Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ1761

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων
  


Μητσοτάκης στον ΟΗΕ : Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με την απειλή του casus belli.
Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα
  


Economiko.gr 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της ομιλίας του κατά την 76η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η χώρα ήταν πάντοτε υπέρμαχος του Διεθνούς Δικαίου, τονίζοντας πως οι διαφορές στις διεθνείς σχέσεις οφείλουν να γεφυρώνονται, πόσω μάλλον μεταξύ γειτόνων.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι Ελλάδα και Τουρκία οφείλουν να συνεργαστούν σε τομείς – «φωτιά», όπως είναι το μεταναστευτικό και η κλιματική κρίση, μην διατηρώντας την ίδια αισιοδοξία και για το Κυπριακό ζήτημα, για το οποίο και σχολίασε ότι « η Τουρκία εξακολουθεί να αγνοεί τα ψηφίσματα του ΟΗΕ».

«Ανέκαθεν υποστηρίζαμε το Διεθνές Δίκαιο» Η Ελλάδα ανέκαθεν υποστήριζε το Διεθνές Δίκαιο στις σχέσεις της με τους γείτονές της και με την Τουρκία. Όμως, είμαστε αντιμέτωποι με το παράνομο casus belli. Έχουμε ήδη υπογράψει συμφωνίες καθορισμού της ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο, αυτό είναι το ισχυρότερο πειστήριο πως τέτοιες διαφορές μπορούν να γεφυρωθούν εάν συμφωνήσουμε πως γνώμονας της λύσης της μόνης διαφοράς μας είναι το Διεθνές Δίκαιο.

Δεν πρέπει να επαναληφθεί η ένταση, που καλλιέργησε η Τουρκία τον προηγούμενο χρόνο. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, την ώρα που θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τομείς συνεργασίας με την Τουρκία, όπως η κλιματική κρίση και το μεταναστευτικό – υπάρχουν πολλά που οι δύο χώρες μπορούν να κάνουν μαζί.

Είμαι λιγότερο αισιόδοξος για το Κυπριακό, γιατί η Τουρκία εξακολουθεί να αγνοεί τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Η Ελλάδα εξακολουθεί να υποστηρίζει τις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ για λύση στο πολιτικό πρόβλημα, επί τη βάσει της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Όποια λύση εκτός αυτού του πλαισίου, όπως η λύση των δύο κρατών, είναι απαράδεκτη, τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα» «Η Ευρώπη πρέπει και μπορεί να κάνει περισσότερα μόνη της, όχι ασφαλώς σε βάρος των διατλαντικών δεσμών», είπε στη συνέχεια σχετικά με την ανάγκη -όπως την χαρακτήρισε- της στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ.

«Η Ελλάδα ήταν πάντοτε υπέρμαχος της ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ. Όμως ας είμαστε ειλικρινείς, λίγα έχουν γίνει. Στις αρχές Οκτωβρίου θα γίνει η Σύνοδος ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων στη Σλοβενία, ας μην χάσουμε αυτήν την ευκαιρία, η ΕΕ πρέπει να φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις της».






Το «αντίο» του Τσίπρα στη Μέρκελ
  


Economiko.gr 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 Σε ένα εκτενές αποχαιρετιστήριο αφιέρωμα στην Άγκελα Μέρκελ, δώδεκα πρώην και νυν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και άλλοι κορυφαίοι παράγοντες της διεθνούς πολιτικής, όπως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Μπόρις Τζόνσον, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας γράφουν στην Zeit για τη δική τους σχέση τους με τη Γερμανίδα καγκελάριο, αποτιμώντας τη συμβολή της στην ευρωπαϊκή και διεθνή πολιτική σκηνή.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε προσωπικό τόνο θυμάται: «Το πρώτο μας τηλεφώνημα έγινε το 2015 ύστερα από δική της πρωτοβουλία. Μου ζήτησε να συζητήσουμε για τις διαφορές των απόψεών μας πρόσωπο με πρόσωπο, αντί μέσω τρίτων. Αυτό ήταν χαρακτηριστικό της. Σε αυτή την κρίση έπρεπε να πετύχουμε ισορροπία μεταξύ της πολιτικής εντολής που λάβαμε μέσω των εκλογών και της κοινής δέσμευσης να εγγυηθούμε ειρήνη για τους λαούς της Ευρώπης. Δεν ήταν εύκολη εξίσωση. Το γεγονός ότι βρήκαμε έναν αποδεκτό συμβιβασμό παρά τις δυσκολίες ήταν κάθε άλλο παρά αυτονόητο και αναμενόμενο».

