αντιπεριφερειάρχης είχε συνάντηση με την προϊσταμένη διεύθυνσης Παρασκευή Ψύχου και την γιατρό Σοφία Καννέλου.








Παρεμβάσεις της Π.Ε. Κορινθίας σε ρέματα και αντιπλημμυρικές υποδομές
  


Συνεχίζονται από την Π.Ε. Κορινθίας οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε υδατορέματα, όπως και οι συντηρήσεις στις υφιστάμενες αντιπλημμυρικές υποδομές.

Οι εργασίες λαμβάνουν χώρα στην περιοχή Σολομού του Δήμου Κορινθίων, στο πλαίσιο του με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ έργου συντήρησης και ανακατασκευής των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών υποδομών οι οποίες έχουν υποστεί βλάβες






Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρούσα στην World Travel Market (WTM) 2021, τον Νοέμβριο στο Λονδίνο

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα μετάσχει στην Εκθεση World Travel Market (WTM) 2021, που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο το πρώτο τριήμερο του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Η Περιφέρεια, η οποία προωθεί ενέργειες και δράσεις που απαιτούνται για την προώθηση της καμπάνιας τουριστικής προβολής του προορισμού “Πελοπόννησος”, θα έχει παρουσία στην WTM 2021 με booth στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Η WTM αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός για την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία, αφού είναι μία από τις εκθέσεις που συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα βλέμματα και το ενδιαφέρον του συνόλου της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Προσφέρει το κατάλληλο πλαίσιο για επαγγελματικές συναντήσεις με Buyers και για Networking.








Παρούσα η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Αρχαία Ολυμπία στην Αφή της φλόγας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022

  


Στην τελετή αφής της φλόγας των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2022, η οποία -παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλουέλαβε χώρα το μεσημέρι σήμερα, Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, στην Αρχαία Ολυμπία, παρέστη ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου.

Παρόντες, ήταν επίσης ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, εκπρόσωποι της ελληνικής και της κινέζικης Ολυμπιακής Επιτροπής και διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι.






Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας υπέγραψε συμβάσεις έργων στην Κορινθία συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκ ευρώ

  


Συμβάσεις έργων στην Κορινθία συνολικού προϋπολογισμού 1.242.000 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 19 Οκτωβρίου, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο.

Ο περιφερειάρχης, ο οποίς είχε συνεργασία με τον χωρικό και τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, καθώς και εντεταλμένους συμβούλους, σχετικά με την εξέλιξη των υλοποιούμενων έργων, αλλά και τον προγραμματισμό νέων, υπέγραψε ειδικότερα συμβάσεις που αφορούν σε – ανακατασκευή και συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου των πυρόπληκτων περιοχών Γαλατακίου, Ξυλοκέριζας και Δ.Ε. Σολυγείας, έργο με προϋπολογισμό 370.000 ευρώ – ανακατασκευή και συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου των πυρόπληκτων περιοχών Αθικίων και Αγίου Ιωάννη, έργο με προϋπολογισμό 370.000 ευρώ – βελτίωση του δρόμου Μεσινό – Αρχαία Φενεός – λίμνη Δόξα, έργο με προϋπολογισμό 207.000 ευρώ και – άρση επικινδυνότητας λόγω κατολισθήσεων και βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην οδό σύνδεσης του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τρίπολης με την Αρχαία Νεμέα, έργο με προϋπολογισμό 295.000 ευρώ.








Την 1η Δεκεμβρίου η πιθανή έναρξη διαχείρισης απορριμμάτων από περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου με προβλήματα

  


Την εκτίμηση ότι από την 1η Δεκεμβρίου θα γίνει δυνατή η έναρξη αποκομιδής απορριμμάτων για κεντρική διαχείριση, από περιοχές που αντιμετωπίζουν αυξημένο πρόβλημα, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι θα υπάρξει συνεργασία της Περιφέρειας με τους δήμους, τόσο στα θέματα ανακύκλωσης, όσο και στην κατεύθυνση της απαλλαγής από τις πολλές χωματερές στις Περιφερειακές Ενότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια