Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ φ.1761

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
  
Σύμφωνα με εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής του ΚΙΝΑΛ οι εσωκομματικές εκλογές που θα αναδείξουν την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα διεξαχθούν στις 5 Δεκεμβρίου και αν χρειαστεί και δεύτερος επαναληπτικός γύρος αυτός θα λάβει χώρα την επόμενη Κυριακή στις 12 Δεκεμβρίου.
Αυτή θα είναι η εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.
Η κεντρική επιτροπή του ΚΙΝΑΛ θα συνεδριάσει την Κυριακή στις 3 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Σεπτεμβρίου η Φώφη Γεννηματά είχε ανάψει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τις εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του κόμματος που διεκδικούν η ίδια η νυν πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ο Αντρέας Λοβέρδος, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Καστανίδης… Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πολλές πλευρές, τόσον κυρίως από το βαθύ ΠΑΣΟΚ, από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει εγκλωβίσει στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ψηφοφόρους που δεν έχουν καμία σχέση με το κόμμα του Αλ. Τσίπρα, αλλά και από τη Ν.Δ., που επιζητεί διακαώς αφαίμαξη του ΣΥΡΙΖΑ…

Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ιστορία Ελλάδας – Γαλλίας θα λέγαμε ότι είναι μια ιστορία αγάπης και ελευθερίας μεταξύ δύο χωρών, αλλά πάνω απ’ όλα ευρωπαϊκή ιστορία. Οι Γάλλοι μαγεύτηκαν με την ιδέα να βοηθήσουν τους Έλληνες φίλους τους στην Επανάσταση του 1821.. Είναι μια περιπέτεια όμως, μια Οδύσσεια που έχει ως αφετηρία της τον πολιτισμό. Από τους συγγραφείς Σατομπριάν, Ουγκώ, αλλά και τον Ντελακρουά του οποίου βλέπουμε εδώ τους πίνακες. Η φιλία μεταξύ των δυο χωρών μας, είναι γερή και συνεχίζεται…».

 
« Η Κυβέρνηση , από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης της χώρας, έθεσε, μεταξύ άλλων, ως βασικούς στόχους της οικονομικής της στρατηγικής την τόνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της μεσαίας τάξης, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας , απαντώντας στη Βουλή σε Επίκαιρη Επερώτηση 56 Βουλευτών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε δε ότι προς αυτή την κατεύθυνση το Υπουργείο Οικονομικών σχεδίασε και υλοποιεί – όλο το προηγούμενο διάστημα – ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο σχέδιο με σκοπό τη δημιουργία περισσότερου πλούτου και τη δικαιότερη διανομή αυτού.

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή στον επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος να συγκεντρώσει από το διαδίκτυο και τα social media όλα τα στοιχεία που αφορούν σε δράσεις παρακίνησης των πολιτών, ενάντια στη δημοσία υγεία Για την απόφασή του να παρέμβει ώστε να βάλει τέλος στα fake news που διαδίδουν μέσω του διαδικτύου επιτήδειοι θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, την ασφάλεια και το κράτος μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Σε δήλωση του στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «δε θα επιστρέψουμε σε ομάδες που καθοδηγούνται από την ανευθυνότητα, την οπισθοδρομική στάση, τον παραλογισμό ή κάθε είδους ιδιοτέλεια να δημιουργήσουν αναστάτωση στην κοινωνία» ..

Την διερεύνηση -από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς- των κινήσεων της μετοχής της ΔΕΗ πριν ανακοινωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ζητάει το Κίνημα Αλλαγής της Προέδρου Φώφης Γεννηματά , υποστηρίζοντας ότι «η μετοχή της ΔΕΗ έγινε αντικείμενο κερδοσκοπίας αποφέροντας τεράστια βραχυχρόνια κέρδη σε funds και μεγαλοεπενδυτές που πιθανώς να λειτούργησαν παραβιάζοντας τους κανόνες περί κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας»

