Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ - ΒΙΛΙΑΛΗ φ.1764

Άρθρο της πρώην Βουλευτή Ν.Δ. Μαριλένας Σούκουλη - Βιλιάλη 
Η Ελλάδα ενισχύει καθημερινά το γεωπολιτικό της αποτύπωμα.
  


Η Ελληνο-αμερικανική συμφωνία έρχεται να προσθέσει ακόμα μια σελίδα στην πορεία ισχυροποίησης του γεωπολιτικού αποτυπώματος της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή. Οι πολιτικές ενίσχυσης στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας αποτέλεσαν και αποτελούν για την κυβέρνηση μας, σημαντικές παραμέτρους στην πορεία ανόρθωσης της χώρας. Διότι, η αναπτυξιακή της πορεία προϋποθέτει την δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος ειρήνης και συνεργασίας προκειμένου να απελευθερωθούν οι παραγωγικές δυνατότητες του τόπου μας. Αυτό ακριβώς πράττει, και μάλιστα με μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα, η ελληνο-αμερικανική συνεργασία.

Δεν πρέπει όμως να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Ενώ η Ελλάδα αποτελεί έναν ισχυρό παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή μας, η Τουρκία με την αναθεωρητική της πολιτική υποσκάπτει βασικές παραμέτρους του ευρωπαϊκού κεκτημένου και καταπατά εμφανώς το πνεύμα αλλά και το γράμμα του Διεθνούς Δικαίου.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε και θα είμαστε πάντα ανοιχτοί στον εποικοδομητικό διάλογο με την γείτονα χώρα στο προκαθορισμένο πλαίσιο που ορίζει το Διεθνούς Δίκαιο και οι αρχές της καλής γειτονίας. Αλλά από την άλλη πλευρά, θα διασφαλίζουμε ότι καμία πολιτική που απειλεί τα εθνικά μας δίκαια δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή. Η Ελλάδα σήμερα έχει την απαραίτητη ισχύ να προασπίζει την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Μαζί με τους συμμάχους μας θωρακίζουμε την χώρα από προκλητικές φαντασιώσεις περασμένων εποχών και προχωρούμε αταλάντευτα στην δημιουργία μιας Ισχυρής Ελλάδας με ευημερία για όλους τους πολίτες της.

Μαριλένα Σούκουλη Σύμβουλος 
Πρωθυπουργού σε θέματα χωροταξίας





Μαριλένα Σούκουλη - Βιλιάλη


8 Οκτωβρίου στις 1:43 μ.μ. 

• Η Ντόρα και η Φώφη είναι μαχήτριες της ζωής και της πολιτικής. Γυναίκες νικήτριες που δίνουν το παράδειγμα σε όλες εμάς. Είμαι σίγουρη ότι θα ξεπεράσουν με επιτυχία τα προβλήματα της υγείας τους. 
Τους εύχομαι από καρδιάς περαστικά.

#Dora #marilena #Fofi






Δεν υπάρχουν σχόλια