Header Ads

ΑΛ ΣΙΣΙ: ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ φ.1760

Αλ Σίσι: Υποστηρίζουμε την Ελλάδα σε απόπειρες παραβίασης της κυριαρχίας της...
  


email: info@pronews.gr Η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κάιρο και η συνάντηση με τον με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, μονοπώλησε το ενδιαφέρον του Τύπου της χώρας, με τις εφημερίδες να μιλάνε για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας αλλά και το ότι η Αίγυπτος υποστηρίζει την Ελλάδα απέναντι σε όποια απόπειρα παραβίασης της κυριαρχίας της. Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν γύρω από ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, η αποχώρηση μισθοφόρων από τη Λιβύη, ενώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός μίλησε και με τον Αιγύπτιο ομόλογό του για θέματα εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας.

Τι έγραψε ο Τύπος στην Αίγυπτο Η «Αλ Αχράμ» τονίζει ότι «ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι και ο Έλληνας πρωθυπουργός τάσσονται υπέρ της ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας, του εμπορίου και του τουρισμού», επιβεβαιώνοντας την «ανάγκη συνέχισης της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών», ενώ επισημαίνει τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι «η Ελλάδα στηρίζει την Αίγυπτο στο ζήτημα του φράγματος της Αιθιοπίας».

Η «Egypt Today» αναφέρει ότι «ο Αιγύπτιος Πρόεδρος δηλώνει ότι υποστηρίζει την Ελλάδα σε απόπειρες παραβίασης της κυριαρχίας της, ενώ επισημαίνει ότι «ο Αιγύπτιος Πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός συζητούν τη διμερή συνεργασία» Η «Sada el Balad» αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες επικροτούν «τους ιστορικούς δεσμούς Αιγύπτου – Ελλάδας που ξεκινούν πριν από 3.000 χρόνια», ενώ συζητούν τις διμερείς σχέσεις και περιφερειακά ζητήματα.

Εξαιρετικές οι διμερείς σχέσεις Το άριστο επίπεδο των διμερών μας σχέσεων, ζητήματα περιφερειακής ασφαλείας καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας σε τομείς όπως η ενέργεια και η οικονομία βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και τον πρωθυπουργό, Μουσταφά Μαντμπούλι.

Αλ Σίσι 
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού, κατόπιν πρόσκλησης του κ. Αλ Σίσι , έρχεται επτά μήνες μετά την επίσκεψη του Προέδρου της Αιγύπτου στην Αθήνα και εντάσσεται στο πλαίσιο των πυκνών διμερών επαφών και της σταθερής βελτίωσης που διαπιστώνεται στις σχέσεις με το Κάιρο. Ελλάδα και Αίγυπτος συμμετέχουν άλλωστε σε σχήματα περιφερειακής συνεργασίας, όπως η τριμερής συνεργασία με την Κύπρο, το East Mediterranean Gas Forum και το νεοσύστατο «Φόρουμ Φιλίας», σχήματα που έχουν ως βάση το Διεθνές Δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας και την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή της Μεσογείου.



Δεν υπάρχουν σχόλια