«Tο σημερινό κράτος δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας μηχανισμός καταπίεσης, καταστολής, εκμετάλλευσης, διαιώνισης της αδικίας (...) » υπογράμμισε ο γ.γ.της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας , στην ομιλία του στην πολιτική συγκέντρωση, που έγινε στο 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ«Οδηγητή», στο Πάρκο Τρίτση.
Κάλεσε τους νέους «να τολμήσουν να πάνε σε μεγαλύτερο βάθος την αμφισβήτησή τους προς το κράτος, το σύστημα και τα κόμματα που το υπηρετούν, να τολμήσουν να αναλογιστούν, πώς θα μπορούσαμε και θα έπρεπε να ζούμε στον 21ο αιώνα και ποιος είναι ο ένοχος που αυτό δεν συμβαίνει. Να τολμήσουν να αφήσουν πίσω ενδοιασμούς, προκαταλήψεις και δισταγμούς. Να πάρουν και αυτοί τη θέση τους στις γραμμές της ΚΝΕ, της οργάνωσης που πρεσβεύει και μάχεται για ό,τι πιο καινοτόμο, ό,τι πιο τολμηρό γέννησε η ανθρώπινη σκέψη»

 
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας,
παρά το βαρύ πρόγραμμα και τις πολλές υποχρεώσεις που έχει στο Υπουργείο, βρίσκεται συχνά πυκνά στην Κορινθία και κινείται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Νομού, πάντα κοντά στον κόσμο. Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στον Πύργο, στο Ζεμενό, στο Κιάτο, στη Στιμάγκα, στον Άσσο και στην Περαχώρα. Αυτό το διάστημα, μεταξύ άλλων, παρακολουθεί στενά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις καλλιέργειες λόγω του καύσωνα και είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό όσο και με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο με τον οποίο μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκαν μαζί κάποια χωριά του Νομού μας.

 
Όταν πριν από μερικά χρόνια
είχε βγει στην επιφάνεια το μεγάλο έργο του Νομού Κορινθίας, το Φράγμα Ασωπού, είχε ενσταλάξει στις καρδιές των Κορινθίων την ελπίδα.
Το περίσσευμα νερού από τη λίμνη Στυμφαλίας και όχι μόνο δεν θα πήγαινε χαμένο καταλήγοντας στον Κορινθιακό Κόλπο. Θα κατέληγε στο υπό κατασκευή φράγμα και εκείθεν στην άρδευση και στον υδροφόρο ορίζοντα. Ήλθαν τα Μνημόνια του Γ.Α. Παπανδρέου και τα έργα σταμάτησαν. Με το σημερινό πρόβλημα έλλειψης νερού αποτελεί αδήριτη ανάγκη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας να επιμείνει στη συνέχιση των έργων και όχι στις υποσχέσεις εν όψει τυχόν εκλογών…

 
Ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος,
μου είπε στενός του συνεργάτης, έχει γίνει χίλια κομμάτια από την πολύ εργασία και την επικοινωνία του με δημότες και φορείς του Δήμου μας Όποια πέτρα και να γυρίσεις θα τον βρεις από κάτω και μ αυτό θέλω να επισημάνω πως είναι πανταχού παρών.
Παρών στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, παρών στη λειτουργία του Δήμου και επίλυση προβλημάτων καθημερινότητας, παρών στις διάφορες εκδηλώσεις Σωματείων και σε συναντήσεις εργασίας με παράγοντες της Πολιτικής και Αυτοδιοίκησης… Ο Θεός να του δίνει δύναμη και κουράγιο…

Το Γραφείο του Δημάρχου Σικυωνίων, Σπύρου Σταματόπουλου, εξέδωσε την παρακάτω Ανακοίνωση, ως Δελτίο Τύπου, με αφορμή Δελτίο Τύπου του Δήμου Κορινθίων:
« Αναφορικά με τα δημοσιεύματα και τις συνεντεύξεις αυτοδιοικητικών της Κορίνθου για το θέμα της υδροδότησης της πόλης, έτσι όπως έχει εξελιχθεί επικοινωνιακά, δηλώνουμε ότι αποτελεί εσωτερικό ζήτημα του Δήμου Κορινθίων. Συνεπώς, κατά την πάγια τακτική μας, δεν ασχολούμαστε με το θέμα, παρά μόνον αν αυτό μας ζητηθεί από τα αρμόδια όργανα του δήμου Κορινθίων ή αν διακυβεύονται τα δικαιώματα του δήμου μας ή τα τοπικά συμφέροντα’»