Περί εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει όμως και μια πιο προσωπική στιγμή με την Γερμανίδα καγκελάριο: «Σε μια πιο ιδιωτική στιγμή το 2019 δειπνούσαμε σε μια ψαροταβέρνα στον Πειραιά. Εκεί μου αποκάλυψε την πεποίθησή της ότι όταν θέλουμε πραγματικά να λύσουμε τα προβλήματα, το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια. Εκπροσωπήσαμε διαφορετικές πολιτικές κατευθύνσεις. Αλλά αυτή ακριβώς η ειλικρίνεια ήταν το ουσιώδες χαρακτηριστικό στην μεταξύ μας σχέση. Μας επέτρεψε να χτίσουμε εμπιστοσύνη, παρά τις αντιξοότητες. Ο τρόπος, με τον οποίο η Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε κατά τη διάρκεια της ευρωκρίσης τις θέσεις της αλλά και η απόρριψή τους ήταν έντιμοι».

FAZ: H Μέρκελ θα λείψει στις Βρυξέλλες…






Φώφη Γεννηματά – Οχι παθητική στάση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα
  



Η Φώφη Γεννηματά παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για τον επίσημο εορτασμό της 200ής επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

in.gr 26 Σεπτεμβρίου 2021, 19:31 «Η τουρκική επιθετικότητα απαιτεί νέα εθνική στρατηγική που να ενώνει και όχι αμυντική και παθητική στάση.

Γιατί οι Έλληνες μπορούμε. Να το πιστέψουμε για να πετύχουμε την Νέα Αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, από την Τρίπολη, όπου παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για τον επίσημο εορτασμό της 200ής επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

«Μπορούμε το ακατόρθωτο» Η κυρία Γεννηματά δήλωσε πως «η σημερινή επέτειος μας υπενθυμίζει ότι όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι, προσηλωμένοι στους εθνικούς στόχους και με ηγεσία που μας εμπνέει μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο» και προσέθεσε: «Ας αξιοποιήσουμε αυτά τα διδάγματα τώρα που οι προκλήσεις μεγαλώνουν γύρω μας».

Πηγή: ΑΠΕ






Ο Βαρουφάκης «καρφώνει» τον Τσίπρα για το «αντίο» στη Μέρκελ – Επιμένει στις θέσεις του και ρίχνει ευθύνες στην καγκελάριο
  



Economiko.gr 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 Την ευκαιρία για κριτική έδωσε στον πρώην ΥΠΟΙΚ και νυν γραμματέα του ΜεΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, ο αποχαιρετισμός του Αλέξη Τσίπρα στην Άνγκελα Μέρκελ, καθώς η καγκελάριος της Γερμανίας δεν θα είναι υποψήφια μετά από θητεία 16 χρόνων.

«Ισορροπία» Υπενθυμίζεται ότι γράφοντας για την Zeit, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «το πρώτο μας τηλεφώνημα έγινε το 2015 ύστερα από δική της πρωτοβουλία. Μου ζήτησε να συζητήσουμε για τις διαφορές των απόψεών μας πρόσωπο με πρόσωπο, αντί μέσω τρίτων. Αυτό ήταν χαρακτηριστικό της. Σε αυτή την κρίση έπρεπε να πετύχουμε ισορροπία μεταξύ της πολιτικής εντολής που λάβαμε μέσω των εκλογών και της κοινής δέσμευσης να εγγυηθούμε ειρήνη για τους λαούς της Ευρώπης. Δεν ήταν εύκολη εξίσωση. Το γεγονός ότι βρήκαμε έναν αποδεκτό συμβιβασμό παρά τις δυσκολίες ήταν κάθε άλλο παρά αυτονόητο και αναμενόμενο».

Η πιο ιδιωτική στιγμή Παράλληλα, σε πιο προσωπικό τόνο, ανέφερε ότι «σε μια πιο ιδιωτική στιγμή το 2019 δειπνούσαμε σε μια ψαροταβέρνα στον Πειραιά. Εκεί μου αποκάλυψε την πεποίθησή της ότι όταν θέλουμε πραγματικά να λύσουμε τα προβλήματα, το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια. Εκπροσωπήσαμε διαφορετικές πολιτικές κατευθύνσεις. Αλλά αυτή ακριβώς η ειλικρίνεια ήταν το ουσιώδες χαρακτηριστικό στην μεταξύ μας σχέση. Μας επέτρεψε να χτίσουμε εμπιστοσύνη, παρά τις αντιξοότητες. Ο τρόπος, με τον οποίο η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε κατά τη διάρκεια της ευρωκρίσης τις θέσεις της αλλά και η απόρριψή τους ήταν έντιμοι».






