Header Ads

ΣΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ φ.1762

ΣΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ
 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ
  

Λέγει ο Γάλλος Α/ΓΕΕΔ στρατηγός Φρανσουά Λεκουίντρε.
Προετοιμαζόμαστε εδώ και μήνες για πολεμική εμπλοκή. Θέλουμε να κερδίσουμε τον πόλεμο πριν αυτός ξεκινήσει… Όταν ένας εμπειρότατος στρατηγός, Αρχηγός του γαλλικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, αναφέρει με όλες τις τιμές ότι “εδώ και μήνες προετοιμάζει τις δυνάμεις του για πιθανή στρατιωτική εμπλοκή και μεγάλη ένταση», σίγουρα τα πράγματα είναι σοβαρά, ειδικά στην Α. Μεσόγειο λόγω της ανεξέλεγκτης πλέον Τουρκίας, που μπορεί να πυροδοτήσει ακόμα χειρότερες καταστάσεις, εμπλέκοντας τις ΗΠΑ- Ρωσία- Κίνα με ό,τι αυτό συνεπάγεται παγκοσμίως…


ΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ;


Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ο Γάλλος Α/ΓΕΕΔ στοχοποιώντας έμμεσα την Τουρκία ως «εισβολέα» στην Α.Μεσόγειο. Όταν ένας εμπειρότατος στρατηγός, αρχηγός του γαλλικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, αναφέρει με όλες τις τιμές ότι “εδώ και μήνες προετοιμάζει τις δυνάμεις του για πιθανή στρατιωτική εμπλοκή και μεγάλη ένταση», σίγουρα τα πράγματα είναι σοβαρά, ειδικά στην Αν. Μεσόγειο λόγω της ανεξέλεγκτης πλέον Τουρκίας που μπορεί να πυροδοτήσει ακόμα χειρότερες καταστάσεις, εμπλέκοντας τις ΗΠΑ-Ρωσία και Κίνα.
  
Γαλλικές αμυντικές δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν ότι αρκετούς μήνες, το γαλλικό επιτελείο προετοιμάζει τις γαλλικές δυνάμεις για εμπλοκή «υψηλής έντασης», δηλαδή για στρατιωτική εμπλοκή, διότι παίζουμε με τις λέξεις.

Τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια μιας από τις τελευταίες κοινοβουλευτικές ακροάσεις του, ο πρώην Αρχηγός Επιτελείου των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων [CEMA], στρατηγός Φρανσουά Λεκουίντρε εξήγησε ότι ήταν απαραίτητο να «ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι ο κόσμος γύρω τους είναι ένας βίαιος κόσμος που θα ξεπεραστεί από αυτή τη βία πολύ γρήγορα, θέλοντας και μη ».

Σήμερα, ο διάδοχός του, στρατηγός Thierry Burkhard, δεν αμφισβητεί αυτήν την παρατήρηση, ειδικά επειδή είμαστε επί του παρόντος μάρτυρες ενός αγώνα εξοπλισμών ειδικά στην Αν.Μεσόγειο από την Άγκυρα.

Το δικό του στρατηγικό όραμα, το οποίο πρόκειται να αποκαλύψει κατά τις επόμενες ακροάσεις του στην Εθνοσυνέλευση και τη Γερουσία, εμμένει στο γεγονός ότι βρισκόμαστε σε περίοδο που χαρακτηρίζεται από «μόνιμο ανταγωνισμό».

«Παλιότερα, οι συγκρούσεις ήταν μέρος ενός μοτίβου« ειρήνης / κρίσης / πολέμου ». Τώρα είναι περισσότερο ένα τρίπτυχο «ανταγωνισμού / διαμαρτυρίας / πολεμικής αντιπαράθεσης».

Ο ανταγωνισμός έχει γίνει φυσιολογικός, σε οικονομικό, στρατιωτικό, πολιτιστικό ή πολιτικό τομέα, και οι λεγόμενες περιφερειακές συγκρούσεις ανήκουν σε αυτόν τον ανταγωνισμό.

Ζήσαμε είκοσι χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων η λογική ήταν η δέσμευση στην ειρήνη, αλλά σήμερα δεν είναι πλέον η μόνη λύση », δήλωσε ο Γάλλος ΑΓΕΕΔ στρατηγός Burkhard.

Σήμερα κατά τον ίδιο βιώνουμε ισχυρές φάσεις αμφισβήτησης αυτής της πολιτικής, που έχει μετατραπεί σε πολιτική τετελεσμένων γεγονότων.

Αυτό έκανε η Ρωσία στην Κριμαία ή η Κίνα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, ή Τουρκία σε Λιβύη, Συρία, με συγκρούσεις που μπορούν να εκφυλιστούν σε πολεμικές συρράξεις μεταξύ μεγάλων δυνάμεων.
  

Εξ ου και η ανάγκη προετοιμασίας των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων για εμπλοκή υψηλής έντασης. Ωστόσο, πριν από την άφιξή του εκεί, αναμφίβολα εμπνευσμένος από τις αρχές που ορίζει ο Sun Tzu [«η καλύτερη τεχνογνωσία δεν είναι να κερδίσεις εκατό νίκες σε εκατό μάχες, αλλά μάλλον να νικήσεις τον εχθρό χωρίς να πολεμήσεις»], υποστηρίζει ο στρατηγός Burkhard.

“Θέλουμε να κερδίσουμε τον πόλεμο πριν αυτός ξεκινήσει, δίνοντας την δυνατότητα στις γαλλικές δυνάμεις την ικανότητα να πραγματοποιούν ενέργειες λίγο κάτω από το όριο της πολεμικής σύγκρουσης, με τις λεγόμενες «υβριδικές» επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν να «επιβραδύνουν, ή ακόμα και να αποτρέψουν τον αντίπαλο να επιχειρήσει οτιδήποτε», εξήγησε, ο ίδιος.

Η Γαλλία αναγνωρίζοντας το γεγονός της πρωτοκαθεδρίας στην Μεσόγειο, έχει κατανοήσει βαθιά ότι σε πολύ μικρό διάστημα θα αντιμετωπίσει επικίνδυνες χώρες σαν την Τουρκία, ειδικά σε Αιγαίο/Αν.Μεσόγειο, για να μην αναγκαστεί να το κάνει εγγύτερα στα γαλλικά θαλάσσια σύνορα, από την Λιβύη για παράδειγμα.

Η χρήση τετελεσμένων γεγονότων από την Άγκυρα σε Αν.Μεσόγειο, Λιβύη, Σαχέλ, και Αφρική γενικά, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα τεράστια γαλλικά συμφέροντα και για αυτό προετοιμάζεται και δρα ήδη ο γαλλικός στρατός, με υβριδικό πόλεμο ( κλείσιμο τουρκικών Τζαμιών και τουρκικών εθνικιστικών οργανώσεων εντός Γαλλίας, πόλεμο πληροφοριών, κ.α. με στόχο τον Ερντογάν φανερά ή κρυφά.

Αυτό που δηλώνει όμως ο Γάλλος στρατηγός πιο ξεκάθαρα όσο ποτέ εδώ, είναι η απαίτηση για αφύπνιση όλων των χωρών της περιοχής της Μεσογείου, από περιφερειακούς “ταραξίες” ( Τουρκία), διότι στο βάθος έρχεται πιθανότατα κάτι πολύ μεγαλύτερο ανάμεσα σε ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, το οποίο θα είναι πολύ δυσάρεστο για όλο τον πλανήτη.

πηγή: Newsroom 6.10.2021


Δεν υπάρχουν σχόλια