Μου τηλεφώνησε αναγνώστης από τη Νεμέα και μου είπε: Βλέπω ότι όλο και κάτι γράφεις για τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο και φυσικά για εσένα όλα πάνε πρίμα και ωραία χωρίς κανένα ψεγάδι. Ούτε μία λέξη εναντίον του για το έργο του και τις ημέρες του στο Δήμο, που αντιμετωπίζει τόσα πολλά χρονίζοντα προβλήματα. Δεν μπορείς να προβάλεις μερικά από αυτά, ώστε να ανασκουμπωθεί και να απαιτήσει από τους παραπάνω να δώσουν λύση; Μου είπε και άλλα, οπότε τον ρώτησα: Εσύ που γνωρίζεις αυτή την πτυχή κάτσε και γράψτα σε ένα χαρτί με τ΄ όνομά σου και θα τα δημοσιεύσω όπως τα στείλεις… Κι εκείνος έκλεισε τη συζήτηση…

 
Πριν από μερικά χρόνια με την ανάληψη της ηγεσίας του όμματος της Νέας Δημοκρατίας από τον σημερινό Πρόεδρο και Πρωθυπουργό της χώρας Κυρ. Μητσοτάκη, είχε θεσπισθεί ο θεσμός των κομματικών στελεχών, που υποτίθεται θα αξιοποιούντο για κομματική δράση και ό,που το κόμμα είχε ανάγκη να επανδρώσει διοικητικές θέσεις, ανάλογα με τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα. Ατυχώς η καμαρίλα της Πειραιώς κατάφερε να παραμείνουν στα χαρτιά εκατοντάδες εθελοντές, αξιόλογα κομματικά στελέχη, που ήθελαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Κάποια από αυτά τα στελέχη προτιμούν να παραιτηθούν από την εγγραφή τους στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών και να υπηρετούν τις ιδεολογικές Αρχές τους ελεύθερα, όπως έπραξε και ο συμπολίτης μας Δημήτρης Πιέτρης…


Φίλοι μου αναγνώστες , επανέρχομαι στο θέμα της προηγούμενης εβδομάδας, που ήταν η ετήσια συνδρομή της εφημερίδας των 25 ευρώ. Κατ΄αρχάς επιθυμώ να ευχαριστήσω κάποιους από εσάς που σπεύσατε, εν όψει και της χρονιάς που φεύγει, να προσέλθετε στα Γραφεία μας προς τακτοποίηση ή να τηλεφωνήσετε ότι τα καταθέσατε σε συγκεκριμένη Τράπεζα και λογαριασμό της δεύτερης σελίδας. Παρακαλώ να μην αμελήσετε και οι υπόλοιποι καθυστερούντες. Μη θέλουν μερικοί να εκμεταλλευθούν την περίπτωση για ένα ευτελές ετήσιο τίμημα… Κατά τα άλλα καλή νέα εβδομάδα… Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Δένδιας : H Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας επιβεβαιώνει τους ιστορικούς και συμμαχικούς δεσμούς. «H Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας για τη Στρατηγική Εταιρική Σχέση επιβεβαιώνει τους ιστορικούς και συμμαχικούς δεσμούς μας», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο twitter.
«Προβλέπει συνεργασία στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα και ενισχύονται οι αποτρεπτικές δυνατότητες της χώρας μας», αναφέρει ο κ. Δένδιας και προσθέτει: «Στο πλαίσιο της Συμφωνίας προβλέπονται τακτικές διαβουλεύσεις των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των δύο χωρών, για θέματα ασφάλειας και άμυνας, όπως επίσης για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, υβριδικές απειλές, θαλάσσια ασφάλεια, μετανάστευση» επισημαίνει.
«Με τη Συμφωνία το γεωπολιτικό αποτύπωμα της Ελλάδας αναβαθμίζεται, ενώ ενισχύεται η ασφάλεια και η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί, όπως είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ και από τη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου (EUMED 9)», καταλήγει ο υπουργός Εξωτερικών. Ο Νίκος Δένδιας συνυπέγραψε την Συμφωνία από κοινού με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τους Γάλλους ομολόγους τους.

 
Η Διεύθυνση και το προσωπικό της εφημερίδας συγχαίρουμε την Εύη Κοκκίνου, Δικηγόρο - Διαμεσολαβήτρια, για την απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Master of Science) στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο!
Της ευχόμαστε να συνεχίσει την επιτυχημένη επαγγελματική πορεία της αξιοποιώντας πλήρως και τα νέα προσόντα της!

« Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του Αλέξ. Τσίπρα, στήριξε και στηρίζει την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδίως στις μέρες μας, δεδομένης της κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας, στη βάση όμως μιας εθνικής στρατηγικής που προασπίζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και λαμβάνει υπόψιν τις οικονομικές και κοινωνικές αντοχές της χώρας», υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει, «η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία, όπως και η ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με φρεγάτες Belharra, είναι επί της αρχής στρατηγικά ορθές επιλογές, που έχει ήδη η χώρα από το 2018».

