Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1762

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
  


Κυρ.Μητσοτάκης σε Κασάδο:
«Αντιστάσου! Κι εμείς είχαμε τον Βαρουφάκη εδώ και αντισταθήκαμε»
  



news24703 Οκτωβρίου 2021 
Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού στο συνέδριο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας. «Η ΝΔ καταλαμβάνει όλο το χώρο ανάμεσα στη δεξιά και το προοδευτικο κέντρο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Παρά την πανδημία, παρά το μεταναστευτικό, παρά τις δύσκολες διαφορές με την Τουρκία, μείναμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας. Μειώσαμε τους φόρους για όλους τους Έλληνες, περιορίσαμε τη γραφειοκρατία, δημιουργήσαμε ένα ψηφιακό κράτος, εκσυγχρονίσαμε το κόμμα μας ώστε η Νέα Δημοκρατία να καταλαμβάνει πλέον ολόκληρο τον χώρο ανάμεσα στην δεξιά και στο προοδευτικό κέντρο», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του στο συνέδριο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, στη Βαλένθια, όπου τον προσκάλεσε ο Πρόεδρος του κόμματος, Pablo Casado.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε πως οι πολίτες ανταποκρίνονται σε όσους πρεσβεύουν την «πραγματική αλλαγή» κι όχι «κενές υποσχέσεις». «Κερδίσαμε τις εκλογές γιατί υποσχεθήκαμε, όχι μόνο στους δικούς μας υποστηρικτές αλλά σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, ένα νέο όραμα ανανέωσης στο οποίο μπορούσαν να πιστέψουν», τόνισε. «Ο ελληνικός λαός μας επιβράβευσε με μία απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις τελευταίες εκλογές, ώστε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας».

«Είμαι εδώ για να σας μεταφέρω το μήνυμα πως αυτό είναι εφικτό. Οι λαϊκιστές της άκρας αριστεράς, οι αντίστοιχοι των δικών σας Podemos, ηττήθηκαν στις πρόσφατες εκλογές από το προοδευτικό κεντροδεξιό κόμμα. Όταν αναλάβατε εσείς την εξουσία, είμαι βέβαιος πως θα έχετε κι εσείς το ίδιο όραμα με εμάς. Ένα όραμα όχι μόνο για μια προοδευτική Ισπανία, αλλά ένα όραμα για μια προοδευτική Ευρώπη. Μία Ευρώπη που προστατεύει τα σύνορά της. Μία Ευρώπη που θέτει στο επίκεντρο της πολιτικής της την άμυνα. Μια Ευρώπη που διασφαλίζει ότι τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν τις ζωές όλων των Ευρωπαίων, για να μειώσουν τις εισοδηματικές ανισότητες και θα διασφαλίσουν πως όλοι μας προσβλέπουμε σε ένα κοινό μέλλον», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η πολιτική έχει τη δύναμη να κάνει τη διαφορά στην καθημερινότητα» των πολιτών, «όχι μέσω της αυξημένης φορολόγησης, των επιβαρυντικών ρυθμιστικών πλαισίων και της υπέρμετρης παρέμβασης του κράτους. Αλλά μέσω των επενδύσεων, των μεταρρυθμίσεων και της δημιουργίας των συνθηκών στην αγορά που δίνουν ώθηση στην επιχειρηματικότητα, την απασχόληση, την ανάπτυξη, αλλά και την αυξημένη παραγωγικότητα».

«Αυτό σημαίνει ακριβώς αυτό που κάναμε στην Ελλάδα: μείωση των φόρων, μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, ανάπτυξη πράσινων τεχνολογιών και αξιοποίηση της έξυπνης τεχνολογίας και της ψηφιακής καινοτομίας με στόχο να αποκομίσουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους πολίτες», συμπλήρωσε.

Και η απάντηση του Κασάδο: «Έχεις την εκτίμηση όλων μας - Θα στηρίξουμε την προστασία των ελληνικών συνόρων»..






Δύο διορθώσεις ζητά ο Α. Τσίπρας για να ψηφίσει o ΣΥΡΙΖΑ την Αμυντική Συμφωνία με τη Γαλλία
  



news24701 Οκτωβρίου 2021 
Υπό την Προεδρία του Αλέξη Τσίπρα συνεδρίασε το Πολιτικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την επικείμενη κύρωση της Αμυντικής Συμφωνίας με τη Γαλλία. Κατά την συνεδρίαση, ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να μεριμνήσει μέχρι την κύρωσή της, επανορθώνοντας σε σχέση με τις διατυπώσεις στα άρθρα 2 και 18, δηλαδή τα άρθρα που αφήνουν εκτός Αμυντικής Συμφωνίας τις θαλάσσιες οικονομικές ζώνες που ορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο και την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών σε εμπόλεμες περιοχές όπως το Σαχέλ.