Ελληνική Λύση
  



24.9.2021 facebook Tα « NTOYPNTOYBAKIA» της αιματοβαμμένης Μακεδονίας. Οι άγνωστες σελίδες της ιστορίας που πρέπει να διδάσκεται. Στην Πρώτη Σερρών , επιμνημόσυνη δέηση για τους κατοίκους της ομώνυμης κοινότητας του Δ. Αμφίπολης οι οποίοι δια της βίας οδηγήθηκαν το 1917 στα Βουλγάρικα τάγματα εργασίας για καταναγκαστικά έργα. Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του καλού του φίλου και Προέδρου της κοινότητας Πρώτης Νίκου Μπακάλη και της Προέδρου Πολιτισμού Δ.Αμφίπολης Σωτηρίας Καλακίδας παρευρέθηκε ο Βουλευτής Σερρών Κωνσταντίνος Μπούμπας στο μνημόσυνο που τελέσθηκε στο ομώνυμο γραφικό χωριό του Παγγαίου για τις ελληνικές ψυχές που χάθηκαν άδικα! Τιμή και δόξα στους προγόνους μας που οφείλουμε να τουυ μνημονεύουμε και να τους σεβόμαστε ! Η Μακεδονία είναι Ελλάδα!!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΕΧΘΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ 19ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ


ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ ενώ θέσπισαν νόμους ατιμωρησίας για βιαστές και παιδοβιαστές, έχουν το θράσος να επιχειρούν την πολιτική εκμετάλλευση του φρικτού εγκλήματος εις βάρος 19χρονου κοριτσιού στην Ηλιούπολη. Την ίδια στιγμή όμως κυκλοφορούν ελεύθεροι πέντε αλλοδαποί που ενεπλάκησαν σε παρόμοιες φρικτές περιπτώσεις βιασμού και κακοποίησης τους τελευταίους μήνες! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ θεωρεί ότι ο χημικός ευνουχισμός είναι η πρέπουσα ποινή για βιαστές και παιδοβιαστές.

Ποινικές ευθύνες όμως πρέπει να υπάρξουν και για τους «πελάτες» που στην πραγματικότητα είναι συνεργοί.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ






Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Για τις εξελίξεις σχετικά με τη ΔΕΗ
  



24 Σεπ 2021 Η κυβερνητική απόφαση για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι ένας ακόμη κρίκος στην πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης κακού κεφαλαίου για την απελευθέρωση της ενέργειας και συνιστά κλιμάκωση της επίθεσης απέναντι στους εργαζόμενους κι όλο το λαό. Αυτήν την πολιτική, που ενισχύει τη λειτουργία της ΔΕΗ με κριτήριο το κέρδος, τη “μονοκαλλιέργεια”΄των ΑΠΕ και την απολιγνιτοποίηση, υπηρετεί με στρατηγική επιμονή και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες (ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), που βήμα-βήμα προχώρησαν στη μετοχοποίηση της εταιρείας, την ιδιωτικοοικονομική της λειτουργία, την ένταξή της στο ΤΑΙΠΕΔ και το Υπερταμείο.

Ο νέος γύρος ιδιωτικοποίησης θα φέρει τελικά νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, νέα επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών στον κλάδο. Η αντιμετώπιση της ενέργειας ως εμπόρευμα -πυρήνας της πολιτικής της απελευθέρωσης- οδηγεί νομοτελειακά σε τέτοιες εξελίξεις, επιδεινώνοντας τη ζωή των λαϊκών νοικοκυριών όσο και των εργαζομένων στον κλάδο. Γι’ αυτό και είναι κροκοδείλια τα δάκρυα όσων “κλαίνε” για τις συνέπειες, όμως την ίδια στιγμή αποδέχονται την αιτία, την πολιτικής της απελευθέρωσης και τα τεράστια κέρδη στον ενεργειακό τομέα.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη, να αντιπαλέψουν τόσο τη νέα επίθεση όσο και την πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας στο σύνολο της, προετοιμάζοντας την αντεπίθεσή τους για ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που -αντιμετωπίζοντας την ενέργεια ως δικαίωμα- μπορεί να ικανοποιήσει τις συνδυασμένες λαϊκές ανάγκες και στον τομέα αυτό.




Δεν υπάρχουν σχόλια