 
Με αφορμή
την επικείμενη ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών, ο Θανάσης Πλεύρης είπε ότι η επιθυμία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι, όταν φέρει τις ανανεώσεις, να αναφερθεί σε ένα συνολικό σχεδιασμό. Υποστήριξε ότι όσοι μιλούν για μονιμοποίηση - στην πραγματικότητα, το μόνο που κάνουν, είναι να δίνουν επιχειρήματα σε αυτούς που προσβάλλουν τις προκηρύξεις που βγαίνουν. Η βούληση της κυβέρνησης είναι να βρεθεί λύση στο πλαίσιο του Συντάγματος, τόνισε ο υπουργός Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης σε παρέμβασή του στη Βουλή, για το θέμα των συμβασιούχων στο χώρο της Υγείας.

Η διαφαινόμενη αμυντική συνεργασία Ελλάδος – Γαλλίας ελπίζουμε να μην αποτελέσει πάλι μία «κακή αντιγραφή» των παγίων, προγραμματικών προτάσεων της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ (Του Κυρ.
Βελόπουλου
), αλλά να εφαρμοστεί στο πλήρες εύρος της. Εξαντλώντας στο ακέραιο τις πρόνοιες του άρθρου 42:7 της συνθήκης της Λισσαβώνας, του άρθρου 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ και της ορθής ερμηνεία του άρθρου 5 της συνθήκης του ΝΑΤΟ, που περιλαμβάνει και την Τουρκική απειλή. Αναμένουμε να γνωστοποιηθεί το πλήρες εύρος της συμφωνίας καθώς και το κόστος κτήσης των γαλλικών φρεγατών και το επίπεδο εξοπλισμού αυτών. Οι δηλώσεις του προέδρου Μακρόν για την υπεράσπιση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας δικαιώνουν απόλυτα τον αγώνα μας για την επίτευξη της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας. Οι πρόσφατες δηλώσεις όμως του πρωθυπουργού που κάνουν λόγο για «υποχωρήσεις» έναντι της Τουρκίας, προκαλούν απορία. Πως ένα τρίτο κράτος θα αγωνιστεί για την δική μας εθνική κυριαρχία, όταν εμείς είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε μέρος αυτής; ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ...

 
« Η επίθεση φασιστοειδών που βγήκαν μέσα από το σχολείο στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, με κουκούλες, κράνη, λοστούς, μαχαιριά και κοντάρια, εναντίον φοιτητών και φοιτητριών σε αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από σχολείο, είναι αποκρουστική και ανατριχιαστική», τονίζει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μ. Κριθαρίδης. Προσθέτει ότι «μας θυμίζει το χρέος που έχουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στο φασισμό και τις πολιτικές που τον γεννούν, τον συντηρούν και τον θρέφουν. Δεν θα ανεχτούμε ξανά τάγματα εφόδου, ούτε στη Θεσσαλονίκη, ούτε πουθενά»..

Έχεις δίκαιο για αυτά που γράφεις για τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου υπεύθυνο για την Κορινθία Αναστάση Γκιολή, μου είπε αναγνώστης από την Κόρινθο και συνέχισε:
Όπως διαβάζω στην εφημερίδα «μας» αποτελεί κάποια εξαίρεση συγκριτικά με άλλους Νομάρχες, που σπάνια έβγαιναν να δουν, να μελετήσουν επί τόπου τα προβλήματα της υπαίθρου και να δώσουν λύσεις ή να εποπτεύσουν την εκτέλεση εργασιών που γίνονται αυτή την χρονική περίοδο. Νομίζω πως τέτοιον νομάρχη είχαμε πολλά χρόνια να δούμε. Είμαστε τυχεροί που ο γιατρός είναι πολύ κοντά στα προβλήματα του τόπου… Είπε και άλλα πολλά, για τα οποία προσωπικά συμφώνησα μαζί του…

Η Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κυρ. Μ η τ σ ο τ ά κ η , πρώην βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη την Παρασκευή παρέστη και παρακολούθησε εκδηλώσεις στην Περαχώρα. Μεταξύ άλλων, έδωσε πολλά συγχαρητήρια στην Ένωση Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας για την Εκδήλωση στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με θέμα «Θρησκευτικά μνημεία της Χερσονήσου της Περίχωρα - Τόποι ορθοδοξίας, εθνικών αγώνων και πολιτισμού» . Θερμές ευχαριστίες και στους ομιλητές Μαρία Αγρέβη, Κλειώ Παπάζογλου και Νικόλαο Γεωργίου… Πανταχού παρούσα η Μαριλένα!...