«Ο κος Μητσοτάκης μετά από πολλές παλινωδίες που έχουν κοστίσει πολλά δις σε εξοπλιστικά που δεν αποτελούσαν προτεραιότητα και δεν είχαν ενταχθεί σε κανέναν προγραμματισμό των ενόπλων δυνάμεων ή της Βουλής, φέρνει εν τέλη με μεγάλη καθυστέρηση μια Αμυντική Συμφωνία με τη Γαλλία, βιαστική και προχειρογραμμένη. Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνησή μας, έβαλε τις βάσεις από το 2015 της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της άμυνας.

Όπως επίσης είναι γεγονός ότι ξεκινήσαμε τη διαπραγμάτευση το 2018 για τις φρεγάτες Μπελχάρα, βάση των εισηγήσεων του ΓΕΝ. Αλλά εμείς δε θα φέρναμε ποτέ μια Αμυντική Συμφωνία που θα άφηνε ανοιχτό το θέμα της υπεράσπισης της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ μας, καθώς και μια συμφωνία που θα εξέθετε ελληνικές δυνάμεις σε αποστολές σε εμπόλεμες περιοχές πολύ μακριά τόσο από την ελληνική όσο και από τη Γαλλική επικράτεια, όπως το Σαχέλ. Εμείς θα φέρναμε πολύ νωρίτερα, μια καλύτερη και κυρίως φθηνότερη Αμυντική Συμφωνία με τη Γαλλία.






Φώρη Γεννηματά:
Άρρηκτα συνδεδεμένες με την ύπαρξη του ΚΙΝΑΛ αυτές οι εσωκομματικές εκλογές
  


Ομιλία στα μέλη του Κινήματος Αλλαγής πραγματοποίησε την Παρασκευή (01/10) στην Τρίπολη η Φώφη Γεννηματά ενόψει των εσωκομματικών εκλογών, στις οποίες είναι υποψήφια για πρόεδρος. Απόσπασμα της ομιλίας: «Ζητώ την νέα εντολή, ώστε στις εθνικές εκλογές που έρχονται η παράταξή μας να αναδειχθεί και πάλι ισχυρή, πρωταγωνίστρια, εγγυήτρια της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου. Στόχος όμως που προϋποθέτει την ενότητα, την καθαρή προοδευτική ταυτότητα, την αυτόνομη πορεία μας απέναντι στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε η κ. Γεννηματά.

Και πρόσθεσε: «To 2015 ανέλαβα μια παράταξη σε παρακμή, βαθιά διχασμένη, στα όρια της εξόδου από τη Βουλή. Διασφάλισα την ενότητα. Ενίσχυσα τις δυνάμεις της. Οδήγησα στον υπερδιπλασιασμό των εκλογικών ποσοστών της με συνεχείς πολιτικές πρωτοβουλίες και προτάσεις για όλα τα μεγάλα θέματα του τόπου. Όσοι βάλαμε πλάτη, ενώσαμε δεν διαιρέσαμε, προσθέσαμε δεν αφαιρέσαμε. Κάναμε τον κόσμο να νοσταλγεί και όχι να βρίζει το ΠΑΣΟΚ. Η παράταξή μας μεγαλώνει από αναμέτρηση σε αναμέτρηση.

Τώρα που φαίνεται ότι οι πολιτικές του κ. Μητσοτάκη χτυπούν την κοινωνία, τώρα που φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί ούτε ως αντιπολίτευση, τώρα που η Σοσιαλδημοκρατία επανακάμπτει σε διεθνές επίπεδο μπορούμε να είμαστε εμείς αν το πιστέψουμε που θα γκρεμίσουμε τη Δεξιά¨.






