Header Ads

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ FACEBOOK φ.1757

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ
facebook

Κυριάκος Κόκκινος
Δικηγόρος - Coach







Άλμπουμ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ -ΚΙΝΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑΣ 
Ο Κυριάκος Κόκκινος πρόσθεσε 67 νέες φωτογραφίες — με την Εύη Κοκκίνου και 6 ακόμη
Αγαπημένα • Χθες στις 12:49 π.μ. •

Η Κίνηση Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, με την αρωγή της Ομάδας ΟΔΕΥΩ, οργάνωσε για πρώτη φορά μία ομαδική δρομική επιχείρηση, διάσχισης της Διώρυγας Κορίνθου, του αρχαίου ΕΞΑΜΙΛΙΟΥ, στα χνάρια του αρχαίου Διόλκου του σοφού Περιάνδρου, το Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021.


Η εκκίνηση έγινε στην Ποσειδωνία Κορίνθου, όπου πριν τη βυθιζόμενη γέφυρα στην πλευρά της Κορίνθου, βρίσκονται τα δύο εμφανή σωζόμενα τμήματα του αρχαίου διόλκου.

Πριν τη δρομική χαρτογράφηση της εκπληκτικής και όλως περιέργως παντελώς αναξιοποίητης διαδρομής της διώρυγας, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τον αρχαίο δίολκο και να ακούσουμε τον πλέον ειδικό στα ιστορικά και τεχνικά ζητήματα της κατασκευής και λειτουργίας του εκπληκτικού αυτού έργου του 700-600 π.χ. , τον πολιτικό μηχανικό, πρ. Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου και συγγραφέα του μοναδικού ειδικού και εμπεριστατωμένου βιβλίου για το δίολκο, Απόστολο Παπαφωτίου, τον οποίο και θερμά ευχαριστούμε για την ευγενική του αποδοχή της πρόσκλησής μας.
  

Στη συνέχεια περπατήσαμε τα 6500 μ. περίπου της διώρυγας, που της έδωσαν και το παραδοσιακό όνομα Εξαμίλι (μήκος της 6 περίπου ρωμαϊκά μίλια), στα ίχνη του διόλκου, του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού έργου της Ελληνικής Αρχαιότητας, ανάλογου της διώρυγας του Σουέζ σήμερα, διαλογιζόμενοι στο υψηλό και αναξιοποίητο γεννετικό μας αποτύπωμα, ικανό για τέτοια θαύματα, υψηλής προστιθέμενης αξίας και για τα εξαιρετικά δείγματα πολιτικής διακυβέρνησης, που έκανε τον Αυγύπτιο Φαραώ Άμαση να ζητά σχετικές πληροφορίες από το συνέδριο των σοφών της εποχής, τον Περίανδρο και τον Βίαντα, ως διασώζει ο Πλούταρχος!

Το ταξίδι στα παράλληλα σύμπαντα της ιστορίας μας, συνεχίστηκε στα 4 σωζόμενα πολυβολεία του 2ου παγκοσμίου πολέμου, εξαιρετικής τεχνικής κατασκευής και αντοχής (εφάμιλης των οχυρών της γραμμής Μεταξά στη Μακεδονία) και στις υφιστάμενες και γκρεμισμένες γέφυρες, απόδειξη μίας πλούσιας ιστορίας της περιοχής και της χώρας μας. Μία εξ αυτών ανατίναξαν οι Γερμανοί κατακτητές κατά την αποχώρησή τους, ηττημένοι, από τα ιερά χώματα της Ελλάδος, τον Οκτώβριο του 1944, γκρεμίζοντας εντός της διώρυγας όλα τα υφιστάμενα βαγόνια του Ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου και του υλικοτεχνικού μας εξοπλισμού, κλείνοντας τη διώρυγα για 5 χρόνια (!), σε μία άγρια εκδικητική πράξη ολοκλήρωσης της απάνθρωπης λεηλασίας ενός φτωχού μεν αλλά υπερήφανου έθνους, που τους όρθωσε το ανάστημα, νικώντας ηθικά και πνευματικά το νικητή του, μία υπέροχη στάση, υπόδειγμα των δυνατοτήτων μας, όταν ομονοούμε και συνδρούμε για να κατακτήσουμε αξίες και όχι για να ξεσκίσουμε τις σάρκες μας, ως συχνά παρασυρόμαστε και πράττουμε!

Το πέρας έλαβε χώρα στα Ίσθμια, όπου ολοκληρώσαμε την πορεία μας στη ζωντανή μας ιστορία με μία βουτιά στα δροσερά νερά του Σαρωνικού και ως συνήθως για τις εκδηλώσεις του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ που αποτελούν ευκαιρίες ολικής σωματικής και ψυχοπνευματικής εκπαίδευσης, επακολούθησε Μεταμορφωτικός Κριτικός Διάλογος Οργανικότητας, μία μεθοδολογία που εφαρμόζουμε για την ενεργοποίηση ωρίμανσης των ενεργών πολιτών - οπλιτών, για την αναζήτηση, ανάληψη και διεκπεραίωση του ατομικού και κοινωνικού σκοπού της ύπαρξής μας.

Αυτονόητος καλυπτόμενος σκοπός είναι κι η γνωριμία των ενεργών εθελοντικών ομάδων με τις περιοχές ευθύνης τους, που περιλαμβάνουν κρίσιμες υποδομές.

Καταλήγουμε με μία παρότρυνση προς τις τοπικές αρχές του Δήμου Λουτρακίου, στην περιοχή ευθύνης του οποίου ανήκει η περιοχή και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για ανάδειξη της διαδρομής και του διόλκου σε ένα τεράστιας αξίας θεματικό ιστορικό πάρκο πεζοπορίας, άθλησης και αναψυχής, που καθιστά αναγκαία την άμεση προφύλαξη και αποκατάσταση των μνημείων της, την απομάκρυνση των σκουπιδιών και απόκρυψης του βιολογικού καθαρισμού, που για όσους γνωρίζουν τη διαχρονικά ελλειμματική παιδεία και το ανύπαρκτο πολιτιστικό όραμα τοπικής και εθνικής ηγεσίας, δεν αποτελεί έκπληξη (!) ότι χωροθετήθηκε επί της διαδρομής του επιχωθέντος διόλκου!!!

Αντιστεκόμενοι στα διαβρωτικά σημεία των καιρών οι ενεργοί πολίτες δηλώνουμε παρόντες, διεκδικώντας την ποιότητα ζωής, που δικαιωματικά μας ανήκει, συμβάλλοντας πάντα με θετική παρουσία και δράση σε όλες τις αξιόλογες προσπάθειες!

Κυριάκος Κόκκινος, Δικηγόρος, Πρόεδρος της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων




Δεν υπάρχουν σχόλια