Γεώργιος Ψυχογιός, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: Ήρθε η ανάπτυξη..Μια κυβέρνηση για λίγους και ισχυρούς απέναντι στους πολλούς. Σήμερα το πρωί Παρασκευή 23. 9, 2021, η Εθνική Τράπεζα Ξυλοκάστρου έκλεισε. Όταν παραμονές εκλογών η ΝΔ μιλούσε αόριστα για Ανάπτυξη στην Περιφέρεια δεν εξήγησε πώς θα κλείσουν οι Τράπεζες σε πρωτεύουσες Δήμων. Δεν το εξήγησε στους υπαλλήλους που πλέον θα πρέπει να πηγαίνουν καθημερινά σε τραπεζικά καταστήματα μακριά από τα σπίτια τους. Δεν το εξήγησε στους πολίτες που για να εξυπηρετηθούν για συγκεκριμένες τραπεζικές συναλλαγές θα πρέπει να κάνουν αρκετά χιλιόμετρα. Δεν το εξήγησε στους ανθρώπους της Αγοράς του Ξυλοκάστρου, οι οποίοι δέχονταν καθημερινά άτομα στα καταστήματα τους που κατέβαιναν για μια συναλλαγή στην τράπεζα.


Μου τηλεφώνησε αναγνώστης από το Λουτράκι, γνωστός και φίλος και μου είπε: Διάβασα το πρωτοσέλιδο της προηγούμενης εβδομάδας σχετικά με τη δικαίωση του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων Γεωργίου Γκιώνη και δεν σου το κρύβω ότι το χάρηκα. Έχω βαρεθεί να βλέπω επί χρόνια τους συνδυασμούς της μειοψηφίας να αντιμάχονται σε κάθε ενέργεια της πλειοψηφίας με αποτέλεσμα να έρχονται πίσω σοβαρές αποφάσεις, που έχουν σχέση με την ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου μας. Δεν σου κρύβω επίσης ότι έχεις δίκαιο να είσαι θετικός συνήθως με τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς, εκτός μερικών περιπτώσεων, που τους εξαιρείς…

Τελικά ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος είχε δίκαιο όταν μας έλεγε σε σχετικό αίτημα του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Βραχατίου ότι υπάρχει πρόβλημα ποσότητας νερού στον υδροφόρο ορίζοντα της πεδιάδας της περιοχής και δεν επαρκεί το νερό για να γεμίζεται η δεξαμενή Ζευγολατιού από γεωτρήσεις. Έχουν ήδη αρχίσει να τονίζουν το ίδιο πρόβλημα και ο όμοροι δήμοι Κορινθίων και Σικυωνίων. Και πώς να μην υπάρχει αρκετό νερό, αφού έχουμε σχεδόν ένα χρόνο να δούμε ισχυρές βροχοπτώσεις; Το πρόβλημα εντείνεται και δεν απομένει παρά να πιέσουν οι Δήμοι Νομαρχία, Περιφέρεια και Πολιτικούς να προωθηθεί το έργο Φράγμα Ασωπού, πριν πούμε όλοι το νερό νεράκι….

Άλλος αναγνώστης από τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,, που διαμένει στην Αθήνα, μου τηλεφώνησε και μου είπε:
Έχεις δίκαιο να ζητάς μετά από ενημέρωση από αναγνώστη να εκδίδει κάπου κάπου ο Δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος, δελτία τύπου για να μαθαίνουμε κι εμείς οι ετεροδημότες, που καταγόμαστε από τη δυτική Κορινθία τα νέα της περιοχής, όπως με τα αντιδιαβρωτικά έργα του Δερβενίου. Παρατηρώ όμως ότι αυτό το κάνεις και σε άλλους Δήμους ή δημόσιες Αρχές, αλλά δεν απαντούν.
Γιατί αυτή η αναίδεια; Νομίζουν ότι βλέπουμε όλοι το σκοταδικό διαδίκτυο, που δεν ξέρεις ποια είναι η αλήθεια ή το ψέμα; Από ό,τι βλέπω κι εσείς αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα με τις χιλιάδες αντικρουόμενες ειδήσεις για τα εμβόλια. Πες το στον Δήμαρχο….

Δεν υπάρχουν σχόλια