Η κυβέρνηση επιλέγει να κινηθεί διχαστικά και με τους ανεμβολίαστους σεισμόπληκτους
   


Με μια πρωτοφανή απόφαση των αρχών, απαγορεύτηκε η φιλοξενία σε κλειστούς χώρους σε όσους σεισμόπληκτους του τελευταίου σεισμού στην Κρήτη δεν είναι εμβολιασμένοι. Και σε αυτή την τραγική στιγμή η κυβέρνηση επιλέγει να κινηθεί διχαστικά αφήνοντας στο έλεος των καιρικών συνθηκών όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η κίνηση αυτή θα είχε λογική και δε θα εντασσόταν στο ευρύτερο σχέδιο διχασμού και απόδοσης ευθύνης στους ίδιους του πολίτες από τη στιγμή που υπήρχε πρόβλεψη για τη φιλοξενία των ανεμβολίαστων σε ξεχωριστό χώρο. Πέραν των αρνητών άλλωστε υπάρχουν και άτομα που δεν επιτρέπεται να εμβολιαστούν, η κυβέρνηση όμως τους βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι επενδύοντας στο διχασμό. Φαίνεται για ακόμα μία φορά πως η κυβέρνηση εξαντλεί τις υποχρεώσεις της στην παροχή εμβολίου με οτιδήποτε ακολουθεί να θεωρείται ευθύνη των πολιτών ακόμα και σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

  


Οι «άριστοι» της διαχείρισης της πανδημίας «ξηλώνονται» έναςένας από την κυβέρνηση. Παρά τα όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση και οι μιντιακοί υποστηρικτές της, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Η πλήρης αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύεται από την απομάκρυνση όλων των υπευθύνων της διαχείρισης της πανδημίας. Με απλά λόγια το «πουλόβερ» της δήθεν «επιτυχίας» ξηλώνεται. Αυτό που μένει να «ξηλωθεί» οριστικά είναι η ίδια η κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές. Δυστυχώς το μόνο που θα αφήσουν πίσω τους είναι στάχτη, αποκαΐδια, ένα διαλυμένο σύστημα υγείας και μια Ελλάδα διχασμένη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ




Eπίσκεψη στο γραφικό και ακριτικό Αχλαδοχώρι Σερρών.


Eπίσκεψη στο γραφικό και ακριτικό Αχλαδοχώρι Σερρών. Σ’ένα πανέμορφο , καταπράσινο περιβάλλον στις παρυφές του δάσους του Λαϊλιά. Θεία λειτουργία στον επιβλητικό Ιερό Ναό Προφήτου Ηλία. Συνάντηση του Βουλευτή Σερρών Κωνσταντίνος Μπούμπας με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Vasilis Tsavlidis , τον Αντιδήμαρχο Σιντικής #Παναγιώτη_ Σαββίδη και κατοίκους στην πλατεία του χωριού.Μας υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη θερμή εκτιμώντας ότι αναδείξαμε στο Ελληνικό κοινοβούλιο ως Ελληνική Λύση το θέμα της Αποτροπής λειτουργίας λατομείου στην περιοχή.

Συμμεριζόμενοι την αγωνία τους για να μην κατασκευαστεί νταμάρι εξόρυξης γρανίτη στο τόπο τους που θα σημάνει τεράστια οικολογική καταστροφή. Είμαστε δίπλα τους από την πρώτη στιγμή και το δείξαμε εμπράκτως και δυναμικά στην Βουλή! Καλό αγώνα !






«Πυρά» ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Σάμο: Το ΚΥΤ της ντροπής δεν έκλεισε, απλά μεταφέρθηκε λίγα χιλιόμετρα παραπέρα
  




ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ N E W S R O O M IEFIMERIDA.GR 01/10/2021 
Την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σάμο σχολιάζει, εξαπολύοντας «πυρά» κατά του πρωθυπουργού, σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ στη νησί του βορείου Αιγαίου.

«Τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη του στο νησί μας, αποτελούν πρόκληση, γιατί το ΚΥΤ της ντροπής δεν έκλεισε, απλά μεταφέρθηκε λίγα χιλιόμετρα παραπέρα. Το ΚΥΤ- «φυλακή» στη Ζερβού, με τις υποδομές που διαθέτει, δεν αλλάζει την ουσία του προβλήματος, ότι δηλαδή θα συνεχίσουν να εγκλωβίζονται άνθρωποι κυνηγημένοι από τους πολέμους, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη φτώχεια. Το δίκαιο αίτημα των νησιωτών να μη μετατραπούν τα νησιά σε φυλακές ανθρώπινων ψυχών παραμένει αδικαίωτο και ζητούμενο στους αγώνες που έρχονται» αναφέρει το ΚΚΕ.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια