Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1762

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Η Τουρκία εξάγει την εσωτερική κρίση στον Ελληνισμό…


Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σε διεθνές επίπεδο δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέα, η ανθρωπότητα δεν είναι επιτρεπτό να παραμείνει αδιάφορη μπροστά στο διαφαινόμενο όλεθρο, ο οποίος είναι ενορχηστρωμένος, κατά πάσα πιθανότητα, από τους συνήθεις υπόπτους, δηλαδή τη Δύση, την Ανατολή και τα κοράκια του πολέμου. Με αφορμή τη θετική στάση της Τουρκίας στη στήριξη των εγκληματικών δραστηριοτήτων των Ισλαμιστών του ISIS και του ακήρυκτου πολέμου της Τουρκίας του «Σουλτάνου» Ερντογάν σε πλήθη Λαών κα Μειονοτήτων, όπως οι Κούρδοι υπήκοοι της χώρας αυτής βρίσκονται καθημερινά υπό διωγμό στα πρόθυρα γενοκτονίας..

Ο καταλύτης των εξελίξεων είναι οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ – Τουρκίας ή Μπάϊντεν και Ερντογάν, που υποδαυλίζονται από εξωτερικούς παράγοντες συμφερόντων εξουσίας και επιρροής.

Μαθημένος ο Τούρκος Πρόεδρος με τις προηγούμενες Ηγεσίες της υπερδύναμης συνεχώς να παίρνει με τη άδειά της ή ακόμα και με την ενεργό σύμπραξη, όπως στο Κυπριακό ξένα εδάφη, δεν μπορεί να ανεχθεί τη δημιουργία Κουρδικού Κράτους χωρίς κάποιο αντάλλαγμα. Ατυχώς για την Ελλάδα, η μόνη πρόσφορη περίπτωση για να ικανοποιηθούν τα αρπακτικά σχέδια της Τουρκίας, είναι η χώρα μας. Μέρη της Πατρίδας μας εποφθαλμιά ο Ερντογάν και αφιονίζει την κοινή γνώμη των Τούρκων εναντίον των «Γκιαούρηδων» για εδάφη, που έχουν απελευθερώσει με αίμα και θυσίες οι προπάτορές μας.

Είναι πλέον γνωστό ακόμα και στους απλούς Έλληνες πολίτες, πως όταν η Τουρκία των Ερντογάν, βρίσκεται εσωτερικά στριμωγμένη, όπως συμβαίνει τώρα με τις σχέσεις και τα αντίποινα των ΗΠΑ στην Τουρκική Οικονομία, τότε εφαρμόζει την πάγια τακτική συσπείρωσης του Λαού της. Κάνει εξαγωγή της κρίσης προς τα αιώνια θύματά της την Ελλάδα και την Κύπρο με τις πλάτες παλαιότερα της Ανθελληνικής Δύσης και σήμερα εκμεταλλεύεται τις σχέσεις της με τη Γερμανία και το δίπολο παιχνίδι με τη Ρωσία την περίπτωση και απειλεί ότι θα αλλάξει στρατόπεδο Συμμαχίας, αν δεν τύχει θετικής αντιμετώπισης στα βρώμικα και αρπακτικά σχέδιά της.

Αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι ήδη υπό διαμόρφωση το σκηνικό μιας κρυφής συμφωνίας μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι της Ρωσίας, η οποία όλα δείχνουν πως δημιουργείται μία νέα Γιάλτα σε βάρος και του Ελληνισμού. Η ένταση, που επιχειρεί να στήσει η ΄Αγκυρα στην Κύπρο με την αναγγελία της διενέργειας σεισμικών ερευνών σε περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ. και τη δημιουργία βάσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών δίνει το δικαίωμα στην Ελληνική Κυβέρνηση πως η νέα Ελληνογαλλική Συμφωνία αποτελεί σωτήρια περίπτωση για τη χώρα μας. Περιμένουμε με έκδηλο ενδιαφέρον να βγουν στην επιφάνεια οι συμφωνίες του Σότσι για να λάβουμε και άλλα μέτρα. Οι Τούρκοι, αυτή τη φορά βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τη Γαλλία και την Ελλάδα, που έχουν ίδια συμφέροντα να παραμείνουν τα πράγματα, ως είναι.. Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί πρόσφατα τα γεγονότα, όμως, όλα είναι ρευστά. Ίδωμεν…







ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Υπάρχει ΡΔΤΣ να βάλλει φραγμό στα τηλεοσκουπίδια;


Αυτές οι Δημόσιες Τηλεοπτικές Επιχειρήσεις δεν λένε να εξυγιανθούν από τα κατάλοιπα του παρελθόντος. Το Πασοκο – Αριστερό κατεστημένο, που απολύθηκε πριν από μερικά χρόνια, αφού βούλιαξε τα δημόσια Ταμεία με τους παχυλούς μισθούς και τις αμφιβόλου διαφάνειας απ’ ευθείας αναθέσεις, βρήκε τον τρόπο να επανέλθει.

Δυστυχώς αμετανόητο, αλλά πιστό στις ιδεολογικές του καταβολές και στην Αριστερή πρακτική. Αργότερα, τα σχέδια της Κυβέρνησης Τσίπρα για τον “Εκσυγχρονισμό” προς το δημοκρατικότερο και το προοδευτικότερο, έχουν μετατρέψει τα Κρατικά Κανάλια που τα πληρώνει εκόν άκον ο εξαθλιωμένος πολίτης σε Όπλα Πολιτικής Λαϊκής Απάτης. Μας κορόϊδεύουν και υπηρετούν μόνο τις επιδιώξεις της εκάστοτε κυβέρνησης, όποια κι αν είναι. Αυτή.

Ενθυμούμαι την εποχή που ο αρμόδιος Υπουργός Ρουσόπουλος, επί Κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή, βρήκε από την Κυβέρνηση Σημίτη, 4.000 υπεράριθμους υπαλλήλους στη Δημόσια Τηλεόραση και τους μονιμοποίησε όλους. Σε τρεις μήνες έγιναν συνδικαλιστικές εκλογές στις αντίστοιχες Δημόσιες Επιχειρήσεις και το ΠΑΣΟΚ πέτυχε το “Σοβιετικό ποσοστό” 83%. Αυτή ήταν η δημοκρατική επιλογή της τότε Κυβέρνησης. Τα πράγματα με τις νέες ρυθμίσεις και τις αλλαγές δεν έχουν αλλάξει καθόλου. Τα ίδια έχουμε και ακόμη χειρότερα, αφού διοικούν τα ίδια πρόσωπα.

Οι σημερινοί Τηλεοπτικοί Σταθμοί, που είναι Κρατική Τηλεόραση μίας χώρας που παλεύει στα μανιασμένα κύματα των Μνημονίων και της πανδημίας του ιού για να επιβιώσει, ήλθαν σε ημέρες σημαδιακές να παρουσιάζουν την δήθεν επιτυχημένη Ιστορία Εξόδου από τα Μνημόνια ή την ιστορία των μεταλλάξεων του ιού και των παράνομων εμβολίων την ώρα που τα πάντα φρόντισε ο Τσίπρας να έχουν δεσμευθεί για 99 χρόνια. Κάποιο από αυτά βρήκε ευκαιρία να καταργήσει την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου προς την Ελευθερία. Αυτόν τον Ύμνο, που κρατάει το φρόνημα του Ελληνικού Λαού ψηλά και κάνει στο άκουσμά του να βουρκώνουν τα μάτια. Χωρίς ντροπή και χωρίς συνέπεια είχαν βάλλει φίμωτρο στη Δημόσια τηλεόραση, που ακουγόταν ακόμα και επί παντοδυναμίας ΠΑΣΟΚ με την έναρξη του προγράμματος της αμαρτωλής ΕΡΤ. Διάλεξαν δε, όπως ενθυμούμαι, την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, Ημέρα Εθνικής Επετείου, οι ανθέλληνες και πεμπτοφαλαγγίτες να το κάνουν. Άλλοι, ιδιωτικών Τ/ Σ/, αντί να παράγουν κάτι για να κρατήσουν ψηλά το Εθνικό φρόνημα του Λαού, ημέρες που διανύουμε, παρουσιάζουν τα προπαγανδιστικά μουσουλμανικά σίριαλ της Τουρκίας Είναι απορίας άξιον, γιατί ακόμη και σήμερα με Κυβέρνηση Κεντροδεξιάς δεν επεμβαίνει το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο να βάλλει φραγμό στα προγράμματα της αριστερής θολοκουλτούρας, της ασύδοτης τουρκικής προπαγάνδας και του εκχυδαϊσμού; Στα λεγόμενα τηλεσκουπίδια; Υπάρχει απάντηση;






ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Η απομόνωση της Τουρκίας από τη δύση……


Στο καναβάτσο είναι ριγμένος αυτή την περίοδο ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν καθώς από τις ΗΠΑ είναι σχεδόν καθημερινό το μήνυμα πως η Ουάσιγκτον επιθυμεί μια Τουρκία αλλά χωρίς τον Σουλτάνο, στην Ευρώπη η Γερμανία μετά και την ρελάνς της Γαλλίας με την Ελλάδα, δείχνει να έχει χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων με ότι αυτό συνεπάγεται για την Άγκυρα, ενώ από την Ρωσία υπάρχει μια σχεδόν μονόπλευρη εκμετάλλευση καθώς και τα χρήματα των τούρκων παίρνει και ουσιαστική στήριξη δεν τους παρέχει, ενώ τους χτυπάει στη Συρία.

Η διαρκής αρνητική φωνή του Λευκού Οίκου των ΗΠΑ,, για τα τραγικά περιστατικά που οδήγησαν στον διωγμό και την σφαγή 1.5 εκατομμυρίων Αρμενίων κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν ιδιαίτερα σκληρή. Ο Λευκός Οίκος ψήφισε τελικά τη γενοκτονία των Αρμενίων, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους και την Τουρκία υπόλογο του Μεγάλου Εγκλήματος. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει σε τέτοιο βαθμό και γίνεται σαφές, ότι οι Τούρκοι πλέον δεν έχουν την εύνοια των Αμερικανών, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούν την Ελλάδα, ως αντίβαρο των ενεργειών τους, σε επίπεδο εξοπλισμών και διπλωματίας γεωστρατηγικών συμφωνιών Οι λόγοι και τα αίτια, που οι ΗΠΑ βάζουν στο κάδρο την Τουρκία, είναι πολλά και σοβαρά για μια χώρα που θέλει να το παίζει σε διπλό ταμπλό μεταξύ ΝΑΤΟ – ΔΥΣΗΣ και ΑΝΑΤΟΛΗΣ: Η Τουρκία έχει χάσει τον δυτικό της προσανατολισμό και αυτό είναι κάτι που οι ΗΠΑ δεν θα το συγχωρέσουν εύκολα. Οι συμφωνίες του Ερντογάν με τον Πούτιν, έχουν εξοργίσει ΕΕ και ΗΠΑ. Ο Μπάϊντεν και οι πάτρωνές του δεν θα συγχωρήσουν εύκολα τα τερτίπια του Σουλτάνου.

Η σκληρή «γλώσσα» που χρησιμοποιεί συνεχώς ο Λευκός Οίκος έχει σχέση με τον αλληθωρισμό και τις σχέσεις του Ερντογάν με τον Ρώσο Πούτιν για τους SS 400 ..

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πλέον όλοι σχεδόν «αδειάζουν» τους Τούρκους έστω και στα λόγια. Η Τουρκία έχει χάσει την εμπιστοσύνη των χωρών του ΝΑΤΟ.

Οι εξελίξεις «τρέχουν» με πολύ μεγάλη ταχύτητα και τα παράλληλα μέτρα εναντίον της Οικονομίας, του Τουρισμού, του εμπάργκο εξοπλισμών, όπως η απόφαση να μη δοθούν τα f35 στην Τουρκία, ενώ απαγορεύτηκε η κατασκευή εξοπλιστικών ανταλλακτικών Εταιρειών της Αμερικής στη γειτονική μας χώρα, είναι ενδεικτικά στοιχεία απομόνωσης. Ο Ερντογάν δεν είναι αρεστός στην Δύση και ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν έχει αποκλειστεί εντελώς είναι ένας: Είναι πολλά τα λεφτά, αφού το marketing του πολέμου δεν τελειώνει ποτέ!

Εδώ μπορούμε να πούμε ότι, μας χρειαζόταν μία έμπειρη Κυβέρνηση, να εκμεταλλευθεί την περίπτωση εις όφελος των Ελληνικών συμφερόντων. Και την έχουμε…






ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ

Και η νοοτροπία του Μαχητή;.


Πολλά και όχι τυχαία τα επεισόδια που συμβαίνουν τελευταία στις Ένοπλες Δυνάμεις που γεννούν ερωτηματικά, αν τα Στελέχη μας έχουν χάσει την νοοτροπία του Μαχητή ! Παλαιότερα όταν όλα τα Στελέχη μας εκπαιδευόντουσαν στα Σχολεία των Ενόπλων Δυνάμεων υπήρχαν και Ειδικά σχολεία που έδιναν τη Μέγιστη Σημασία στα Στελέχη μας ,ώστε να αποκτήσουν την νοοτροπία του Μαχητή και όχι να γίνουν απλά αυτοί που θα καταγράψουν το γεγονός και θα το αναφέρουν … Η νοοτροπία αυτή τείνει να χαθεί από το Στράτευμα και αυτό ίσως να είναι ό,τι ποιο σοβαρό συμβαίνει στις Τάξεις των Ε.Δ. και το πρόβλημα εντοπίζεται από τότε που τα Στελέχη πάνε στο στράτευμα για επαγγελματική αποκατάσταση και όχι γιατί πραγματικά αγαπούν αυτό που κάνουν !

Αν εξαιρέσουμε τις Ειδικές Δυνάμεις και των τριών Κλάδων των Ε.Δ ,τους Χειριστές των Μαχητικών μας & τους Χειριστές των Ε/Π . παντού επικρατεί μια νοοτροπία χύμα στο κύμα και μηδενική πειθαρχία ….Χωρίς να υπάρχουν οι Ηγέτες εκείνοι που θα πάρουν τις αποφάσεις στο Πεδίο της Μάχης και όχι απλά να αναφέρουν το γεγονός ! Στα πρόσφατα επεισόδια σε Αιγαίο και Έβρο καταγράφουμε την μηδενική αντίδραση του Κυβερνήτη του Σκάφους του Λ/Σ «ΓΑΥΔΟΣ» όπου και έλαβε και τα εύσημα από τον Πρωθυπουργό της Χώρας …Για την ψυχραιμία του !!! Την μηδενική αντίδραση των δύο Στελεχών μας στον Έβρο που παραδόθηκαν αφού αφαίρεσαν τις γεμιστήρες των Όπλων τους σε μόλις δύο Τούρκους Στρατιώτες ! Επίσης καταγράφεται η μηδενική αντίδραση των Αξιωματικών της Μονάδας που συνέβη η αιχμαλωσία των Στελεχών μας, οι οποίοι φρόντισαν να αναφέρουν το γεγονός και μετά ηρέμησαν ,αφού το θέμα το έχει αναλάβει το ΥΠΕΞ!!!

Η Μοναδική φορά που η σωστή αντίδραση που καταγράφηκε ήταν στο νησί της Ρω όταν ο Ταγματάρχης Διοικητής της ΔΑΝ της Μεγίστης διέταξε τον Αρχιφύλακα να εκτελέσει πυρά …Την αντίδραση των Τούρκων την καταγράψαμε ! Έπεσαν όλοι να φάνε τους τρεις νέους που έστησαν Σημαίες στα ξερονήσια των Φούρνων ,γιατί λένε έφεραν τη χώρα σε Κρίση ,αποκρύπτοντας όμως ,οτι καθημερινά τα Τούρκικα Μαχητικά κάνουν Υπερπτήσεις από το Σύμπλεγμα των νησιών των Φούρνων και μάλιστα ζήτησαν και Ποινικές ευθύνες κάποιοι που είχαν και την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων ! Στο Τελευταίο επεισόδιο του ξυσίματος της Κ/Φ ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ ανοιχτά της νήσου Λέσβου η χαμένη νοοτροπία του Μαχητή φάνηκε στις μηδενικές αντιδράσεις του Κυβερνήτου και του Πληρώματος της Κ/Φ που δεν έπραξαν ούτε τα δέοντα αλλά ούτε και τα νόμιμα ! Είθε να μη συνεχίσει το κακό, που προέρχεται από την παρεμβολή πολιτικών, δειλών κυβερνήσεων και της μηδενιστικής αριστεράς… VETERANOS






Δεν υπάρχουν σχόλια